Prežila len jediná - Kniha mesiaca so zľavou
Smrtiace olivy - Tom Hillenbrand, mamaš, 2024

14,24 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Smrtiace olivy

Kulinárska krimi

Šéfkuchár a gurmán Xavier Kieffer miluje kulinárske výlety do Toskánska, kam každoročne cestuje so svojím dodávateľom vína Alessandrom. Ten však tentokrát vyrazí sám a zmizne... Čítať viac

4. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš, 2024
232 strán
3-4 hodiny čítania

Šéfkuchár a gurmán Xavier Kieffer miluje kulinárske výlety do Toskánska, kam každoročne cestuje so svojím dodávateľom vína Alessandrom. Ten však tentokrát vyrazí sám a zmizne bez stopy. Sympatický Luxemburčan ... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

14,24 €

Táto kniha sa môže na cestu ku vám vybrať prakticky okamžite! Ak si ju objednáte do 13:00 v pracovný deň, odošleme vám ju ešte dnes, inak najneskôr nasledujúci pracovný deň.

Naši škriatkovia odporúčajú

Psychológia tajomstiev - Andrew Gold, Tatran, 2025
Smrtiace olivy - Tom Hillenbrand, mamaš, 2024
14,24 €

Viac o knihe

Šéfkuchár a gurmán Xavier Kieffer miluje kulinárske výlety do Toskánska, kam každoročne cestuje so svojím dodávateľom vína Alessandrom. Ten však tentokrát vyrazí sám a zmizne bez stopy. Sympatický Luxemburčan sa opäť proti svojej vôli stáva detektívom a vyberie sa ho hľadať. Namiesto kamaráta nájde iba opustený mlyn, nádrže plné podozrivého oleja a ozbrojených mužov, ktorí ho odčerpávajú do nákladných áut. Xavier sa vydáva za ďalším dobrodružstvom, ktoré ho takmer stojí život. Do čoho sa jeho priateľ zaplietol? Dá sa mu pomôcť? A čo odhalil o olivovom oleji, ktorý možno máte vo svojej kuchyni aj vy?
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2708653
Originálny názov
Tödliche Oliven
Počet strán
232
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
130×210 mm
Hmotnosť
355 g
ISBN
9788082681539
Rok vydania
2024
Štýl
dobrodružný, mysteriózny, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko, zahraničný
4. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,1 / 5
3
3
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

22
Dejiný sú MEGA - Jakub Drábik, 2024
Práve čítam
Dejiný sú MEGA

O knihách, čo ma zaujali, píšem aj tu: https://www.instagram.com/monikabelinova/

Monika Bělinová
Overený zákazník
pred týždňom
Taliani milujú olivový olej a ročne skonzumujú až 600 000 ton domáceho oleja čo najlepšej akosti. Vyprodukovať však dokážu len 300 000 ton ročne, a to ho ešte (ako inak, v extra panenskej podobe), dodávajú do sveta.

Počkať, to mi nevychádza… Nuž, to, že niečo je zle, si všimne aj luxemburský šéfkuchár Xavier Kieffer, ktorý sa opäť raz zhodou náhod nie úplne z vlastnej vôle stane detektívom. Popri riešení prípadu nám tento sympatický, technicky nie veľmi zdatný gurmán, ktorého si nejde neobľúbiť, poodhalí aj rôzne gastronomické zaujímavosti. Rovno vravím, hladní knihu do rúk ani neberte. Sliny budú tiecť potokom, nehovorte, že som vás nevarovala.

Smrtiace olivy ale ponúkajú viac, ako len pútavú kulinársku krimi dajú facku vašej romantickej predstave o lokálnom oleji z idylického olivového hája rodinnej farmy v slnkom zaliatom Taliansku. Tom Hillenbrand príbeh síce vystaval na fiktívnej kriminálnej zápletke, no nezaprie v sebe ekonomického novinára, vytvoril veľmi realistickú schému celosvetového podvodu s olivovým olejom, takže vás donúti trochu popremýšľať nad tienistými stránkami gastronómie.

Veľmi ma táto séria baví, teším sa na ďalší diel.
Čítať viac
reagovať
49

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
30.12.2024
Veľmi dobré oddychové krimi
Štvrtý prípad so skvelým šéfkuchárom Xavierom Kiefferom ho nečakane navedie na stopu podozrivého olivového oleja a nebezpečných mužov po tom, ako záhadne zmizne jeho kamarát Alessandro, s ktorým mal odcestovať do Toskánska. Xavier sa opäť ocitne v nebezpečenstve a stopy ho zavedú za ďalším dobrodružstvom. Podarí sa mu nájsť Alessandra a zistiť, do čoho všetkého sa namočil? Xavier sa zas doslova vykúpe v olivovom oleji, ale určite bude chcieť ostať nažive. Lenže čas sa kráti...
Príbehy s originálnym šéfkuchárom mám veľmi rada, pretože majú istý náboj a nechýbajú v nich humor a svieže doťahovanie sa. I keď nejde o krváky, príbehy sú stále veľmi dobre premyslené a aj napriek obšírnejším opisom sú dynamické. Nemusíte z nich padať na zadok, ale sú ozaj takými sviežimi krimi oddychovkami. Zároveň sa odvíja aj súkromný život Xaviera, ktorého si určite obľúbite. Možno si poviete, že niektoré situácie sú nereálne, ale v tomto prípade to vôbec nevadí, práve naopak, pasujú ku Kiefferovi. Tak sa nezdráhajte siahnuť po týchto kulinárskych krimi knihách, pretože sú príjemnými a sviežimi oddychovkami. A bonusom sú krásne obálky a prebaly. 7*/10*
Čítať viac
reagovať
25

