Nový Dominik Dán v predpredaji! Podajte prst novej dánovke.
Čitateľský klub Martinus - Stôl pre dvoch, Amor Towles, Tatran, 2025
Kniha: Diabolský plod (Tom Hillenbrand)

12,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Nie je možné meniť veľkosť písma, formát je preto vhodný skôr pre väčšie obrazovky.

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na:

Neprečítate na:

Ako čítať e-knihy zabezpečené cez Adobe DRM?
Knižka z výberu Knihy roka 2021Kniha: Diabolský plod (Tom Hillenbrand)
Knižka z výberu Knihy roka 2021Kniha: Diabolský plod (Tom Hillenbrand)

Diabolský plod

Kulinárska krimi

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne... Čítať viac

4,2 63 hodnotení
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš, 2021
240 strán
4-5 hodín čítania
Vychádzame z priemerného údaju o rýchlosti čítania 230 slov za minútu, od knihy ku knihe a čitateľa ku čitateľovi sa to však môže líšiť.

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

12,95 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď
Túto knihu máme síce aktuálne na sklade, máme však už iba posledné kusy. Ak ju chcete mať rýchlo, ponáhľajte sa! Dodanie ďalších môže trvať dlhšie, zvyčajne do piatich dní.

Dostupné v 35 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac z kolekcie

Beletria

Viac z kolekcie

Hľadáte detektívny prípad?

Nový Dominik Dán v predpredaji - Podaj prst, Slovart, 2025, Kúpiť knihu
Kniha: Diabolský plod (Tom Hillenbrand)
12,95 €
Na sklade 2 ks
Posielame ihneď
Túto knihu máme síce aktuálne na sklade, máme však už iba posledné kusy. Ak ju chcete mať rýchlo, ponáhľajte sa! Dodanie ďalších môže trvať dlhšie, zvyčajne do piatich dní.

Viac o knihe

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.
Naše katalógové číslo
896319
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×230 mm
Hmotnosť
345 g
ISBN
9788097389505
Rok vydania
2021
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko, zahraničný
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu alebo škodlivý obsah

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5
33
14
12
1
3

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

13
Overený nákup
20.4.2025
Zaujímavá jednohubka
Za mňa osobne veľmi zaujímavá, knižná jednohubka :) Úvodná kapitola ma síce neočarila no potom sa príbeh začal príjemne rozvíjať a daj postupne naberal na obrátkach. Samozrejme, milovníci krimi by mali k tomuto dielu určite výhrady a čakali by prepracovanejšiu dejovú líniu, pre mňa to bol ale príjemný oddychový titul :)
reagovať
21
Overený zákazník
27.2.2025
Xavier na svojej skautskej výprave za spravodlivosťou odkrýva mnohé pikošky rýchleho stravovania a hlavne úskalia polotovarov. Napríklad sa pripravte na zistenie, že glutaman sa s každým sústom vydáva na expresnú návštevu priamo do vášho mozgu, aby presvedčil veľkého šéfa, že ten hnus, ktorý práve pustil do systému, je vlastne ohromný chuťový zážitok. Dozviete sa, prečo nám Európska únia kecá do jahôd, ako fungujú svetoznámi kritici reštaurácií (a že nevyzerajú ako Dracula, na rozdiel od toho zlomyseľného uja z rozprávky Rattatouille) alebo že flóra nám stále ukrýva mnohé tajomstvá, niektoré dokonca konzumovateľné. Z hľadiska rozširovania obzorov knihe naozaj nemám čo vyčítať.

Sklamaním však pre mňa bola samotná krimi zápletka. Mám dojem, že v celej knihe mala podružnú robotu. Xavierovo pátranie rozhodne nie je Stathamova zbesilá jazda limuzínou smrti, skôr navštevuje kolegov a nenápadne sa snaží zistiť kdesi čosi. Dúfala som, že rozuzlenie to zachráni, ale, žiaľ, nestalo sa tak. Páchateľa som neuhádla, ale nie preto, že by bol dej tak zamotaný a prešpekulovaný. Ono to bolo naopak absolútne logické a samozrejmé, že to mozog čitateľa automaticky odsunie do úzadia.

