Deň naviac - Soňa Duchoňová, Naše vojsko, 2022

14,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Deň naviac - Soňa Duchoňová, Naše vojsko, 2022
Deň naviac - Soňa Duchoňová, Naše vojsko, 2022

Deň naviac

Želala som si s ním stráviť celý život. Povedať si navždy a mať s ním deti, úspešnú kariéru. Cestovať s ním po svete a darovať mu všetky svoje dni s láskou a pre jeho šťastie.... Čítať viac

Vydavateľstvo
Naše vojsko, 2022
400 strán
6-7 hodín čítania

Želala som si s ním stráviť celý život. Povedať si navždy a mať s ním deti, úspešnú kariéru. Cestovať s ním po svete a darovať mu všetky svoje dni s láskou a pre jeho šťastie. Nič z toho však neprišlo a ja som si len želala mať aspoň jeden deň navyše... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,95 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Umenie podnikať - Ivica Ďuricová,Miriama Polohová, Simona Kubán a kolektív, SCR, 2024
Deň naviac - Soňa Duchoňová, Naše vojsko, 2022
14,95 €

Viac o knihe

Želala som si s ním stráviť celý život. Povedať si navždy a mať s ním deti, úspešnú kariéru. Cestovať s ním po svete a darovať mu všetky svoje dni s láskou a pre jeho šťastie. Nič z toho však neprišlo a ja som si len želala mať aspoň jeden deň navyše. Deň naviac, pre ktorý by som nemusela mať výčitky.

Stratila som sa vo svojich pocitoch. Nechápala som, čo sa so mnou deje a ani to, prečo sa správam takmer rovnako pri Erikovi ako aj pri Adamovi. Veď sú takí rozdielni. Alebo žeby nie? Adam sa nadýchol, pritisol sa bližšie ku mne, takže čelá sa nám takmer dotýkali. Srdce mi vybehlo až do krku.

Je možné ľúbiť dvoch ľudí?
Čítať viac
Počet strán
400
Väzba
pevná väzba
Rozmer
155×210 mm
Hmotnosť
596 g
ISBN
9788020614056
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1529691
Vydanie
1
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Naše vojsko
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,9 / 5

14 hodnotení

5
2
7
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

25.2.2024
Menej je niekedy viac
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
V tejto knihe nájdete snáď všetko alebo potom nič. Ak si fanúšik erotických románov, tu nájdeš sexu viac než dosť. Sex vždy, všade a za všetko. Sex ráno, sex večer. Dobrá večera - sex. Zlý deň v práci - sex. Pohádali sme sa - sex, si smutná - sex.
Niekedy som sa až chytala za hlavu, že vážne zase sex
Pokiaľ máš rád krimi romány, nájdeš tu zaujímavú zápletku s ešte zaujímavejším rozuzlením.
Nie, ani jedno nie je nič pre Teba? Tak sa nestrachuj, táto kniha Ti ponúkne aj rodinnú tragédiu a Tvoje oči nezostanú suché.

Hlavná postava Sandra , ta to nejaká nymfomanka bola... Tú budete buď milovať alebo nenávidieť. Mňa teda riadne iritovala

Dej bol dlhý, občas sa striedala prítomnosť s minulosťou. Trošku mi to pripomínalo mexickú telenovelu. Keď už konečne vyzeralo, že budú šťastní až do smrti, tak sa to opäť celé pokazilo , ale ako prvotina zo Soninho pera to nebolo zlé??inak by som to nedočítala až dokonca. Má mňa tam toho bolo trochu veľa, veľa zápletiek, veľa smútku, asi aj veľa sexu. Toľko nápadov, že by som knihu kľudne rozdelila na viac dielov. Menej je niekedy viac...
Čítať viac
31.1.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Keďže som už mala možnosť čítať niečo od Soničky, vedela som približne do čoho idem. Musím povedať, že na to, aká je mladučká, rozhodne písať vie a ešte o nej určite budeme počuť. Vie zo seba dostať také krásne myšlienky ako málokto.

V tejto knihe sa stretávame so Sandrou, je to rozprávanie iba z jej pohľadu.
Je vydatá za Erika a je šťastná.

