Diabolský plod - Tom Hillenbrand
Diabolský plod
12,95 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Diabolský plod

Kulinárska krimi

Na sklade
3-4 hodiny čítania
Vydavateľstvo
mamaš, 2021
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer

Ďalšie formáty

Čítaná
10,36 €

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy...

Čítaj viac

Ďalšie formáty

12,95 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.
Čítaj viac

Všetky formáty tohto titulu

Čítané kusy

Čítaná, ako nová
Na sklade
-20 %
10,36 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Knihy

Kniha
Na sklade
12,95 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Ďalšie
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
2403-4 hodiny čítania
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×230 mm
Hmotnosť
345 g
ISBN
9788097389505
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
896319
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

9

Ťažko sa vyberá päť diel a zopár obľúbených autorov. Milujem literatúru! Deň bez knihy je pre mňa neúplný. Aspoň stránku musím prečítať :-)

Ivana Zacharová
30.4.2021
Xavier je skvelý :-)
Diabolský plod nesie síce podtitul kulinárska krimi, no ubezpečujem vás, že sa jedná o výborný detektívny román, kde síce na seba úlohu detektíva preberá kuchár a zvláda to na jednotku. Nemusí mať policajný odznak a služobnú zbraň, stačí bystrý um, logické uvažovanie a rozhľad v kuchárskej a potravinárskej brandži, ktorej predstavitelia majú prsty v zločinoch. Autor je blázon do nových technológií týkajúcich sa spracovania potravín a dobrého jedla. Informácie z tejto oblasti použité v knihe má perfektne naštudované, či už sa týkajú potravinárskeho priemyslu alebo gastronomického umenia. Do textu zakomponoval množstvo rôznych pochúťok, čím doslova šteklí chuťové poháriky.
Román Toma Hillebranda je nielen dobrým krimi príbehom, ale aj poctou kuchárskemu umeniu a obžalobou nečestných ľudí v spoločnostiach, ktoré premieňajú potraviny na odpad. V ich očiach zdravie spotrebiteľa nehrá žiadnu úlohu. Je napísaný pútavo, jemne okorenený humorom, dej plynie pozvoľna, ako keď sa v rúre dusí kačka a vo finále naberá na obrátkach. Úplne najlepšie je, že ho autorovi celý uveríte. Nakuknite pod pokrievku do sveta hviezdnych kuchárov, veľkolepých kuchárskych show a radov kritikov. Kulinársky glosár na konci knihy je skvelou pomôckou pre tých, pre ktorých sú pojmy z gastronómie španielskou dedinou. Recepty na Bouneschlupp – luxemburskú fazuľovú polievku a Huesenziwwi – zajačie ragú sú skvelým bonusom.
Čítaj viac

Čítaj viac

„Vlastnou univerzitou nášho života je zbierka kníh.“

Thomas Carlyle