Kto si? - Michal Škombár, GD IDENTITY, 2021

12,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kto si?

Napísal som príbeh, ktorým som dostal zo seba všetko. Vízie, skúsenosti a strachy. Bude to azda môj najosobnejší príbeh, no prosím neberte ho doslovne. Ponúkam niečo, čo môže... Čítať viac

Vydavateľstvo
GD IDENTITY, 2021
226 strán
3 hodiny čítania

Napísal som príbeh, ktorým som dostal zo seba všetko. Vízie, skúsenosti a strachy. Bude to azda môj najosobnejší príbeh, no prosím neberte ho doslovne. Ponúkam niečo, čo môže byť pre jedného realita a druhého iba fantázia... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

12,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v štyroch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024
Kto si? - Michal Škombár, GD IDENTITY, 2021
12,00 €

Viac o knihe

Napísal som príbeh, ktorým som dostal zo seba všetko. Vízie, skúsenosti a strachy. Bude to azda môj najosobnejší príbeh, no prosím neberte ho doslovne. Ponúkam niečo, čo môže byť pre jedného realita a druhého iba fantázia. V prvom rade však ide o príbeh, ktorý je o ceste a postavení sa strachu. Strachu, ktorý vás pozná a presne vie čoho sa bojíte. Vyžmýka vás do poslednej kvapky a potom sa vás pokúsi pohltiť. Hlavou vám popritom bude znieť iba jediná otázka.
Kto si?

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
226
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
138×209 mm
Hmotnosť
304 g
ISBN
9788089959150
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1279581
Štýl
napínavý
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
GD IDENTITY
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

11 hodnotení

7
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

29.3.2024
Michal Škombár opäť nesklamal a opäť majstrovsky podal ďalší príbeh. Kto si? je rozhodne diametrálne odlišné dielo od audioknihy o Ide. Ida bola viac magická a čarovná, úplne rozprávková i keď sa v nech nachádzali prvky temna. Naopak táto kniha je skôr o tom temne, ktoré nás pohlcuje. O strachu a temných myšlienkach, ktoré nás denne zasahujú. Príšery v tomto príbehu boli podľa mňa skôr metaforami pre ozajstné príšery, pohlcujúce ľudské vnútro. Boli depresiou, vinou, smútkom či osamelosťou. A presne ako je písané v knihe, človek síce potrebuje malú pomoc a podporu od druhých, ale svoje tiene a príšery musí každý poraziť sám. Až potom nadobro zmiznú.
Kniha tiež obsahovala silu lásky, priateľstva a viery a to všetko nádherne dopĺňali opäť veľmi pekné myšlienky a častokrát vtipné poznámky autora. Tiež mi veľmi lahodí výber veľmi atypických krstných mien postáv - dodáva to príbehu taký ten správny šmrnc.
Opäť nemám čo vytknúť, Miško. Len tak ďalej!
Čítať viac
11

Môj knižný profil nájdete na Instagrame pod menom : @libri_victoria . Úplne obyčajná osoba, ktorá patrí do knihomoľského sveta a je na to hrdá!

