Preskočiť na hlavný obsah
Tmavší odtieň mágie - Victoria Schwab, Slovart, 2023

Námi to končí
E-kniha

Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní... Čítať viac

4,4 699 hodnotení
1. diel série
Námi to končí
Vydavateľstvo
Ikar CZ, 2023
360 strán
5 hodín čítania

Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečn Čítať viac

  • EPUB MOBI
  • Čeština

15,41 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania (2)
Námi to končí - Colleen Hoover, Ikar CZ, 2018
EPUB MOBI
Čeština, 2018
Predaj skončil

Končí sa to nami - Colleen Hoover, Ikar, 2022
PDF EPUB MOBI
Slovenčina, 2022
Ihneď na stiahnutie

10,40 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2550031
Originálny názov
It Ends With Us
Počet strán
360
Rok vydania
2023
ISBN EPUB
978-80-249-4943-7
Štýl
dobrodružný, romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Námi to končí
Vydavateľstvo
Ikar CZ
Pre koho
pre ženy, new adult, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

699 hodnotení

470
96
48
25
34

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Úprimne ma prekvapila

Tak táto kniha ma tento rok prekvapila asi najviac.

Zo začiatku to bolo presne to čo som očakávala, klasická romanca pre sedemnásťročné dievčatá. Dievča sa stretne s úspešný chalanom s peniazmi, ktorý je neskutočne príťažlivý a podobne.

Avšak dej postupne naberá na hĺbke a zaoberá sa vážnou témou. Bolo to kvalitne napísané a v závere som si povedala že to stalo za prečítanie a niečo som si z toho odniesla.

Čítať viac
21. októbra 2018

Táto kniha patrí medzi tie, ktoré zostanú vo vás. Dej ubiehal veľmi rýchlo a nie raz som mala v očiach slzy. Postavy ma prekvapovali ale to, čo mi vyrazilo dych bola ich sila. Odporúčam skutočne každému, kto hľadá knihu so silným dejom a úžasnými, hoci často až bolesť pôsobiacimi postavami aj napriek všetkej láske, ktorú cítia.

Čítať viac
16. augusta 2024
Holu pravdu? Cakala som viac. Napriek tomu knihu odporucam.

Kniha bola pre mna premierovym stretom s autorkou. Nemozem povedat, ze sa moje ocakavania naplnili uplne do hlbky, ale klamala by som, ak by som tvrdila, ze pribeh nestoji za precitanie. Dycha mnohymi krutymi pravdami, realitou a predovsetkym citlivymi temami. Vztah hlavných hrdinov možno nebol dostatocne uveritelny a dobre zvladnuty, napriek tomu som častokrát držala s hlavnou postavou, zmyslala som velmi podobne ako ona a myslim si, ze v tomto spociva to tajomne caro knihy, ktore si puta a rozplakava citatelov. Druhá dejová linka rozvíjajúca sa prostrednictvom dennika, bola naopak nádherná v celej svojej podstate, dialógy nielenze oplyvali detskou pokornostou, ale boli usmevne, bolestive a podmanujuce zaroven. A na záver... Zvecnit posolstvo prostrednictvom minulosti, na ktoru chceme zabudnut, nie je bluznivym aktom, ale obdivuhodnym gestom. Autorka má môj obdiv.

Čítať viac

It Ends with Us mi stála doma na poličke už dlhšie. Mal to byť darček, ale omylom som ju objednala v angličtine, tak ostala mne. Vtiahlo ma to okamžite do deja rovnako ako tisícky ďalších čitateľov. Motiváciou prečítať si knihu od Colleen Hoover nebola však zvedavosť, prečo sú jej knihy tak úspešné. Zaujala ma rozbehnutá diskusia na pozadí o tom (#booktook), prečo jej knihy niektorí čitatelia označujú za problematické. Nebudem tvrdiť, že na základe jednej knihy mi je už úplne jasné, prečo sa s autorkiným menom spája "controversy", ale minimálne ma to donútilo nad niektorými motívmi, ktoré sa v knihe objavujú, viac kriticky rozmýšľať.

Čítať viac
Načo ja čítam totú Hooverovú...?

