Dcéra bohyne mesiaca - Sue Lynn Tan, Motýľ, 2022

17,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Dcéra bohyne mesiaca

Čarovný fantasy román inšpirovaný legendou o čínskej bohyni mesiaca Čchange, v ktorom sa hlavná hrdinka v snahe zachrániť svoju matku postaví zoči-voči najmocnejšiemu... Čítať viac

4,3 39 hodnotení
1. diel série
Nebeské kráľovstvo
Vydavateľstvo
Motýľ, 2022
472 strán
7-8 hodín čítania

Čarovný fantasy román inšpirovaný legendou o čínskej bohyni mesiaca Čchange, v ktorom sa hlavná hrdinka v snahe zachrániť svoju matku postaví zoči-voči najmocnejšiemu nesmrteľnému cisárovi v kráľovstve a vydá sa na nebezpečnú cestu... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

17,90 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 22 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Čarovný fantasy román inšpirovaný legendou o čínskej bohyni mesiaca Čchange, v ktorom sa hlavná hrdinka v snahe zachrániť svoju matku postaví zoči-voči najmocnejšiemu nesmrteľnému cisárovi v kráľovstve a vydá sa na nebezpečnú cestu.

Singjin vyrastala na mesiaci a je zvyknutá na osamelý život. Netuší, že ju tam ukrývajú pred mocným nebeským cisárom, ktorý odsúdil jej mamu na život vo vyhnanstve za to, že ukradla elixír nesmrteľnosti. Keď sa však u Singjin prejavia magické schopnosti, pritiahne pozornosť nebeskej armády. Musí opustiť nielen svoj domov, ale aj mamu, aby ju armáda nenašla.

Sama prichádza do Nebeského kráľovstva, krajiny zázrakov a tajomstiev. Zatají svoju pravú identitu a využije príležitosť učiť sa po boku korunného princa, pri ktorom sa zdokonaľuje v lukostreľbe a mágii. Veci sa začnú komplikovať, keď medzi ňou a princom vzplanie vzájomná vášeň. Singjin totiž vie, že sa čoskoro bude musieť postaviť zoči-voči jeho otcovi, nebeskému cisárovi, aby vybojovala slobodu pre svoju mamu.

Dcéra bohyne mesiaca predstavuje okúzľujúcu dvojdielnu romantickú sériu, v ktorej sa snúbi staroveká čínska mytológia s podmanivým svetom nesmrteľnosti a mágie, so stratou a s obetou – kde láska súperí so cťou, sny prinášajú sklamanie a nádej víťazí.
Čítať viac
Originálny názov
Daugther of the Moon Goddess
Počet strán
472
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×205 mm
Hmotnosť
612 g
ISBN
9788081643088
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1621977
Jazyk
slovenčina
Preklad
1. diel série
Nebeské kráľovstvo
Vydavateľstvo
Motýľ
Pre koho
young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