Sandra sa zamestná ako asistentka riaditeľa, ktorého pozná už z minulosti - Mareka. Ich minulosť nebola práve najkrajšia. Mne sa v knihách veľmi páči, keď počas čítania nahliadame aj do minulosti, čo bolo zo začiatku aj tu, práve v súvislosti s ním.
A tu v prítomnosti s Marekom nastávajú komplikácie a nie príliš pekné situácie.

Sandrinou najväčšou oporou je práve Erik. A ja prajem každej žene takého manžela.

A ďalšou oporou je aj jeho brat, Adam.

Obaja mi boli sympatický, aj keď občas boli až príliš sladký a dokonalý.

Podľa tej anotácie som možno čakala niečo iné, alebo inak.

Bohužiaľ boli ale aj úseky, ktoré ma nudili, sem tam sa stalo, že nesedeli nejaké veci, občas som sa pristihla, že sa na to čítanie neviem poriadne sústrediť a nevnímala som, čo čítam, dokonca som občas nejakú tú vetičku aj preskočila. Vo vydavku sa veľmi nepretrhli ani s korektúrou. A hlavne zo začiatku som si povedala, že je tam dosť veľa sexu a jeho opisov. Zopár z nich by som určite vypustila.
A ten zvrat ku koncu s Erikom, tam mi to prišlo, akoby sa mu to stalo zo dňa na deň, to zhoršenie.

Avšak. Ten úplný koniec. Soni, čo si mi to urobila? Ja som plakala... a plakala...
Prišlo mi to strašne smutné a strašne nefér. Bolo to veľmi dojemne napísané, posledné strany boli takým splneným Erikovým želaním a tento úplný záver mi tak vlastne pozdvihol celkový dojem z knihy.

Lebo predtým to podľa mňa naozaj bolo trošku zbytočne zdĺhavé.

Inak je to určite zaujímavý príbeh aj námet a stojí za prečítanie.

Pretože:
„Každý deň naviac je dar.“

A tá pesnička sa na záver tak neskutočne hodí!

Za mňa je celkový dojem tak na: 3,5*/5*
Čítať viac
4

Teplo kníh ma hreje najviac v zime, kedy si teplým dychom hlavných postáv v sebe kúrime.

Anet Večná knihomolka
Overený zákazník
25.7.2022
deň naviac
Obyčajný názov, klasická obálka, známy fond písma, krátka anotácia. Na prvý pohľad vyzerá Deň naviac rovnako ako ostatné knihy. Nenájdete veľa odlišností z knihami, ktoré sa zaraďujú do rovnakého žánru. A predsa len je to jedno z najmilších diel, ktoré zdobia moju knižnicu. Určite ste čítali už množstvo recenzií a poväčšinou negatívnych. Tá moja však bude iná, pretože som sa zamilovala.

Ak aj vy uvažujete nad jej čítaním, musím vás upozorniť, že nesadne každému. Potrebujete k nej špeciálne rozpoloženie a očakávanie, ktoré bude aj pri dnešných teplotách na bode mrazu, pretože práve vtedy vás najlepšie prekvapí. Nemôžete sa do nej vrhnúť s očakávaním smutnej romance, pretože vtedy prehliadnete skryté detaily románu. Skrátka, keď už ju chytíte do rúk, mali by ste vedieť, že rozpáli vaše srdce, pocítite motýle v bruchu a na konci budete sušiť horúce slzy.

Už od prvej strany som si nedokázala nájsť čas vykonávať iné veci, ako je čítanie. Pohltená na stanici s kávou v ruke otáčam strany a doslova hltám príbeh Sandy a Erika. Nemôžem povedať, že išlo o niečo nové v knižnej brandži, ale dôležité je, ako to autorka podala. Neskutočne mi sadol jej štýl písania, opisy a hĺbka deja, ktorú tomu vedela dať. Nekĺzala som sa plytko po riadkoch, ale intenzívne som vnímala každú bodku na konci vety. Preto musím povedať, že je to jedna veľmi nádejná autorka, o ktorej svet ešte bude počuť.

Knihu som vnímala ako jednotlivé úseky spojené do celku, preto by som občas ocenila jemnejšie prechody medzi istými pasážami. Tiež by som určite zmenila hrátky na konci každej kapitoly, pretože to vytváralo jedno veľké a predvídateľné klišé. Je jasné, že mnohé úseky by potrebovali rodičovskú starostlivosť autorky. Čo je však skvelé, ona si to uvedomuje a pilne na sebe pracuje!

