Kamzík - František Kozmon, Ikar, 2023

15,15 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kamzík

Smrť Alexandry Pekníkovej bola na prvý pohľad nešťastná náhoda. Saša pracovala v zlatníctve a bola zavraždená počas lúpežného prepadu. Poručík Lukáš Líška tak aj túto vraždu... Čítať viac

5,0 25 hodnotení
8. diel série
Marek Wolf
Vydavateľstvo
Ikar, 2023
328 strán
5-6 hodín čítania

Smrť Alexandry Pekníkovej bola na prvý pohľad nešťastná náhoda. Saša pracovala v zlatníctve a bola zavraždená počas lúpežného prepadu. Poručík Lukáš Líška tak aj túto vraždu spočiatku vyšetruje... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,15 €

Cena v kníhkupectve: 15,90 €
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Smrť Alexandry Pekníkovej bola na prvý pohľad nešťastná náhoda. Saša pracovala v zlatníctve a bola zavraždená počas lúpežného prepadu. Poručík Lukáš Líška tak aj túto vraždu spočiatku vyšetruje. Matka obete je však presvedčená, že celý prepad bol zinscenovaný. Jej dcéra sa vraj už dlhšie obávala o život, lebo ležala v žalúdku niekomu z vplyvných kruhov. Ale kto by chcel zavraždiť mladú zamestnankyňu klenotníctva s ambíciami zlatokopky?

Stále neskúsený poručík veľmi rýchlo prestáva veriť vo vlastné schopnosti a opäť žiada o pomoc kapitána Wolfa. Ten však má hlavu plnú svojich starostí. Na každom kroku ho prenasledujú výčitky svedomia a tvár dievčaťa, ktoré našiel zavraždené. Už oľutoval, že ušiel z miesta činu, aj keď si dlho nahováral, že nemal na výber. Chce napraviť chybu, lenže ako má vyšetriť vraždu bez tela, najmä keď neznáma obeť zdanlivo nikomu nechýba?
Čítať viac
Počet strán
328
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
394 g
ISBN
9788055190808
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2114619
Vydanie
1
Štýl
mysteriózny, napínavý
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
8. diel série
Marek Wolf
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

25 hodnotení

24
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

3
Kamzík - František Kozmon, 2023
Práve čítam
Kamzík

Som žena ktorá rada číta od malého dievčatka. Aktuálne je mojou vyhľadavanou témou osobnostný rozvoj. Zaroveň však som mamou 4 detí, ktoré od mala vediem k láske ku knihám.

Sandra Novosedlíková
Overený zákazník
pred tromi dňami
Kamzík
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Ďaľšia kniha ktorej strany som čitala so zatajeným dychom. Páchateľ, ktorí je od začiatku na očiach ako nevinný mladý muž nakoniec nie je tak nevinný ako sa zda. Naozaj skvelé rozuzlenie Čítať viac
21
V korunách stromov - Richard Powers, 2020
Práve čítam
V korunách stromov

Nadšená knihomoľka, ktorá píše o knihách aj na Instagrame → @citam_citas.

Lea Vasková
Overený zákazník
19.2.2024
Opäť skvelý Kozmon
Mám teóriu, že ak raz začnete so Zvieracou sériou od Kozmona, jednoducho nedokážete prestať. Hltáte jednu knižku za druhou a potom prežívate muky pri čakaní na nové vyšetrovanie, odkrývanie minulosti hlavných postáv a detaily, ktoré by mohli prezradiť budúcnosť vašich obľúbencov. A myslím, že nie som jediná, ktorá netrpezlivo vyčkáva, čo prinesie nové zvieratko, ktoré bude nosnou témou ďalšej autorovej knihy.

Ak už máte za sebou Srnku, iste chápete, že som sa na Kamzíka vrhla, akoby som sa po rokoch na opustenom ostrove práve dostala k nejakému čítaniu. Otvorený koniec predchádzajúcej časti si Kozmon premyslel dobre, pretože slinky, ktoré nám, nedočkavcom, na ňu tiekli, by iste naplnili nejeden bazén. A musím konštatovať, že to čakanie stálo za to.

