Špiritistka
E-kniha

Strhujúci príbeh o dvoch odvážnych ženách, ktoré hľadajú pravdu a spravodlivosť v tajuplnom prostredí špiritizmu. Pri pátraní obe ženy odhaľujú temné tajomstvá špiritistickej... Čítať viac

3,5 20 hodnotení
Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2023
344 strán
5-6 hodín čítania

Strhujúci príbeh o dvoch odvážnych ženách, ktoré hľadajú pravdu a spravodlivosť v tajuplnom prostredí špiritizmu. Pri pátraní obe ženy odhaľujú temné tajomstvá špiritistickej spoločnosti a samy sa dostanú do smrteľného ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Vyvolávačka duchů - Sarah Penner, HarperCollins, 2023
PDF EPUB MOBI
Čeština, 2023
Ihneď na stiahnutie

13,19 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Strhujúci príbeh o dvoch odvážnych ženách, ktoré hľadajú pravdu a spravodlivosť v tajuplnom prostredí špiritizmu.

Rok 1873. Na opustenom zámku na predmestí Paríža sa chystá temná seansa. Vedie ju uznávaná špiritistka Vaudeline D’Allairová, preslávená schopnosťou vyvolávať duchov obetí vrážd, aby zistila totožnosť vrahov. Zúčastňuje sa na nej aj jej žiačka z Londýna Lenna Wickesová, ktorá chce zistiť pozadie násilnej smrti svojej sestry. Keď Vaudeline zavolajú do Anglicka, aby vyriešila záhadnú vraždu predsedu Londýnskej špiritistickej spoločnosti, Lenna sa k nej pripojí, aby sa dostala bližšie k sestriným vrahom.

Pri pátraní obe ženy odhaľujú temné tajomstvá špiritistickej spoločnosti a samy sa dostanú do smrteľného nebezpečenstva.
Čítať viac
Originálny názov
The London Seance Society
Počet strán
344
Rok vydania
2023
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
1956169
Štýl
historický, napínavý
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,5 / 5

20 hodnotení

6
5
3
5
1

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

5
15.9.2023
Za mňa veľmi príjemné čítanie, ktoré ma udrziavalo v napätí. Viktorianska doba, láska, gentlemani, duchovia...za mňa môže byť.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Neoverený nákup
2
3.8.2023
Temné seansy na vyvolávanie duchov obetí vrážd, aby usvedčili svojich vrahov. Jednu z takých vedie v Paríži Vaudeline a zúčastňuje sa na nej aj jej žiačka z Londýna Lenna, ktorá chce odhaliť vrahov svojej sestry. Vaudeline zavolajú do Londýna, aby vyriešila vraždu predsedu špiritistickej spoločnosti a Lenna ide s ňou. Čo keď odhalia aj vraha jej sestry? Lenže ešte netušia, že aj oni sa dostanú do nebezpečenstva, pretože odhalia nekalé praktiky a tajomstvá spoločnosti.
Detektívny príbeh odohrávajúci sa v prostredí blízkom nadprirodzenu som si musela prečítať. Vraždy, tajomstvá, klamstvá a podvody nasvedčovali tomu, že pôjde o pútavý a napínavý príbeh. Rozbeh bol pomalší, ale napredovanie pre mňa nenabralo grády. Postavy ma vôbec nezaujali a myslela som si, že mi téma sadne, ale opak bol pravdou. Vôbec som sa nebála, nebola som v napätí a stále som čakala na wau duchársky efekt, ktorý sa ale nekonal. Autorka píše veľmi dobre, Stratená apatekárka bola v mojej topke, ale tento príbeh mi vôbec nesadol. Dokonca som miestami krútila hlavou aj nad prekladom. Pre mňa išlo vyslovene o oddychovku, ktorá ma nenadchla, ale ani neurazila, ale ozaj si ma príliš nezískala. Každopádne sa teším na ďalšiu autorkinu knihu a vám možno sadne aj táto.
Čítať viac
Monika Vargová
Overený zákazník
15.4.2024
Špiritistka bola prvá kniha od tejto autorky, ktorú som čítala a veľmi ma neohúrila. Od začiatku ma príbeh veľmi nebavil, ale nakoľko sa kniha čítala ľahko a rýchlo, tak som ju prečítala. Nápad bol celkom dobrý, ale od polovice knihy už viete, ako to nakoniec skončí, váčšia časť príbehu sa točí okolo šetrenia dvoch vrážd, ktoré na prvý pohľad spolu veľmi nesúvisia, ale postupne sa rozuzľuje ich prepojenie. Samotné vyvolávanie duchov je obsiahnuté hlavne v závere knihy, ale nebolo to niečo, z čoho by ste mali zimomriavky. K hlavnému ľúbostného vzťahu v knihe sa radšej nevyjadrujem. V týchto veciach som síce dosť ústretová, ale v tejto knihe ma to fakt rušilo. V komečnom dôsledku sa jedná o celkom príjemné oddychové čítanie, od ktorého veľa neočakávajte. Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Overený zákazník
13.10.2023
2,5*/5*

