Čarovná záhrada - Sarah Addison Allen, Ikar, 2023

15,15 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čarovná záhrada - Sarah Addison Allen, Ikar, 2023
Čarovná záhrada - Sarah Addison Allen, Ikar, 2023

Čarovná záhrada

Je čas otvoriť zatrpknuté srdce

V záhrade obklopenej vysokým plotom, zastrčenej za malým, tichým domom v ešte menšom mestečku, rastie jabloň, o ktorej sa hovorí, že rodí veľmi zvláštne ovocie... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2023
260 strán
4-5 hodín čítania

V záhrade obklopenej vysokým plotom, zastrčenej za malým, tichým domom v ešte menšom mestečku, rastie jabloň, o ktorej sa hovorí, že rodí veľmi zvláštne ovocie... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,15 €

Cena v kníhkupectve: 15,90 €
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania (2)
Zahrada kouzel - Sarah Addison Allen, Ikar CZ, 2022
Brožovaná väzba
Čeština, 2022
Do 3 – 5 dní
-17 %

13,54 €


Garden Spells - Sarah Addison Allen, Hodder Paperback, 2008
Brožovaná väzba
Angličtina, 2008
Viac ako 30 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Je čas otvoriť zatrpknuté srdce

V záhrade obklopenej vysokým plotom, zastrčenej za malým, tichým domom v ešte menšom mestečku, rastie jabloň, o ktorej sa hovorí, že rodí veľmi zvláštne ovocie. Sarah Addison Allen v celosvetovom bestselleri rozpráva príbeh tohto čarovného stromu a neobyčajných ľudí, ktorí sa oň starajú.

Waverleyovci boli odjakživa zvláštna rodina, obdarená nezvyčajnými schopnosťami, ktoré z nich robili outsiderov aj v ich rodnom meste Bascome. Dokonca aj ich záhrada má čudnú povesť, preslávila sa jabloňou, ktorá rodí prorocké ovocie, a kvetmi so zvláštnymi účinkami. Žerucha pomáha udržať tajomstvá, sirôtky dodávajú deťom rozvahu a pyšteky majú moc odplašiť zamilovaného suseda. Vychýrená kuchárka Claire Waverleyová z nich pripravuje jedlá. Jej staršia sesternica Evanelle má zase dar predvídavosti. Sama nevie, prečo ju občas pochytí nutkanie obdarovať ľudí, no zakaždým sa ukáže, že jej dary boli priam jasnovidecké. Obe ženy sú poslednými z rodu Waverleyovcov, teda okrem Clairinej vzdorovitej sestry Sydney. Tá utiekla z Bascomu, hneď ako mohla, a opustila Claire rovnako, ako to urobila ich vlastná matka pred mnohými rokmi.

Keď sa Sydney náhle vráti domov s malou dcérou, Clairin pokojný život sa obráti naruby. Sydney bilancuje roky, ktoré v rodnom dome prežila, zatiaľ čo Claire sa snaží vyrovnať s minulosťou a otvoriť svoje zatrpknuté srdce. Ak sa sestry majú v Bascome niekedy cítiť ako doma, musia urobiť to hlavné – zmieriť sa so svojím dedičstvom.
Čítať viac
Originálny názov
Garden Spells
Počet strán
260
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
316 g
ISBN
9788055191058
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1981715
Vydanie
1
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre ženy
Ostatné
so špeciálnou oriezkou
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,7 / 5

10 hodnotení

4
1
4
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
2.4.2024
Záhrada plná tajomstiev
Po tejto knihe som siahla najmä kvôli krásnej obálke a ešte krajšej oriezke

Čítanie sa mi na začiatku zdalo také, ako keď niečo varíte a je to síce fajn, ale niečo tomu chýba - nejaké korenie, ktoré dá tomu tú pravú lahodnú chuť.

No postupne si ma príbeh sestier o hľadaní ich nových začiatkov k sebe pripútal a bolo to pre mňa celkom príjemné čítanie.