V Kamzíkovi nám autor opäť predostrel zapeklitý prípad, ktorý sa však dostáva pod kožu vyšetrovateľov viac, než by si možno priali (teda, aspoň jedného z nich). A hoci sa náš obľúbený Wolf miestami tvári ako Horatio Caine a dáva najavo, že niektoré prípady by mohli byť pod jeho úroveň, vyšetrovanie sa veľmi rýchlo prepája s jeho osobnými záujmami a nám už nezostáva nič iné, iba sledovať, či sa to skončí dobre, alebo nie. Musím sa priznať, že to zas bolo posedenie na jedno otvorenie, pretože som sa od čítania nedokázala odtrhnúť a tuším, že sa to pri Kozmonovi stáva viacerým čitateľom.

O tom, že Kozmon píše skvelo, už snáď nikto nepochybuje. Aj preto - ak ešte doma nemáte jeho knihy, určite je potrebné túto chybu napraviť. Ja sa už teraz neviem dočkať tej ďalšej. Ďakujem za skvelý čitateľský zážitok.
Čítať viac
18.2.2024
Zvieracia séria od Františka Kozmona je stávka na istotu. Vždy sa teším na novú časť, lebo viem, že si užijem napínavý príbeh, ktorý pravdepodobne prečítam na jedno posedenie.

Kamzík začína chladnokrvnou vraždou mladej ženy. Sašu zabili v klenotníctve, kde pracovala, pri lúpeži. Wolf najprv prenechá vyšetrovanie kolegovi Líškovi, ktorý sa má ešte stále čo učiť. Wolf medzitým pracuje na svojich súkromných problémoch, závislosti, ktorá mu stále viac a viac prerastá cez hlavu. A nájdená mŕtva žena, ktorú neohlásil, mu tiež nedáva spávať. Ako sa ukáže, všetko spolu istým spôsobom súvisí. Wolf sa predsalen vrhne do vyšetrovania, čo ho zavedie do bohatých kruhov a k osobe, ktorú rozhodne netúžil znovu stretnúť.

Bola som veľmi zvedavá, aké plány má autor s Wolfom, keďže už v predošlej časti to vyzeralo, že sa pomaly, ale isto rúti do záhuby. Ako v pracovnom, tak súkromnom živote. Musel sa popasovať s rôznymi výzvami aj démonmi minulosti. Bolo to opäť napínavé, autor vskutku perfektne všetko poprepájal a koncom všetko zaklincoval. Neviem, kde chodí pre inšpiráciu, ale otočením poslednej strany vždy začína moje netrpezlivé čakanie na ďalšiu časť. Ak ste ešte nečítali, rozhodne odporúčam, každé jedno zviera zo série stojí za vašu pozornosť.
Čítať viac
14
Tanečnica - Michaela Ella Hajduková, 2018
Práve čítam
Tanečnica

Knižky milujem od detstva, keď mi otec čítal rozprávky na dobrú noc. A už som s čítaním nikdy neprestala. Prečítala som Štyria pátrači, všetko dostupné od Julesa Verna, knihy o Winnetuovi som prečítala viac krát, v škole pod lavicou a doma pod perinou dlho do noci som hltala historické romány ako Gričská čarodejnica. Nasledovalo vela romantických príbehov o láske. Dnes je v ponuke množstvo výborných kníh, dávam prednosť kriminálkam, severským trilerom, historickým románom....jednoducho vždy mám nejakú knihu rozčítanú a dobrovolne sa priznávam, som knihomolka.