áto kniha bola pre mňa trocha sklamaním, keďže som sa na ňu naozaj tešila, pretože predchádzajúca kniha od autorky s názvom Stratená apatekárka bola jedna z najlepších kníh, ktoré som pred 2 rokmi čítala.

Začiatok knihy bol veľmi sľubný a autorka príbeh začala skvelo. Hneď seansa a vyvolávanie duchov. Stretávame sa tu aj s hlavnou postavou Lannou, ktorá je „učnica“ a učí sa viesť seansy. Postupom času mi príbeh prišiel dosť chaotický a niekedy som sa nevedela do deja úplne ponoriť a poriadne chápať čo sa tam vlastne deje.

Kapitoly boli krátke, čo sa mi vždy pri knihách páči. Čo sa mi však nepáčilo boli postavy. Boli také nemastné, neslané a autorka sa im veľmi nepovenovala a nešla „do hĺbky“ a o ich charakteroch sme sa skoro nič nedozvedeli. A s týmto v ruke ide aj romantika, ktorá sa v knihe nachádza. Nejako mi do príbehu nesedela a keďže som ani postavy dobre nepoznala, nejako som sa do toho nevcítila.

Kniha sa čítala rýchlo čo bolo pozitívum, ale čakala som niečo viac. Hlavne viac seáns, duchov a tajomna, ktoré ma na knihu navnadili. Ale najväčší kameň úrazu boli asi tie nevýrazné postavy.
Čítať viac
20
Overený zákazník
3.9.2023
Špiritiska je druhou knihou od autorky, ktoré sa rozhodlo vydavateľstvo vydať. Jej predchádzajúca kniha Stratená apatekárka zožala úspech, čo môžeme vidieť v pozitívnych recenziach na ňu. Tú som ja ešte nečítala, preto Špiritisku ani nemám s čím porovnať.

Na úvod by som hneď priznala, že od knihy som očakávala viac, alebo skôr niečo iné, ale zároveň ju stále považujem za veľmi dobrú.

Špiritizmus je schopnosť alebo snaha komunikovať s mŕtvymi prostredníctvom média. A na základe tejto témy je vystavaná celá kniha, ktorá sa odohráva sa v roku 1873.

Ústrednou postavou je špiritiska (médium) Vaudeline a jej žiačka Lenna. Počas špiritistických seáns sa snažia nadviazať kontakt s mŕtvym a odhaliť tak jeho vraha, aby mohol byť spravodlivo potrestaný. Medzi týmito dvomi ženskými postavami bola navyše taká brutálna vášeň, aká sa niekedy nenájde ani v erotických románoch. Autorka ňou okorenila celý príbeh.

Táto okultná téma je sama osebe zaujímavá, no jej spracovanie v seansách, či informácie ohľadne postupov, skúseností boli očarujúce.
Príbeh ale viac smeroval do takej menej tradičnej detektívky vzhľadom na vyskytujúce sa prvky. Minimálne si však vyžadoval viac priamej komunikácie s mŕtvymi.

Napätie v príbehu krásne začína gradovať po jeho polovici. Posledná tretina je nabitá dynamikou, ktorá zvýšila celkový dojem.
Vyzdvihnúť musím aj Poznámky autorky, pretože v nich boli veľmi obohacujúce historické fakty z tejto témy.
Čítať viac
26.8.2023
Smrť. Posmrtný život. Veštba. Špiritizmus. Duchovia. Seánsy.

Toto všetko sú témy, pre niektorých tabu. Pre iných zasa obľúbené, ba priam až fascinujúce. Vo viktoriánskom období v rokoch dávno minulých (1803) existovali vo veľkých mestách komunity, ktoré sa snažili vyvolávať duchov. Niektorí na tom zarábali, pracovali na pozadí trikov a podvodov. No niektorí mali naozaj moc vidieť a cítiť veci nevídané. Veci, ktoré nasvedčovali tomu, že duchovia sú po smrti stále prítomný a chcú niečo odkázať svojim milovaným.

