Žena, ktorá podľahla
E-kniha

Adela sa nechtiac dostala do situácie, z ktorej niet úniku. Celý jej život sa otriasa v základoch, keď podľahne nielen nesprávnemu mužovi, ale aj alkoholu a sama si už nedokáže... Čítať viac

4,4 31 hodnotení
Vydavateľstvo
MAFRA Slovakia
240 strán
3-4 hodiny čítania

Adela sa nechtiac dostala do situácie, z ktorej niet úniku. Celý jej život sa otriasa v základoch, keď podľahne nielen nesprávnemu mužovi, ale aj alkoholu a sama si už nedokáže poradiť. Príde o všetko, alebo zabojuje a bude opäť žiť nap Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

8,39 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Adela sa nechtiac dostala do situácie, z ktorej niet úniku. Celý jej život sa otriasa v základoch, keď podľahne nielen nesprávnemu mužovi, ale aj alkoholu a sama si už nedokáže poradiť. Príde o všetko, alebo zabojuje a bude opäť žiť naplno?
Čítať viac
Počet strán
240
Edícia
Evitovky
Naše katalógové číslo
2143837
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
MAFRA Slovakia
Pre koho
pre dospelých, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

31 hodnotení

15
15
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

17

Milujem knihy a vediem k tomu aj moju dcérku. Radi si čítame a milujeme príbehy. Za mňa je to predovšetkým fantasy, ale objavila som už aj čaro hororu a trileru :)

Terezka Babicová
Overený nákup
18.3.2024
Silný príbeh o žene, ktorá podľahla. Podľahla nádeji, že láska k ženatému mužovi sa môže skončiť aj inak, než pádom na úplné dno.
Adela mala dobre rozbehnutú kariéru, niečo po tridsiatke, síce bez partnera, ale v podstate šťastný život. Až kým sa jej do života doslova nenapchá Samo. Samo je dobre vyzerajúci, sebavedomý majiteľ úspešnej firmy, ale hlavne je to ženatý muž.
Adela sa zo začiatku bráni Samovým návrhom, aj keď na môj vkus sa mohla aj viac . Nakoniec mu predsa len podľahne a zaľúbi sa. Lenže ako to už chodí pri ženatých Nikto Ti nedá viac, ako Ti on sľúbi - Adelu pomaly ale isto prestáva baviť, hrať druhé husle a chce viac. Čoraz častejšie sa hádajú a Adela dni, keď je sama vypĺňa alkoholom. Až sa stane jej jediným spoločníkom....

Kniha sa číta veľmi dobre, je to menší formát, takže strany sa míňajú rýchlejšie. Ešte k tomu striedanie kapitol minulosť a súčasnosť Vás proste núti prečítať knihu na jeden záťah .
Mne sa pribeh páčil. Adelu som si obľúbila, aj keď občas som mala chuť ju riadne prefackať, aby konečne otvorila oči. Nuž darmo, láska je slepá a alkohol nad Vami rýchlo prevezme moc ....
4/5
Čítať viac
6

Milujem romantiku ale siahnem aj po iných žánroch. V knihách mám rada keď sa rozoberajú aj vážnejšie témy. Som romantická duša, veselá povaha a rada veľa rozprávam :-)

