Môj život - Michal Škombár, Michal Škombár, 2024

15,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Môj život

Ako posúvať vlastné limity

Neexistuje žiaden limit, ktorý by vás mohol zastaviť. Toto je kniha o mne, o človeku, ktorý prekročil vlastné hranice... Čítať viac

Vydavateľstvo
Michal Škombár, 2024
160 strán
2-3 hodiny čítania

Neexistuje žiaden limit, ktorý by vás mohol zastaviť. Toto je kniha o mne, o človeku, ktorý prekročil vlastné hranice... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,00 €

Na sklade 4 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Môj život - Michal Škombár, Michal Škombár, 2024
15,00 €

Viac o knihe

Neexistuje žiaden limit, ktorý by vás mohol zastaviť.
Toto je kniha o mne, o človeku, ktorý prekročil vlastné hranice. Vyznanie, v ktorom opisujem, ako svoje ochorenie prežívam a vnímam. Nejde o žiadne obsiahle vyliatie duše. Dočítate sa o zlomových okamihoch môjho života, o inšpiratívnych i desivých príbehoch ľudí, ktorých som stretol, ale aj o mojich myšlienkach – povzbudivých za každých okolností.

O čom by bola cesta bez prekážok? Dobrodružstvo by stratilo význam. Temnota vás môže zničiť, to je vlastne riziko každého nového dňa. Ak sa jej postavíte čelom, utrpíte zranenie, budete sa báť či pocítite bolesť, pretože bez toho to nejde. Bez skúšok nemožno dospieť. Iným spôsobom nemôže vzísť človek posilnený. Iba ak pozrie svojej príšere rovno do očí a napriek strachu vykročí. Veď život bez nástrah by bol iba pekný sen, ktorý sa ráno rozplynie. Možno už zajtra by prestal byť zaujímavý.
Týmto sa končí úvod, no môj život sa začína.

Michal Škombár je jedinečný autor pochádzajúci z malého mesta Sliač. Michal má svalovú atrofiu, chorobu, ktorá mu znemožňuje pohyb. Svoje knihy píše pomocou brady a myšky, ktorú ovláda jedným prstom. Po šiestich úspešne vydaných knihách, s charakteristickým sci-fi nádychom, veľkým rozprávačským talentom a podrobným opisom postáv, teraz prichádza s autobiografiou – Môj život. Opisuje v nej ako sám prekračuje svoje vlastné limity a ako jeho myšlienky aj napriek okolnostiam ostávajú povzbudivé.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
160
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
347 g
ISBN
9788057053750
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2399455
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Michal Škombár
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

18 hodnotení

16
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Zuzana
Neoverený nákup
pred týždňom
Zanechá stopy v mysli i v srdci!
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Vyprávění o životě Miška - hlavního hrdiny - začíná velmi dramaticky a vtáhne Vás do čtení. Jen stěží udržíte slzy, když zjistíte, co vše si autor vytrpěl. Každý intenzivní a náročný prožitek z nemocnice však doplní bezkonkurenční humornou poznámkou, která Vás přes slzy zahřeje a tím umocní pocit ze získaných informací. V knize nalezneme spousty vtipných zážitků, které vznikly buď s milovanou rodinou nebo s přáteli. Boj s touto zákeřnou nemocí je jedna velká náročná cesta. Náš bojovník po ní ale kráčí s velkou odvahou a chutí žít. Jen tak se nevzdává, má svou fantazii a sny a ví, že pokud člověk po něčem moc touží, měl by za tím jít a nenechat se odradit. U knihy si připomenete, že spousta běžných starostí je malicherných a řešitelných. Děkuji za možnost nahlédnout do duše tohoto skvělého člověka! :-* Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
predvčerom
vďaka za krásnu recenziu :) Čítať viac
3.4.2024
Michal, píšuci v dôsledku svalovej atrofie pomocou brady a počítačovej myšky, ponúka v knihe Môj život kombináciu autobiografickej a motivačnej/sebarozvojovej literatúry, ktorá skúma, ako autor prekonáva svoje vlastné výzvy, ťažkosti a obmedzenia, aby našiel svoj účel a cestu k dobrému a čo najplnohodnotnejšiemu životu. Kniha, obohatená o ilustrácie, je sériou spomienok, myšlienok a úvah o udalostiach a príhodách z autorovho života, prostredníctvom ktorých ho spoznávame ako nezlomného, hĺbavého a vnímavého človeka. Opisuje v nej zážitky z detstva a školy, skúsenosti z nemocníc, život s chorobou, vieru, z ktorej čerpá silu, začiatky komunikácie a písania príbehov. Hoci sa niektoré časti opakujú a text je preplnený prirovnaniami, zo stránok srší nadhľad, humor, pozitívny prístup, radosť zo života a vďačnosť za rodinu a akýkoľvek úspech.