Viktória Pauliková
Overený zákazník
12.8.2022
Kto si?
Čakala som všetko, ale toto nie. Píšem to v dobrom, pretože tento silný príbeh ma očaril. Miškove knihy sú ako z úplne iného sveta a som neskutočne rada, že na Slovensku máme takýchto autorov, ktorý majú čo dať a posunúť ďalej do sveta. Nie je to prvá kniha, ktorú od neho čítam , a preto hovorím to, čo hovorím. Pripadá mi to ako mix fantasy a YA, no podľa mňa práve tým vyobrazením, ktoré má predstavovať fantasy... skrýva sa za tým oveľa viac. Ak som raz dobre postrehla informáciu, že táto kniha je spoveď autora, tak musím uznať, že tá spoveď je skrytá v úžasnom príbehu a za mnohými skrytými významami. Už po prvých stranách som usúdila, že Michal do toho naozaj vložil značnú časť seba.
K samotnému príbehu – Postavy spája strata blízkych, postupne ich spojí aj silné priateľstvo a vlastný démoni, s ktorými bojujú a snažia sa ich premôcť.. Trávia s nimi takmer každý deň, privádzajú ich takmer do šialenstva, spôsobujú im zlé myšlienky, sebaobviňovanie, strach, nenávisť voči sebe samému a najmä výčitky za veci, ktoré sa už stali. Démoni / netvory v tejto knihe sú podrobne vykreslení a sužujú človeka presne tak, ako si dokážeme predstaviť. Napriek ťažkým témam v tejto knihe, autor nezaháľal a využil aj sarkazmus a čierny humor, ktorý ja naozaj môžem a zbožňujem! Postavy na konci dochádzajú k sebauvedomeniu a pochopeniu. Kniha sa číta pomerne rýchlo a zmáknete ju raz dva vďaka pútavosti a nápadom či fantázií, ktorú do nej autor vložil.
K spracovaniu – nádherné striedajúce sa čierne strany na začiatku každej kapitoly, vydavateľstvo odviedlo skvelú prácu.
Čítať viac
35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
14.5.2022
Prosím, nech vychádza viac takýchto kníh.
Podľa mňa pre každého, komu nevadí trochu strachu a napätia pri čítaní. Určite nehľadaj žiadnu romantiku. Toto je príbeh zo života obohatený o autorovu fantáziu v podobe príšer. Kniha ti poskytne netradičný čitateľských zážitok, pri ktorom sa naozaj nebudeš nudiť. Má mnoho pridaných hodnôt, ktoré ťa môžu chytiť za srdce.
Par vecí by som na nej doladila, ale neubralo mi to na čitateľskom zážitku. Toto určite nebola moja posledná prečítaná kniha od autora.
Čítať viac
Zuzana
Neoverený nákup
31.1.2022
Strasidelna
Misko svojou piatou knihou nesklamal, prave naopak bola velmi napinava, vtiahla do deja. Pacila sa aj tinedzerom a mali sme vyborny citatelsky zazitok. Čítať viac
18.1.2022
Piata autorova kniha Kto si? sa pohybuje na pomedzí reality a fantasy až hororu a prináša temný príbeh Serafína a Rafa o ich tajomstvách, myšlienkach, vnútorných démonoch a emóciách, ktoré autor prenáša aj na čitateľa. Kniha má zaujímavý koncept, dej je veľmi dynamický, mrazivé dialógy a scény sa striedajú s láskavými, smutnými aj vtipnými, autor vytvára sympatické hlavné postavy, ktoré na prvý pohľad nemajú nič spoločné, pri náhodnom stretnutí však zistia opak a rozvinie sa tak nezvyčajný príbeh a priateľstvo, kladie dôraz na démonickú nástojčivosť, na psychológiu postáv, ich správanie, úvahy a na spôsob, ako stvárňovaním desov a túžob získať moc nad vlastným strachom a úzkosťou, ktoré človeka požierajú zaživa.
Čitateľský zážitok z tohto originálneho príbehu o vyrovnávaní sa so strachom, s ktorým v určitej miere zápasí každý z nás, mi však pokazili jazykové úpravy a chyby, čiarky umiestnené v texte akoby náhodne a neprimerané množstvo prirovnaní, ktoré príbeh ochudobňovali o možnosť zapojenia vlastnej predstavivosti. V prípade, že nie ste až tak nároční na jazykovú stránku, určite si knihu s jedinečným námetom, atmosférou a grafickým spracovaním prečítajte.
3,5/5
Čítať viac
18.1.2022
Kniha ma veľmi zaujala svojou tajomnou a desivou atmosférou, ktorá na mňa vplývala už len z prečítania obsahu a ukážky. A keď mi prišla domov a ja som videla jej grafické spracovanie, ktoré je na začiatku každej kapitoly, spravilo to na mňa veľký dojem a na knihu som sa nevedela dočkať.

Od knihy som čakala hororový príbeh. Moje mladšie ja by kniha vydesila, keďže som mávala obrovský strach z tmy a sem tam som dokázala až panikáriť a nechávala si celú noc zasvietené a tak predstava, že ma v tej tme, v noci takéto niečo straší, by ma dohnala do šialenstva. Moje dnešná ja, ktoré máva stále paniku ale menšiu, kniha nevydesila ale dokázala ma naozaj znepokojiť.

