Noc je tvoja
E-kniha

Tajomná pieseň v lese... Odhalenie vo vojnou sužovanom Francúzsku... Cesta za nádejou... Čítať viac

Vydavateľstvo
i527.net
424 strán
6 hodín čítania

Tajomná pieseň v lese... Odhalenie vo vojnou sužovanom Francúzsku... Cesta za nádejou... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Tajomná pieseň v lese...
Odhalenie vo vojnou sužovanom Francúzsku...
Cesta za nádejou.

Zákopy veľkej vojny sú tienisté miesto. Hoci tam seržant Matthew Petticrew prišiel s minulosťou dávno poznačenou tieňmi, skutočná tvár boja so sebou prináša nové rany, ktoré doňho vyrývajú túžbu po svetle a rozhodnutie bojovať zaň.
Jednej noci Matthewa s jeho druhmi očarí taký čistý zvuk, taký nadpozemský hlas, že im poskytne úľavu – aj keď len na chvíľu. Zanedlho sa zákopmi začnú šíriť chýry aj od ďalších, ktorí počuli túto uspávanku. Ten hlas nazvali Anjel z Argonne, tajomná neviditeľná bytosť, ktorá za sebou na hroboch bez mien zanecháva vence.

Mireilles vyrastala v divokej hlbočine Argonského lesa a po tom, čo do jej idylického domova vtrhne vojna a pripraví ju o veľa, sa ocitne uprostred trosiek svojho života v ústraní. Keď ju Matthew so svojimi dvomi nečakanými spoločníkmi objaví, musia sa vydať na cestu, ktorá každého z nich navždy zmení... a možno napokon rozžiari svetlo v tme.
So stým výročím odhalenia pomníka Hrob neznámeho vojaka vznikol dojímavý príbeh inšpirovaný odvahou vojakov z prvej svetovej vojny.
Čítať viac
Originálny názov
Yours Is the Night
Počet strán
424
Naše katalógové číslo
1980803
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
i527.net
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

18 hodnotení

16
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

19
Overený zákazník
26.9.2023
Krásny príbeh
-Tu vojna seje na polia krv...tu počas žatvy padajú muži.-

Príbeh o krutosti vojny, ktorá všetko ničí a zmenila i vzala nejednu ľudskú bytosť, o sile ducha a priateľstve, o odvahe, ktorá mení obyčajných ľudí na hrdinov v čase, keď najväčším darom je nový deň a nádej. Nádej prežiť ďalšiu chvíľu, ktorá môže byť posledná...

Autorka týmto počinom opäť zabodovala. Vytvorila neskutočne krásne dielo, v ktorom približuje osudy celkom rozdielnych mužov, ktorých spája jeden cieľ - prežiť a ukončiť vojnu. A potom príde ďalšia úloha, rovnako dôležitá a týchto chlapov nadobro zmení.
Hlboko v lese stojí učupená chalúpka a v nej býva Mira, hrdinka príbehu. Argonský anjel, ako ju vojaci nazvali. Jej spev zmiernil trápenie, priniesol pokoj.
No keď sa hrôzy vojny priblížia natoľko, že jej domov už nie je bezpečný, nájdu ju pri svojej práci Matthew, George a Henry. Odvážna no tajomná Mira však ukrýva tajomstvo a to sa s ňou ponesie, keď muži dostanú rozkaz sprevádzať ju na ceste do bezpečia - až do Paríža.

Cesta je plná nástrah, neraz pôjde o život a všetci dovedna siahnu nielen na dno svojich síl aby prežili, situácia ich prinúti zamyslieť sa nad svojim životom, smerovaním vlastného bytia i neistou budúcnosťou.

Nechýba dramatično a jemná no zároveň hlboká romantická linka. Tento príbeh je krásne komplexné dielo, kde sa krutosť snúbi s vľúdnosťou, strach s odvahou a deň s nocou.

-Mon papillon...teraz budeš udržiavať oheň ty...-

Svetlo bolo nádej a ona ho udržiavala, až dosiahla vytúženú odmenu.
Čítať viac
5.9.2023
historická fikcia s nadčasovým odkazom
Niečo vyše 400 strán knižky je krásnym manifestom ľudskej odvahy a dôverne približuje niekoľko osudov. Keby som tých osudov v rámci knihy spoznala viac, asi by som čítanie dokončila s ďaleko pochmúrnejším pocitom. No autorka bola zhovievavá a na čitateľove plecia naložila tak akurát. Na vojne a jej dôsledkoch nie je nič dobré, napriek tomu sa mi kniha čítala veľmi príjemne. Usadili sa vo mne pokoj a dôvera. Všetko malo svoj význam a odkaz.

Noc je tvoja je autorkiným prejavom obdivu a úcty voči obetiam 1. sv. vojny, ktorých bol taký počet, že dnes odpočívajú v hroboch bez mien. Trošičku mi chýbali jej tradičné retrospektívy a umenie brilantne prepojiť históriu so súčasnosťou. Toto je čisto historická fikcia - aj keď odkaz je nadčasový. Keď nad tým premýšľam, tak sa jej to vlastne aj v tejto knihe istým spôsobom podarilo. :)
Čítať viac
21.8.2023
Príbehy spojené s vojnou sú silné samé o sebe. To, čo však priniesla táto autorka, bolo niečo tak strhujúce až nenachádzam tie správne slová.