39 hodnotení

26
3
4
5
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5
15.11.2023
Úžasná kniha, veľmi som si čítanie užila. Bola snová a romantická, ale aj dobrodružná a chvíľami drsná. Bola o láske, o sile, o rodine... Mám pocit, že tam bolo zo všetkého niečo. Keby som to sama sebe zhrnula dejovo, nebolo by to to, čo ma bežne zaujme. Ale ten spôsob, akým bola písaná, celý ten svet, nápady, myšlienky, zvraty v deji... Bola som nadšená. A to sa mi spočiatku čítala ťažšie, ale už keď som sa začítala, celý ten svet a postavy ma úplne pohltili a čítanie som si úplne užívala. Nemôžem povedať, že táto kniha sadne úplne každému. Ale oplatí sa vyskúšať, lebo keď vám sadne, budete z nej nadšení. Je veľmi bohatá a príjemná a už sa teším na pokračovanie.
Čítať viac
2
30.3.2024
Prečítané, ale že by som z príbehu bola načisto odviazaná, to nie. Možno nepoznám toľko mýtov a príbehov o Mesiaci, no z príbehu si najviac odnášam dojem nevyváženosti. Mýtus je v pozadí, viac sa tu sústredí autorka na vnútorné monológy dievčaťa, ktoré chce zachrániť matku, no zároveň nič nevie. Budovanie sveta je len zbežne spomenuté (skadiaľ sa berie životná sila?), na môj vkus nedostatočne. Hlavná hrdinka je síce ponižovaná a šikanovaná, no napriek všetkému všetky úlohy zvládne rýchlejšie a lepšie ako tie osoby, čo sa dlhoročne pripravujú, prípadne majú storočné skúsenosti. Má všetky (klišé) predpoklady na favoritku, vzťahy medzi postavami sú málo rozvité (nemajú vlastne na čom stavať, miestami uplynie veľa času a nič sa medzi nimi nezmení a potom sú spolu pár dní a zrazu sú tu silné city?!). Asi si nechám pokračovanie ujsť...
Čítať viac
30.3.2024
a taký dobrý príbeh to mohol byť...
Prečítané, ale že by som z príbehu bola načisto odviazaná, to nie. Možno nepoznám toľko mýtov a príbehov o Mesiaci, no z príbehu si najviac odnášam dojem nevyváženosti. Mýtus je v pozadí, viac sa tu sústredí autorka na vnútorné monológy dievčaťa, ktoré chce zachrániť matku, no zároveň nič nevie. Budovanie sveta je len zbežne spomenuté (skadiaľ sa berie životná sila?), na môj vkus nedostatočne. Hlavná hrdinka je síce ponižovaná a šikanovaná, no napriek všetkému všetky úlohy zvládne rýchlejšie a lepšie ako tie osoby, čo sa dlhoročne pripravujú, prípadne majú storočné skúsenosti. Má všetky (klišé) predpoklady na favoritku, vzťahy medzi postavami sú málo rozvité (nemajú vlastne na čom stavať, miestami uplynie veľa času a nič sa medzi nimi nezmení a potom sú spolu pár dní a zrazu sú tu silné city?!). Asi si nechám pokračovanie ujsť... Čítať viac
29.3.2024
Sklamanie menom Singjin!
Kniha, od ktorej som čakala, že si ju najviac užijem, bola pre mňa veľkým sklamaním. Zbožňujem kultúru niektorých východných krajín, preto fakt, že tento príbeh je plný práve čínskej kultúry ma veľmi potešil. Zvlášť som sa nadchla pre prítomnosť čínskej bohyne mesiaca Čchange. Najväčším plusom príbehu je práve svet, v ktorom sa dej odohráva. No aj keď je síce úžasný, nestačí to pokiaľ vo vás nevyvolá širšiu škálu emócií. V mojom prípade to teda nestačilo a hodnotenie príbehu to nezachránilo.

Aby som bola úprimná, prvú štvrtinu knihy som si ešte užívala. Myslím však, že to bolo práve pre očakávania, ktoré som mala. Postupne som však zistila, že tak ako to vyzerá na začiatku, bude to vyzerať celý čas. Najväčší problém mi robil štýl písania, ktorý mi absolútne nesadol. Doteraz som sa asi ešte ani nestretla s knihou, ktorá by bola napísaná tak, že som sa do čítania doslova musela nútiť. To, že som knihu čítala mesiac zrejme hovorí za všetko. Miestami som mala pocit, akoby som čítala slohovú prácu stredoškoláka. Veci sa diali tak nejak "mechanicky" alebo "roboticky", bez výraznejších emócií. Absolútne som nedokázala udržať pozornosť a nemala som motiváciu, čítať ďalej. Síce sa v príbehu dialo veľa vecí, aj nečakaných, ale ten štýl ma proste odrádzal od čítania tak veľmi, že som od polovice knihy začala preskakovať celé pasáže, len aby som ju konečne dočítala. Tiež som si poznačila túto vetu: "Pripomenulo mi to, ako som sa sama držala mamy, keď som sa bála, keď som sa takmer utopila v rieke, keď som zistila, že musím opustiť svoj domov." (str. 225, dole) To čo je za vetu?

