Říše upíra - Jay Kristoff, CooBoo CZ, 2022

24,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Říše upíra

Od posledního východu slunce uplynulo již dlouhých dvacet sedm let. Téměř tři desetiletí vedli upíři válku proti lidstvu; budovali své věčné království, zatímco ničili svět... Čítať viac

4,9 23 hodnotení
Vek
15+
Vydavateľstvo
CooBoo CZ, 2022
Počet strán
800

Od posledního východu slunce uplynulo již dlouhých dvacet sedm let. Téměř tři desetiletí vedli upíři válku proti lidstvu; budovali své věčné království, zatímco ničili svět lidí. Nyní zbývá už jen několik nepatrných jiskřiček světla v moři... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština

24,49 €

Na sklade 4 ks
Posielame ihneď

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Príbehy, ktoré vám spôsobia zimomriavky

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Říše upíra - Jay Kristoff, CooBoo CZ, 2022
24,49 €

Viac o knihe

Temná fantasy sága začínající ve chvíli, kdy přichází konec lidstva

Od posledního východu slunce uplynulo již dlouhých dvacet sedm let. Téměř tři desetiletí vedli upíři válku proti lidstvu; budovali své věčné království, zatímco ničili svět lidí. Nyní zbývá už jen několik nepatrných jiskřiček světla v moři temnoty. Gabriel de León, napůl člověk, napůl monstrum a poslední stříbrosvatý – bratr Stříbrného řádu, který se věnuje obraně říše před nočními stvořeními – je vše, co stojí mezi nestvůrami a koncem světa. Nyní je těmito nestvůrami uvězněn a donucen vyprávět svůj příběh – příběh o legendárních bitvách a zakázané lásce, o ztracené víře a přátelství, o Válkách víry, o Věčném králi a o hledání poslední naděje. Svatého grálu.

Čítať viac
Počet strán
800
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
1065 g
ISBN
9788076615168
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
1528377
Štýl
napínavý
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
CooBoo CZ
Pre koho
young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

23 hodnotení

21
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
11

Ahoj, ak sa práve pozeráš na tento profil, skús si prezrieť aj moje odporúčania v čitateľských kolekciách. Možno nájdeš niečo čo ťa zaujme alebo sa na niektorých vybraných tituloch z týchto kolekcií perfektne zhodneme!

