Vydaj sa na cestu knižnými svetmi
a vyhraj kopu kníh!
Knižné putovanie - Vyraz na cestu knižnými svetmi, Martinus, 2024
Vatikánska kuchárka - Daniel Anrig, David Geisser, Erwin Niederberger, Don Bosco, 2018

24,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Vatikánska kuchárka

500 rokov klasických receptov, exkluzívne fotografie a príbehy zo zákulisia Vatikánu

Od členov Švajčiarskej gardy – pápežových elitných ochrancov – prinášame jedinečnú kolekciu výnimočných receptov. Nájdete tu klasiky podávané na vatikánskych stoloch po celé... Čítať viac

Vydavateľstvo
Don Bosco, 2018
Počet strán
200

Od členov Švajčiarskej gardy – pápežových elitných ochrancov – prinášame jedinečnú kolekciu výnimočných receptov. Nájdete tu klasiky podávané na vatikánskych stoloch po celé stáročia aj to najlepšie z modernej kuchyne. Osobitne obľúbené jedlá pápežov... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (2)
Päpstliche Schweizergarde: Buon appetito - Daniel Anrig, David Geisser, Erwin Niederberger, Werd Weber, 2014
Kniha
Nemčina, 2014
Viac ako 30 dní

52,01 €


Vatikánska kuchárka (s podpisom autora) - Daniel Anrig, David Geisser, Erwin Niederberger, Don Bosco, 2018
Pevná väzba (s podpisom autora)
Slovenčina, 2018
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Iskra života - Erich Maria Remarque, Slovenský spisovateľ, 2024

Viac o knihe

Obsahuje obľúbené jedlá pápežov Jána Pavla II., Benedikta XVI. a Františka

Z pápežského stola priamo na ten váš!

Pápežská švajčiarska garda je elitná vojenská jednotka, ktorá ochraňuje hlavu Katolíckej cirkvi už vyše 500 rokov. Vedeli ste však aj to, že má mimoriadne blízko ku gastronómii? V tejto knihe vám predstaví to najlepšie z vatikánskej kuchyne. Recepty rôznej náročnosti zahŕňajú jednoduché jedlá, ale aj majstrovské kúsky, pripravované pri sviatočných príležitostiach. Vatikánske klasiky podávané na pápežských stoloch po celé stáročia, ale aj výnimočné pochúťky modernej gastronómie.

Na počesť posledných troch pápežov Jána Pavla II., Benedikta XVI. a Františka v nej nechýbajú ani ich obľúbené jedlá z Poľska, Bavorska či Argentíny.

Kniha obsahuje exkluzívne fotografie zo zákulisia Vatikánu, ako aj legendy viažuce sa k Švajčiarskej garde od čias Michelangela až po súčasnosť. Navštívte posvätné miesta Baziliky svätého Petra, Vatikánske múzeá aj Sixtínsku kaplnku...

Zavítajte prvýkrát v dejinách do vatikánskej kuchyne!

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Originálny názov
Päpstliche Schweizergarde: Buon appetito
Počet strán
200
Väzba
pevná väzba
Rozmer
245×325 mm
Hmotnosť
1535 g
ISBN
9788080744113
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
296371
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Don Bosco
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

5 hodnotení

5
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Jedinecna kniha

Vydavatelstvo Don Bosco prinasa jedinecnu knihu, ktora je trochu katolicka, trochu kucharska, historicka, turisticka a zaroven velmi zaujimava. V knihe sa totiz prelinaju nielen dejiny Svajciarskej gardy, ale aj ich sucasnost – bezny ci sviatocny den, sluzba ci volno, sport ci ine. Obsahuje aj kratky zivotopis poslednych troch papezov s ich oblubenymi jedlami, ako aj oblubene jedla roznych dostojnikov gardy ci cirkevnych hodnostarov. Ako bonus navyse su tu tipy do restauracii v Rime, ako aj recepty na pripravu vsetkych spomenutych jedal ci priloh v knihe. Recepty su jednoduche z bezne dostupnych surovin, aj ked najdu sa aj zlozitejsie ingrediencie (napr. uhor), pricom su zvacsa zamerane na stredomorsku kuchynu. V knihe teda najdete nielen zdravu, ale najma chutnu kuchynu, pricom pri kazdej specialite najdete aj celostranovu fotku, takze si viete jedlo vychutnat este pred varenim.
Kniha je naozaj kvalitne spracovana, prehladna, urcite posluzi ako darcek ci uz kucharovi alebo len zo zaujimavosti, ako sa stravuju prislusnici gardy.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Zuzana Vasková
Overený nákup
24.1.2021
Darček potešil
Tieto recepty fakt zvládnu aj chlapi :-) A každý, kto má rád jednoduché varenie. Dostupné suroviny, jasné postupy, zbytočne neprekombinované, chutné jedlá, okorenené zaujímavým tematickým rámcom - ale pikantnosti nečakajte. Krásne spracované, radosť listovať. Čítať viac
Helena
Neoverený nákup
29.5.2019
Viac než kuchárska kniha
Táto kniha je vynikajúca. Kombinuje históriu, súčasnosť a recepty. Odporúčam ju aj ako darček. Obdarovala som dve osoby :). Čítať viac