Čarovná záhrada je oddychovka, tak akurát romantická, nič presladené, kniha, s ktorou budete mať príjemný čas a vyvolá vo vás mnoho myšlienok.

Kniha má okrem samotnej dejovej línie veľa originálnych atribútov, ale ja osobne by som uvítala, keby ich autorka v príbehu rozvinula viac.

Utiahnutá Claire pracuje v gastronómii a špecializuje sa na jedlé kvety. Má vycibrené schopnosti, vďaka ktorým vie kvetmi vyvolať u ľudí presné emócie a pocity. Jej práca je veľmi žiadaná. Sydney sa vracia späť k sestre, a o rokoch "preč", kedy chcela opustiť svoj pôvodný život, sa dozvedáme postupne. Ich sesternica Evanelle má schopnosť predvídavosti, dáva ľuďom zvláštne veci, ktoré budú raz potrebovať a zmenia im osud.

Na knihe sa mi páčila situovanosť do malého mestečka, jeho atmosféry, obyvateľov, zvyklostí. Žije v ňom aj rodina Waverleyovcov, ktorá je medzi miestnymi považovaná za veľmi zvláštnu. Zdá sa, že sú obdarení zvláštnymi schopnosťami, a navyše v ich záhrade rastie okrem zázračných rastlín aj jabloň, ktorá rodí prorocké ovocie.

Príbeh si vás získa jemnou atmosférou, prvkami magického realizmu aj bohatými lyrickými opismi. V knihe nenájdete žiaden väčší konflikt, ani gradáciu, postavy sú zamerané na svoj vnútorný boj so svojou minulosťou a strachom urobiť krok do budúcnosti.

Napriek tomu, že kniha je v mnohom predvídateľná, som rada, že autorka odkryla aj náročné témy, akými sú strata blízkeho, domáce násilie či neprijatie spoločnosťou.

Taktiež predvídateľnosť bola ozvláštnená o jemné oscilovanie medzi realitou - snom a minulosťou - prítomnosťou - budúcnosťou. Čo je koniec koniec koncov, aj oscilovanie v našich životoch .
Čítať viac
18.2.2024
Čarovná záhrada patrí do mojej obľúbenej kategórie literatúry - magického realizmu. Takmer hneď ako som sa pustila do čítania, moje srdce takmer plesalo. Čarovná záhrada s množstvom zázračných rastlín, k tomu utiahnutá mladá Claire s výnimočnými vlastnosťami a jej sestra, vracajúca sa po rokoch domov, ktorý kedysi nenávidela. K tomu násilnícky bývalý a sused, ktorý nevie odolať kúzlu Claire. Hneď mi to pripomínalo film Praktická mágia so Sandrou Bullock a Nicole Kidman, ktorý si kedykoľvek rada pozriem. Rovnako to bol príbeh o sestrách, povahovo úplne rozdielnych, ktoré mali magické nadanie.

No, celý nápad a príbeh mal podľa mňa obrovský potenciál. Napriek môjmu prvotnému nadšeniu som však ostala po dočítaní trochu sklamaná. Menší počet strán sa podľa mňa prejavil na kvalite. Dosť vecí ostalo nevysvetlených a nedotiahnutých, napríklad by som uvítala viac informácii o účinkoch zázračných rastlín, ktoré rástli v záhrade. Koniec bol príliš rýchly, autorka všetko uzavrela na pár stranách.

Vizuálne je kniha krásne spracovaná, rozhodne je to ozdoba do každej knižnice. Vôbec by mi však nevadilo, keby mala aj dvojnásobne viac strán a autorka by tak mala možnosť rozviesť viac aspektov príbehu do hĺbky.
Čítať viac
7.12.2023
Myslím, že som sa zaľúbila… Veľmi pekný príbeh! Zo začiatku som bola zmätená, ale nakoniec ten dej a magický realizmus, ktorého tam bolo len tak trošku, spolu krásne hrali. Vôbec by som nenamietala keby mala kniha aj pár strán navyše. Ťažko sa mi s ňou lúčilo, pretože číta sa rýchlo a chvíľami až nechcete, aby skončila :) Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“