Diabolský plod

Kulinárska krimi

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne... Čítať viac

4,3 39 hodnotení
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš, 2021
240 strán
3-4 hodiny čítania

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

8,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Aj e-knihy môžete darovať

Vianoční škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.
Čítať viac
Počet strán
240
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1257483
Jazyk
slovenčina
Preklad
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

39 hodnotení

22
10
4
1
2

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

14
Kulturní vzorce - Ruth Benedict
Práve čítam
Kulturní vzorce

Milujem knihy. Milujem myslieť myšlienkami iných. Milujem vôňu papierových príbehov.

Simona Pikus
17.11.2022
5 čitateľských hviezdičiek
V kníhkupectvách rada hádžem do košíka diela so svižným dejom. Zbožňujem prostredia reštaurácií, cinkanie príborov, všetky tie farby na tanieroch a spokojné i kritické pohmkávanie hostí. Ak sa dá, využijem každú príležitosť na poodhalenie opony, za ktorou gastronomické pochúťky získavajú svoju podobu. Milujem možnosť dozvedieť sa viac o iných kultúrach, rečiach, zvykoch. Ak ste pri čítaní týchto riadkov aspoň párkrát reagovali „Ja tiež!“, táto kulinárska krimi bude pre vás literárnou lahôdkou.

Hlavný hrdina, i keď odetý v rondone a kuchárskej čiapke namiesto luxusného obleku, sprevádza čitateľa štýlom Jamesa Bonda po miestach vyššej i lokálnej gastronómie. A tak, ako sa hovorí, že jedlo by malo byť viac zaujímavé ako komplikované, je to i s týmto príbehom. Dobrú chuť! :-)
Čítať viac
12
21.10.2022
dalo sa...
Rozmýšľala som, či tri alebo štyri...bude to niečo medzi. V zásade ma to bavilo, ale určite sa to nezaradí medzi mojich top favoritov. Knihy hodnotím aj podľa toho, či vo mne z odstupom času zanechali nejakú stopu, či ma vtiahli do deja. Tu to nebolo úplne podľa môjho gusta, ale postavy boli celkom sympatické a aj dej gradoval. Takže ak si chcete prečítať takú ako by povedali bratia Česi "neotrelú" detektívku, tak hor sa na to :-) Čítať viac
17

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
15.7.2022
Originálne
Pozor! Pozor! Pred čítaním tejto kulinárskej krimi sa najedzte! Keď tak nespravíte, počas čítania budete slintať :)
V prvej časti tejto zaujímavej krimi série so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom sa priamo v jeho reštaurácii zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik. Aby toho nebolo málo, Xavier patrí medzi podozrivých. On to však nenechá len tak a rozhodne sa pátrať po pravde. Keď je pravde na dosah, sám sa ocitne v ohrození.
Toto veľmi šťavnaté dielo vám odhalí zákulisie gastronómie a konkurenčný boj v ňom. Autor prostredníctvom zaujímavej postavy Xaviera poukazuje na možné i isté nekalosti, ktoré sa v gastro priemysle dejú, alebo môžu diať. Dej je ale prepletený množstvom spomenutých jedál, ktoré vám aj takýmto spôsobom pošteklia chuťové poháriky. Autorov štýl písania je veľmi jednoduchý, nečakajte extra zápletky a zvraty, ale celkové poňatie a téma kulinárstva sú originálne a pôsobia veľmi šťavnato. Na môj vkus bolo ale v príbehu v tak útlej knihe trošku viac zbytočne dlhých opisov, ale aj napriek tomu som si čítanie užila a takto by mala vyzerá nenútená oddychovka, z ktorej by mohol byť skvelý a trošku humorný seriál. Ja si to viem veľmi dobre predstaviť. Tak hor sa do oddychového čítania. Myslím si, že táto kniha by mohla zaujať aj tých, ktorí detektívkam príliš neholdujú.
Čítať viac
Mari
30.5.2022
Potešila :)
Veľmi príjemná a uveriteľná kniha. Autorovi sa podarilo napísať zaujímavú detektívku vo veľmi atraktívnom prostredí. Užila som si ju napriek tomu, ze niesom cieľová skupina pre krimi. Oceňujem dobre vystavaný príbeh s dobrým zakončením. Odporúčam. Čítať viac
1
22.3.2022
Knihu som prečítal až po prečítaní druhej knihy "Červené zlato". Je rovnako pútavo napísaná, ale niekedy som mal pocit, že sa trošilinku dej naťahuje. Pri čítaní záverečnej časti mi dej pripomenul paralely s filmom s názvom "Krídelko alebo stehienko?" (kto nepozná, jedná sa o francúzsku komédiu z roku 1976, kde hral Louis de Funes). Neviem či sa aj samotný autor inšpiroval daným filmom, avšak vplyv na kvalitu to nemá. Už teraz čakám na pokračovanie kulinárskej krimi a ďalších vyšetrovaní X. Kieffera. Čítať viac
18
15.3.2022
na zamyslenie
Diabolský plod od Toma Hillenbranda je skôr "diabolskou" knihou. Už počas čítania ma donútila urobiť si zopár záložiek a nakoniec som dospela k názoru, že pre mňa to nebola ani detektívka. Samozrejme, je v tejto knihe detektívna zápletka spojená s brutalitou. Ale nejde len o jeden typ brutality. Tých je v tejto knihe viac. Autor sa dotýka viacerých tém, ktoré rezonujú v spoločnosti - televízne programy o varení (trápne pózy a zasvätené diskusie); americké seriály, ktorých dej prebieha podľa tej istej šablóny (...to všetko v detailnom zábere); zanietenosť pracovníkov EÚ pri skúmaní zbytočností a vydávaní noriem (veľkosť dužiny jahôd), atď. (Zaujímavý pohľad na EU má aj S. Clarke v knihe Merde po evropsku.) Po dočítaní knihy Diabolský plod som vôbec nemala chuť na jedlo. A už vôbec nie na polotovar z obchodu. Tom Hillebrand ma touto knihou donútil ešte viac rozmýšľať o tom, čo jeme. A vôbec sa mi nezdá smiešny záver, ku ktorému ma dej tejto knihy doviedol. Že najistejšie by bolo jesť jedlo pripravené z toho, čo si sami dopestujeme alebo dochováme. To však nie je príliš reálne. Ale odteraz budem mať k mnohým surovinám a jedlám ešte väčšiu nedôveru, ako mám. Čítať viac

„Ale ja nie som len zbierka symptómov. Nehoda mizerných rodičov a ešte miernejších chemických spojení. Nie som problém. Nie som diagnóza. Nie som choroba. Nie som niečo, čo sa dá zachrániť. Som človek.“

Všetky skvelé miesta - Jennifer Niven
Všetky skvelé miesta
Jennifer Niven