Vianoce
Diabolský plod - Tom Hillenbrand
Diabolský plod
12,95 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Diabolský plod

Kulinárska krimi

Na sklade
3-4 hodiny čítania
Vydavateľstvo
mamaš, 2021
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer

Ďalšie formáty

E-kniha
8,90 €

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy...

Čítaj viac

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy...

Čítaj viac

Ďalšie formáty

12,95 €
Stíhame do Vianoc
Na sklade, posielame ihneď

Odporúčané tituly a kolekcie

Táto kniha sa sa pýši tým, že sa dostala do výberu najlepších kníh roka 2021. Všetky knižky a informácie o projekte nájdete na www.martinus.sk/knihyroka.

Viac o knihe

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.
Čítaj viac

Všetky formáty tohto titulu

Knihy

Kniha
Na sklade, posielame ihneď
12,95 €

E-knihy a audioknihy

Okamžite na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Novinka
PDF
EPUB
MOBI
8,90 €
Ďalšie
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
2403-4 hodiny čítania
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×230 mm
Hmotnosť
345 g
ISBN
9788097389505
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
896319
Téma
podozrivý páchateľ, vraždy
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,2 / 5

13 hodnotení

8
2
1
1
1

Gerlach
pred piatimi dňami
Len tak ďalej
Podobne veľa jedla v detektívke som naposledy videl asi iba u Louise Penny, ale našťastie to nestojí iba na ňom, tak na prvý pokus palec hore. Nevidíme sa naposledy, som zvedavý na Červené zlato, druhú knihu od Toma Hillebranda, ktorá práve vyšla. Čítaj viac
11
Vianočné prasiatko - J.K. Rowling, Jim Field (ilustrátor)
Práve čítam
Vianočné prasiatko

Čitateľka od roku 1993, lovkyňa antikvariátnych pokladov a milovníčka ilustrácií bookstagram @mrs.columbo.loves.reading

Irisa Krížiková
16.11.2021
Overený nákup
Tento krimi príbeh je zasadený do netradičného prostredia varenia a reštaurácií, čo ma zaujalo, preto som po knihe siahla.
Román je zaujímavý nielen profesiou hlavného hrdinu, ale aj geograficky, keďže je zasadený do Luxemburgu, ale dostaneme sa s ním aj do Francúzska a Švajčiarska. Autora musím pochváliť za opisy scén. Vďaka nim mi Luxemburg takmer ožil pred očami, a keď som si následne gúglila fotky, ostala som prekvapená, ako veľmi dobre som si mesto na základe autorových opisov dokázala predstaviť.
Rovnako prostredie haute cuisine opísal veľmi vierohodne.
Samotná zápletka je takisto podarená, pomerne napínavá, schopná udržať si čitateľovu pozornosť do poslednej strany. No hoci sa mi príbeh aj spôsob, akým je napísaný, páčili, kniha na mňa zapôsobila trochu sterilne. Nevyvolala vo mne žiadne emócie. Niežeby sa postavy chovali roboticky, ale niečo im chýbalo. Aspoň ja som to tak vnímala.
Inak je to však fajn čítanie, ak máte chuť na niečo netradičné. Celé je to tak trochu chuťovka, a na dôvažok je román prešpikovaný jedlami a spôsobmi prípravy rôznych pokrmov, takže občas som pri čítaní mala chuť urobiť nájazd na chladničku, ale keďže je kniha pomerne krátka, dalo sa to prežiť. Ako osvieženie čitateľského jedálnička to vôbec nebolo zlé.
Čítaj viac
Lucia
4.11.2021
Dobre krimi s vysokou pridanou hodnotou
Toto nie je v ziadnom pripade len taky nejaky Gutalax - ze mnou prejde bez toho, aby vo mne cokolvek zanechal. Naopak - je to plne zaujimavych tem: od haute cuisine cez zakulisie restauracii, Luxemburg a Europsky parlament az po dva recepty. Krimi priemerne ale o to viac vyvazene vedlajsimi temami. Čítaj viac
NadaS
4.11.2021
Výborná kriminálka
Skvelé spojenie kriminálky a pohľadu do gastronómie hviezdičkových reštaurácií. Príbeh rýchlo napreduje, ako veľký bonus pre mňa boli opisy Luxemburgu a jedál. Vynikajúca kniha do týchto jesenných dní. Čítaj viac
9
30.10.2021
Diabolský plod je kulinárska krimi z prostredia gastronómie, a to nie hocijakej, ale rovno haute cuisine, takže ju určite nečítajte s prázdnym žalúdkom. Príjemne ma prekvapila, chcela som oddychové čítanie a dostala som oveľa viac.

