Kuchárka z Castamaru (2. časť) - Fernando J. Múñez, Fortuna Libri, 2023

19,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kuchárka z Castamaru (2. časť)

V dobrom i v zlom

Škandalózna láska a smrtiace intrigy v záverečnej časti úspešnej románovej ságy. Clara Belmonteová pracuje ako hlavná kuchárka na castamarskom panstve. Talentované dievča dokáže... Čítať viac

2. diel série
Kuchárka z Castamaru
Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2023
368 strán
5 hodín čítania

Škandalózna láska a smrtiace intrigy v záverečnej časti úspešnej románovej ságy. Clara Belmonteová pracuje ako hlavná kuchárka na castamarskom panstve. Talentované dievča dokáže vyčariť neobyčajne lahodné pokrmy, ktorým nie je možné odolať... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,90 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Škandalózna láska a smrtiace intrigy v záverečnej časti úspešnej románovej ságy

Clara Belmonteová pracuje ako hlavná kuchárka na castamarskom panstve. Talentované dievča dokáže vyčariť neobyčajne lahodné pokrmy, ktorým nie je možné odolať. Prísna správkyňa doňa Úrsula sa na rastúcu popularitu a na dosiahnuté úspechy mladej kuchárky pozerá s nedôverou, no v istom zmysle ju obdivuje. Vzdelaná a dobre vychovaná Clara tajne miluje dona Diega a zdá sa, že ani ona mu nie je ľahostajná. Môže veriť jeho citom? Nájdu zaľúbenci odvahu čeliť spoločenským konvenciám a podlému sprisahaniu dona Enriqua, ktorý si zaumienil zničiť vojvodu a jeho najbližších?
Čítať viac
Originálny názov
La Cocinera de Castamar - 2.
Počet strán
368
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
534 g
ISBN
9788057303602
Rok vydania
2023
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
1639245
Štýl
romantický, historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Španielsko
2. diel série
Kuchárka z Castamaru
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
pre dospelých
Ostatné
Netflix
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

7 hodnotení

1
5
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11.1.2024
Druha časť známeho a mnohými obľúbeného príbehu Kuchárka z Castamaru, ktorý je aj na Netflixe, ma opäť bavil. A možno aj viac ako časť prvá. Dej bol dynamický a pútavý. Zo začiatku možno zmätočný, ale zaujímavý.

Je pravda, že v tomto príbehu sa autor nezameral len na jednu postavu, zameral sa na ďalšie mnohé, ktoré príbeh dotvárajú. To ale niekedy môže byť mätúce.

V knihe je spomenutých veľmi veľa postáv, mužských či ženských, na ktoré môžete veľmi rýchlo zabudnúť, ak ste prvú časť čítali dávno. Ja som čítala prvú časť minulý rok v marci a veru som musela veľmi oprášiť spomienky, aby som si spomenula kto je kto a kto čo vykonal. Ale keď už na to prídete, dej Vás vtiahne a už budete len zaujato čítať.

Španielsko v 18. storočí je samo o sebe fascinujúce. Mňa tento príbeh veľmi milo prekvapil a môžem ho len odporučiť ďalej.
Čítať viac
28.12.2023
Historickú romancu Kuchárka z Castamaru som čítala niekedy pred rokom. Nedávno vydavateľstvo @fortunalibri_vydavatelstvo vydalo jej pokračovanie, na ktoré som bola už predtým zvedavá, lebo koniec bol skutočne napínavý. Aspoň tak som si to pamätala a netrpezlivo som hneď siahla po druhom diely, pri ktorom som ale prišla na to, že to tak jednoducho nepôjde. Nevedela som si v hlave pri čítaní spojiť spojitosti a postavy boli pre mňa španielská dedina. Tak som sa pekne krásne musela vrátiť k rereadingu prvého diela, aby som plynule mohla pokračovať v príbehu. Teda, neodporúčam čítať knihy s veľkým časovým odstupom alebo dokonca čítania bez jednej časti bez druhej, knihy na seba nadväzujú. Až potom som si užila príjemné, oddychové čítanie a opäť ma autor potešil. Kniha bola akčná, plná zvratov a dej bol nabitý od začiatku do konca. Autor využil každú jednu stránku a ani jedno miesto nebolo tzv. hluché. Jediné mínus je, že sa mi trošku v knihe stratila podstata plynúca aj z názvu knihy, teda kuchynské prostredie. To ma na predchádzajúcej knihe bavilo najviac a v druhej časti dosť zaostávalo a bolo doslova vynechané. Nahradilo ho viac postáv a viac dobrodružného deja, ale jednoducho to tam aj tak chýbalo. Čítať viac
23

