Preskočiť na hlavný obsah
Demon Copperhead - Barbara Kingsolver, Motýľ, 2024
Mačkohlavý orol - Dominika Sakmárová, Michaela Ahonen (ilustrátor), inspira publishing, 2024

21,21 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Mačkohlavý orol

alebo Cesta do tajov čínskej a kórejskej kultúry

Vypravte sa aj vy s Mačkohlavým orlom na nevšednú cestu za tajmi Ďalekého východu. Preletíte spolu ponad veľký čínsky radiátorový múr, spiaceho draka a rohatú obludu, až... Čítať viac

Vydavateľstvo
inspira publishing, 2024
280 strán
4 hodiny čítania

Vypravte sa aj vy s Mačkohlavým orlom na nevšednú cestu za tajmi Ďalekého východu. Preletíte spolu ponad veľký čínsky radiátorový múr, spiaceho draka a rohatú obludu, až postupne zosadnete na cisárskych dvoroch, ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

21,21 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac z kolekcie

Cestujeme s knižnými príbehmi

Krabat - Otfried Preussler, Ikar, 2024
Mačkohlavý orol - Dominika Sakmárová, Michaela Ahonen (ilustrátor), inspira publishing, 2024
21,21 €
Vydajte sa aj vy s Mačkohlavým orlom na nevšednú cestu za tajmi Ďalekého východu. Cesta začína besedou s autorkou, ktorá sa uskutoční 14. novembra o 18:00 v kníhkupectve Martinus v Poprade. Stačí už len otvoriť knihu a pridať sa k nám.

Viac o knihe

Vypravte sa aj vy s Mačkohlavým orlom na nevšednú cestu za tajmi Ďalekého východu. Preletíte spolu ponad veľký čínsky radiátorový múr, spiaceho draka a rohatú obludu, až postupne zosadnete na cisárskych dvoroch, na ostrove morských žien či v korune smradľavého ginka, alebo u cvrčkov v ich zimnom sídle z tekvice. A kde, naopak, určite nepristanete? No predsa na 4. poschodí…

Dominika, autorka úspešných poviedkových kníh Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre a Kórejské halušky, vo svojej tretej knihe pre vás pripravila bezmála stovku kapitol, spestrených fotografiami a ďalšími originálnymi ilustráciami Michaely Ahonen. Prevedie vás viacerými obdobiami, od čias prvej čínskej dynastie až po súčasnú dobu, a poodhalí množstvo pútavých, prekvapujúcich a nezriedka aj úsmevných zaujímavostí z čínskej a kórejskej kultúry. Medzi iným sa tak dozviete aj odpovede na otázky:

Prečo je v Číne potrebná príbuzenská kalkulačka?
V ktorej krajine sa nosila sukňa na hlave?
Kto nechal zaviesť telefónnu linku na kórejský cintorín?
Ako vedeli Číňania už pred stovkami rokov lajkovať obrazy?
Na ktorú skúšku by ste si museli nosiť perinu?
A, samozrejme, aj to, čo je v skutočnosti mačkohlavý orol.


Stačí už len otvoriť knihu a vydať sa na túto neobyčajnú cestu…
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2436641
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
137×195 mm
Hmotnosť
585 g
ISBN
9788099949400
Rok vydania
2024
Ilustrácie
Štýl
humorný, náučný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
inspira publishing
Pre koho
pre mužov, new adult, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

8 hodnotení

5
1
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

13.9.2024
Tretia kniha Dominiky Sakmárovej neunikla ani mojej pozornosti a po nadšeniu z predchádzajúcich kníh som sa do nej pustila s veľkými očakávaniami.

Mačkohlavý orol je kniha úplne iná ako autorkine predošlé. V nich sa autorka podelila a vtipné zážitky a skúsenosti z vlastného života. Podstatný rozdiel je nie len v obsahu, ale aj v grafickom spracovaní. Táto novinka je fantasticky spracovaná, nabitá ilustráciami a fotografiami, ktorých je podstatne viac ako samotného textu, a ktoré vynikajúco dopĺňajú fakty asi z každého kúta čínskej či kórejskej kultúry, ktoré kniha obsahuje. Obsahuje plno podivuhodností a pikošiek nie len z bežného života, ktoré zaujmu čitateľa snáď každého veku.
Kniha je zameraná viac informačne, ale rozhodne nie je nudnou literatúrou. Zrozumiteľne a sviežo podané informácie v pútavej forme vás rozhodne nudiť nebudú a neraz vám vyčaria úsmev na tvári. Autorka opäť priblížila tento mnohým vzdialený svet trošku bližšie, hravou a pestrofarebnou formou. A pozor! Neostaneme len v jednom časovom období.
A vôbec ju nemusíte čítať chronologicky od prvej po poslednú stranu. Jednoducho si vyberiete kapitolu, ktorá vás v danej chvíli zaujíma, keďže na seba nenadväzujú.