Prekvapivo, postavy pre mňa neboli prekážkou. Prišli mi dostatočne racionálne (až na Mareka), inteligentné a nemala som potrebu zniesť ich zo sveta, aj keď sa nám tu vytvoril istý trojuholník, prekvapivo nepotrebovala som to komentovať. Napäto som sledovala, ako to dopadne, čo je neskutočná výhra, pretože pri takomto štýle vzťahu väčšinou
Čítať viac
26.6.2022
Deň naviac
Knihu Deň naviac som si vybrala úplnou náhodou, lebo bola od slovenskej spisovateľky, lebo mala mnoho strán a podľa opisu mala poskytnúť príbeh mladých ľudí...čakala som, že nastane rozchod dvoch hrdinov kvôli niekomu tretiemu, ale netušila som ako tento dej skončí. Román je veľmi pútavo napísaný, nevedela som sa od neho odtrhnúť, lebo som chcela vedieť ako to všetko dopadne. Je tam niekoľko napínavých, dokonca smutných momentov, ale aj o tom je život. Koniec románu ma prekvapil, rozplakal, napriek tomu bude tento príbeh patriť k mojim obľúbeným. Vrelo odporúčam, krásne čítanie. Čítať viac
18.5.2022
Začnem asi tým, čo sa mi na knižke najviac páčilo, a to bolo posledných cca 50 strán, kde nechýbali emócie, ktoré boli naozaj silné. Na jednej strane áno, dalo sa to čakať od samotného začiatku, ale na druhej to bolo výborne napísané, že to malo tie správne grády. A posolstvo celej knižky bolo naozaj krásne. Super bolo aj slovenské prostredie.
.
Tiež sa mi páčilo, že hlavní hrdinovia boli manželia, čím bola knižka iná. Ale tu mi dojem kazilo to, že som necítila až takú chémiu medzi nimi, a to hlavne kvôli neskutočnému množstvu sexuálnych scén, ktoré boli fakt zbytočné. Viac mi sedel Erik ako Sandra. Viac mi bolo vždy ľúto Erika ako Sandry. Sandra bola miestami naozaj sebec, ale oceňujem, že si to dokázala priznať.
.
Mrzelo ma, že sa hlavná zápletka (teda ja som ju považovala za gro knihy) rozbehla až ku koncu (náznaky boli, ale ja som potrebovala viac). Tým pádom vyzneli niektoré veci veľmi hŕŕ a to hlavne sympatie k Adamovi (toto nie je spoiler, je to v nesprávne volenej anotácií). Jeho sympatie by som chápala, ale Sandrine boli zvláštne. Každopádne aj Adamova postava ma bavila. No ono si žena skoro vždy nájde v knihe sympatie skôr k mužským postavám ako k hlavnej hrdinke. Ozaj som Sandru nemusela a niekedy som trochu uvažovala, čo bratia Dubaiovci na nej vidia. Ale proti gustu...
.
Myslím, že autorka má naozaj potenciál a jej debut je oddychová knižka, v ktorej sa nájdu krásne myšlienky a sila lásky a to stojí za prečítanie. Okrem toho som od nej čítala aj nejaké ďalšie veci, ktoré uverejňovala na wattpade a bol tam už cítiť posun v písaní a vytváraní zápletiek. Tak jej držím palce v ďalšej tvorbe.
Čítať viac
13
Overený zákazník
13.5.2022
Myslím, že nemusíte byť Sherlock Holmes, aby ste podľa názvu a anotácie máličko vytušili pointu knihy, aj keď anotácia nie je formulovaná najsprávnejšie a môže naviesť čitateľa iným smerom, takže príbeh, ktorý tu autorka rozpísala, prekvapil.

V knihe je veľmi pekne vykreslené manželstvo, že ja si naozaj prajem, aby to takto vyzeralo aj v skutočnom živote. Pri čítaní si prejdete naozaj celou škálou pocitov, keďže autorka toho zakomponovala do deja naozaj veľa… veľa lásky, veľa krásy, veľa skúšok, veľa trápenia, veľa zloby, ale hlavne veľa nádeje.

