Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

14,29 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Temné sekundy

Pár dní pred svojimi desiatymi narodeninami zmizne Ida Jonerová. Veselé, dobrosrdečné a vždy usmiate dievčatko sa akoby prepadlo pod zem a s ním aj jej nový žltý bicykel... Čítať viac

6. diel série
Inšpektor Sejer
Vydavateľstvo
mamaš, 2024
232 strán
3-4 hodiny čítania

Pár dní pred svojimi desiatymi narodeninami zmizne Ida Jonerová. Veselé, dobrosrdečné a vždy usmiate dievčatko sa akoby prepadlo pod zem a s ním aj jej nový žltý bicykel... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina
14,99 €

14,29 €

-5 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
14,29 €

Viac o knihe

Pár dní pred svojimi desiatymi narodeninami zmizne Ida Jonerová. Veselé, dobrosrdečné a vždy usmiate dievčatko sa akoby prepadlo pod zem a s ním aj jej nový žltý bicykel. Pre Helgu Jonerovú začína nočná mora každej matky, keď sa nekonečné minúty a hodiny čakania zmenia na dni plné strachu a zúfalstva.

Neexistuje motív, žiadne logické vysvetlenie a inšpektor Konrad Sejer má pred sebou náročné vyšetrovanie. S kolegom Jacobom Skarrem musia prelomiť mlčanie viacerých podozrivých. Jedným z nich je aj miestny čudák Emil Mork, ktorý žije sám a od detstva nerozpráva. Jeho matka mu každý týždeň chodí upratovať, hoci sa niekedy bojí, čo by v jeho dome mohla nájsť. Čo je horšia predstava? Stratiť dieťa, alebo žiť s vedomím, že vaše dieťa je schopné vraždiť?

Vychádza s doslovom Jørna Liera Horsta.
Čítať viac
Originálny názov
Svarte Sekunder
Počet strán
232
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
130×210 mm
Hmotnosť
392 g
ISBN
9788082681027
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2462023
Štýl
psychologický, napínavý, mysteriózny
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nórsko
6. diel série
Inšpektor Sejer
Vydavateľstvo
mamaš
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

1
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
19.4.2024
Rýchle pútavé čítanie
Hneď na úvod vás musím ubezpečiť, že i keď ide už o šiesty prípad s vyšetrovateľmi Sejerom a Skarrem, knihu kľudne môžete čítať samostatne. Predchádzajúce časti som ani ja nečítala, ale vôbec mi to nevadilo.
Jedného dňa zmizne školáčka Ida, ktorá si len išla niečo kúpiť na žltom bicykli, ale domov sa nevráti. Kde sa podela? Strach matky je každou hodinou väčší a do pátrania sa pustí rodina aj policajti. Podozrivých je viacero, preto Sejer a Skarre musia nájsť relevantné dôkazy. Tie ich zavedú k miestnemu čudákovi Emilovi, ktorému ešte aj upratovať chodí matka a tá sa bojí, že by mohol byť schopný všetkého. Aký by mohol mať Emil motív na únos dievčatka? Čo skrýva jeho matka? Alebo sa podarí nájsť aj iné dôkazy?
Ak máte radi detektívky, túto určite nevynechajte. Síce ide o jednoduché čítanie, takú rýchlu jednohubku, dostanete príbeh s ťažkou bolestivou témou. Nazriete do hláv postáv, spoznáte ich pocity a celkovú psychiku. Autorka práve psychológiu zvládla veľmi dobre a čo sa mi páčilo, tak to bolo to, že nič v príbehu nebolo zbytočne prekombinované. Možno odhalíte páchateľa skôr, ale nenaruší to čítanie ďalších strán. V knihe vystupuje menej postáv, odhalíte ich tajomstvá a stretnete sa zoči-voči s ľudskosťou. Ozaj nejde o náročné krimi, pretože autorka tému spracovala tak, aby ste sa do nej ona ani čitateľ nezamotali. Vyzdvihla podstatné a nepísala zbytočnosti. Ja sa už teraz teším na ďalšie časti, v ktoré dúfam, že vyjdú u nás čoskoro :) Ale túto časť vám určite odporúčam, hlavne ak bažíte po nenáročnom rýchlom krimi príbehu.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Skvelá autorka a znalkyňa ľudskej duše.“ Jo Nesbø

„Povinné čítanie pre fanúšikov škandinávskych krimi.“ Booklist

„Zraniteľnosť a krehkosť postáv je vykreslená s veľkým psychologickým vhľadom a práve táto schopnosť vcítiť sa do utrpenia iných robí z Karin Fossumovej viac než len autorku krimi. Čítanie tohto príbehu mi umožnilo pochopiť aspekty policajnej práce, ktoré som nenašiel v žiadnej učebnici pre kriminalistov. Poskytla mi rôznorodý pohľad na zločin, zločincov aj obete trestných činov. Vďaka nemu som si uvedomil, že so zločincami máme viac spoločného než to, čo nás od nich odlišuje. Na takmer tristo stranách polícia prenasleduje vraha detí. Monštrum. Surovú beštiu. A nakoniec chytí ľudskú bytosť.“Jørn Lier Horst

Karin Fossum

Čítať viac

„Vo formičke. To je ten typ splynutia, keď si pritúlite druhú bytosť chrbtom k svojmu telu. Schúlite ju tak do seba, uzavriete v objatí niekde tam, kde sa telá dotýkajú celým povrchom. Ako vlhký piesok, ktorý deti naberajú do formičiek a vzápčtí vyklápajú vytvarovaný.“

Honeymoon - Jana Beňová, 2015
Honeymoon
Jana Beňová