Vaudeline D’Allairová bola práve jedna z tých, ktorá špiritistickú moc mala. No nie len ona ... Pomocou jej moci sa snažila zistiť totožnosť vrahov a príčinu smrti ľudí, ktorí náhle zomreli. No keď sa rozhodla vyriešiť smrť jedného jej priateľa, ani len netušila, že spolu s jej žiačkou vyriešia aj inú záhadnú vraždu. Vraždu mladej špiritistickej fanatičky, ktorá mala prsty v rôznych podvodoch - aspoň to tak na prvý pohľad vyzeralo.

Špiritistka je ďalšia výborná fantasy kniha z pera Sarah Pennerovej. Je to neskutočne pútavé a každou stránkou zaujímavejšia a zaujímavejšie. Normálne cítite ako Vám brní v prstoch, keď pretáčate strany a objavuje sa vo Vás zvedavosť a chtíč poznať všetky odpovede. Spolu s hlavnými hrdinkami chcete rozlúsknuť posmrtné záhady pomocou špiritizmu. Autorka sa pohrala s pravdivými informáciami z minulosti, ktoré si upravila a pozmenila v rámci príbehu. Na konci máte rôzne autorkine poznámky z viktoriánskeho obdobia, kedy ľudia naozaj verili na duchov a seánsy. Vyvolávali svojich milovaných a dávali si posledné zbohom (netvrdím, že v dnešnej dobe ľudia na to neveria :) ).

Čo Vy? Veríte v duchov? V posmrtný život, špiritizmus, veštbu?
Čítať viac
21.8.2023
Po Stratenej apatekárke som sa Špiritistky mierne obávala, predsa len autorkina predošlá kniha mi nesmierne učarovala, a tak som mala strach zo sklamania, ktoré sa, našťastie, vôbec nedostavilo.

Vaudeline a Lenna sa vám zaryjú pod kožu takmer okamžite. Ich dialógy perfektne odzrkadľujú všetko to zúfalstvo a strach, čo sa v nich za posledné roky hromadili, a vás ani na malý moment neprestane baviť sledovať ich cestu za pravdou. Naše hrdinky sa problémom stavajú čelom a nenechajú za zastrašiť ani tými najpríšernejšími prízrakmi, práve naopak, duchom dávajú veľmi jasne najavo, kto je tu pánom.

Jedným z naj aspektov písania Sarah Penner je jej schopnosť preniesť čitateľa priamo do deja. Autorka svojimi trefnými opismi umocňuje opojnú atmosféru Londýna 19. storočia skĺbenú so svetom špiritizmu a nadprirodzena. Zvýrazňuje detaily, ktoré by za normálnych okolností zostali skryté, a prostredníctvom svojich slov utvára pôsobivé vizuálne obrazy , ktorých sa čitateľ nebude môcť len tak ľahko nabažiť.

Som skutočne rada, že príbehy z pera tejto šikovnej autorky vychádzajú aj u nás a už teraz sa neviem dočkať jej ďalšieho počinu.
Čítať viac
16.8.2023
Keď som sa hrnula do čítania Špiritistky moje očakávania boli vysoké. Možno aj preto, že autorkinu predošlú knihu som čítala a veruže sme si aj sadli. Čakala som temný príbeh, tajomstvá či detektívku plnú mágie, duchov, ktorí mi budú spríjemňovať moje nočné čítanie a najmä príbeh, ktorý mi navodí zimomriavky. Niečo sa splnilo, no niečo práve naopak - nesplnilo.

Autorka vie písať vskutku pútavo. Mne jej štýl sadol úplne. Hoci sa príbeh rozbaľoval pomalinky, stále udržiavala moju pozornosť a ja som očakávala ten wau efekt. Príbeh bol zaujímavý, to sa musí uznať. Páčilo sa mi aj obdobie, v ktorom sa dej odohrával, lebo mne to stále navodí niečo tajomné, čarovné a dodá príbehu šmrnc, ktorý by mu príbeh zo súčasnosti nedal. Čo mi kniha nedala a čo ma sklamalo, boli zimomriavky. Aj keď v nej boli spomínaní duchovia, rôzne metódy na ich vyvolávanie, strašidelné to nebolo. Skôr tajomné, možno detektívne? Ale to aj celkom pekne okorenilo dej. Vyšetrovanie, vraždy, klamstvá a tajomstvá, to je moje a veľké plus tejto knihy. Čo by som však vypustila resp. by som to v knihe oželela, tak to bola "romantická linka", tá mi tam vôbec nechýbala, aj keď nebola nosnou témou knihy.