Odkaz príbehu je silný a dojemný, a viem, že pre autorku tento jej debut veľa znamená. Chcela ním do sveta niečo povedať, odovzdať posolstvo a aj sa jej to podarilo, len je veľká škoda, že si vydavateľstvo nedalo na korekciách viac záležať. O príbehu, (ne)kvalite niektorých scén, či forme konania postáv vypovedá fakt, že autorka bola v dobe písania tínedžerkou a tak je z príbehu ešte cítiť taká tá naivita a tínedžerské myslenie, aj keď sú postavy dospelé, ale je to pochopiteľné.

Príbeh má svoje muchy, ale v konečnom dôsledku je to hlavne posolstvo, čo v nás po prečítaní knihy ostáva, a tu je to posolstvo naozaj krásne. Knihu by som odporučila nenáročným čitateľkám, ktoré chcú dať šancu tvorbe mladej slovenskej autorky, a ktoré majú rady silné príbehy, o silných ženách, pre silné ženy a o mužoch, ktorí také silné ženy milujú. Preto sa s krabičkou vreckoviek (verte mi, budete ich potrebovať) začítajte do príbehu Sandry a Erika, alebo žeby Sandry a Adama? a dajte šancu mladej autorke, aby vám ukázala silu nádeje.
Čítať viac
9

Milujem knihy, milujem čítať, milujem ten pocit keď ma kniha vtiahne do deja a som tam, žijem tam a prežívam všetko so všetkými postavami a milujem ten pocit keď to po prečítaní vo mne ešte rezonuje a potrebujem nejaký čas na spracovanie všetkého - toto je pre mňa merítko dobrej knihy. Vždy mám nejakú poruke, či už fyzicky, v telefóne ako e-knihu alebo audio a chytám mierne panické stavy keď sa zmenšuje moja kôpka neprečítaných kníh, musím ju vždy dopĺňať ????

Zuzana Szemanová
Overený zákazník
11.5.2022
Výborný námet, horšie spracovanie
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Napriek pozitívnym ohlasom musím bohužiaľ konštatovať, že ja som sa s touto knihou trápila, aby som ju dočítala. Keby som to mala zhrnúť do jednej vety, tak by som asi napísala, že všetky klišé všetkých príbehov sa stretli v tejto knihe a to mi naozaj klišé príbehy nevadia pokiaľ sú niečím okorenené ( vtipnými situáciami, doťahovaním, čímkoľvek ). Pri tejto knihe mnou ani raz neprebehla žiadna pozitívna emócia.
K postavám som si nevedela vytvoriť vzťah, možno to bolo tým, že sme vhupli už rovno do dokonalého manželstva a nečítali sme o postupnom zbližovaní. Z hlavnej hrdinky som mala pocit, že je úplne nevyzreta. Podobne som rozmýšľala keď som mala asi 15 rokov a všetko som vedela iba teoreticky ale nebolo to zažite na vlastnej koži a čo ma nesmierne iritovalo, boli oslovenia v bežných rozhovoroch ( drahá svokrička, švagrinka, kde sa dnes takto rozpráva? ) a vôbec som nechápala odkiaľ prišlo zaľúbenie švagra do hlavnej hrdinky a ešte k tomu vzájomne, keď nič tomu nenasvedčovalo. To som sa už chytala za hlavu. Sexuálne scény som v druhej polovici knihy uz preskakovala ( a to inak nemám s nimi najmenší problém ). Očakávala som ten emotívny koniec, ktorý ma vyžmýka ale pravdupovediac bola som rada, že končí toto moje trápenie.
V každom prípade držím autorke palce pri písaní ďalších príbehov.
Čítať viac
Soňa Duchoňová
Neoverený nákup
12.5.2022
Ďakujem za úprimný názor :) nie každému kniha sadne, o to viac si cením vašu úprimnosť. Dúfam teda, že v budúcnosti, ak by ste siahli po nejakej mojej tvorbe, budete mať z nej lepší pocit. Čítať viac
30
Overený zákazník
30.4.2022
Samotný príbeh si ma získal úplne všetkým a neviem, čo by som pochválila ako prvé... Moje očakávania od príbehu boli celkovo odlišné než príbeh, aký som dostala, ale som rada, že sa príbeh uberal úplne iným smerom.

Obdivujem autorkin štýl písania. Ako krásne, jednoducho si získala moju čitateľskú pozornosť a rýchlo som sa do príbehu začítala.
Už prológ a úvodné strany boli pre mňa niečim novým a originálnym, nedokázala som predvídať čo bude nasledovať (nie to ešte hádať, ako sa príbeh skončí).