Colleen Hoover je autorka, ktorej sa asi najviac vyhýbam v knižnom svete, pretože viem, že vôbec nie je pre mňa. Síce zapadám do jej cieleného publika, jej knihy mi prídu príliš jednoducho napísané, bez nejakej hĺbky a bezdôvodne emočne vydierajúce. Končí sa to nami (It ends with us) je dôvodom tohto môjho názoru. Príbeh sleduje kvetinárku s menom...Lily Blossom Bloom. Toľko asi k deju. Ale nie, príbeh je o domácom násilí, téma, o ktorej sa nehovorí dosť, hlavne v kontexte súcitu k ženám. Rešpektujem autorkinu odvahu vyzobraziť takýto vzťah, ktorý bol inšpirovaný z jej reálneho života, ale myslím si, že to bola až príliš veľká a ambiciózna výzva pre ňu.
Končí sa to nami NIE JE romantika. Je tam romantický dej, ale je to kniha o domácom násilí, nie romantickom vzťahu. A hlavne, NEROMANTIZUJTE RYLA!!
NEodporúčam nikomu, existuje xy kníh s rovnakou alebo podobnou tematikou, ktoré to zvládli lepšie. 1/5 hviezdičiek

Čítať viac

Recenzie čitateľov

5
27.8.2024
Končí sa to nami som registrovala už veľmi dlho, ale akosi som sa jej podvedome vyhýbala, i keď som ju mala na poličke. Lenže keď ohlásili film, vedela som, že si ju predtým prečítam.

Príbehom nás sprevádza Lily Bloomová, mladá žena, ktorá má rada prírodu, záhradku, rastlinky a vždy túžila mať vlastné kvetinárstvo. Cestu jej skríži sexy neurochirurg Ryle Sincaid. Priznám sa, že sa mi zo začiatku pozdával. Obaja boli spolu rozkošní, ich doberanie bolo roztomilé, ale na môj pohľad sa príliš rýchlo vrhli do všetkého, čo sa týkalo vzťahu.

Popri kapitoly však autorka vsúva zápisky z Lilinho denníka z obdobia, keď bola mladšia a pomáhala chlapcovi menom Atlas. Ach, v tých zápiskoch bolo cítiť toľko nehy, lásky, ale aj veľa bolesti a zármutku.

Lily spomína na ťažké chvíle medzi otcom a mamou, ale zároveň veľmi podobné chvíle zažíva práve s Rylom. Ani si neviete predstaviť, ako sa mi tie situácie ťažko čítali. Najskôr som nechápala, kde sa to berie, čo sa deje, ale postupne to viac a viac gradovalo a ja som dúfala, že Lily nájde silu.

Táto knižka vo mne zanechala veľké množstvo emócií, veľmi som si obľúbila Lily za jej silu, za jej oddanosť, vášeň, že sa nenechala zlomiť a chcela pre seba lepšiu budúcnosť. Tak som sa nevedela odtrhnúť, že som čítala do jednej rána, pretože som chcela vedieť, ako príbeh skončí a či sa na Lily usmeje šťastie.
Čítať viac
1

Milujem Trón zo skla aj všetky ostatné knihy od S.J. Maas. Taktiež milujem aj knihy od Leigh Bardugo a seriál Shadow and bone som videla asi päťkrát.

Eliška Mikulová
Neoverený nákup
1
27.8.2024
Autorka Colleen Hoover je psychicky narušená osoba. Ak by ste nevedeli, jej syn znásilnil jedno dievča a ona ho obraňovala, takže táto kniha vôbec neslúži na to, aby nás upozorňovala a poukazovala na domáce násilie. Colleen v nejednej knihe píše o tínedžeroch, ktorí majú pohlavný styk, až mám pocit, že to hraničí s pedofíliou. Nie je to normálne.