Celkovo ma autorka nesklamala, aj keď nadprirodzeno mohla aspoň o štipku viac vyšperkovať.
Čítať viac
18
Overený zákazník
4.8.2023
Veríte na posmrtný život?

Celkom zaujímavý príbeh nám tu predostrela autorka. Nečítala som jej predošlú knihu, nevedela som, čo čakať. Anotácia ma veľmi chytila a zaujala. Dostala som v skutku zaujímavý príbeh…

Sarah Pennerová píše naozaj pútavo, dokonca ako veľké plus kladiem v závere knihy spomenutú krátku históriu šprititmu, niektoré zvyky počas viktoriánskeho obdobia, čo ma naozaj fascinovalo a zaujalo.

Kniha nie je nijak extra strašidelná, resp. nemala som počas čitania strach, aj keď sa spomínajú rôzne techniky na vyvolávanie duchov, ich prevtelenia atď. no napriek tomu som nejaké tie emócie veľmi nepociťovala, pri ktorých by som situácie mala nejako predýchavať. Bolo to skôr pútavé, zaujímavé, ale počas čítania napriek tomu mi tam niečo chýbalo… vyšetrovania vrážd, záhady a tajomstvá som zas milovala…

V knihe sa okrajovo spomína aj istý lgbt vzťah dvoch žien, čo som nečakala a nehodnotím to ako negatívum v tom zmysle, že by som mala niečo proti, len mi tie erotické scény tam z istého hľadiska prišli zbytočné a vôbec som sa nevedela vžiť do ich pocitov, myšlienok a myslím si, ak by sa to z knihy vynechalo, kniha by na hodnote nestratila. Nemám za potreby, aby ma tu za to niekto ukameňoval, ja len, že pre mňa to nebolo nijak extra vzrušujúce a zaujímavé…

Napriek tomu som si v príbehu našla to svoje, to niečo, čo ma oslovilo a čo sa mi páčilo…
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
3.8.2023
Tento autorkin príbeh mi nesadol
Temné seansy na vyvolávanie duchov obetí vrážd, aby usvedčili svojich vrahov. Jednu z takých vedie v Paríži Vaudeline a zúčastňuje sa na nej aj jej žiačka z Londýna Lenna, ktorá chce odhaliť vrahov svojej sestry. Vaudeline zavolajú do Londýna, aby vyriešila vraždu predsedu špiritistickej spoločnosti a Lenna ide s ňou. Čo keď odhalia aj vraha jej sestry? Lenže ešte netušia, že aj oni sa dostanú do nebezpečenstva, pretože odhalia nekalé praktiky a tajomstvá spoločnosti.
Detektívny príbeh odohrávajúci sa v prostredí blízkom nadprirodzenu som si musela prečítať. Vraždy, tajomstvá, klamstvá a podvody nasvedčovali tomu, že pôjde o pútavý a napínavý príbeh. Rozbeh bol pomalší, ale napredovanie pre mňa nenabralo grády. Postavy ma vôbec nezaujali a myslela som si, že mi téma sadne, ale opak bol pravdou. Vôbec som sa nebála, nebola som v napätí a stále som čakala na wau duchársky efekt, ktorý sa ale nekonal. Autorka píše veľmi dobre, Stratená apatekárka bola v mojej topke, ale tento príbeh mi vôbec nesadol. Dokonca som miestami krútila hlavou aj nad prekladom. Pre mňa išlo vyslovene o oddychovku, ktorá ma nenadchla, ale ani neurazila, ale ozaj si ma príliš nezískala. Každopádne sa teším na ďalšiu autorkinu knihu a vám možno sadne aj táto.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Život nie je film. Nikdy nevieš, ktorý dátum bude pamätný, ktorý deň nezabudnuteľný. Proste len žiješ. Ráno vstaneš, niečo sa cez deň stane a večer ideš spať. To je pravda. “

Loviť alebo nebyť - Iva Kučerová, 2009
Loviť alebo nebyť
Iva Kučerová