Klára Kocúrová
Overený zákazník
12.3.2024
Silný príbeh
Táto útla knižka nám ponúka oveľa viac ako sa prvý pohľad zdá. Príbeh o žene, ktorá nielen podľahla ale sa aj rozbila, rozpadla a nanovo vstala.
Knihu som nečítala prvýkrát, avšak musím priznať, že v tejto situácii ma chytila ešte viac. Neprepadla som alkoholu ani inej závislosti, avšak v mojom živote sa objavil niekto, kto bol veľmi podobný Samovi. Nemyslím si, že „môj Samo“ bol taký hnusák ako náš knižný, ale dokonale som sa vedela vžiť do pocitov Adely.
Adela je silná, pracovitá žena, ktorá by mohla byť single ženám po viacerých stránkach vzorom, až do momentu kým v marketingovej firme, v ktorej pracuje, nedostane ako klienta práve spomínaného Sama. Tu sa mi kladie veľa otázok. Robia to tí chlapi naschvál? Sú potom so sebou spokojní, že niekomu zničili život? Ako môžu zaspávať s pocitom, že ublížili nie jednému človeku?
Možno si pri čítaní poviete aká bola hlúpa a naivná, že mu na to skočila. To sa však stane keď sa zamilujete. Nerozmýšľate nad tým ako veľmi vám to ubližuje a popierate fakt, že pre danú osobu ste iba hračka, výplň voľného času. Kým z nej sa stáva troska, bez energie, z neho sa stáva sebavedomý alfasamec. Najsmutnejšie je, že tento scenár sa opakuje príliš často.
Ľudia ju začnú opúšťať. Nikto jej nepodá pomocnú ruku, nechajú ju sa topiť. Je jedno koľkokrát urobíte niečo dobré, hneď ako zlyháte máte to napísané na čele.
Riadim sa pravidlom nikoho nesúdiť, rovnako ako jeho skutky. Nedá mi však nespomenúť Lauru, najlepšiu kamarátku hlavnej postavy. Vedela, že Adela veľa pije a namiesto pomoci ju odrezala zo života. Áno spomenula, že by ju mala vyhľadať a taktiež na záver priznala, že si nemyslela, že to bolo až také vážne. Pre mňa to však nie je výhovorka, ak vás dotyčný znenávidí za to, že ste mu pomohli, je to daň, pre ktorú sa to oplatí.
No a Braňo, pri ňom sa pozastavím len tak, že on asi v živote neurobil chybu. Páčilo sa mi s akým nadhľadom to zobrala Adela.
Postava matky je podľa mňa úžasná. O nej vám písať nebudem, pretože by som všetko prezradila.
Najsmutnejšia bola časť, kde si zlomená postava priznáva, že všetko čo sa stalo je viac-menej následok toho, že je z neúplnej rodiny. V Samovi hľadala otca, ktorého nikdy nemala.
Tento silný, ťažký a dokonca aj trpký príbeh odporúčam naozaj každému. Paradoxne hlavne chlapom, aby to videli aj z tej druhej strany. Vidia už len tú hysterku, ktorá im volá, vypisuje ale nevedia akú spúšť zanechali....
Čítať viac
11.3.2024
Táto kniha bola hádam moja prvá evitovka. Páčia sa mi tieto kabelkové knihy. Aj keď “vďaka” ich rozmerom stihnete knihu prečítať skôr, než sa ocitne v kabelke.

Adela je žena, ktorá podľahla…nielen mužovi. A haló, ako alkohol fakt nie je riešenie. Adela pred Samom bola úplne super. Adela po Samovi bola troska. A ten rozdiel bol sakra viditeľný. Autorka striedala tieto dve životné obdobia, čím bol príbeh ešte pútavejší.
Mala som na Adelu zlosť. Aj na Sama! Potom aj na ďalších, ktorí len súdili a nepomohli. Neskôr som bidnicu Adelu aj ľutovala. Aj som sa ju snažila pochopiť a veriť, že to hádam zvládne.
Ale som rada za ten epilóg. Nezažila som nič z toho, čo postavy v tejto knihe, preto sa neviem vžiť do ich ozajstných pocitov, lebo aj keď to je fikcia, je príliš skutočná. Myslím si, že je mnoho reálnych žien, ktoré sa potýkajú s týmto problémom nech už spúšťačom bolo čokoľvek.

Myslela som, že pôjde o klišé romantiku. Omyl! Toto bolo naozaj silné. Bolo to dramatické, depresívne, ťaživé, pochmúrne, ľútostivé ale bola tam aj nádej, ktorú som prežívala počas čítania. Tento rozsahom skromný príbeh vie zanechať veľkú emóciu.
Čítať viac
18
Overený zákazník
19.12.2023
Dávnejšie som milovala evitovky

Hltala som ju jednu za druhou až po čase som na ne nejako zanevrela, menila žánre, čítala vždy niečo iné.

Tento príbeh, táto kniha mi pripomenula, čo som na nich tak milovala. V každej jednej sa nachádza silná ženská hrdinka a odohráva sa príbeh, ktorý by kľudne mohol byť aj reálny… tak je to. Sú to príbehy zo skutočného dnešného života…

Nie je výnimkou ani príbeh jednej ženy, ktorá podľahla…

Podľahla a spadla na úplné dno… Bolo mi jej naozaj nesmierne ľúto, chápala som ju, aj keď som miestami ňou chcela zatriasť, aby sa spamätala. Ale ako sa hovorí, každý sa učí na vlastných chybách…

Musela sa ponaučiť, musela si tým prejsť, aby sa vzchopila… Čo mi prišlo ešte smutnejšie, že tým celým si prechádzala sama… nikomu nič nehovorila, nikomu sa nezdôverila a nikto u nej nič nezbadal… a keď aj, nepomohol…

Jediný istý bod v jej živote bola jej mama. lebo mamy sú už také

Veľmi sa mi páčilo, ako to celé Ivka popísala a poňala. Tlieskam jej… kniha v sebe nesie veľa, stačí len čítať pomedzi riadky a neškatuľkovať.

