Hydra
E-kniha

V jednu chladnú novembrovú noc v roku 2014, v malom meste na severozápade Anglicka, dvadsaťjedenročná Arla Macleodová kladivom ubila na smrť svoju matku, otca a mladšiu sestru.... Čítať viac

2. diel série
Šesť príbehov
Vydavateľstvo
Lindeni
272 strán
4-5 hodín čítania

V jednu chladnú novembrovú noc v roku 2014, v malom meste na severozápade Anglicka, dvadsaťjedenročná Arla Macleodová kladivom ubila na smrť svoju matku, otca a mladšiu sestru. Teraz je uväznená v psychiatrickom ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Karin Lednická:Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Viac o e-knihe

V jednu chladnú novembrovú noc v roku 2014, v malom meste na severozápade Anglicka, dvadsaťjedenročná Arla Macleodová kladivom ubila na smrť svoju matku, otca a mladšiu sestru. Teraz je uväznená v psychiatrickom ústave, odkiaľ poskytne exkluzívny rozhovor Scottovi Kingovi, investigatívnemu žurnalistovi, ktorého podcast Šesť príbehov sa stal internetovou senzá-ciou.
Kinga úplne pohltí komplikovaný prípad, v rozhovoroch s piatimi svedkami a s Arlou sa snaží zistiť, či zníženie jej zodpovednosti za zločin bolo
Čítať viac
Originálny názov
Hydra
Počet strán
272
Naše katalógové číslo
1774343
Štýl
mysteriózny, napínavý
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
2. diel série
Šesť príbehov
Vydavateľstvo
Lindeni
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,5 / 5

8 hodnotení

2
3
1
1
1

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

30.3.2024
Táto kniha bola iná, ako prvá kniha od Matta Weplowskiho. Od začiatku bol jasný vrah, aj keď som tak trochu dúfala, že sa nájdu dôkazy proti niekomu inému, keďže bol zločin až príliš agresívny a hrozný. Rozuzlenie malo svoje predchádzajúce napätie a kniha skončila nečakaným zvratom, ale aj napriek tomu ma neuspokojila ako prvá časť. Tomuto voľnému pokračovaniu chýbala tá správna atmosféra a nemala som pri tomto príbehu husiu kožu ako predtým.
Pamätám si, že mi niekto Hydru odporúčal s tým, že je to skvelá kniha a vôbec nie je nutné čítať prvú časť ale aby som si dotvorila príbeh, je vhodné prečítať si obe knihy. Našťastie som dala na túto radu a prečítala si obe knihy. Prvá časť bola neskutočná a perfektne spracovaná, avšak nasadila pravdepodobne pri-vysokú latku a dvojka na ňu nedosiahla aj napriek tomu, že bola skvelá. Chýbal tomu ten "wow efekt". Napriek tomu istotne odporúčam pretože Wespolowski rozhodne vie ako písať a navodiť správnu atmosféru!
Čítať viac
21
Rozprávka - Stephen King, 2023
Práve čítam
Rozprávka

Som nenapraviteľný knihomoľ, ktorý miluje knihy a snažim sa k tomu inšpirovať iných.

Michal Horoščák
Overený zákazník
1.3.2024
Odporúčam
Hydra od autora Matta Wesolowského je záhadným a pútavým románom, ktorý sa odohráva v malej anglickej dedine a okolo tajomného prípadu trojnásobnej vraždy. Príbeh sa zameriava na dvadsaťjednoročnú Arlu Macleodovú, ktorá bola odsúdená za brutálnu smrť svojej rodiny. Vyšetrovanie sa stáva predmetom záujmu Scotta Kinga, ktorý vedie populárny investigatívny podcast "Šesť príbehov".

V knihe sa stretávame s Kingom, ktorý sa snaží preniknúť do detailov prípadu, pričom sa rozhovára so svedkami a samotnou Arlou, aby zistil, či bola skutočne vinná alebo ju ovplyvnili vonkajšie faktory. Autor excelentne vytvára napätie a zachytáva psychologické hĺbky postáv, čím čitateľa neustále drží v napätí.

Jedným z najväčších silných bodov tejto knihy je spôsob, akým Wesolowski dokáže hravo manévrovať medzi rôznymi perspektívami a časovými líniemi. Príbeh sa rozvíja prostredníctvom Kingových rozhovorov a archívnych materiálov, čo dodáva príbehu ďalšiu vrstvu zložitosti a tajomstva.

Hydra je nielen zábavným čítaním pre fanúšikov detektívok a tajomstiev, ale aj hlbokým pohľadom do temnej stránky ľudskej psychiky a sociálnych médií. Autor obratne manipuluje s percepčnou realitou a zanecháva čitateľov s množstvom otázok a úvah. Tento román je preplnený napätím, zvratmi a obráteniami, ktoré vás budú držať v neustálom očakávaní až do poslednej stránky.