Diabolský plod je zaujímavou kombináciou jednoduchej kriminálnej zápletky so zasvätením čitateľa do tajomného a nedosiahnuteľného sveta haute cuisine v kontraste s nulovými nutričnými hodnotami rýchlych polotovarov. Škoda toho pozvoľného tempa, ale možno to bol autorov zámer - asi nechce, aby ste jeho knihy zlupli ako mrazákovú pizzu a vzápätí zabudli, že vám vôbec prešla traktom.
reagovať
4
Overený nákup
8.1.2025
Diabolský plod
Zaujamava a lahko sa citajuca detektivka. K tomu este plus pre toho, kto má rád gastronomium ze dozvie sa pri nej vselico nove. Recepty na konci knihy prekvapili a potesili.
reagovať
Marta Benčiková
Neoverený nákup
16.12.2024
Príjemná detektívka, vtiahne do deja veľmi rýchlo. Recepty na konci knihy potešia. Xavier je sympatický chlapík, kuchár a pri opisoch jedál sa zbiehajú sliny... a niekedy na zamyslenie, čo jeme a či je to, to čo ozaj chceme. Slow kitchen je lepšia... ťažké presadiť v tejto dobe.
reagovať
28
Overený zákazník
10.7.2024
Autor "uvaril" skvelé čítanie
Myslím, že toto bolo moje prvé krimi priamo z kulinárskeho prostredia. Tomovi Hillenbrandovi sa podarilo vystavať zaujímavý príbeh plný tajomných chutí a vysokej gastronómie - čo ja, ktorá zvláda ako-tak čaj a praženicu, veľmi oceňujem. Xavier Kieffer je príjemnou postavou, ktorá toho síce neschováva veľa, ale myslí rýchlo a vedie nás zamotanými a nebezpečnými situáciami tak, aby sme sa nenudili, až do (s)pokojného konca.

Mám pocit, že som pri tejto knihe stále niečo jedla. Čítanie o najvyššej gastronómii sa zjavne nezaobíde bez toho, aby ste do seba tlačili polotovary zo supermarketu. Aj napriek tomu som však váhala - najmä po spomínanej otrave, ktorá vám iste hrozí o čosi menej, ak nerozoznáte crme brlée od vichyssoise a nerozdávate svetovo uznávané hviezdičky majstrom kuchárskeho umenia.
Našťastie sa dej knihy neustále posúval dopredu veľmi príjemným tempom a autor sa vyhol balastu, ktorý by čitateľa nudil. Svižné vyšetrovanie sa možno až príliš ľahko odkrýva pred hlavným hrdinom, ktorý nemá problém so zisťovaním informácií (dobré kontakty a zjavne nežije na Slovensku), a tak nám stačí vyčkať do šťastného (alebo nie?) konca.
reagovať
5
Overený nákup
11.2.2024
Skvelé kulinárske krimi
Bol sychravý den a ja som mala chuť na nejaké krimi. Trilógiu kulinárskeho krimi som mala doma už dlho no až teraz prišiel jej čas. Pojem kulinárske krimi som pred touto sériou nikdy nepočula mimochodom

Q: A čo vy knihomilovníci, počuli ste už o kulinárskom krimi? Alebo ste nejaké čítali? Či uprednostňujete to klasické ?

Čo sa týka samotnej knihy Diabolský plod, dej bol rafinovaný a z môjho pohľadu nepredvídateľný. Žargón vysokej gastronómie bol pre mňa taktiež úplne nový a musím povedať, že som si ho užívala - všetky názvy jedál, či spôsoby ich úpravy od profesionálnych šéfkuchárov boli naozaj zaujímavé a zistila som množstvo nových informácií.

No hoci bolo nahliadnutie do sveta vysokej gastronómie očarujúce, zároveň som za oponou videla aké je toto prostredie tvrdé , prehnité podrazmi, nezmyselnou súťaživosťou a stresom.