Adriána Hasková
Kníhkupec
7. augusta 2022
Najlepšia kniha roka 2022

Ak hľadáte príbeh, ktorý je temný, drsný a neľútostný, toto je tá správna voľba. Jay Kristoff vsadil na retrospektívu, kde sa oboznamujeme so životom hlavnej postavy a zároveň sa zvládol dokonale vyhrať s celým dejom a jeho peripetiami. Malo to spád, pútavosť a aj napriek preskakovaniu v časových linkách malo všetko svoj zmysel.
Verte mi, tých 800 strán vám bude nakoniec málo.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Lukáš Štefanec
Overený zákazník
15.12.2023
Wow!
Pre tých, ktorí majú problém s vulgarizmami a citlivý k viere, môže byť ťažké čítať túto knihu.
A teraz musím len napísať, že to je najlepšia kniha akú som kedy čítal snáď sa k blížia série od S. J. Masovej ale tam je veľa romantiky pre muža... ????
Tí čo majú radi slovné prestrelky, vulgárny vtipný humor si prídu na svoje ale nie len o tom bol tento príbeh, ktorý má všetko - napätie, zvraty, smutné aj veselé chvíle.
Ani neviem ako som zhltol tých 700+ strán.
Vrelo odporúčam každému.
Čítať viac
23.10.2023
Tak tohle mě strašně bavilo!!! Já to říkám furt, že tenhle pán umí psát!!!
Ale od začátku. Obálka je dokonalá a co jsem ocenila, že je kniha nádherná i pod přebalem. Zpracování perfektní - mapa, nádherné ilustrace, krásně rozdělené jak úseky příběhu tak i kapitoly samy.
Příběh - perfektní za mě přijde že je zpracovaný tzv. vzpomínkovou verzí. Navíc se to odehrávalo ve 3 časových liniích. Děsila mě malinko velikost knihy, ale ve finále to uteklo ani nevím jak.
Mám tam i podtrhané věty a i kuriozní nadávky (ty mě hodně bavily). A rozhodně si přečtu další díly, Chci totiž přijít na to, kdo je tenhle "černý lev" ve skutečnosti zač.
Boží Boží a ještě jednou Boží!
Čítať viac
11.9.2023
Názor čitateľa
Nebudeme si klamať, Ríša upíra mi dala dosť zabrať, ale poďme pekne poporiadku. Neskutočne oceňujem Kristoffovo spracovanie už dosť otrepaného námetu o upíroch. Je to drsná, temná fantasy obsahujúca kopu krvi, násilia, smrti a upírov zobrazuje ako ozajstné monštrá. Postapokalypticky svet, v ktorom sa príbeh odohráva je čitateľsky atraktívny, ale jeho budovanie v rámci príbehu nepovažujem za celkom zvládnuté. Miestami to totiž bola strašná nuda. Poznámky pod čiarou, ktoré sme mohli vidieť v Nikdynoci, a ktoré text výrazne odľahčovali tu nenájdeme, čo je veľká škoda. Tiež mi celkom nevyhovoval retrospektívny štýl rozprávania, ktorý príbehu výrazne ubral na napätí. Celkovo knihe hodnotenie zachraňujú tri veci. Výborne napísaná hlavná postava Gabriela de León. Tento chlapík mi sadol a veľmi ma bavil. Potom je to pre mňa veľmi zaujímavý magický systém, ktorý by sa dal nazvať ako akési pseudokresťansvo v kombinácií s krvavou mágiou. Dúfam, že hlavné tú autor v ďalšom diely viac rozvinie. A na koniec je to silný, akčný záver s významným nečakaným zvratom. Jazyk knihy je vulgárny, pre autora typický, takže by to nemalo nikoho prekvapiť. Nechcel som knihe dávať tri hviezdy, lebo do kategórie priemer určite nespadá, takže dávam štyri, ale čítajte skôr tri a pol. Čítať viac
3.1.2023
Kniha ma bavila od začiatku až do konca, neboli tam hluché miesta a stále to bolo pútavé. Napriek tomu, že v knihách vulgarizmy nemám rada, v tejto knihe ma neiritovali. Zaujímavý bol spôsob rozprávania deja, to že nešiel plynulo od začiatku po koniec, ale rozprávalo sa viac línií. Po prečítaní knihy sa teším na pokračovania a rozhodne siahnem aj po iných knihách autora. Čítať viac
31.10.2022
říše upíra
Temná fantasy, ktorá začína vo väzení. Hlavný hrdina Gabriel de León je uväznený svojimi nepriateľmi upírmi. Je donútený začať rozprávať svoj príbeh, pretože Gabriel je legenda v boji proti príšerám a upírom. Dej sa odohráva v dvoch časových rovinách, keď bol prijatý do rádu, aby ho cvičili v boji (keď mal 15 rokov) a potom už ako dospelého po 17 rokoch od prijatia do rádu. Autor vymyslel veľmi temný svet a prepracoval ho do detailov. Vo svete existuje cirkev, ktorá verí v existenciu jedného boha - autor sa inšpiroval kresťanskou vierou.
Kniha bola veľmi dobre čitateľná vôbec mi nevadilo mnoho nadávok dokonca som sa nasmial. Páčil sa mi vývoj postavy Gabriela. Keď sa dostal do rádu bol veľmi nábožensky založený a veril v boha a ako dospelého zlomeného človeka, ktorý o svoju vieru prišiel.
Knihu hodnotím 5 z 5 a dávam do TOP kníh.
Čítať viac
1

Čítanie je pre mňa únik do iného priestoru a času, kde si užívam, že nemyslím na každodenné bežné problémy. Milujem to !!!

Martina Juríková
Overený zákazník
19.8.2022
Toto čítanie som si nesmierne užila. Nie každému sedí štýl písania autora, ale teda ja to milujem. Hoci kniha má 800 strán vôbec to nie je zdĺhavé čítanie a dej krásne plynul. Neviem sa dočkať pokračovania. Čítať viac

„Podľa mňa si rozprávka. si očarujúca, statočná a prekrásna. a...a dúfam, že mi dovolíš, aby som bol súčasťou tvojho príbehu. “

Zasnený Neznámy - Laini Taylor, 2019
Zasnený Neznámy
Laini Taylor