Recenzie, kritiky

Pod pojmom Pápežská švajčiarska garda si asi každý predstaví vojaka v neprehliadnuteľnej farebnej uniforme renesančného vzhľadu, ktorého prítomnosť sprevádza Svätého Otca tak vo Vatikáne, ako aj na jeho cestách. Pápežova osobná stráž. Mladí muži zo Švajčiarska. Prísne podmienky prijatia. A to bude asi tak všetko, na čo si bežný laik spomenie pri pojme Švajčiarska garda. Ak by vám teda niekto povedal, že existuje kuchárska kniha z dielne švajčiarskych gardistov, asi by ste zostali trošku rozpačití... No pod týmito žlto-modro-červenými uniformami s bielym golierom sa skrývajú ľudia z mäsa a kostí, ktorí sa popri vojenskej službe venujú aj povolaniu, ktorému sa ešte pred slávnostnou prísahou do gardy vyučili. Niektorí sú dobrými futbalistami, iní manažérmi, ďalší zase členmi kapely, iní sa ľahko učia jazyky a niektorí... niektorí radi varia. A doslova z ich kuchyne prináša Vydavateľstvo don Bosco v týchto dňoch unikátnu Vatikánsku kuchárku Pápežskej švajčiarskej gardy. Autormi knihy sú traja muži. Zostavovateľom je mladý kuchár David Geisser, ktorý slúžil v jednotke Švajčiarskej gardy ako halapartník v rokoch 2013 - 2015. Kniha vznikla na základe spolupráce s jeho poddôstojníkom s vytrvalou podporou ich vtedajšieho veliteľa. Toto nevídané dielo prináša prierez 500 ročnej histórie tejto elitnej jednotky, predstavuje nám svojich dvoch patrónov - vojakov, vrchných predstaviteľov Švajčiarskej gardy a posledných troch pápežov. Keďže však ide o kuchársku knihu, autori nám ponúkajú recepty na obľúbené jedlá tak pápežov, svätých patrónov, ako aj najvyšších predstaviteľov gardy.
Vatikánska kuchárka je prehľadne členená do väčších tematických celkov. Prechádzame tak slávnostou prísahou nových členov, spoznávame dôstojníkov tejto najmenšej armády a niektorých vatikánskych cirkevných hodnostárov, posledných pápežov nevynímajúc. Cez obľúbené jedlá Jána Pavla II., Benedikta XVI. a Františka tak môžeme okrem skutočného gurmánskeho zážitku spoznať aj kúsok Poľska, Bavorska či Argentíny. Cez jedlá zažívame bežný deň, ako aj dni sviatočné, presne tak, ako sú servírované švajčiarskym gardistom. Ďalej sa zoznamujeme so svätými patrónmi týchto vojakov, ako aj s pozoruhodnými miestami v okolí Ríma či niektorými vybranými reštauráciami svätého mesta. Každému receptu je venovaná dvojstrana, pričom na jednej strane môžeme prostredníctvom fotografie uvidieť konečné dielo, ktoré môžeme aj my nasledujúc recept pripraviť. Niektoré recepty síce obsahujú ingrediencie, ktoré sa u nás nepoužívajú až tak bežne, ale zohnať ich nie je problém, len ich skrátka tak často v našej slovenskej kuchyni nevyužívame. Prevažnú väčšinu receptov je však možné pripraviť z bežne dostupných potravín, recepty sú písané stručne, no výstižne a sledujúc postup krok za krokom vieme pripraviť čokoľvek, na čo dostaneme listovaním tejto unikátnej kuchárky chuť. A na svoje si príde tak milovník sladkého, ako aj mäsa, polievok, omáčok, zeleniny či rýb. V závere knihy sa ešte nachádzajú v postupoch spísané prílohy, ktoré sú nám k jednotlivým jedlám v celej kuchárke odporúčané a taktiež rozličné modlitby pred jedlom.
Zoznámenie so Švajčiarskou gardou prostredníctvom knihy Vatikánska kuchárka a nakuknutia tak priamo do ich jedálne a kuchyne je veľmi príjemné a radostné. Zrazu si aj tých salutujúcich vojakov stojacich v uniformách pri pápežovi viete predstaviť, ako sa tešia, že si dajú na večeru pirohy. Alebo milánsky teľací rezeň či jablkový koláč. A možno trošku viac budeme tušiť, čo je za slovami Svätého Otca, keď nám každú nedeľu zaželá po modlitbe Anjel Pána k obedu po taliansky „buon pranzo“.

Autori

Čítať viac

Vydavateľstvo Don Bosco

Čítať viac

„Ako hviezda k svojej dráhe som celou dušou pripútaný k nej.“

Hamlet - William Shakespeare, 2006
Hamlet
William Shakespeare