Kreutzerova sonáta
E-kniha

Jedno z najslávnejších diel svetovej literatúry. Dielo o krutej žiarlivosti, ktorá ničí manželstvo, o hlbokom rozvrate medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa kedysi hlboko milovali. Dielo,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Petit Press
162 strán
2-3 hodiny čítania

Jedno z najslávnejších diel svetovej literatúry. Dielo o krutej žiarlivosti, ktorá ničí manželstvo, o hlbokom rozvrate medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa kedysi hlboko milovali. Dielo, ktoré bolo v mnohých krajinách dlhú dobu súdne... Čítať viac

  • EPUB MOBI
  • Slovenčina

3,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Jedno z najslávnejších diel svetovej literatúry. Dielo o krutej žiarlivosti, ktorá ničí manželstvo, o hlbokom rozvrate medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa kedysi hlboko milovali. Dielo, ktoré bolo v mnohých krajinách dlhú dobu súdne prenasledované i zakázané. Svetová klasika zo Zlatého fondu SME.
Čítať viac
Počet strán
162
Naše katalógové číslo
268900
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Rusko,
Vydavateľstvo
Petit Press
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

17 hodnotení

10
3
2
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Táto ruská klasika, Kreutzerova sonáta, je baladicky pravdivá slasť pre ducha. Ako len lásku berie každý inak a ako rýchlo sa dokáže premeniť na nenávisť. A vôbec, existuje láska? Možno práve ona, ktorú mnohí vysvetľujeme ako niečo nádherné, je len taký ľudsky ošiaľ, slovo, za ktorým sa skrýva mnoho, len nie dobro. Chcela by som, aby láska jestvovala a bola plná len a len dobrého, ale takého skutočného a nadprirodzeného dobra.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

22
Paul z Duny - Brian Herbert, Kevin J. Anderson, 2009
Práve čítam
Paul z Duny

Čítam pomaly, ale pravidelne. Začínal som detektívkami a trilermi, potom som prešiel na sociálne romány, pridal k tomu klasiku, občas humor, sem tam životopisy a to, čo ma zaujalo.

Tomáš Kučera
Overený nákup
15.6.2022
Opäť výborné dielo z pera tohto klasika. Až zarážajúco autentické a aktuálne aj po vyše 130 rokoch. Navyše vďaka dĺžke sa dej nevlečie a čitateľ je konfrontovaný iba s čistými emóciami. Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
27.5.2022
Skvelé
Písanie pána Tolstého sa mi páči a keď som natrafila na túto útlu knižôčku s krásnym obalom, musela som ju kúpiť. A neľutujem. Autorove úvahy a názor na manželstvo v dobe, v ktorej žil, sú priam nadčasové. Síce veľa sa toho do dnešných dní zmenilo, ale mnohé ani nie.
Cestujúci vo vlaku rozpráva svoj príbeh lásky k žene od úplných začiatkov a prevedie nielen svojho poslucháča, ale aj čitateľa svojím mladým životom aj počas manželstva po boku manželky, s ktorou má viacero detí. Avšak môže byť láska toxická? Čo keď ju zabije žiarlivosť ešte skôr, než manžel zabije svoju ženu?
Autor skvelým rozborom manželstva a nahliadnutím do hlavy žiarlivca predkladá príbeh vedúci k tragédii, po ktorej už ani výčitky nepomôžu. Vplyv detí na vzťah medzi partnermi je taktiež nezanedbateľný a keď sa zatemní mozog, diskusie nie sú plodné a žiarlivosť prekvitá, vzťah môže ísť do zatratenia. Nakoľko autor dal do príbehu veľa vlastného ja, dá sa konštatovať, že i podľa neho, nielen podľa cestujúceho vo vlaku, sú práve ženy tie, ktoré očarujú a zvádzajú, pričom muži sú iba obete. Možno niekedy to tak je, ale určite sa to nedá paušalizovať. Ale že žiarlivosť je mocná čarodejka, ktorá so sebou neprináša nič dobré, je pravda. Skúste si prečítať túto výborne písanú knihu, v ktorej je vzťah z pohľadu muža rozpitvaný, s mnohým nemusíte súhlasiť, ale určite vás prinúti sa zamyslieť.
Čítať viac
2.11.2020
Kniha
Táto poviedka ma milo prekvapila. Autorovi sa podarilo naozaj presvedčivo opísať vnútorný stav hlavného hrdinu ktorý opisuje svoj vzťah k manželke či svojej rodine. Kniha je písaná pútavo a nemal som pocit že by tam bola nejaká strana zbytočná. Tolstoj opäť nesklamal. Za mňa je to zaslúžene 5 hviezd. Čítať viac

Lev Nikolajevič Tolstoj

Čítať viac

Vydavateľstvo Petit Press

Čítať viac

„Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

V říši vlka - David Gemmell, 2006
V říši vlka
David Gemmell