Ako som už spomenula, chýbali mi tu emócie. Opisov bolo všade habadej, ale ku mne sa nedostala žiadna emócia. Tu sme prišli, toto sme urobili a tak to proste bolo. S nim som trávila čas, toto sme robili a zrazu sme boli zamilovaní. Kedy? Ako? Prečo? Samotná Singjin sa pýtala samej seba, ako môže niečo "také" cítiť? Ale čo to vlastne cítila? No ja neviem. Ja som len čítala, že sa niečo robí a potom sa zrazu bozkávajú. A potom kdesi čosi sme tu mali milostný trojuholník. Bez širšej škály emócií boli pre mňa postavy umelé, pôsobili na mňa ako bábky v bábkovom divadle. A hlavná postava mi liezla na nervy a vytáčala ma. Najskôr mrnčala, potom mala uštipačný tón, potom sa hrala na hrdinku... mala som pocit, že čítam o stredoškoláčke, ktorá má dojem, že jej patrí svet.

Mala som od knihy veľké očakávania, no pri čítaní som bola proste len otrávená. Škoda. Knihe dávam dve hviezdičky. Jedna za čínsku kultúru a pár celkom pekných myšlienok a druhá za naozaj nádhernú obálku. Po pokračovaní ale pravdepodobne nesiahnem.
Čítať viac
Tamara
Neoverený nákup
2.3.2024
Dobrý námet, ale nezaujala
Dcéra bohyne mesiaca je fantasy román inšpirovaný legendou o čínskej bohyni mesiaca Čchange. Námet knihy bol dobrý, postavy a prostredie dobre opísané. Dej sa začal stupňovať celkom rýchlo. Postupne začali prichádzať zvraty a zápletky. Kniha ma spočiatku bavila, no potom ma už nezaujala. Čítať viac
15.11.2023
Úžasná kniha, veľmi som si čítanie užila. Bola snová a romantická, ale aj dobrodružná a chvíľami drsná. Bola o láske, o sile, o rodine... Mám pocit, že tam bolo zo všetkého niečo. Keby som to sama sebe zhrnula dejovo, nebolo by to to, čo ma bežne zaujme. Ale ten spôsob, akým bola písaná, celý ten svet, nápady, myšlienky, zvraty v deji... Bola som nadšená. A to sa mi spočiatku čítala ťažšie, ale už keď som sa začítala, celý ten svet a postavy ma úplne pohltili a čítanie som si úplne užívala. Nemôžem povedať, že táto kniha sadne úplne každému. Ale oplatí sa vyskúšať, lebo keď vám sadne, budete z nej nadšení. Je veľmi bohatá a príjemná a už sa teším na pokračovanie. Čítať viac
17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight reads
Overený zákazník
31.8.2023
Úplne mi to nesadlo
-čínska kultúra
-príbeh inšpirovaný čínskou mytológiou o bohyni mesiaca
- milostný trojuholník
- magický svet
- prerod slabej hlavnej hrdinky na silnú
- duológia

Singjin žije na mesiaci aj so svojou mamou, ktorú nebeský cisár odsúdil do vyhnanstva. Jedného dňa sa však u Singjin prejavia magické schopnosti. Musí opustiť svoj domov, matku a prichádza do nebeského kráľovstva. Už nie ako dcéra bohyne, ale ako obyčajné dievča sa na dvore učí mágii a boju. Veci sa však začnú komplikovať po tom, ako sa medzi ňou a princom objavia city. Raz sa totižto bude musieť postaviť jeho otcovi, aby vybojovala slobodu pre svoju mamu - bohyňu mesiaca.

Túto knihu som si tak veľmi chcela užiť, no musím sa priznať, že už od úplného začiatku bola pre mňa trochu trápením.

Neviem ako to máte vy, ale mne z čínskej mytológie nie úplne všetko sadne. Nehovorím teraz o menách a názvoch, ktoré sa nedajú zapamätať. Skôr ide o to, že je to úplne iná kultúra ktorú proste chápem príliž málo.

Dcéra bohyne mesiaca ma naozaj dokonalo napísaný svet. Je úžasný, magický a krásny a pre mňa bol obrovským ťahúňom a dôvodom, prečo sa mi kniha páčila.

Osobne mi však nesadol štýl, akým bola kniha písaná. Stretla ho. Porozprávali sa. Chcela ho. Hotovo. Ja chcem vedieť ako sa pri tom cítila, či mala z toho triašku, či si pri tom spomenula na to, že raz sa bude musieť postaviť jeho otcovi. Chýbali mi tam myšlienkové pochody postáv a za mňa boli napísané príliž plytko bez toho, aby išla autorka s nimi do hĺbky. A tu hĺbku som tam ja potrebovala, nakoľko proste do tej čínskej kultúry nevidím.

Ale to som ja. Ak to máte podobne, siahnite radšej po inej knihe. Ak hľadáte ľahšie napísaný fantasy príbeh, kde láska súperí so cťou a nepotrebujete ísť do hĺbky, tak jej dajte šancu.
Čítať viac
21.7.2023
Skvela YA s prvkami cinskej mytologie
Pribeh nebojacnej Singjin ma velmi uchvatil, bavil ma svojou hravostou, lahkostou a originalitou uzko prepojenou s cinskou mytologiou. Ocitame sa vo fiktivnom svete, kde okrem rise smrtelnikov paralelne existuje svet nesmrtelnych a ich kralovstva, v ktorych nejde vsetko uplne tak hladko, ako by sa na prvy pohlad mohlo zdat. Singjin sa hned na zaciatku musi strmhlavo vrhnut osudu pred, aby sa pokusila zachranit svoju mamu a nasla si vlastne miesto v risi nesmrtelnych. Čítať viac
Andrea Galátová
Neoverený nákup
17.7.2023
Akurát začínam
Ja som si túto knižku kúpila pred asi 3 až 4 dňami. A už čítam 2 kapitolku. Zatiaľ to vyzerá na fajn príbeh. Uvidím ako to bude pokračovať a ako 1 diel skončí. Ak akosi otvorene a napínavo budem nedočkavo vyhliadať na nete a potom aj v knihkupectve v októbri 2 diel. Dúfam že autorka po tejto sérií neskôr ešte napíše zas časom čosi podobné :-). Ani neviem prečo som po tejto knihe siahla. Možno pretože som pred časom videla 1 podobné anime čo sa tiež zameriavalo na bohov a duchov s démonmi. Každopádne sa tešim ako bude 1 diel pokračovať som na to nesmierne zvedavá. Možno po prečítaní ešte pridám akýsi môj názor z 1 dielu :-). Čítať viac
7

Som obyčajne neobyčajné dievča, ktoré miluje čítanie kníh. Rada sa v nich strácam pred realitou a nachádzam čarovné príbehy, fantastické svety či krásne myšlienky. A okrem toho veľmi rada píšem recenzie na mnou prečítané knihy, a delím sa o svoje názory s ostatnými :-) Môj Instagram @ja_a_kniha1 (recenzie kníh).