Žijem knihami a to hovorí za všetko :-)

Milan Buno
Overený zákazník
17.12.2024
Vitajte vo svete luxusných reštaurácií ocenených Michelinskou hviezdou a pripravte sa na lahodné jedlá, úžasné vône...ale aj podvody, klamstvá, jedno záhadné zmiznutie a nebezpečné situácie.
Ďalší diel z kulinárskej krimi série o šéfkuchárovi Xavierovi Kiefferovi Smrtiace olivy.

Opäť vynikajúca detektívka, ktorej nechýba napätie, kulinárske zaujímavosti a zábavné situácie. Naozaj veľmi chutná a dobre stráviteľná kombinácia.
Dozviete sa veľa zo zákulisia vysokej kuchyne. Autor nás zároveň zavedie do rôznych krajín, takže píše aj o regionálnych špecialitách. Postavy tiež pochádzajú z rôznych kútov sveta, čo dáva príbehom dobrú dynamiku.
Budete si užívať aj dialógy, ktoré sú svižné, vtipné, najmä medzi Xavierom a jeho fínskym priateľom Pekkom Vatanenom, alebo francúzskou priateľkou Valerie.

V príbehu Smrtiace olivy sa všetko točí okolo olivového oleja, o jeho výrobe a označovaní, o tom, čo sa nám snažia výrobcovia povedať...a o tom, ako to je v skutočnosti. Zber olív, jeho spracovanie, prevoz na lodiach, pančovanie oleja...
Tom Hillenbrand ponúka veľa zasvätených faktov a zaujímavostí, takže si pri detektívke nielen oddýchnete, zabavíte sa, ale aj sa veľa dozviete.

Navyše je to uveriteľné. Xavier nie je nejaký dokonalý super-detektív, je to stále amatér, ktorý si však vie veci pospájať, má dobré kontakty a pomoc na tých správnych miestach. Prípady rieši s humorom, nadhľadom, neraz mu pomôže šťastie, no stále je to autentické.

Xavier je mimoriadne talentovaný a šikovný šéfkuchár, ktorý mohol variť haute cuisine, dostať michelinské hviezdičky...ale neurobil nič z toho, čo sa očakávalo. Miluje varenie, prehnane extravagantné špeciality ho vždy otravovali a nudili a tak radšej varí regionálnu kuchyňu vo svojej malej luxemburskej reštaurácii. Poctivé jedlá bez pozlátky, jedlo pre dušu, ako vraví.

Smrtiace olivy je už štvrtý diel série a skvelé je, ako si autor vyberá podvody s jedlom a potravinami.
Napríklad keď v prvej knihe Diabolský plod zrazu reštauračný kritik zomrie chvíľku po ochutnávke jedla a samotný Xavier je podozrivý z vraždy, no postupne odhalí veľký kulinársky škandál.
Alebo otrava rybím mäsom a tuniaky v druhej knihe Červené zlato.
V trojke Ukradnutá úroda ide o špekulácie s potravinami, ktoré vedú k problémom s ich dodávkami, najmä do chudobných krajín.
No a v najnovšom príbehu Smrtiace olivy je to svet olivového oleja, toho pravého aj falošného.
Čítať viac
reagovať
Peter Matula
Overený nákup
12.12.2024
Len pre ženy
Od tejto knihy som očakával oveľa viac. Očakával som, že autorka viac priblíži región, prostredie, viac sa povenuje pestovaniu olív, navodí nám chuť a atmosféru Talianska. Bol to ale len slabý odvar. Ďalším mínusom bolo, že kniha je písaná pre ženy a mužské publikum je vyradené na druhú koľaj. Ak ste žena a od knihy neočakávate nič sofistikované a príjemné, tak je to ok. Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Xavier Kieffer je najlepší kuchár-detektív všetkých čias.“ Die Welt

„Napínavé, zaujímavé a zároveň zábavné – veľmi chutná a dobre stráviteľná kombinácia.“ gabal.de

„Mimoriadne zaujímavý príbeh zo zákulisia kulinárskej brandže o dôležitom produkte, a popritom veľmi dobre napísaná a vyrozprávaná detektívka.“ WDR 5

„Predstavivosť je dôležitejšia ako poznanie. Poznanie má svoje hranice, no predstavivosť obsiahne celý vesmír.“

Mysli ako génius - Philippe Brasseur, 2021
Mysli ako génius
  • Philippe Brasseur