Poslednú dobu som si všimla, ako ľudia reagujú na evitovky. Popritom niektoré naozaj stoja za to a táto nie je výnimka. Mne osobne dala veľa a po jej prečítaní sme si čo to popísali s autorkou. Ďakujem jej za možnosť prečítať si jej knihu
Čítať viac
2.12.2023
Musím sa priznať, že to bola moja prvá Evitovka a čudujem sa, prečo som doteraz žiadnu nečítala. Asi mala prísť práve táto kniha, aby som Evitovkám podľahla.

Autorka vytvorila veľmi reálnu hlavnú postavu. Adela mala pred sebou úspešnú kariéru. Jeden firemný večierok jej však zmení život. Do života sa jej pripletie Samo, ktorý je však ženatý a má aj deti. Samo je presne ten typ muža, ktorý keď si niečo zaumieni, nezastaví sa, kým to nezíska. Adela už dlho túžila zažiť lásku a teraz, keď jej niekto prejavuje náklonnosť, sa nevie ubrániť vlastným pocitom.

Lenže čo jej môže ponúknuť ženatý muž? Adela nikdy nebude na prvom mieste a to si po čase uvedomuje aj ona. Stala sa z nej tá druhá. Márne naňho čaká po večeroch a svoj smútok zapíja alkoholom. Zúfalstvo ju nútilo robiť zúfalé činy. Aj keď veľmi dobre vedela, že by to mala ukončiť, nemala dostatok síl. Keď sa ocitla na dne, stále dostala novú nádej v podobe sľubov o spoločnej budúcnosti. Ale dokedy sa to dá zvládať?

Miestami sa to vôbec nečítalo ľahko a zopár krát som mala chuť na Adelu nakričať, aby sa spamätala. Aby si zložila tie ružové okuliare a videla svoj život reálne. Pre ilúziu sa vzdala svojho života. Na druhej strane som ju chápala. Dostala sa do neľahkej situácie, z ktorej sa len veľmi ťažko dá dostať von. Autorka veľmi reálne opísala myšlienkové pochody Adely, vďaka čomu som tú emocionálnu jazdu prežívala spolu a ňou.

Počas čítania som nie raz myslela na ženy, ktoré majú totožný život ako Adela. A toto si nezaslúži ani jedna z nich. Žena si predsa zaslúži byť pre muža na prvom mieste a nie druhou voľbou. A ako to zvládla Adela? To si už prečítajte v tejto útlej knižke, ktorá v sebe ukrýva silný príbeh ako vystrihnutý zo života.
Čítať viac
6

Jsem vášnivá čtenářka a nejen to i sama píši. Sice zatím na platformě wattpad, ale v hloubi duse doufám, že se mi někdy podaří vydat knihu.

Michaela Smažáková
Overený zákazník
4.11.2023
Toto je první kniha, kterou od autorky čtu. Takže jsem nevěděla do čeho jdu. A povím vám, toto byla emocionální jízda. Chvilku jsme s hlavní hrdinkou Adelou byli nahoře a pak zase dole. Nejen, že tento příběh obsahoval plno emocí, ale já v něm citila i takové poselství a hlavně se řešili věci, které se v běžném života prostě stávají.
Popravdě jsem Adelu tak trochu chápala, ale řešit věci tak, jak je řešila? Alkoholem, jsem překousla ztěžka, protože vím jaké to je mít v rodině alkoholika.

Co oceňuji na příběhu je i to, že jsme mohli nahlédnout i do minulosti, což je další plus.
Ano, neočekávejme nijaké převratné bum, toto je příběh ze života, docela dost reálné, kdy můžete ve svém okolí znát takovou Adelu.
Je to příběh plný emocí a věcí jako z reálného života. Co mě teda překvapilo byl konec. Čekala jsem trošku něco jiného. Nebudu prozrazovat co, ale ne že bych s ním byla nespokojená, jen mě to překvapilo že to skončilo tak, jak to skončilo.