Julka M.
Overený zákazník
21.1.2024
Kamzík
Velmi zaujímavý je aj tento prípad kriminalistu Mareka Wolfa ,,Kamzík,, rovnako ako všetky predošlé. Wolf rieši zároveň svoje riadne zamotané súkromné problémy, aj sériu vrážd, pričom až do konca nie je jasné, kto má tie vraždy na svedomí a ako to všetko súvisí s Kamzíkom.
Výborná krimi, určite odporúčam prečítať.
Čítať viac
17.1.2024
Názor čitateľa
Ďalšie pokračovanie mojej obľúbenej krimi série so sympatickým vyšetrovateľom Marekom Wolfom, od talentovaného slovenského spisovateľa Františka Kozmona. Ak ste čítali predchádzajúce knihy, tak už iste viete, že autor píše nesmierne pútavo a vyšetrované prípady má vopred veľmi dobre premyslené. Nič-menej, v tomto diely sa mi prvýkrát stalo, že som sa zo začiatku nevedel do knihy začítať. Nesmierne ma bavili pasáže z Wolfovho súkromného života, ale samotný prípad ma až tak nezaujal. Myslím, že je to hlavne tým, že v tomto prípade sa nejedná o žiadneho psychopatického sériového vraha. Viem, možno som trochu divný, ale to sú práve tie prípady, ktoré ma najviac bavia. Na tejto sérií si veľmi cením, že aj vedľajšie postavy sú veľmi dobre prepracované a majú svoje vlastné, menšie dejové linky. Práve v nich došlo v tomto diely k viacero významným zlomovým momentom. Veľmi sa mi páči, že autor sa rozhodol zariskovať a ukázal nám Mareka Wolfa aj z tej temnejšej stránky. Záver skončil opäť napínavo a ja sa veľmi teším na ďalšie pokračovanie. Určite odporúčam. Čítať viac
Veronika
Neoverený nákup
1.1.2024
Kamzík
Na základe recenzie som sa rozhodla pre prvú knihu od tohto autora, veľmi milo som bola prekvapená, určite prečítam aj ostatné, dej mal hlavu aj pätu, zaujímavé rozuzlenie, odporúčam Čítať viac
Vivaldi
Neoverený nákup
25.12.2023
Okey pán Kozmon, teraz máte skutočne moju plnú pozornosť a veľmi som zvedavý, kam sa naše postavy budú posúvať ďalej. Ak ste sledovali moje recenzie Kozmonových kníh pozorne, tak asi budete vedieť, že za vynikajúce dielo, ktoré by ma skutočne odpálilo a prinieslo zaujímavé zvraty som považoval len knihu "Rosnička". Knihy si však držali svoj kvalitatívny štandard a hoci ma Kozmon málokedy dokázal skutočne prekvapiť solidnými zvratmi, ktoré by celý príbeh dokázali nejako posunúť na vyššie méty, bol som s nimi vždy dostatočne zadobre, aby som povedal, že som ich prečítal rád. S výnimkou Volavky, ktorá bola pre mňa absolútne nedomyslené finále prvej šestice kníh. Tam som vo výsledku bol veľmi sklamaný z toho, čo sa autor do toho snažil vpasovať. Srnka však opäť ukázala, že písať vie, no v prípade Kamzíka si prvýkrát som schopný úprimne povedať, že tentokrát sa mu podarilo napísať kvalitne vymyslený krimi príbeh.

Odhaliť vraha tentokrát nebolo tak jednoduché, príbehy sú tu lepšie prepletené, situácie, do ktorých sa naši hrdinovia a obete dostanú sú oveľa zaujímavejšie, a dráma je tu maximálne vyeskalovaná. Ak by som mal povedať, že čo ma na knihe najviac sklamalo, tak mi akosi počas vyšetrovaní výraznejšie chýba Petra Siváková. A napriek tomu, že v tejto knihe má svoju rolu, vždy ma bavilo, keď bola súčasťou tímu a riešila s Wolfom situácie na základe svojej analýzy. Vždy ma bavilo ich dvoch sledovať a je škoda, že toho času tu budú mať tak málo.

No ak to je najväčší problém, ktorý ma s knihou napadne, nemám sa na čo sťažovať. Tentokrát som s odhalením vraha úprimne nepočítal. Tentokrát sa to Kozmonovi podarilo lepšie zakryť a odhalenie dalo skutočne aj zmysel. Atmosféra z udalostí, ktoré sa udiali obeti ma tentokrát skutočne dostali a dokonca si myslím, že Dorota patrí medzi najtragickejšie príbehy, ktoré sme tu mali možnosť vidieť z pohľadu obete. Nechcem veľa prezrádzať, no povedzme si aspoň to, že to veľmi dobre ukazuje, že často môžete byť obklopení absolútne nesprávnymi ľuďmi, ktorí vám v živote určite nebudú chcieť nič dobré. Ku koncu som si uvedomil, že dievčaťa je mi úprimne ľúto.

