Legendy a latéčka - Travis Baldree, Laser books, 2023

21,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Legendy a latéčka - Travis Baldree, Laser books, 2023
Čítaná
Legendy a latéčka - Travis Baldree, Laser books, 2023

Legendy a latéčka
Čítaná

Barbarská orkyně Viv je už unavená dlouhými léty neustálých bojů a vandrování. Naposledy tedy zasekne meč do lebky nepřítele a vydá se vstříc novému osudu. Zapomenutá legenda,... Čítať viac

Séria
Legendy a latéčka
Vydavateľstvo
Laser books, 2023
328 strán
5-6 hodín čítania

Barbarská orkyně Viv je už unavená dlouhými léty neustálých bojů a vandrování. Naposledy tedy zasekne meč do lebky nepřítele a vydá se vstříc novému osudu. Zapomenutá legenda, jistý bájný artefakt a notná dávka naděje ji zavedou do ulic... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie čítané knihy
Legends & Lattes - Travis Baldree, Tor, 2023
Brožovaná väzba
Výborný stav Angličtina, 2023
Na sklade

10,36 €

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Barbarská orkyně Viv je už unavená dlouhými léty neustálých bojů a vandrování. Naposledy tedy zasekne meč do lebky nepřítele a vydá se vstříc novému osudu. Zapomenutá legenda, jistý bájný artefakt a notná dávka naděje ji zavedou do ulic města Thune, kde si hodlá otevřít první kavárnu, ačkoliv zde o kávě dosud nikdo neslyšel. Její sny o novém životě, v němž bude místo smrtelných ran rozdávat šálky s lahodným nápojem, jsou však značně nejisté. Viv se musí vypořádat s řadou překážek jak ze strany svých starých známých, tak i nekalých živlů samotného města. Aby uskutečnila své plány a zbudovala podnik, který se ve městě udrží, musí si Viv získat nové přátelé a naučit se řešit problémy jinak než mečem.

Příběh představuje horký šálek něžné fantasy s pořádnou čepicí našlehané poetiky.
Čítať viac
Originálny názov
Legends & Lattes
Počet strán
328
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
322 g
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1957805
Štýl
dobrodružný, humorný
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené štáty
Séria
Legendy a latéčka
Vydavateľstvo
Laser books
Pre koho
new adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

11 hodnotení

6
2
2
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

12.3.2024
Zábavné, milé a oddychové čítanie s príjemnou atmosférou. Príbeh orkyne Viv, ktorá sa rozhodne opustiť život v žoldnierskej partii a založiť si kaviareň v meste Thune, je jednoduchý, väčšina románu je len o budovaní kaviarne a o nadväzovaní nových priateľstiev v novom meste, v ktorom kávu nikto nepozná, tempo je uvoľnené, dej lineárny a hoci existuje niekoľko hrozieb a konfliktov, s ktorými sa Viv a jej priatelia musia vysporiadať, celkovo je v knihe minimum zápletiek, napätia a akcie. Postavy sú sympatické, ale rovnako ako celý príbeh nemajú hĺbku a nedochádza k veľkému vývoju alebo rastu. Neočakávajte ani ťažké budovania sveta, kvôli ktorému by tento typ rozprávania stratil zo zreteľa zábavnosť.

Ak však hľadáte chvíľkový únik od epického fantasy alebo nenáročný, krátky a sladký príbeh, po ktorom budete mať chuť na kávu a škoricovú rolku, Legendy a latéčka by mohli byť dobrou voľbou.
Čítať viac
22
Overený nákup
1.8.2023
Nikdy by som nepovedal, že budem niečo také čítať...ja a fantasy? Nejaká sukuba? Orkyňa? Krysák?
Kdeže, zabudnite...
Ale nechal som sa prehovoriť, zlákať...a musím uznať, veľmi nevšedný, príjemný, feel good príbeh, ktorý vás naladí, prenesie do iného sveta. Pohodové čítanie, ktoré som si napokon (po prvých stranách, kde som sa cítil stratený, svet fantasy mám predsa len neprebádaný) užíval a vychutnával. Trošku akcie, mágie, čudné postavy, čarovné artefakty...a do toho kaviareň, stroj na kávu, klimatizácia, ľadová kávička. No proste originálne spojenie, a dokonca mi tam ani tá LGBT linka neprekážala.
Barbarská kávofilka Viv si ma získala, je to sympaťáčka a to ako riešila problémy, ako sa chcela zmeniť - milé. Pulčíka Cala by som chcel za kamoša:-), rovnako sukubu Tandri, taká správna "baba", k tomu divný kočkomour Amita...no treba si prečítať, je to naozaj originálne, svieže a čítavé.

Najviac sa mi však páčil odkaz, základ príbehu a to je priateľstvo. Túžba po lepšom živote, po šťastí, po spoločnosti ľudí, za ktorých sa viete obetovať a ktorí sú pri vás, keď je horšie. Príbeh o rodine, vzájomnej podpore a pomoci, o láske, o zle i dobre. O tom, že život nebýva len čierny alebo biely...dokonca ani čiernobiely.
Čítať viac

„Pobozkáme sa, dotkneme. Nechceme nič viac. Čo potrebujeme, je na dosah. Všetko ostatné je nepodstatné. Také jednoduché. Nenaplnení sú iba tí, čo nevedia, čo chcú.“

Cez noc - Stig Sæterbakken, 2014
Cez noc
Stig Sæterbakken