Hlavná myšlienky knihy, bola kvalitne spracovaná. Kniha presne opísala ako dokážu človeka zničiť nesprávne myšlienky. Ako dokážu ublížiť viac než fyzická bolesť. Do toho problémy tvorené spoločnosťou ako strata rodiča, predsudky a kontakt s ľuďmi len dotvárali tú bezmocnosť a pomalé vyhasínanie života.

Dej napreduje pomaly, keďže mi ale autorov štýl sadol, vôbec mi to nevadilo a kniha sa čítala naozaj rýchlo. Zároveň sa dozvedáme všetko potrebné a stíhame s postavami hľadať význam života. Objavujeme krásu priateľstva, učíme sa byť dobrým rodičom a správnym človekom. Učíme sa odpúšťať sebe aj druhému. A síce nie som fanúšik otvorených koncov, tento ma zaujal svojim množstvom možností, ktoré nechávajú čitateľa pracovať so svojou fantáziou. Takže záleží iba na vás či aj vy dokážete odpustiť a dopriať.
Čítať viac
30.12.2021
s t r a š i d e l n e s k u t o č n á.
“nie vždy ten, kto vyzerá ako blázon, naozaj zošalel.”
•••
kto si? je už druhou knižkou, ktorú som od autora čítala a opäť to bola pre mňa malá výzva čo sa žánru týka. nie je to niečo, po čom by som rutinne siahla, ale po skúsenosti s románom Štyria chlapci som bola veľmi zvedavá aj na túto. anotácia ma odrovnala a bez rozmýšľania by som ju uprednostnila pred úryvkom z knihy, ktorý zdobí zadnú stranu obálky.
•••
príbeh sa venuje rôznym spoločenským témam akými sú depresie, sebaobviňovanie, strata blízkej osoby, predsudky, apatia, závislosť a v neposlednom rade strach. strach z príšer ale i z opustenia či zlyhania… skrz to všetko je to však akási krásna óda na priateľstvo a odpustenie. postavy pokryli snáď všetky možné vrstvy spoločnosti a každá mala vlastný životný príbeh. veľmi som si obľúbila Rafa a celý čas som mu držala palce, vďaka Serafínovi som sa pozerala na svet úžasnými detskými očami a taký Velemír? za postavu Velemíra by sa nehanbil ani Stephen King… naháňal mi hrôzu. :D
•••
Michalov štýl je veľmi osobitý a jedinečný. v jednej chvíli rozpráva o smrti s bezočivým zmyslom pre detail a vzápätí dokáže vtipne premostiť a rozosmiať akoby sa nechumelilo. a takto je to počas celého čitateľského zážitku. nedá mi nevyňať toto: “rukami v zápästí točila dokola, akoby si ráno namiesto rúk nasadila šľahače od mixéra.” bola to ohromne alarmujúca situácia, ale pri tejto predstave som sa nedokázala nesmiať. :D
kým som knihu dočítala, vystriedali sa vo mne azda všetky možné pocity, ktoré boli často protichodné: strach ale aj zvedavosť, zhnusenie a zároveň záujem. boli situácie, keď som bohapusto odsudzovala a v tej istej chvíli cítila aj ľútosť a porozumenie. neviem ako je to možné, ale táto kniha ma donútila cítiť úplne všetko. prečítaj si ju. ;)
Čítať viac
20
Overený zákazník
18.12.2021
Čítajme slovenských autorov
ZOON POLITIKON. V preklade, (človek je) tvor spoločenský. Na Aristotelov dávny výrok som si hneď po dočítaní knihy spomenula. Autor knihy Kto si ho predkladá iným spôsobom….
?
Príbeh je o chlapcovi menom Serafín a mužovi menom Rafo. Čo majú spoločné? Obaja o niekoho dôležitého vo svojom živote prišli. A oboch sužuje netvor. Netvor, z môjho pohľadu, predstavuje temnú stránku človeka. Je to stelesnením číhajúcej depresie. Zobrazuje sebaobviňovanie, obavy a strachy, ale aj zlé myšlienky, ktorých sa bojíme, že môžu ublížiť iným. Rovnako, chorobne nízke sebavedomie, ktoré nás núti vytvoriť si ulitu a v nej zotrvávať…
Postavy netvorov autor vykreslil výborne. Ide z nich strach…
?
Môže sa prvým dojmom zdať, že je to len další obyčajný príbeh…NIE! Táto kniha má čo ponúknuť každému. Každý si tam nájde to svoje. Vytvorí si svoj pohľad na celý príbeh.
Je to magické a zároveň desivé… Jeden príbeh a predsa vždy iní!
?
Autor do knihy vložil svoje poznatky z filmov a o filmoch, ktoré celému príbehu pridali “na váhe”, pričom v niektorých častiach nenútene uľahčili vážnosť situácie.
?
Priateľstvo a pocit, že niekam patríme je dôležitý v každom veku.
A ja som z knihy naozaj uchvátená!
Čítať viac
11.12.2021
Od Miša som čítala všetky knihy, ale musím priznať, že táto sa mi zatiaľ páčila najviac. A možno je to aj tým, že strašidelne knižky mám rada. Väčšmi mám však pocit akoby sa každým príbehom a každým napísaným riadkom stále viac a viac nachádzal a zlepšoval. Ak jeho knižky mali nejaké chybičky, tak jeho štýl písania je stále uveriteľnejší a prepracovanejší. Príbeh bol pútavý, zaujímavý a vedel si udržať moju pozornosť. Prečítať sa dá až nebezpečné rýchlo a ja len konštatujem, že som veľmi rada, že môžem pozorovať autorove úspechy a teším sa čo ďalšie ešte prinesie :)! Tak ako aj jeho postava uja Mareka mala v príbehu obrovskú fantáziu, tak aj Michal chrlí nápadmi, ktoré sú vždy nečakané a nikdy neviete, čo ďalej príde. Čítať viac
2.12.2021
Odporúčanie
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Zožierajú ťa výčitky? Alebo si proste len sám? Aj ty počuješ ten hlas, ktorý ťa bude obviňovať až kým ťa nezaženie do kúta? Osudy 9-ročného Serafína a adolescenta Rafa sa skrížia, keď zistia, že majú rovnakých démonov. Obaja chlapci sú z rôznych dôvodov osamelí a cítia výčitky svedomia, čo je živnou pôdou pre zrod čohosi, čo žije z ich nešťastia. Chlapci sa učia tomu čomusi vzdorovať, no či bude ich boj úspešný, alebo ich to úplne pohltí, to Vám už neprezradím ;).