Toto zdanlivo dokonalé prostredie dokázalo ničiť životy kuchárov, ktorí chceli na začiatku len variť chutné jedlo, no na konci dňa mnoho z nich prepadlo závislostiam, iní sa chorobne hnali za hviezdičkami a zostali zaseknutí v slučke naháňania sa za cieľom

No nie všetci kuchári túžila po hviezdičkách a sláve, niektorí skratka len chcú variť kvalitne jedlo pre ľudí, jedným z takýchto kuchárov bol aj Xavier Kieffer no prišiel na niečo, načo nemal prísť a to ho takmer stálo život.
Za mňa táto knizka určite stála zato a teším sa na zvyšné dve časti.

Všetky recenzie nájdete na mojom instagramovom profile @na_ruzovej_policke
reagovať
27
Overený zákazník
21.1.2024
Určite siahnem aj po pokračovaniach.
Nenáročná krimi, pri ktorej som celkom vyhladla. Nečakala som akčňárnu, takže ma celkom prekvapilo, ako sa to ku koncu rozbehlo. Inak, hneď by som šla do podobnej reštiky, ako opisujú, práve preto, že sa tam varia len domáce jedlá a je to niekde na konci dolného mesta, zastrčené, hlavne bez turistov. Keďže mám dovolenku, knihu som prečítala na dve posedenia (v podstate pri obede a pri káve po ňom). Táto kniha inšpiruje si dať niečo pod zub, alebo si naliať pohár dobrého vína. Je to taký malý sprievodca kulinárskym svetom a tak trochu aj Luxemburgskom. Uvítala som aj slovníček, poznámky pod čiarou a v závere dva chutné recepty. O oceňovaní reštaurácií hviezdičkami toho veľa neviem, ale bolo to celkom zaujímavé zistenie. A podobne prekvapivé bola aj informácia o glutamane, dochucovadlách, či syntetických potravinách. A keď došlo na spomínané ovocie, o ktorom je táto kniha, bolo to skvelé!
Majiteľ reštaurácie je ju nútený na chvíľu zavrieť, keď mu zomrie na prahu jeden z hostí. Jeho neplánované amatérske vyšetrovanie bolo lepšie, ako by sa to podarilo polícii, pretože nedodržiaval zákony. Ale aj o dosť chaotické a nakoniec mal viac šťastia, ako by sa zdalo. Určite siahnem aj po pokračovaniach.
reagovať
11
Overený nákup
7.5.2023
Pre labužníkov
Kniha zaberie len pár hodín, dej je jednoduchý. Oslovili ma reálie z Luxemburgu a najmä kulinárske detaily. Lokálne recepty kuchára - detektíva Xaviera som si po prečítaní nemusela hľadať na Googli, čakali ma v prílohe :)
Kto miluje slow food, dôkladné opisy šťavnatých jedál, kto sa rád zamýšľa nad tým, čo jeme a pijeme - smelo do čítania.
25
Overený zákazník
5.4.2023
Na túto knihu som sa veľmi tešila, avšak ma sklamala. Dej sustrediaci sa skôr na kuchyňu, recepty a ingrediencie ako na samotný dej. Najzaujímavejší na tom všetkom bol onen "diabolský plod", ktorý v ľuďoch dokázal vzbudzovať fantastický kulinársky zážitok. Zvyšok som prečítala bez nadšenia.
reagovať
9
Overený nákup
17.3.2023
Originálna
Originálna krimi s veľmi zaujímavou zápletkou z kulinárskeho prostredia. Kniha bola iná, než na aké som zvyknutá a naozaj pozitívne prekvapila. Perfektná kniha na relax s vtipným ukončením. Teším sa na ďalšie zo série.
reagovať

Recenzie, kritiky

RECENZIA: Tom Hillenbrand – Diabolský plod (Denisa Patáková), precitane.sk

Ale ja nie som len zbierka symptómov. Nehoda mizerných rodičov a ešte miernejších chemických spojení. Nie som problém. Nie som diagnóza. Nie som choroba. Nie som niečo, čo sa dá zachrániť. Som človek.
Kniha: Všetky skvelé miesta (Jennifer Niven)
Všetky skvelé miesta
  • Jennifer Niven