Jen jeden rok - Penelope Ward, Baronet, 2021

13,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Jen jeden rok - Penelope Ward, Baronet, 2021
Jen jeden rok - Penelope Ward, Baronet, 2021

Jen jeden rok

Druhý ročník mého vysokoškolského studia nezačal zrovna šťastně. Hned první den jsem se chytla s jedním arogantním Angličanem – a věřte tomu, nebo ne, bylo to na pánských... Čítať viac

4,1 22 hodnotení
Vydavateľstvo
Baronet, 2021
336 strán
5-6 hodín čítania

Druhý ročník mého vysokoškolského studia nezačal zrovna šťastně. Hned první den jsem se chytla s jedním arogantním Angličanem – a věřte tomu, nebo ne, bylo to na pánských záchodcích... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština

13,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Druhý ročník mého vysokoškolského studia nezačal zrovna šťastně. Hned první den jsem se chytla s jedním arogantním Angličanem – a věřte tomu, nebo ne, bylo to na pánských záchodcích (dámské byly mimo provoz a mně nezbylo nic jiného, než zamířit na pánské – ale nesuďte mě za to). Druhá rána přišla, když jsem navečer konečně dorazila domů a zjistila, že student, který u nás měl pronajatý pokoj, byl alergický na naši kočku.
Takže si pokoj pronajal jiný student – a věřte tomu, nebo ne, byl to ten otrapa, s nímž jsem se pohádala! Tak začal můj příběh lásky a nenávisti s Calebem Yatesem. Ten chlapík, přesně věděl, jak mi zabrnkat na city. Hrál si se mnou jako kočka s myší. Občas jsem mu napsala mail plný rozhořčení a pohrdání… odpověděl mi vždycky ve stejném duchu. Byl tak otravný a protivný! Ale uměl být i vtipný a roztomilý… a tak vzrušující! Brzy mi přirostl k srdci a stal se mým nejlepším přítelem. Jen škoda, že se musel vrátit zpátky do Anglie.

Od začátku jsem věděla, že se do něj nesmím zamilovat… z mnoha důvodů. Ale hlavně proto, že jsme před sebou měli jen jeden rok společného života.
Čítať viac
Originálny názov
Just One Year
Počet strán
336
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
120×195 mm
Hmotnosť
388 g
ISBN
9788026915386
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
837509
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Baronet
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Jen jeden rok - Penelope Ward, Baronet, 2021
Když jsme se poznali - Sarina Bowen, Baronet, 2021
27,98 €

Hodnotenia

4,1 / 5

22 hodnotení

6
5
4
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16.4.2023
Je to takové "teenagerovské". Ale kupodivu mě kniha nenudila a hlavní postavy jsem si oblíbila.
V některých knihách od Penelope jsou hrdinové už dospělí lidé, ale chovají se "hloupěji" než tady ti mladí. Takže nakonec milé, pohodové čtení. Oddechovka v tom lepším slova smyslu.
Nakonec, proč by se to tak nemohlo stát? Láska hory přenáší....
Čítať viac
18

Som mamina na materskej ktora miluje čítanie kníh. Uprednostňujem romany alebo young adult.

Slávka Beňáková
Overený zákazník
28.7.2021
Autorka aj pri tejto knihe ponúka veľmi príjemné oddychové čítanie. Kniha sa nesie na takej tej pokojnej vlne, nie sú tam nejaké extra zvraty, ktoré by vás šokovali a nútili knihu čítať pokiaľ ju neprečítate celú. Charakteristika postáv taktiež neprekvapila. Obidve hlavné postavy boli veľmi sympatické a ako už sme pri tejto autorke zvyknutí, mužský hlavný hrdina nebol žiaden badboy, ale veľmi milý sympaťak. Knihu radim medzi také príjemné oddychové čítanie do ktorého sa pustite keď nemáte čas knihu zhltnuť na jedno posedenie. Čítať viac
23

Všetky moje recenzie nájdete na instagrame @luckylady.stories :)

Luckylady. Stories
Overený zákazník
1.6.2021
S autorkou mám už viaceré skúsenosti a nesklamala ani tentokrát. Bolo to pekné, milé, oddychové čítanie.

Autorka má dar reči a krásne pohýňa príbeh predovšetkým cez dialógy. Kniha sa číta rýchlo a nenudíte sa. Oceňujem opäť aj využitie oboch pohľadov.

Námet a téma bola zaujímavá, napriek tomu, že bol príbeh celkom detailne rozobraný a opísaný, chýbalo mi tam trošku ešte nejaké to školské prostredie. Celkovo sa príbeh odohrával skôr doma u Teagan, čo bolo super opísané, a krásne som si vedela prostredie predstaviť. Dokonca som nadobudla aj pocit, že by som v ich dome chcela bývať.

Penelope píše hlavných hrdinoch tak, že nie sú to žiadni badboyi alebo niečo podobné, preto mi úplne nesedia niekedy obálky s charakterom mužskej postavy v knihe. Máme tu Caleba, ktorý sa opäť má tváriť ako nejaký sukničkár alebo resp., že nemá núdzu o ženy, ale pre mňa nemal taký náboj, skôr to bol jeden príjemný rozumný muž.

Teagan bola dobrá sympatická žena, a oceňujem jej odvahu nakonci knihy. Ja by som to asi pravdepodobne neurobila, ale ona bola odvážna.

Rodinná zápletka odohrávajúca sa na pozadí príbehu bola dobre vymyslená a načrtnutá, ale čakala by som možno ešte bližšie vysvetlenie. Každopádne, určite niesla hlbokú myšlienku a určité ponaučenie.

Kniha bola inak oddychovým čítaním, pri ktorom vypnete, ale nezažívate tie pocity, že áno musím čítať ďalej, chcem vedieť okamžite čo sa stane, a skôr som sa niesla na jednej oddychovej vlne. Neboli tu žiadne turbulencie, obrovské zvraty, o to viac to bolo také príjemné milé pekné čítanie.

Knihu v tomto prípade odporúčam, ale od autorky sú aj iné lepšie knihy.
Čítať viac
13.4.2021
Knihy od Penelope Ward si vždy rada prečítam, ale musím priznať, že som od nej čítala už omnoho lepšie príbehy ako tento.

Keďže je kniha rozprávaná z oboch pohľadov, môžeme lepšie pochopiť konanie postáv. V príbehu sa spoznávame so študentom Calebom, ktorý prišiel z Anglicka do Štátov študovať na jeden rok. Caleb si ma hneď získal a zbožňovala som jeho humor, musím povedať, že ma dosť zaujala jeho minulosť. Hlavná hrdinka Teagan pôsobila na začiatku bezvýrazne, no postupom času sa začala viac otvárať a vedela som ju lepšie pochopiť, hlavne kvôli tomu čím si musela prejsť. Veľmi sa mi páčilo zoznámenie hlavných postáv, ktoré mi prišlo vtipné. Bola som zvedavá, aké bude ich spolunažívanie v jednom dome. Z oboch sa postupne stávajú priatelia. Zbožňovala som, ako si navzájom pomáhali so svojou minulosťou a posielanie e-mailov bolo skvelé, ale medzi nimi som necítila to správne prepojenie, jediné, čo som medzi nimi cítila bolo, len spomínané priateľstvo.

V príbehu je niekoľko vtipných situácií, na ktorých sa schuti zasmejete, no veľa krát mi dej knihy prišiel zrýchlený a druhá polovica knihy ma dosť nudila. Ale páčilo sa mi vyriešenie celej rodinnej situácie, akú mala Teagan.

Príbeh by som zaradila medzi oddychovky, no táto mi prišla oproti iným, čo napísala autorka slabšia.
Čítať viac
3.4.2021
Ojój, tak toto sa autorke veľmi nepodarilo. Jednoznačne najhoršia kniha, ktorú som od nej čítala. V knihe postrádam iskrenie medzi hlavnými hrdinami a humor, na ktorý som pri jej knihách zvyknutá. Dej je vláčny a miestami vážny a nudný. Láska medzi Teagan a Calebom nie je uveriteľná, skôr by som im verila veľmi dobré priateľstvo. Do deja je zatiahnutých viac postáv (Archie, Emma, Stuart, Poppy), ktoré by mohli byť lepšie spracované. Celá kniha na mňa pôsobí ako dielko, ktoré autorka napísala na začiatku kariéry - nedotiahnuté, ba miestami až odfláknuté a na silu urýchlené. Čítať viac

Vydavateľstvo Baronet

Čítať viac
Kúpte spolu
Jen jeden rok - Penelope Ward, Baronet, 2021
Když jsme se poznali - Sarina Bowen, Baronet, 2021
27,98 €

„Tak hovorí mongolský mýtus: Láska sa rodí z rôznych prirodzeností. Protikladmi získava silu. Konfrontáciou a premenou sa udržiava.“

Záhir - Paulo Coelho, 2021
Záhir
Paulo Coelho