Magie havranů
E-kniha

Obyvatelé království víl jsou nesmrtelní. Proměnit v prach se mohou jen v okamžiku, kdy by chtěli cokoli stvořit či vyrobit. Lidé ovládající jakékoli řemeslo se proto těší... Čítať viac

Vydavateľstvo
Nakladatelství Fragment, 2022
320 strán
4-5 hodín čítania

Obyvatelé království víl jsou nesmrtelní. Proměnit v prach se mohou jen v okamžiku, kdy by chtěli cokoli stvořit či vyrobit. Lidé ovládající jakékoli řemeslo se proto těší jejich velkému obdivu. Isobel je talentovaná malířka... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

13,68 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Obyvatelé království víl jsou nesmrtelní. Proměnit v prach se mohou jen v okamžiku, kdy by chtěli cokoli stvořit či vyrobit. Lidé ovládající jakékoli řemeslo se proto těší jejich velkému obdivu. Isobel je talentovaná malířka a nabídku portrétovat podzimního prince Havrana vnímá jako šanci na skvělou budoucnost. Udělá však strašlivou chybu – do očí mu namaluje smrtelný smutek, slabost, která ho může stát život. Rozzuřený Havran odveze dívku do království víl, kde ji čeká soud. Po příjezdu se ale oba stanou terčem útoku a začnou být odkázáni jeden na druhého. Isobel má však v rukou mocnou zbraň. Její obrazy dokážou vyvolat city a emoce, což je hrozba, jaké vílí lid dosud nečelil. Použije dívka svoje umění v boji proti vílímu dvoru? Obstojí začínající láska mezi Havranem a Isobel ve světě, kde se za krásou skrývá zkaženost a cena za přežití může být děsivější než smrt samotná?
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,7 / 5

19 hodnotení

6
4
7
2
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

2.12.2023
fajn, ľahké, ideálne na jeseň
Skvele atmosférické rozprávanie plné mágie, pretvárok, hodnoty ľudskosti a umenia. Páčilo sa mi stvárnenie fae, pretože mám najradšej keď sú trochu ľstiví, vypočítaví a neslúžia len ako neuveriteľne príťažlivý objekt túžby hlavných hrdiniek.

Príbeh bol celkom zaujímavo vystavaný a podľa mňa aj slušne zakončený, hlavne vzhľadom na to, že ide o uzavretý dej v rámci jednej knižky a nie o rozsiahlu sériu.

Ale zároveň mi čitateľský zážitok ničila romantická dejová línia, ktorá mi prišla absolútne nerealistická vzhľadom na pomer dĺžky života fae a času, ktorý sa s hrdinkou poznali, trošku taká instalove, ale čo už, príbeh bol krátky.

Čítala som to hneď po Sorcery of Thorns, iného fantasy od tej istej autorky, a musím uznať, že sa mi Sorcery of Thorns páčilo oveľa viac, neviem, či tým, že mi viac sadli postavy, ktoré boli aj viac rozvinuté, alebo rozprávaním v tretej osobe namiesto prvej alebo len celkovým smerovaním deja.

Tento príbeh je však viac atmosférický a príjemne jesenný; ideálny ak chcete kratšie fantasy bez záväzkov dlhšej série a bavia vás fantasy o faes.

Audiokniha • angličtina

3/5
Čítať viac
26
Empire of Storms - Sarah J. Maas, 2023
Práve čítam
Empire of Storms

Rada citam fantasy a romany, ale aj skutocne pribehy. Kupujem tiez vela detskych kniziek pre mojich 2 synov.

Zuzana Vittekova
Overený nákup
2.11.2023
Krásny príbeh o sile ducha, priateľstve a prežití medzi vílami. Autorka má nádherný štýl písania a navodil úžasnú atmosféru. Aj keď tam bolo pár záhadných chýb/nedostatkov (napr maľovanie nebolo dobre dotiahnuté, význam havranov a pod)… worldbuilding - svet, ktorý autorka vytvorila nadrobil hviezdičky a budem si ho ešte dlho pamätať. Čítať viac
23.7.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Magie Havranů - co k ní říct.
Začnu asi klady. Krásná obálka, zajímavý námět, tím bohužel mé klady končí....
Přišlo mi to odbyté. Kouzla rodu Thornů byli za mě geniální, o to víc jsem se těšila na další knihu od autorky. A o to víc jsem zklamaná...
Hlavní hrdinka mě vůbec nenadchla, projevy lásky či náklonosti tam vůbec neseděli a prostě jsem jim nevěřila. (Nikdo se nezamiluje tak rychle)
Prostředí a svět v této knize by si zasloužil více prostoru, více nějakých vysvětlení. Bylo to všechno takový hrrr, hlavně rychle rychle..
No, jako odpočinkové čtení dobrý (1*), obálka (1*), kvuli Kouzlum Rodu Thornu (1*)
Čítať viac
22

Som knihomoľka už od dôb, čo viem čítať. :) Počas detstva som prečítala najmä mnoho klasiky, ktorá ostala v mojom srdci až doteraz. V tínedžerskom veku som začala čítať aj modernú literatúru mnohých žánrov. :)

Mária Sadecká
Overený zákazník
3.12.2022
Sklamanie v peknom obale
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Na túto knihu som sa nesmierne tešila. Od autorky som prečítala príbeh "Kouzla rodu Thornů", ktorý sa mi pomerne páčil (aj keď aj tam by sme našli chyby a nedostatky).
Ak si pamätám dobre, "Magie havranů" je autorkin debut. A je to cítiť. Neohrabaný štýl písania, rozvláčne, nudné písanie, divný zloduch.
Zarazila ma veta: "Její hlas zněl jako výstřel z pistole." (strana 227) Čítame prakticky rozprávku, ľudia tam žijú ako v stredoveku, bojuje sa mečmi a mágiou a autorka používa prirovnanie s pištoľou? Veľmi rozptyľujúce.
Hlavné postavy nemajú takmer žiadnu chémiu. Preklad obsahuje nespočet preklepov, hlavne druhá polovica. Pre mňa veľké sklamanie.
Oceňujem humor, ktorý bol miestami zakomponovaný, a zaujímavý svet (nebol však dostatočne dobre rozvitý).
Čítať viac
24.6.2021
An Enchantment of Ravens nie je žiadny epickým dobrodružstvom o veľkolepých bojoch a zavrhnutiahodných zloduchoch. Je to príbeh predovšetkým o láske a pocitoch. Zvolený štýl rozprávania knihe len prospieva, nakoľko je lyrická i melancholická, vďaka čomu ešte viac vyniknú emócie do nej vložené. To tvorí podstatu celého rozprávania, práve ten prežitok, pričom dej je pomalší a svojím spôsobom druhoradý. Kniha je teda lyrickým vyznaním lásky a oslavou ľudskosti, v ktorej hlavná hrdinka nerobí to, čo je ľahké, ale to, čo je správne a vďaka tomu vždy ostane tým, čím bola na začiatku – človekom. Čítať viac

Vydavateľstvo Nakladatelství Fragment

Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson