Strašidelný dom - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Dreadka Krutá, Bambook, 2022

8,89 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Strašidelný dom

Odhaľte tajomstvo strašidelného domu!

Jedného dňa začujú štyria kamaráti zvláštne zvuky, ktoré vychádzajú zo starého a opusteného domu so zanedbanou záhradou. Sú presvedčení, že v dome straší, lenže netušia, ktoré... Čítať viac

Vek
5+
Vydavateľstvo
Bambook, 2022
64 strán
54 minút čítania

Jedného dňa začujú štyria kamaráti zvláštne zvuky, ktoré vychádzajú zo starého a opusteného domu so zanedbanou záhradou. Sú presvedčení, že v dome straší, lenže netušia, ktoré strašidlo sa tam usídlilo. A tak sa chcú na prieskum domu radšej poriadne... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

8,89 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 23 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Halloweenske čítanie pre deti a mládež

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Strašidelný dom - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Dreadka Krutá, Bambook, 2022
8,89 €

Viac o knihe

Jedného dňa začujú štyria kamaráti zvláštne zvuky, ktoré vychádzajú zo starého a opusteného domu so zanedbanou záhradou. Sú presvedčení, že v dome straší, lenže netušia, ktoré strašidlo sa tam usídlilo. A tak sa chcú na prieskum domu radšej poriadne pripraviť. Čerti sa boja vtáčích pierok, proti upírom výborne účinkuje cesnak a pred utopením od vodníka ochráni plávacie koleso. K ich pátraniu sa zhodou okolností pripletie aj strýko Dávid a pomôže premôcť upíra Eugena a zachrániť vílu Šťaveľku, ktorú upír väznil a nútil chrúmať bylinku štiav, aby bola jej krv chutnejšia.
Čítať viac
Originálny názov
Strašidelný dům
Počet strán
64
Väzba
pevná väzba
Rozmer
165×215 mm
Hmotnosť
265 g
ISBN
9788080902742
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
5+
Naše katalógové číslo
1544859
Štýl
mysteriózny, dobrodružný, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Bambook
Pre koho
pre prvákov, pre deti, pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

9 hodnotení

6
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

6.2.2023
Vianoce sú už síce za nami ale obdarovať niekoho peknou knihou je vždy dobrý nápad. A dvakrát to platí u detí.

Kniha je pre dieťa, či už staršie alebo mladšie, vždy rovnako cenný darček ako hračka. Navyše ak má pekné ilustrácie, a vhodné množstvo textu pre danú vekovú kategóriu, tak v ňom rozvíjate aj mnoho kognitívnych funkcií.

Jednou z takýchto kníh je aj Strašidelný dom. Príbeh je rozdelený na 16 krátkych kapitol, ktoré na seba pekne nadväzujú. Vďaka dĺžke a veľkosti textu dieťa (na prvom stupni základnej školy) zvládne prečítať naraz celú jednu kapitolu. Rovnako to ale platí aj pri menších deťoch, ktoré budú počúvať od začiatku až po koniec.

Kniha je vhodná na čítanie pred spaním ale aj, ako milé vyplnenie upršaných dní.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
13.12.2022
Napínavý detský príbeh
Keď štyria kamaráti prechádzajú okolo opusteného domu na Tichej ulici, začujú zvláštne zvuky. Podľa nich je ten dom strašidelný a určite v ňom bývajú strašidlá? Lenže aké? Zistia, že to bude upír, ktorý sa volá Eugen a musia pred ním zachrániť vílu Štaveľku. Pomôže im s tým strýko Dávid, a samozrejme, aj cesnak.
Vtipný, a pre deti možno aj trošku strašidelný, napínavý príbeh so zaujímavými ilustráciami vnáša čitateľa do sveta fantázie (a možno aj do reality).
Čo myslíte, odhalia deti pravú tvár upíra? A čo tie vaše? Kniha je vhodná pre detských čitateľov od takých 8 rokov. Tým menším by bolo treba toho hlavne na konci viac vysvetľovať. A možno ani nie. Čo ak upíri naozaj existujú a je lepšie mať pri sebe stále cesnak?
Ak majú vaše deti radi napínavé a trošku zamotané príbehy, táto kniha by mohla byť pre ne určite vhodná.
Čítať viac
Irisa Krížiková
Neoverený nákup
8.11.2022
Strašidelný dom v sebe skrýva milý príbeh o súrodencoch, ich kamarátoch a jednom vtipnom strýkovi, ktorý pre deti vymyslí perfektné dobrodružstvo. Príbeh má v sebe čosi starosvetské a láskavé.
Podľa mňa je to ideálna knižka aj pre malých čitateľov, ktorí už chcú skúsiť prečítať niečo sami. Text nie je náročný, kapitolky sú krátke a doplnené o mnoho pestrých obrázkov, ktoré príbeh v detskej fantázii dokonalo dokreslia.
Vydarená knižka.
Čítať viac
19
Overený zákazník
6.11.2022
Strašidelné dobrodružstvo
Štrašidelná jednohubka pre všetkých šibalov.

Štyria kamaráti objavujú záhadu v podobe strašidelného domu. Na jednej ulici, volá sa Tichá, stojí opustený starý dom. Kamarátov to láka natoľko, že sa to rozhodnú preskúmať. Strýko Dávid im prezradí, že tam vraj býva upír Eugen a aby toho nebolo málo, k tomu ešte aj väzní vílu Šťaveľku. Deti, obrnené výbavou na odpudzovanie všakovakých strašidiel sa chcú spolu s Dávidom stať hrdinami, zbaviť sa upíra a zachrániť vílu.
Zažijú jedinečné dobrodružstvo, na vlastnej koži pocítia čo je to báť sa a...ale veď to si spolu s detičkami prečítajte.

Veľmi milý príbeh, taký akurát na jedno spoločné večerné posedenie. Môžete s deťmi diskutovať na tému obranné prostriedky proti strašidlám, ako sa zachovať zoči voči strachu a podobne.
Prenieslo ma to v čase presne do obdobia mojich prvých objavov.
Čítať viac
2.11.2022
Mne sa zrejme nikdy nepodarí odolať týmto detským rozkošnostiam s farebnými kresbičkami a milučkými myšlienkami. Nie je nič krajšie, ako názor na svet z pohľadu tých najmenších, a preto pre mňa býva také osviežujúce nakuknúť do ich duší a môcť prežiť aspoň pár stránok v nevinnom opojení z iracionálnych hrôz či jednoduchých riešení takých zložitých problémov.

Strašidelný dom z pera českej autorky Zuzany Pospíšilovej na mňa pôsobil ako horúci ovocný čaj na konci ťažkého, upršaného dňa – prosto som sa tešila z jeho prítomnosti, vychutnala som si ho s láskou a vďačnosťou, že s ním môžem stráviť niekoľko príjemných chvíľ. Nakukla som vďaka nemu do domu desivého upíra vysávajúceho krv zo svojich nevinných obetí, zúčastnila som sa záchrannej misie plnej nečakaných nástrah a hlavne som si užila veselé dialógy medzi štyrmi priateľmi a jedným strýkom.

Atmosféru perfektne dotvorili nápadité ilustrácie od Zuzany Krutej, radosť na ne pozerať. Ak aj vo vás stále drieme kúsok dieťaťa, dajte mu šancu vydrať sa na povrch a vydajte sa aj vy na strašidelnú cestu do Tichej ulice, ďaleko od bezpečného domova.
Čítať viac

Autori

Čítať viac

„Raj som si vždy predstavoval ako knižnicu, nikdy ako záhradu.“

Vražedné pohádky - Andreas Gruber, 2022
Vražedné pohádky
Andreas Gruber