Dej sa odohráva počas 1. svetovej vojny. Pozeráme sa naň skrz rôzne pohľady tých najvýznajmnejších postáv. Každá z nich má svoj príbeh, svoje miesto a svoje poslanie. Každá je charakteristická niečim zaujímavým, takže nie je ťažké sa v nich orientovať. Zároveň ku sebe všetky nachádzajú cestu a to čo sa na prvý pohľad zdá ako miš-maš nakoniec dozreje k niečomu totálne dokonalému až nechápete ako to predtým mohlo fungovať.

Príbeh rozpráva o láske dvoch mladých ľudí, ktorá začala kvitnúť v také neľahké obdobie a teda vôbec to nie je ľahké čítanie. To ako to autorka podala mi naháňalo reálny strach , pretože tak ako nebolo nič isté vo vojne nebolo nič isté ani v tejto knihe.

Autorka venovala pozornosť aj vojakom. Ich životu v zákopoch, boj, obetovanie a ten moment zachytávajúci kontrast medzi vojakom, ktorý na front ešte len prichádzal a tým, ktorý tam už bol mi normálne spôsobil zimomriavky. V knihe je mnoho ťažkých aj silných momentov pri ktorých sa mi oči neraz naplnili slzami a to napriek tomu, že sa jedná o fiktívny príbeh.

A síce je to ťažká kniha tak autorkin štýl tomu pridal miestami tú nežnosť, ktorú tento príbeh potreboval. Jej zahrávanie sa so slovíčkami a vytváranie až nádherných opisov bolo ako čítanie rozprávky. Zároveň všetky tie prirovnania a metafory nepôsobia umelo a nasilu vsunuté ale naozaj prirodzene.

Je dar čítať knihy od tejto autorky.
Čítať viac
30
Overený zákazník
6.8.2023
Magické! Týmto slovom by som opísala novinku "Noc je tvoja", ktorá vyšla len nedávno, no už teraz sa môžem popýšiť čitateľským zážitkom.

Podľa predošlých skúseností s autorkou som očakávala, že ma príbeh s určitosťou zasiahne, ale nepredpokladala som, že až to takej značnej miery.

Autorka má jedinečný, poetický štýl písania, ktorý u nej už dlhodobo obľubujem a obdivujem. Každý z jej doterajších príbehov ma dokáže chytiť za srdce - svojou originalitou. Je vidieť, že do svojich kníh vkladá to najlepšie zo seba.

Bavia ma detailné opisy, originálne vytvorené postavy, prostredie deja, krásne myšlienky ukryté pomedzi text a jednoznačne tá spomínaná magická atmosféra.

Počas čítania sa tentokrát dostávame do obdobia vojny a vojnou zničeného Francúzska. Je tu miesto pre tajomstvá, strach, vieru či priateľstvo. Postavám nechýba ani odvaha a sila. Tieto ťažké situácie ich robia autentickými.

Jednotlivé kapitoly sú primerane dlhé. Už z názvu kapitol dokážeme určiť, o koho pocitoch sa v nej dozvieme viac. Dej je dojemný, nepredvídateľný a plný emócií. Musím spomenúť, že je pomalší, preto si na čítanie vyhraďte viac času, aby ste sa mohli pokojne unášať hĺbkou knihy a vychutnať si ju plnými dúškami.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
3.8.2023
Krásny i smutný príbeh
Prvá svetová vojna zmenila životy mnohým ľuďom. Na front sa dostane aj Matthew, ktorý so svojimi druhmi začuje jednej noci priam nadpozemský spev. To si Mira, žijúca v Argonskom lese, pospevuje, ale skôr zo žiaľu, pretože vojna zasiahla aj do jej života. Keď sa cesty týchto mladých ľudí pretnú, ovplyvní to ich osudy. Vydajú sa na náročnú cestu plnú nástrah, ktorá môže viesť do záhuby. Každého jedného tá cesta zmení, ale či prežijú, vie len Boh.
Autorka krásnym poetickým jazykom píše príbeh vojnového utrpenia, obety, nezlomnej vôle, súdržnosti, tajomstiev, lásky a hlavne nádeje. Viaceré uhly pohľadov poskytnú možné vnímanie vojny mladými ľuďmi. Z niektorých sršala dobrota a milota, ale ani to im nepomohlo vyhnúť sa utrpeniu zo strát blízkych, kamarátov a známych. Krutosť vojny však dala dokopy jednotlivcov, ktorí verili a vďaka nádeji dokázali prežiť zo dňa na deň. Príbeh je krásne prepracovaný, pútavý, so zvratmi, miestami písaný v metaforách a medzi riadkami, emotívny a celkovo veľmi pekný. Určite by z neho mohol byť aj zaujímavý film, ale kým sa tak stane, prečítajte si túto nádhernú knihu. U mňa možno bude v topke.
Čítať viac
28.5.2023
nádherne prepracovaný román
román z obdobia prvej svetovej vojny vás zavedie najprv do vycvikového tábora, neskôr do zákopov, kde ste odkázaný len na svojich spoluvojakov, niekedy práve od ich pomoci/nepomoci závisí to, či prežijete - aj s takýmito detailnými časťami sa v tomto románe stretnete
nebude však chýbať ani tá romantická línia príbehu, avšak pôjde pekne pomaly, krôčik po krôčiku, spoločne so získavaním si dôvery

čo sa mi na tomto románe oproti iným historickým románom veľmi páči je, ako boli vtiahnuté do deja myslenia jednotlivých postáv - kapitoly boli označené menom postavy, ktorá dané okamihy deja prežívala - ak ich rôzne prežívali viacere postavy, tak ste sa dozvedeli aj vo viacerých kapitolách o tom, ako zmýšľajú a prežívajú dané situácie :) práve tento, podľa mňa, úplne precízne prepracovaný "detail", dodáva tomuto románu čaro, dynamiku, ale aj poodhaľuje rôznorodosť nás ľudí, ako sa na rovnakú vec dívame úplne inak a inak aj niektoré veci prežívame :)
verím, že rovnako ako mňa, zaujme tento román aj vás - je sa na čo tešiť :)
Čítať viac
24.5.2023
Naozaj krásny príbeh
Tretí príbeh z pera Amandy Dykesovej, a ja sa čím ďalej tým viac utvrdzujem v tom, že Dykesová to proste so slovami vie naozaj bravúrne. Kniha s názvom Noc je tvoja, vyrozpráva príbeh o tom, že vojna môže priniesť nemysliteľné veci. Vojna, o ktorej si mnohí mysleli, že vôbec nepríde. A potom sa nespočetnému množstvu ľudí život obrátil hore nohami - „Obloha dunela tak, ako by mala dunieť len zem, zem krvácala tak, ako by mali krvácať len ľudia, a ľudia… Ľudia žili a umierali tak, ako by nikto nikdy žiť a umierať nemal.“
Na jednej strane príbehu nevinná a mladučká Mireilles, ktorá si pokojne nažíva v skromnej lesnej chalúpke spolu s otcom a starým otcom, a na druhej strane vojaci v zákopoch, ktorí bojovali a prežívali, aby nakoniec zomreli a zomierali, aby iní ľudia mohli žiť.
Táto kniha je o nádeji, ktorá hlavné postavy ženie vpred, o svetle, ktoré hlavných hrdinov previedlo cez nepredstaviteľné veci, cez dlhé-predlhé dni i noci... o hlbokej symbolike prežitých i skončených životov... a v neposlednom rade o vykúpení a úcte, ktorú môžeme ľuďom vzdať.
Čítať viac
23.5.2023
Nádherný román z prostredia I. svetovej vojny
Amanda Dykes opäť nesklamala a prináša nám nádherný príbeh z obdobia 1. svetovej vojny na pozadí ktorej sa odohrávajú osudy hlavných, ale aj vedľajších postáv. Dej je plný nádherných opisov, myšlienok, ktoré vás donútia zamyslieť sa, samozrejme ľúbostného príbehu ale aj príbehu o priateľstve a láske k rodine. Mne sa veľmi páčil. Čítať viac
22.5.2023
Hĺbka, múdrosť a pomalá krása.
Tak by som opísala túto knihu. Nikam sa neponáhľa a to je dobre. Neponáhľajte sa ani vy a vychutnajte si Dykesovej majstrovstvo opisov a myšlienok. Veľmi sa mi páčil odkaz tejto knihy ako aj postavy. Príjemné bolo čítať postupne z pohľadov všetkých postav, dalo sa s nimi lepšie stotožniť a vnímať ich myšlienky. Záver ako vždy dojemný a krásny hoci pretkaný smútkom (ako celá kniha keďže píše o 1. svetovej vojne). Rozhodne sa oplatí prečítať! Čítať viac
Radka
Neoverený nákup
22.5.2023
príbeh, ktorý sa zapíše do srdca... príbeh, ktorý prináša nádej...
Chlapec zo stajne, z ktorého sa stane vojak, falošný kaplán, reportér, unavený kapitán a dievča z lesa, ktoré nestráca nádej. Zaujímavá skladba postáv, ktoré sa vyskytujú v tomto príbehu (a môžem povedať, že každú z nich som si zamilovala), ich cesty sa spájajú a privádzajú k tomu, aby sa stali lepšími a ušľachtilejšími verziami samých seba vo vojnou zničenom Francúzsku v roku 1918.
Je to príbeh, ktorý treba čítať pomaly a vychutnať si ho, nakoľko poskytuje mnohé podnety na zamyslenie. Je to príbeh o odvahe, o svetle a nádeji, o strate, láske, novom živote a realite vojny. Je to príbeh, ktorý chytí za srdce a ešte dlho po prečítaní bude rezonovať v duši...
Čítať viac

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Napokon, ak sa sústredenie meria minútami a disciplína hodinami, jednotkou nezlomnosti musí byť rok.“

Džentlmen v Moskve - Amor Towles, 2018
Džentlmen v Moskve
Amor Towles