Zároveň herečka Blake Lively (hrá Lily) propaguje tento film ako romantickú drámu. Povedala: “So, grab your friends, wear your florals, and go watch the movie!” It ends with us NIE JE romantická komédia, je to zvrhnutá a nechutná hra na príbeh.
Čítať viac
1.9.2024
Po zhliadnutí filmu som sa rozhodla prečítať si knihy. Chcela som vedieť ako to medzi Lilly a Atlasom dopadne. Najprv som však išla pekne postupne prvým dielom. Ten som si prečítala či tam nie je niečo čo vo filme nebolo a poprepája mi dej. možno to bolo pre ten film ale vedela som, čo čakať takže mi to také napínavé neprišlo. Ale druhý diel som zhlta za víkend. Atlasom pohľad je veľmi príjemním spestrením knihy, jeho život prináša nové zmeny, problémy vďaka ktorým má dej väčšiu dynamiku. kniha je príjemný happend tohto príbehu. Čítať viac
Barbora Eliašová
Overený zákazník
29.8.2024
Končí sa to nami
Knihy som si kúpila obidve. Ani neviem prečo. Asi ma zaujala téma domáceho násilia. Ale teda musím povedať, ako som sa na knihy tešila, tak som zostala sklamaná. Také celé divné to bolo, nezáživné, nejako mi to do seba nezapadalo a druhý diel bol tiež taký nemastný neslaný. Od Hooverovej som už čítala pár kníh a vôbec sa mi nepáčili. Týmto som chcela dať šancu, keď ich všade všetci tak ospevujú a chvália , ale za mňa teda iba taký priemer. Tri hviezdičky dávam iba za obálky kníh. Tie sú pekné. Nie tá filmová s Lively napredu. Tá sa mi teda nepáči. Takže som sa utvrdila v tom, že knihy od Hoover si už nekúpim. Niekomu vyhovovať môže, ale mne určite nie Čítať viac
Júlia
Neoverený nákup
28.8.2024
Začínalo to sľubne, ale prvých 200 strán bolo nakoniec príšerných… potom sa to rozbehlo a bolo to celkom fajn, aj miestami dojemné a pekne zakončené. Ale nemuseli tam byť tak strašne klišé postavy. Ten vzťah s Ryleom bol tak otravne dokonalý, až to bolo trápne. A vadilo mi, že tam vkuse spomínali, akí sú všetci strašne bohatí. Not very relatable. Možno keby mám 15, by som si knihu viac užila… Čítať viac
Bronislava
Neoverený nákup
28.8.2024
Ako môžete ako vydavateľstvo uviesť, že sa jedná o romantický žáner? To u vás nikto tú knihu nečítal, nemáte naštudované o čom to je? A celkovo, ako môžete uviesť knihu o násilí, že je romantická? To je normálne hanba toto. Každý čitateľ by mal vedieť, že toto s romantikou nemá absolútne nič a nie, že nejaká žena si to kúpi ako nejakú oddychovku na dovolenku a nakoniec ostane zhrozená. Pretože ja som teda bola Čítať viac
27.8.2024
Recenzia
Končí sa to nami som registrovala už veľmi dlho, ale akosi som sa jej podvedome vyhýbala, i keď som ju mala na poličke. Lenže keď ohlásili film, vedela som, že si ju predtým prečítam.

Príbehom nás sprevádza Lily Bloomová, mladá žena, ktorá má rada prírodu, záhradku, rastlinky a vždy túžila mať vlastné kvetinárstvo. Cestu jej skríži sexy neurochirurg Ryle Sincaid. Priznám sa, že sa mi zo začiatku pozdával. Obaja boli spolu rozkošní, ich doberanie bolo roztomilé, ale na môj pohľad sa príliš rýchlo vrhli do všetkého, čo sa týkalo vzťahu.

Popri kapitoly však autorka vsúva zápisky z Lilinho denníka z obdobia, keď bola mladšia a pomáhala chlapcovi menom Atlas. Ach, v tých zápiskoch bolo cítiť toľko nehy, lásky, ale aj veľa bolesti a zármutku.

Lily spomína na ťažké chvíle medzi otcom a mamou, ale zároveň veľmi podobné chvíle zažíva práve s Rylom. Ani si neviete predstaviť, ako sa mi tie situácie ťažko čítali. Najskôr som nechápala, kde sa to berie, čo sa deje, ale postupne to viac a viac gradovalo a ja som dúfala, že Lily nájde silu.

Táto knižka vo mne zanechala veľké množstvo emócií, veľmi som si obľúbila Lily za jej silu, za jej oddanosť, vášeň, že sa nenechala zlomiť a chcela pre seba lepšiu budúcnosť. Tak som sa nevedela odtrhnúť, že som čítala do jednej rána, pretože som chcela vedieť, ako príbeh skončí a či sa na Lily usmeje šťastie.
Čítať viac
1

Milujem Trón zo skla aj všetky ostatné knihy od S.J. Maas. Taktiež milujem aj knihy od Leigh Bardugo a seriál Shadow and bone som videla asi päťkrát.