Hlavný hrdina, šéfkuchár Xavier Kieffer si vo svojej malej luxemburskej reštaurácii spokojne servíruje miestne špeciality, až kým sa mu o dávku vzrušenia nepostará náhla smrť reštauračného kritika. Priamo v jeho podniku, chvíľku po ochutnávke jedla. Nuž, nepríjemné…

Vyšetrovanie autor okorenil zaujímavými vsuvkami z gastronómie, ktoré skvelo dopĺňajú kontext, takže budete zase o niečo múdrejší napríklad o glutamane sodnom, ale nazriete aj do zákulisia životov kuchárov z reštaurácií ocenených povestnými hviezdičkami - nie je to veru vždy len o lízaní smotany. Z každej stránky doslova vyskakuje nejaké chutné jedlo, kúzelná atmosféra, sympatické postavy, originálna zápletka a príjemné tempo sa postarajú o to, že ju nebudete vedieť pustiť z rúk, až kým sa nedostanete na koniec. A tam na vás rovno čaká dvojitý bonus: kulinársky glosár, aby ste si mohli urobiť výlet do nejakej ohviezdičkovanej reštaurácie a vedeli, čo si objednávate, alebo ak akurát nemáte cestu okolo, môžete si podľa receptov ukuchtiť vlastné dobroty.

Lahôdka oddychovka! (Neposypali to pri tlači glutamanom alebo nejakým iným návykovým práškom? :P)
Čítaj viac
14
6.10.2021
Perfektná a veľmi voňavá detektívka
Labužníci, ktorí radi rozmaznávajú svoje chuťové poháriky majstrovsky pripraveným jedlom, či lahodným aperitívom a zároveň si radi ponamáhajú svoje mozgové závity pri dobrej detektívke, by rozhodne nemali prehliadnuť túto knihu s prívlastkom kulinárska krimi.
.
Diabolský plod je vskutku originálna detektívka, v ktorej sa vyšetrovateľom zločinu stáva ku podivu chlapík bez odznaku a pištole. Áno, Xavier Kieffer je talentovaný šéfkuchár, ktorý sa na vlastnú päsť rozhodne nájsť odpoveď na otázku - Čo do čerta robil jeden z najvýznamnejších kritikov jedál v jeho reštaurácii, ktorú takýto kritici nenavštevujú a najmä prečo počas svojej návštevy tam zomrel ...
.
Táto kniha predstavuje niečo úplne iné, ako tak obľúbené severské krimi, alebo detektívky všeobecne.
Drsných detektívov, ktorí väčšinu času trávia v zatuchnutých kanceláriách a zafajčených pajzloch, vystriedal uhladenejší Xavier, ktorého svet sa točí okolo vysokej gastronómie a dobrých reštaurácií. A presne tam vás aj pri svojom hľadaní pravdy zoberie a vy budete snívať so slinkou na brade o všetkých tých vyberaných ingredienciách a ukážkovo pripravených lahôdkach (môže sa stať, že budete mať dokonca chuť vyhodiť z okna hrniec aj s perkeltom, ktorý ste varili na obed a budete utekať k mäsiarovi po králika alebo kačku). Nechá vás nahliadnuť do kuchýň, ktoré sú zväčša pre hostí neprístupné a uvidíte aj odvrátenú stranu gastropriemyslu ...
Nesmiem opomenúť ani naozaj zaujímavú a dobre vymyslenú zápletku, ktorá poukazuje na nás ľudí - na spotrebiteľov a na tých, ktorí určujú, čo bude veľká časť populácie konzumovať ... Veľmi aktuálna a dôležitá téma.
.
Ak si necháte naservírovať od Xaviera tento príbeh, vedzte, že si ho budete užívať tak, ako by ste si užívali jeho jedlo - pomaly, s každým sústom bude vaša chuť po tom ďalšom rásť a budete váhať, či si dať aj tú poslednú pomyselnú lyžičku, lebo sa s ním jednoducho nebudete chcieť rozlúčiť.
Čítaj viac
Miriam
1.9.2021
Sklamanie
Nevedela som presne, čo od tejto knihy očakávať, ale pre mňa je sklamaním. Na môj vkus nemastné, neslané- keď už sme pri tom varení. Dej sa nejako predvídateľne vlečie. Rýchlo dočítať, nech to mám za sebou... Čítaj viac
25
5.8.2021
Jednoducho skvelé
Overený nákup
Túto knihu som si neskutočne užila, nielenže sa v nej spája dobré jedlo a ešte lepšia kriminálna zápletka, ale je aj dynamická, rafinovaná a má aj neskutočne sympatickú hlavnú postavu - Xaviera a jeho kamarát Pekka Vatanen je mu skutočnou konkurenciou. Títo dvaja chlapíci mi urobili deň! Ich dialógy boli vskutku pôžitkom - jeden druhému nahrávali na smeč, vzájomne sa podpichovali, ale bolo z nich cítiť aj rýdze a úprimné kamarátstvo.
Okrem množstva jedál, ktoré sú v príbehu spomenuté a pri ktorých sa vám mnohokrát budú zbiehať slinky sa dočítate aj o všeobecne známom dochucovadle - glutamane. Dozviete sa o ňom fakty, ktoré ste možno ani netušili - teda pre mňa boli niektoré novinkou. Autor zabŕdne aj do takých oblastí ako sú napríklad práva k odrode v EU, čo takisto patrilo k veciam o ktorých som nemala ani poňatia. Autor vám dovolí nahliadnuť i za oponu vysokého kuchárstva, kde medzi kuchármi nie sú nezákonné látky a povzbudzovadlá ničím nezvyčajným, len aby vydržali brutálne 16-hodinové šichty. Celkovo sa mi páčilo ako autor zapracoval rôzne fakty do príbehu, takže som sa nielen zabavila pri čítaní, ale aj dozvedela čosi nové.
Čítaj viac
21
2.7.2021
Ak hľadáte niečo, čo vás zaručene schladí a z čoho vám budú naskakovať zimomriavky po celom tele, šéfkuchár a zároveň amatérsky vyšetrovateľ Xavier Kieffer by pre vás mohol byť tým pravým orechovým. Dôvtipný, ambiciózny, ale zároveň si dokáže priznať vlastnú chybu, vďaka čomu patrí práve k tým hlavným hrdinom, ktorých si ľahko obľúbite. Nepôjde však o one man show, Xavier nie je z tých, ktorý potrebujú zhltnúť všetku slávu sami, a do popredia sa tak dostáva aj jeho priateľ Pekka, zábavný, bystrý a vždy pripravený.

Aby toho nebolo málo, počas napínavého čítania vám budú doslova stekať slinky po brade, takmer na každej stránke sa dočítate o nezvyčajnom exotickom pokrme a budete neúnavne googliť, kde sa dajú všakovaké suroviny zohnať, aby ste si niečo podobné mohli pripraviť aj vy sami doma. Na samom konci na vás dokonca čaká aj recept na luxemburskú fazuľovú polievku a zajačie ragú.

Nepatrí k tým krvákom plným brutalít, ale aj napriek tomu má niečo do seba a rozhodne neotáľa udržať čitateľa v pozornosti. Posledných niekoľko desiatok strán som sa nevládala ani nadýchnuť, dej gradoval čoraz rýchlejšie a ja som sa ani nenazdala a bolo, bohužiaľ, po všetkom.
Čítaj viac

Čítaj viac

„Kto nemiloval, môže napísať veľký román o láske, nie však prostú báseň o nej.“

Guillaume Apollinaire