Nina Rusňáková
Overený zákazník
24.6.2023
Čarovná jazda čínskou mytológiou
Už od prvých strán na mňa kniha Dcéra bohyne mesiaca pôsobila pekným, pokojným priam až čarokrásnym dojmom. Postupne do nej začali prichádzať zvraty a zápletky, to však neuberalo na kráse tejto knihy popretkávanej čínskou mytológiou...
Čínska mytológia je jedna obrovská téma, ktorou je inšpirovaná táto kniha. Pri jej čítaní a detailných opisoch čínskej kultúry som si viackrát vravela, že aj tá ich skutočne stojí za pozornosť. Predstavovať si ju v mojej mysli a nazrieť do nej skrz tohto príbehu bolo ako pohladením pre dušu. Naozaj krásna, očarujúca a akoby rozprávková mytológia.
Čo sa týka postáv...Singjin bola veľmi dobrá hlavná hrdinka. Priznám sa, že miestami mi trošku liezla na nervy - mala som pocit, že nevie, čo chce(ale to často neviem ani ja). Okrem toho sa mi však väčšinu času páčila. Obdivovala som na nej, že si išla neustále za svojím. Nezaujímali ju názory druhých, hoci ju bolelo to, čo si o nej ostatní neprávom myslia. Pokúšala osud, aby sa misky váh naklonili aspoň trochu na jej stranu. A navzdory hocikomu a hocičomu bola pre ňu najdôležitejšia rodina, ale aj najviac vzdialená. Zaujímavá hrdinka s neskutočne veľkou láskou k svojej rodine... Ďalej sme tu mali aj množstvo iných postáv, ako napríklad Liweja a Wenčiho. Jedného som si obľúbila ihneď a druhého som sa rozhodla neznášať už od prvej stránky. Obidvaja boli však skvelo napísaní.
Dcéra bohyne mesiaca je aj príbehom o živote. Práve ľudskosť ľudí zobrazuje, podľa mňa, veľmi dobre. Akí krutí a zároveň úžasní dokážeme byť. Hoc je to i fantasy príbeh, tak má v sebe skryté čosi pomedzi riadkami. Čosi, čo môže mať pre každého iný zmysel a význam. Ale dotvára to krásu príbehu. A konkrétne tento je popretkávaný čínskou mytológiou a prvkami fantasy. Pričom po jeho dočítaní som si povedala, že táto čarovná jazda, teda rozhodne stála za to.
Čítať viac
Lenka
Neoverený nákup
8.5.2023
Krásny príbeh, zaujal ma od prvej strany a vrelo odporúčam všetkými desiatimi..táto kniha nielen krášli moju knižnicu svojou krásnou obálkou ale aj úžasným príbehom,ktorý budem odporúčať každému kto sa bude chcieť odpútať od reality a na chvíľu zabudnúť na prítomnosť Čítať viac
14.4.2023
tak táto kniha je jedno veľké áno. pôvodne som ju vôbec neplánovala si zaobstarať, išla nejako okolo mňa, ale potom som sa nechala zlákať jednou recenziou a samozrejme obálkou (čistý luxus) a teda neľutujem.
táto kniha je jednou veľkou nádherou, či už po obsahovej stránke alebo čo sa týka obálky. má všetko čo by kniha mala mať.
-príbeh, ktorý zaujme a chytí a nenudí ani na moment
-akciu akciu a ešte raz akciu. dej plynie svižne. jedna udalosť strieda druhú, žiadne hluché miesta, predely/ prelínania na silu
-zvraty, ktoré vás ozaj dostanú.
-sympatické postavy, ktoré si vás hneď získajú, všetko prežívate s nimi či radosti, alebo nešťastia. každá z nich má vlastný príbeh, dôvody prečo sa správa ako sa správa
-chémia medzi postavami, ktorá funguje a nepôsobí silene a umelo. ale, ktorá sa buduje prirodzene, pomaly. áno je tu aj ľúbostný trojuholník, ale funguje. nie je to nič nad čím by ste prevracali očami a za dialógy sa chytali za hlavu. je krásne citlivo podaný
-áno sú tu aj anti-hrdinovia, ktorých budete mať radi,ale aj nie. ako spieva Taylor Swift " It must be exhausting always rooting for the anti-hero" =D
-mágiu a mytológiu, ktorá ide z každej stránky a vy sa prenesiete do tohto sveta plného čarov, mágie, drakov, smrteľníkov a nesmrteľníkov. a tá atmosféra, fuuu akoby ste tam boli
-plno krásnych myšlienok

a takto by so vedela asi pokračovať donekonečna. ak váhate jednoznačne do tejto knihy choďte, neoľutujete ani na chvíľu
Čítať viac

Vydavateľstvo Motýľ

Čítať viac

„V deň môjho odchodu zo Severného Kaukazu zbadám v diaľke helikoptéru. Zatiaľ je to len maličký bod na oblohe. O niekoľko sekúnd neskôr si uvedomím, že je to vták. A zhrozím sa svojho nového spôsobu videnia. “

Vlčice zo Sernovodska - Irena Brežná, 2016
Vlčice zo Sernovodska
Irena Brežná