Tento príbeh bol vraj tým najosobnejším spomedzi toho, čo autor napísal…a ja to úplne beriem a žeriem. Je to príbeh o strete a boji s osobnými strachmi a démonmi, s výčitkami a slabosťami a myslím, že podobné pocity, ako naši hrdinovia už zažili mnohí z nás. Autor tu všetky tieto pocity stelesnil do podoby čohosi, čo dodávalo príbehu jemne horový nádych. Prvých pár strán mi síce prišiel autorov štýl trošku rozpačitý, ale po chvíli sa rozbehol a bolo to svieže a prudko čitateľné. Autor podľa mňa skvelo vykresľuje psychiku postáv a poskytuje dokonalý náhľad do ich hlavy, na ich myšlienky a úvahy. Nie len vnútorne monológy, ale tiež celkové prostredie postáv dotvára obraz o tom, čo sa v nich odohráva. Tiež oceňujem originálny výber mien a skvelého detského hrdinu, ktorému proste musíte držať palce :).

Zaujímavý príbeh, v ktorom sa možno, svojím spôsobom, trošku nájde každý nás..pretože kto sa niekedy necítil osamelo, vinne či jednoducho nemohúco? Ani sama neviem, kam by som túto knihu žánrovo zaradila, pretože ide o vcelku reálny príbeh s prvkami nadprirodzena.. Ak teda takéto knihy vyhľadávate a máte radi (aj ak nemáte), skúste dať šancu aj tejto..možno si poviete, že aj tu u nás nie je o talentovaných autorov núdza ;)
Čítať viac

Michal Škombár

Čítať viac

„Ak vieš pozorne počúvať a sústrediť sa, môžeš vidieť oveľa viac, ako keby si mal oči otvorené.“

Môj dedko je čerešňa - Angela Nanetti, 2007
Môj dedko je čerešňa
Angela Nanetti