Hydra od Matta Wesolowského je pútavým dielom, ktoré sa nebojí pohrávať si s konvenčnými očakávaniami žánru a ponúka čitateľom nezabudnuteľnú jazdu napätím a mysterióznymi zvratmi. Odporúčam ju všetkým, ktorí milujú inteligentné a dobre napísané detektívne príbehy.
Čítať viac
15.1.2024
4,5*
zo Šiestych príbehov som mala tak trochu rozpačité pocity, preto som dlhšie otáľala kým som sa pustila do jeho pokračovania. a bola som teda o niečo viacej spokojnejšia. príbeh ma chytil hneď od začiatku. aj keď sme vedeli kto je vrah a čo sa stalo, ale čo motív? za brutálnou vraždou sa mohlo skrývať oveľa viacej ako sa na prvý pohľad mohlo zdať, len trebalo ísť do hĺbky. a práve to sa rozhodol spraviť Scott, autor podcastov.

znova sme teda dostali príbeh vyrozprávaný prostredníctvom rozhovorov v podcastoch a práve skrz ne máme možnosť nahliadnuť, na udalosti, ktoré viedli k osudnému dňu z viacerých rôznych strán. každá jedna zo strán má čo povedať, vniesť do príbehu Arli niečo nového a pomôcť tak čitateľovi a Scottovi si zložiť celkový obraz. každý z nich poznal Arlu v istom jej období života, hovoria o udalostiach, ktoré ju poznačili a ovplyvnili. niekde tam v nich sa totižto skrýva príčina, korene všetkého.

po celý čas som otáčala stránku za stránkou len aby som zistila Arlu spoznala lepšie a zistila som príčinu toho čo ju viedlo k tomu hroznému činu. aj keď som ju možno nespoznala 100%, lebo tak Arlu nepoznal asi nik, jej príbeh sa ma dotkol. skrýva toho v sebe veľmi veľa. celý čas som čakala a sledovala moment, kedy nastal zlom v jej osobnosti, v jej správaní. až prišiel. a nebolo to práve príjemné. autor znova podal tému, ktorá je ťažká a smutná. tentoraz to bolo všetko doplnené aj o istú dávku napätia, atmosféra bola o trochu temnejšia, nepríjemnejšia a zaliezla človeku pod kožu.

koniec. najmä šiesty príbeh ma tak trochu sklamal. osoba, ktorá v ňom rozprávala, zohrávala síce v Arlinom detstve dôležitú úlohu, ale nejak mi tam nezapasovala. a práve preto tá 0,5* dole. inač by to bolo vynikajúce. koniec však svojím spôsobom beriem, aj keď mám voči nemu menšie výhrady. knihu určite odporúčam .
Čítať viac
Nikolas
Neoverený nákup
17.2.2023
Nečítal som síce prvú knihu, ale na rozdiel od iných kníh je táta kniha "iná". Je písaná na formu podcastov a nie z pohľadu osôb, ako je to pomaly v každej knihe. Príbeh sa pekne zamotáva, bude vás nútiť čítať ďalej a ďalej. Za mňa 10/10 Čítať viac
28
Mrazivé světlo - Yrsa Sigurdardóttir, 2008
Práve čítam
Mrazivé světlo

Knihy a knižné hrdinky a hrdinovia ma sprevádzajú od útleho veku. Dodnes si presne pamätám vôňu knihy (z roku vydania 1968 Winnetou), ktorú som čítala ako 11 ročná a s napätím som sledovala príbehy červených a bielych bratov. Nezabudnuteľné boli i chvíle ktoré som prežívala s Alfredom Hitchcockom a Tromi pátračmi... S pribúdajúcimi rokmi pribúdali aj prečítané knihy počnúc románmi od Juliette Benzoni, cez sci-fi a fantasy ako Stopárov sprievodca galaxiou, či Hra o tróny až po krimi (najmä severské). Knihy a knižní hrdinovia ma sprevádzajú celý život, mám okolo seba veľa priateľov, ktorí knihy tiež milujú a tak sa často stáva, že keď sa stretneme "nestihneme" si všetko povedať :-) . Mám zopár prianí a jedno z nich je, aby som mala dostatok času a dobrý zrak, na ďalšie knižné príbehy.

Beáta Kaššovicová
Overený zákazník
6.12.2022
Neprekonala 1 knihu, Šesť príbehov - škoda
V druhej knihe Matta Wesolowského sa ponoríme do príbehu 21 ročnej Arly Macleodovej, ktorá na smrť ubila svoju matku, otca a mladšiu sestru. Arla skončila doživotne uväznená v psychiatrickom ústave. Investigatívny žurnalista Scott King sa rozhodne vstúpiť do Arlinej mysle, aby mal aspoň vzdialenú predstavu o tom, čo sa dialo pár mesiacov pred masakrom a prečo spáchala taký násilný zločin. Okrem rozhovoru s Arlou, získa Scott King do svojho podcastu pohľad aj od ďalších 5 ľudí, ktorí poznali Arlu pred masakrom, aby sa s ich pomocou pokúsil objasniť dôvod jej konania.
Dalo sa vražde predísť?
Po prečítaní prvej knihy Šesť príbehov (ktorú som doslova zhltla za 1,5 dňa) som sa pustila do 2 knihy Hydra. Autor napísal moderný horor, ktorý sa dotýka citlivých tém súčasnosti ako sú nebezpečné hry na internete, trolling, či šikana. No moje očakávania z tejto knihy boli iné a tak som bola z nej mierne sklamaná. Kým prvá tretina knihy sa "čítala sama" s pribúdajúcimi stranami som už mala problém nezaspávať nad stránkami. Príbeh sa začal vliecť, ďalšie a ďalšie rozhovory v podcaste už mi pripadali ako "výplň" a mala som pocit, že sa motám v kruhu. Takže nakoniec som bola rada, že som po týždni knihu dočítala.
Čítať viac

Vydavateľstvo Lindeni

Čítať viac

„Milý, píšem vám celkom nahá, lebo chcem byť jednoduchou a úprimnou“

Človek na ulici - Ivan Horváth, 2017
Človek na ulici
Ivan Horváth