Toto nie je kuchárska kniha - Jozef Koleják
Toto nie je kuchárska kniha
17,11 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo
Knihy
E-knihy

Toto nie je kuchárska kniha

Čítanka pre hladných, maškrtných a gurmánov

Slovart, 2019
Na sklade
4 hodiny čítania
Vydavateľstvo
Slovart, 2019

Ďalšie formáty

E-kniha
12,59 €

Autor písal príbehy základných plodín a surovín pre časopis .týždeň. V tejto knižke je výber textov, ktoré sú o jednotlivých surovinách: rastlinných aj živočíšnych, bežných aj netradičných, európskych aj exotických, hipsterských aj klasických...

Čítaj viac

Ďalšie formáty

17,11 €

Bežná cena Bežne 17,95 €

Ušetríte 5%

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Autor písal príbehy základných plodín a surovín pre časopis .týždeň. V tejto knižke je výber textov, ktoré sú o jednotlivých surovinách: rastlinných aj živočíšnych, bežných aj netradičných, európskych aj exotických, hipsterských aj klasických. Dozvieme sa, že slovenská národná surovina vlastne nie je vôbec slovenská, a aj to, ktoré potraviny a prečo sa spájajú s erotikou.

Zaujímavé čítanie nielen pre tých, čo s chuťou varia, ale aj pre tých, čo radi jedia.
Čítaj viac

Všetky formáty tohto titulu

Knihy

Kniha
Na sklade
-5%
17,11 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

E-knihy a audioknihy

PDF
EPUB
MOBI
12,59 €

Okamžite na stiahnutie

Ďalšie
Kúpte spolu
Toto nie je kuchárska kniha - Jozef Koleják
Nevieš dňa, nevieš hodiny - Dominik Dán
31,06 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
288
Hmotnosť
826 g
Rok vydania
2019
Väzba
pevná väzba
Jazyk
slovenský
Vydavateľstvo
Slovart
Rozmer
170×225 mm
ISBN
9788055639420
Naše katalógové číslo
462367
30. decembra 2019

Myslím, že všetci poznáme príbeh jablka sváru, ale tušili ste že aj obyčajné jahody doma v záhrade skrývajú bohatú minulosť? Taktiež sa v knihe napríklad dozviete, že hurmikaki je ovocie pre trpezlivých pôžitkárov a dobrodruhov zároveň. Prečo? Nedozreté plody totiž môžu spôsobiť zdravotné problémy, ale tí, čo si vyčkajú na dozretie si ho môžu dosýtosti užiť naložené v rume a ako bonus s ním môžete odplašovať tigre v Kórei. Alebo pod slovíčkom „mišpuľa“ nemyslíme nadávku, ale ovocie, populárne hlavne v stredoveku, z ktorého by ste si ale aj dnes mohli pripraviť chutný džem. Všetky tieto pikošky o tom, čo máte v kuchyni (nielen mnou ovocie) vychádzali postupne v časopise, ale teraz ich autor spojil do jednej publikácie ktorá patrí ako do police v knižnici, tak aj na kuchynský stôl, kde bude ladiť svojim vizuálnym spracovaním s poriadnym kusom slaniny.

Čítaj viac

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Terézia
4.6.2020
Odporúčam ako soľ
Knižka obsahuje mnoho poznatkov o ovocí a zelenine, obilninách a strukovinách, autor opisuje zauímavú históriu plodín, ich spracovanie a mnoho dalších rád ako tieto ingrediencie kombinovať. Je veľmi príjemne napísaná a nenáročná na čitateľa. Čítaj viac
9
9.3.2020
Slovník kuchynských pojmov
Overený nákup
Ja tieto článočky sledujem ako stĺpčeky v týždni a vždy si ich so záujmom prečítam. To, že vyšli všetky pekne pokope knižne je super, podľa mňa to patrí do výbavy každej domácnosti. Nedá sa to čítať na jeden šup ako román, ale treba si v tom postupne listovať a pravidelne sa k tomu vracať, inšpirovať sa a zaradiť aj nezvyčajné potraviny do kuchyne. Čítaj viac
Katka
21.1.2020
Knižka je super, čakala som na ňu pár rokov. Čítala som články v časopise, sú vtipné, zaujímavé, poučné aj užitočné. Čítaj viac

Čítaj viac
Čítaj viac
Kúpte spolu
Toto nie je kuchárska kniha - Jozef Koleják
Nevieš dňa, nevieš hodiny - Dominik Dán
31,06 €

„S pomocou kníh sa mnohí stávajú vzdelanými aj mimo školy. Bez kníh sa však nikto nestane vzdelaným ani v škole.“

Jan Amos Komenský