Približne polovica knihy a záverečné stránky som si dávkovala po kúskoch, pretože som nedokázala zvládnuť emócie, ktoré sa z príbehu na mňa doslova valili ako lavína. Pri posledných stranách som mala slzy na krajíčku, prológ som už preplakala celý.

Kniha mi zlomila srdce, ale aj tak na ňu nedám dopustiť! Budem ju s čistým svedomím odporúčať aj ďalej a veriť, že ďalší čitatelia z nej budú nadšení aspoň tak, ako som teraz ja.

Každá z postáv mi istým spôsobom prirástla k srdcu. Či už išlo o hlavné alebo vedľajšie postavy. Dokázala som si z každého vziať niečo pre seba a práve o to bolo ťažšie predýchať celý príbeh. Hlavná hrdinka na mňa pôsobila ako silná žena, ktorá sa nevzdáva a celý čas mala môj obdiv za to čím si prešla.

V príbehu si svoje miestom našli aj krásne, hlboké myšlienky. Práve nad tými som sa nie raz pozastavila a musela si ich prečítať znova.

Ak by som to mala rozmeniť na drobnejšie - príbeh sa z môjho pohľadu skladal z dvoch častí. Z prvej vyžarovala láska, chémia medzi postavami, v tej druhej prevládali skôr tie smutnejšie emócie (odporúčam mať po ruke balíček vreckoviek) :)
Čítať viac
25.4.2022
Emotívny príbeh
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Ak sa chystáte na tento príbeh, prichystajte si vreckovky, budete ich potrebovať. Tušila som, že ma čaká emočná bomba, celý čas som sa na to pripravovala a čakala, kedy to príde, no aj tak ma to dostalo.

Musím priznať, že podľa anotácie som očakávala trochu iný príbeh (respektíve, myslela som si, že určité veci prídu skôr), asi by mi nevadilo, keby bola anotácia trošičku pozmenená, aby viac-menej neprezradila, čo sa chystá.

V knihe boli gramatické a štylistické chyby (a nebolo ich zrovna málo), ale v tomto prípade ma to až tak pri čítaní nerušilo (hoci do budúcna by som ocenila, keby sa tejto stránke venovalo viac pozornosti). Autorkin štýl mi sadol, kniha sa mi čítala dobre.

Vzťah Sandry a Erika bol krásny. Celkom som jej závidela, že má takého skvelého muža, ktorý by pre ňu urobil prvé i posledné, podporoval ju a rozmaznával. Autorka si pre nich pripravila množstvo prekážok, ktoré spolu prekonávali. Chudák Sandra, život jej uštedril toľko rán.

Čo sa týka romantického trojuholníka (to nie je spoiler, dočítate sa o ňom už v anotácii)...pre mňa nebol úplne uveriteľný. Obaja bratia Dubaiovci mali svoje čaro, ktorému ženy ťažko odolávali a aj ja som si oboch obľúbila. Občas sme tu mali určité náznaky, že by medzi Sandrou a Adamom mohla preskočiť iskra, ale pre mňa to bolo málo. Potrebovala by som viac ich spoločných chvíľ, viac vzájomného iskrenia, aby som medzi nimi niečo cítila. Keď Adam Sandre povedal, že jeho city k nej sú silnejšie, zdalo sa mi, že to prišlo z ničoho nič. Toto považujem za najslabšiu stránku príbehu, inak mu nemám čo vytknúť.

Prvá časť príbehu bola vášnivá, romantická a vtipná, druhá už dosť emotívna a pomerne "akčná". Bolo tu viacero emotívnych momentov, no mňa najviac dostali posledné kapitoly, ktoré som doslova prerevala. Viackrát som musela knihu odložiť, lebo som nevidela na písmenká (aj teraz, keď píšem recenziu, sa mi stále tlačia slzy do očí). Zničila som celý balík vreckoviek, ani si nepamätám, kedy naposledy som si pri knihe takto poplakala. Príbeh mi zlomil srdce a ešte dlho sa z neho budem spamätávať.
Čítať viac

„Cesty vedú ďalej, ďalej, pod mračná, cez zrázne žľaby a po púti dlhej, smelej, domov zrazu mocne vábi.“

Hobit - J.R.R. Tolkien, 2012
Hobit
J.R.R. Tolkien