Eliška Mikulová
Overený zákazník
27.8.2024
Najhoršia kniha sveta
Autorka Colleen Hoover je psychicky narušená osoba. Ak by ste nevedeli, jej syn znásilnil jedno dievča a ona ho obraňovala, takže táto kniha vôbec neslúži na to, aby nás upozorňovala a poukazovala na domáce násilie. Colleen v nejednej knihe píše o tínedžeroch, ktorí majú pohlavný styk, až mám pocit, že to hraničí s pedofíliou. Nie je to normálne.

Zároveň herečka Blake Lively (hrá Lily) propaguje tento film ako romantickú drámu. Povedala: “So, grab your friends, wear your florals, and go watch the movie!” It ends with us NIE JE romantická komédia, je to zvrhnutá a nechutná hra na príbeh.
Čítať viac
24.8.2024
Neviem kedy a či by som sa dostala k tejto knihe nebyť knihomoliek z môjho okolia, ktoré rozhodli, že sa pôjde do kina na dámsku jazdu filmovej novinky s rovnomenným názvom.

Pokiaľ ide o samotný príbeh, tak ten je veľmi silný a každá žena by si ho mala/mohla prečítať. CoHo som vnímala ako autorku, ktorá vám dokáže spôsobiť emocionálne rošambo. Počas čítania som tento môj názor na autorku trocha prehodnocovala, keďže čítanie knihy so mnou veľa nerobilo. Áno, boli tam ťažké témy/situácie, ale so mnou to nepohlo. To ale nemôžem tvrdiť ku koncu knihy, kedy posledná veta spôsobila, že všetky nahromadené slzy za posledné strany si našli cestu von. Áno, prišlo aj na emocionálne rošambo.

Ako autorka v závere knihy uvádza, príbeh je priamo z jej života. O to silnejšie posolstvo ponúka. Ako Lily, aj ja som sa čudovala, prečo tie ženy zostávajú s mužmi, kt. im ubližujú? Už to viem a chápem tomu. Bolo to vynikajúco opísané a vysvetlené. Zmenilo to môj pohľad na vec. Keďže nechcem spoilerovať, bližšie vám to nebudem rozpisovať, aj keď už asi väčšina čítala túto knihu.

Keďže som už stihla pozrieť aj film, odporúčam najprv prečítať knihu. Film je krásny, ale kniha vám da omnoho viac.
Čítať viac
12

„Všetko, čo teraz potrebujem, je obrovský sveter, káva, teplé ponožky, hromada kníh a dobrá hudba.“

Diana Barnová
Overený zákazník
11.8.2024
Končí sa to nami
Kniha ,, Končí sa to nami" je mojou prvotinou od tejto autorky a siahla som po nej vďaka filmu. Ľutujem, že som knihu neprečítala už skôr. Končí sa to nami je silným a dojemným príbehom, kt. čitateľa vtiahne do sveta hl. postáv tak, že s nimi prežíva každý moment.
Lilly je silná, ale zároveň zraniteľná žena, kt. sa ocitá na križovatke svojho života, keď sa musí postaviť nečakanej realite. Jej láska, odvaha a vnútorný boj sú stredobodom tohto emocionálneho príbehu. Autorka neidealizuje lásku, ale naopak odhaľuje jej bolestivé a zložité stránky. Príbeh sa zaoberá témami, kt. sú dôležité a často ignorované ako sú domáce násilie, toxické vzťahy a hľadanie sily ukončiť niečo, čo sa zdá byť neukončiteľné.
Dej je veľmi úprimný a citlivý, až tak, že sa čitateľ neubráni slzám.
Kniha je príbehom, kt. vás prinúti zamyslieť sa nad svojimi vlastnými rozhodnutiami a vzťahmi, a zároveň vám dodá odvahu bojovať za to , čo je správne, aj keď je to bolestivé.
Kniha sa mi veľmi páčila, na film som teraz veľmi zvedavá.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar CZ

Čítať viac

„Ale ja nie som len zbierka symptómov. Nehoda mizerných rodičov a ešte miernejších chemických spojení. Nie som problém. Nie som diagnóza. Nie som choroba. Nie som niečo, čo sa dá zachrániť. Som človek.“

Všetky skvelé miesta - Jennifer Niven, 2015
Všetky skvelé miesta
  • Jennifer Niven