Milujem knihy a citam vsetko, co mi pride pod ruku. Pri citani si chcem odychnut, prehrat si v hlave pribeh, ktory citam a tesit sa na to, ako knihu opat otvorim. Kniha ma musi pobavit, rozplakat, ci vystrasit…jednoduho musi u mna vyvolat pocity, uz nech su akekolvek. Jedine, co u knihy neznesime je nuda. Ak sa mi stane, ze zacinam preskakovat riadky, ci dokonca strany, tak viem, ze je cas knihu odlozit a malokedy sa k takej knihe opat vraciam. Citam velmi narazovo, ked mam cas, tak je to niekolko kniziek za tyzden a ked nie, tak sa na knizku ani mesiace nepozriem, vtedy mi staci zajst na martinus a zase objednavam aj desat kniziek naraz :)

Eva Sloviková
Overený nákup
28.12.2023
Dobrodruzne pokracovanie
Hmm uplne nerozumiem preco sa pri tejto druhej casti knihy zobrazuju aj recenzie na tu prvu - Martinusaci skuste sa na to pozriet.
Takze k tejto druhej casti - uplne najdolezitejsie je citat druhu cast cim skor po precitani prvej. Nielenze ukojite svoju zvedavost :) ale hlavne v pribehu vystupuje dost vela postav a druha cast zacina presne tam, kde prva skoncila, takze aspon sa nestratite v obraze a dejova nitka pojde dalej bez uhony.
Mna osobne tato cast bavila snad este viac, nebola stranka, kedy by som sa nudila, stale sa nieco deje (i ked uz som videla, ze prave nahustenie deja niekomu prekazalo, ale pre mna to prave bolo fantasticke), je to napinave, dobrodruzne, romanticke, trosku to vbehlo aj do detektivky - uprimne kniha ma uplne vsetko, co by dobry pribeh mal mat. Je tam urcite menej "kuchynskych scen", ale mne to neprekazalo, kedze som aspon nebola stale hladna (ako pri citani prveho dielu). Tiez musim vyzdvihnut ako sa kniha napriek akcnemu deju a vela postavam cita velmi jednoducho, mozno preto lebo je to napisane velmi realisticky.
Za mna ma Kucharka 4 a pol hviezdicky, v tomto roku jedna z najlepsich hitorickych serii.
Čítať viac
Ja
Neoverený nákup
24.12.2023
Darček
Táto kniha bola kúpená ako darček. Viac o tejto knihe neviem napísať, nakoľko sám som ju nečítal, ale dúfam, že obdarovanú osobu poteší. Čítať viac
7.12.2023
Názor čitateľa
Zaujímalo by ma ako by som túto knihu vnímal, keby som ju čítal hneď po prvom diely. Na to, že sa jedná o historickú romancu, ktoré bežne nečítam, tak ma náramne bavil. V prípade druhého dielu sa to už celkom povedať nedá. V tomto diely je výrazne viac deja a zvratov, ale už na prvý pohľad je kniha tenšia a autor dej nahustil do pomerne malého priestoru. Myslím, že udalosti, ktoré sa v knihe odohrali by vystačili, tak na ďalšie dva diely. Kniha tak pôsobí výrazne uponáhľaným dojmom. Autor tiež výrazne zredukoval scény z prostredia kuchyne a tak sa trochu vytratilo to čaro, ktoré som v prvom diely vnímal. Inak sa samozrejme stále jedná o milý, romantický príbeh, ktorý čitateľa ničím neprekvapí, ale dá sa pri ňom skvele vypnúť. Rovnako ako prvý diel aj tento je písaný jednoducho a tak, aby každý čitateľ všetko pochopil na prvýkrát. Tak trochu španielska telenovela v knižnom podaní. Odporúčam ako jednoduchšie čítanie po náročnom dni. Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

V říši vlka - David Gemmell, 2006
V říši vlka
David Gemmell