Mňa toto prevedenie knihy ako aj samotný obsah úplne očaril, keďže hneď na prvý pohľad vidno, že si s jej prípravou dali veľa práce. Všetko je dotiahnuté do najmenších detailov, kniha je nabombená informáciami na maximum a vy máte pocit, že v rukách držíte "kus dobrej práce".

A čo vy? Vyberiete sa za tajmi Ďalekého východu spolu s @dominika.sakmarova a @inspira.publishing ?
Čítať viac
14

Od detstva mám rada knihy a príbehy v nich. Pri knižke si vždy oddýchnem.

Andrea Gajdošová
Overený zákazník
13.9.2024
Dominika Sakmárová, Mačkohlavý orol, Hodnotenie 5/5
Autorka Dominika Sakmárová vyštudoval čínštinu - sinológiu, na Karlovej univerzite v Prahe. Toto je už tretia autorkina kniha, ktorá vyšla a ktorú som čítala. Nesklamala. Nakoľko žila v Južnej Kórei a v Taiwane nesmierne veľa nám prezradila o týchto krajinách. Zvykoch, počítaní, číslach tých šťastných aj tých nešťastných (určite nechcite na ŠPZ číslo 4), jedle, abecede, kníhtlači, smradľavom ginku, ženskej a mužskej kráse a zdobení, bežnom a nie vždy bežnom živote v krajinách Ďalekého východu, ktorý je nám tak vzdialený. Aspoň mne. Najmä ten bežný život, čo ho tvorí a prečo práve tak. Knižka je pútavá, pekne ilustrovaná a obohatená fotografiami. Čítať viac
Martin
Neoverený nákup
10.9.2024
Další skvělá kniha mojí oblíbené autorky. Oproti dvěma přechozím tato nevychází z historek z autorčina života (nebo aspoň ne explicitně) a je plná všelijakých faktů o čínské a korejské kultuře. Je informačně neskutečně nabitá, určitě to není kniha na jedno přečtení u odpolední kávy. :)

Po přečtení můžete svými znalostmi ohromovat nejenom svoje kolegy při pracovní pauze, ale zcela určitě taky Číňany a Korejce.
Čítať viac
Natália
Neoverený nákup
26.8.2024
1000 a 1 zaujímavostí
Toto je už moja tretia kniha od Dominiky, avšak kým predošlé dve som zhltla za pár hodín, s touto sa trápim, nevyhovuje mi totiž jej forma. Zatiaľ čo predošlé dve knihy boli o zážitkoch autorky a príbehy boli obsiahlejšie, v tejto knihe je podstate menej textu, viac ilustrácií a pripomína to skôr náhodne vybraté zaujímavosti z ázijského kontinentu. Spojiť s autorkou nie je žiadna, a aj napriek tomu, že ide o zaujímavé čítanie, pri takom množstve príhod, si čitateľ skoro nič nezapamätá. Čítať viac
10.8.2024
Krajiny plné kuriozít
Mačkohlavý orol je trošku iný typ knihy, na aký sme u Dominiky zvyknutí. Nie je spleťou jej vlastných zážitkov, ale má skôr informačný charakter. To však vôbec nevadí. Spôsob, akým Dominika servíruje nové kuriozity z Ázie je stále pútavý a ľahký na čítanie. Páči sa mi, že nezachádza príliš do historických detailov alebo opisov, ako som zažila pri iných cestovateľských knihách. Všetky informácie podala v adekvátnej rovine tak, aby sme sa niečo dozvedeli, ale aj zabavili. Zaujímavosti sa týkajú rôznych oblastí a niektoré som si dokonca pamätala z príbehov v predchádzajúcich knižkách.

Páčilo sa mi, že Dominika pri všetkých pojmoch uviedla ich čínske alebo kórejské pomenovanie. Vďaka tomu som lepšie porozumela kontextu aj z jazykového hľadiska. Kniha je doplnená o nádherné ilustrácie a obrázky. Pri každej stránke som len krútila hlavou a hovorila si, čím ma tá Ázia ešte prekvapí. A vždy sa niečo nájde!
Čítať viac

„Až vtedy som pochopil, že hoci realita je neraz desivá a bolestivá, je to jediné miesto, kde môžeš nájsť skutočné šťastie. Pretože realita je skutočná.“