Marek Wolf tu má tentokrát svoje vlastné problémy vo svojej rodine aj práci kvôli udalostiam, ktoré sú nám už známe z predošlej knihy. Ak ste čítali tak viete, ak nie, nebudem to tu rozoberať. Dospeje to skutočne až do hraničnej situácie a uvidíme aké to bude medzi ním a Michaelou nabudúce. Ja tak nejako dúfam, že šanca niekde stále existuje. Alebo možno je tu čas, aby konečne skončil s inou postavou, pre ktorú bol podľa mňa od začiatku predurčený? Uvidíme.

Čítalo sa to rýchlo, malo to skvelý spád, neboli tam žiadne nudné momentky, vedľajšie postavy sú stále super a celú dobu som chcel vedieť ako to dopadne. Takže vo výsledku môžem len na záver udeliť Františkovi Kozmonovi potlesk a povedať - "Takto pokračuj aj ďalej. Takto to má vyzerať. Skvelá práca."
Čítať viac
24.12.2023
Na novú Kozmonovku som sa veľmi tešila. Autor vie napísať záver, po ktorom budete hľadieť na poslednú stranu so smútkom v očiach(alebo nefalšovaným šokom). Pri knihe Srnka to u mňa bolo hlavne kvôli Wolfovi. Zavŕtal sa do šlamastiky, z ktorej by sa dalo len ťažko vyviaznuť bez ujmy.

Našťastie, autor pokračoval tam, kde prestal, aspoň čo sa týka osobného života hlavného hrdinu, Mareka Wolfa. Nový prípad zavraždenej mladej ženy v klenotníctve sa javí na prvý pohľad ako jasná vec. Prepad. Práve preto vyšetrovanie prenechajú na najmladšieho člena oddelenia, pre mňa extrémne nesympatického, premotivovaného Líšku. Ako inak, nevie si rady a vyhľadá Wolfa. Ten však rieši vlastné problémy. A dosť nešťastnými spôsobmi. Myslím, že svojím správaním sklamal nejedného fanúšika. Mňa ani tak nie. Napriek svojmu detstvu a dospievaniu, tomu, čo prežil a s čím momentálne zápasí, má stále morálny kompas nastavený na stranu dobra. Aj keď urobí chybu, uvedomuje si ju, snaží sa o nápravu a bojuje za to, čo je správne. V rámci svojich možností robí maximum. Aspoň ja to tak vidím. Na rozdiel od Michaely, ktorá ma vážne v dôležitej chvíli sklamala. Marek sa aspoň stará o dobro celej rodiny, ona sa ukázala v nelichotivom svetle sebca.

Vyšetrovanie aj vďaka Marekovým utajovaným dôkazom napredovalo. Skvele sa vynašiel v každej situácii. Aby vlk zostal sýty(neprezradený), aj koza celá(páchateľ dolapený). Postavy sú presne také, ako ich František napíše. Buď sú vám sympatické, alebo ani nie. Sú realistické, aj so svojím vyjadrovaním, povahami a osudmi. Zasiahol ma vývoj Patrika. Povestné “na posratého aj hajzel spadne” uňho platí do bodky.

Kozmon píše perfektne. Počas série som si všimla, že má geniálne premyslených niekoľko(desiatok) “ťahov” vopred. Zdanlivá drobnosť je pre príbeh dôvodom na zaujímavú odbočku- ako tomu bolo napr. tentoraz, kedy bola situácia z knihy Srnka použitá v Kamzíkovi z iného uhla pohľadu a niektoré skutočnosti do seba Wolfovi zapadli. Vyšetrovanie bolo skvelé, systematické, a to na vlastnú päsť aj dosť nebezpečné. Síce sa prípad zavraždenej Alexandry vyriešil, príbeh nie je uzavretý, preto očakávam ďalšie maléry, z ktorých sa Wolf bude dostávať ešte ťažšie ako doteraz.

Famózny autor skvelej napínavej krimi série. Nedá sa mi inak, ako vrelo odporúčať.
Čítať viac
Stefy
Neoverený nákup
4.12.2023
František Kozmon KAMZÍK
Kniha ešte čaká na prečítanie. Bude venovaná manželovi ako vianočný darček. Dúfam, že sa mu bude páčiť. Ešte nečítal žiadnu knihu od tohto spisovateľa. Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Co se stane nyní a za chvíli není důležité - dokud je den po zítřku stejný jako den před včerejškem.“

Na západ od ráje - Harry Harrison, 2019
Na západ od ráje
Harry Harrison