Za mě je tato kniha čtivá až dost reálná a pokud nehledáte nějaké velké bum a máte rádi příběhy z reálným podtextem, tak toto je kniha přímo pro vás. Já rozhodně nekončím s touto knihou a ráda si přečtu další.

Vaše MM
Čítať viac
27.10.2023
…príjemné, oddychové, neodolateľné…

Žena, ktorá podľahla je knihou z edície Evitovky. Priznávam, knihy tohto typu sú podľa mňa pre staršie generácie. Také o živote, nič prevratné- akoby sme sa pozerali susedom “do hrnca” alebo v príbehoch vidíme sami seba. Ja som asi dušou tínedžer, pretože Evitovky mi nesedia, napriek tomu som chcela ochutnať z tvorby Ivany Popluhárovej. Je mladá a na sociálnych sieťach sa jej knihy objavujú pomerne často. Svoju zvedavosť, čo sa týka kníh, neviem a vlastne ani nechcem krotiť… a tak som čítala, po fakt dlhom čase, Evitovku.

Hlavnou hrdinkou je Adela a hneď v úvode sa neukáže v lichotivom svetle. Kapitoly sú krátke, preskakujeme v časovom období dvoch rokov, počas ktorých sa Adele zmení život o stoosemdesiat stupňov. A my, čitatelia, to sledujeme ako film v kine, z prvej rady. Nechýbajú ani pukance, no občas sa ich lahodná maslová chuť zmení na horkú, pripálenú a nestačíte sa diviť kde sa to tam vzalo. To vôbec nemyslím v zlom. Adela má úspešnú kariéru, práca ju baví, ale nie je úplne spokojná. K šťastiu jej chýba láska. Zamiluje sa, bezhlavo, celou dušou, no myslím, že väčšina žien s ňou pochopenie nemá. Ja teda rozhodne nie. To však neznamená, že ju ako postavu/ženu súdim. Je veľmi autentická, skutočná, pretože hej, keď miluje žena, väčšinou je to tak, že kvôli láske ide všetko bokom. Adela svoje neustále čakania na ukradnutú chvíľku pozornosti kráti pohárikom, občas fľašou, či dokonca niekoľkými. Je slabá? Možno. Je však zúfalá a zúfalí ľudia robia hlúpe rozhodnutia.

Adela je žena, ktorá podľahla. Názov vystihuje do bodky celý dej. Dokonca dvojnásobne. Podľahla kúzlu charizmatického, ale narcistického a sebeckého muža, klamára a egoistu. Podľahla aj svojmu zúfalstvu a riešila ho alkoholom. Vedela, do čoho ide, vedela, ako to dopadne, pretože poznala samú seba, napriek tomu neodolala. Mňa osobne najviac zamrzelo, ako sa Adela správala v nemocnici, keď ju kamarátka najviac potrebovala. Nedostalo sa jej opory, len pocitu zahanbenia. A Adela sa ešte cítila ukrivdene. Počas dvoch rokov sme videli, ako sa jedno klamstvo obaľuje ďalším, ako sa za jedno zlé rozhodnutie, podľahnutie dokáže človek opustiť, zničiť si život, prácu, priateľstvá…

Ivana píše jednoducho, s citom, dáva dôraz na to podstatné v príbehu, žiadne omáčky a vaty. Knižka je útla, číta sa rýchlo a napriek tomu nie celkom ľahko. A ja… ja sa bez obáv pustím do ďalších Popluhárovej príbehov.
Čítať viac
Evka
Neoverený nákup
14.10.2023
Žena ktorá podľahla
Tretia knižka od spisovateľky Ivanky. Všetky jej knižky mám doma. Táto posledná je ešte o niečo lepšia, ako predchádzajúca. Zaujímavý dej, pútavé čítanie, skvelá oddychovka pre ženy. Tak veľmi ma zaujal osud hlavnej hrdinky, že by som prijala ešte pár kapitol navyše. Dokonca by ma zaujímalo, ako dopadol Samo. Teším sa na ďalšiu knižku od tejto autorky. Čítať viac

Ivana Popluhárová

Čítať viac

„Kto nemá strach, nie je viac človekom. Nemusíš sa zaň hanbiť, ani skrývať ho. Človek, ktorý ukazuje svoj strach a slzy rovnako hrdo ako svoj smiech a veselé oči, si zaslúži obdiv.“

Pustovník: Muž s leopardom - Vladimír Štefanič, 2020
Pustovník: Muž s leopardom
Vladimír Štefanič