V celej knihe sú odkazy o tom, ako žiť život naplno, vážiť si každý jeden moment a aspekt života, veriť v seba samého a za žiadnych okolností sa nevzdávať a nestrácať nádej. Michalov príbeh prinúti zamyslieť sa a byť vďačnejší za každodenné veci, ktoré často považujeme za samozrejmosť.

Inšpiratívna kniha nielen pre tých, ktorí čelia životnej výzve a potrebujú povzbudenie.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
3.4.2024
vďaka za peknú recenziu :) Čítať viac
29.3.2024
Skvelé
Michala Škombára som už nie raz ospevovala pre jeho príjemný štýl písania a pocity, ktoré v čitateľovi jeho slová vyvolávajú.
Čítať jeho autobiografiu hneď ako mi ju poslal teda pre mňa bola priorita číslo jeden. Nie len pre to, aby som pocity z tohto recenzného výtlačku pustila čo najskôr do sveta, ale aj pre to, že som sa nevedela dočkať toho, čo si pre nás Miško opäť pripravil.
Kniha Môj život prináša samotnú radosť zo života, milé zážitky, úsmevné prirovnania a prekrásne myšlienky, ktoré tak lahodia mojej duši.
Ako som už párkrát spomenula, už pri prvom kontakte s knihou som cítila veľmi pozitívnu energiu nie len z obálky, ale aj zo stránok zaplnených spomienkami, najhlbšími myšlienkami a ilustráciami z autorovho života. Táto pozitivita sa na mňa nalepila každou stránkou a na konci knihy som sa dokázala jedine spokojne usmievať. Až ma mrzí, že som knihu zhltla tak rýchlo.
Odporúčam každému, kto potrebuje pohladiť dušu a vyčariť úsmev vo všedný deň.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
29.3.2024
vďaka za krásnu recenziu :) Čítať viac
Hana Michaela
Neoverený nákup
20.3.2024
Obdiv
MÔJ ŽIVOT

Aloha Perníčci, když se mi ozval sám autor Michal Škombár s nabídkou recenzování jeho nové knihy Môj život, byla jsem polichocena. A když kniha dorazila nemohla jsem uvěřit svým očím jaká je v reálu krásná.

"Neexistuje žiaden limit, ktorý by vás mohol zastaviť."
-toto je úžasné moto, jak jinak začít anotaci, než touto větou, která je sakramentsky pravdivá.

Tato kniha je autobiografie Michala a upřímně, bála jsem se, co mě čeká, ale autor ma úžasný humor a i přesto všechno kouká na svět pohledem, kterým by měl koukat každý. Je to pohled, který nám říká žijme život, aspoň já to tak cítila z knihy.
I když se s ním osud nebo život, nazvěte si to jak vám pasuje, nemazal, autor neztratil jiskru a dál je plný života. Po přečtení knihy, mohu říct to, že k autorovi vzrostl můj obdiv, respekt. Tento muž, je inspirativní. Vyšel z kůží na trh a odhalil nám své myšlenky.
Příběh je opravdu k zamyšlení a nejsou to jen slova na papíře, tento příběh má hloubku, která je protkaná autorovým humorem.

Můj obdiv má nejen autor, ale i celá jeho rodina. Drží spolu a zvládají vše, co jim a Miškovi vejde do cesty, i keď je cesta trnitá jdou po ní spolu. Jedním slovem RESPEKT

Môj život, krátka kniha, protkaná úžasnými fotkami, která se lehko čte a zároveň donutí čtenáře přemýšlet.

Věřím, že nás autor brzy překvapí další parádní knihou a tobě Miško přeji hodně úspěchů a hlavně děkuji za možnost přečíst si tvoji knihu.

Vaše MM
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
24.3.2024
vďaka :) vážim si tvoje slová Čítať viac
10

Mám 33 rokov a som mamička dvoch detí.Cez deň nemám veľa voľného času, ale večer keď deti zaspinkajú príde môj čas a čítám niekedy aj do rána.

Beatrica Juráková
Overený zákazník
14.3.2024
Môj život
MICHAL ŠKOMBÁR - MÔJ ŽIVOT


AKO POSÚVAŤ VLASTNÉ LIMITY


"Vysloviť túžbu nahlas môže byť začiatkom novej epizódy."

Keď ma Michal oslovil, či mu neprečítam knihu, moja prvotná reakcia bola " Bude mi cťou". Takto som to vtedy cítila. Nakoniec ten pocit silnel aj počas čítania. Ďalej vo mne vyvolal REŠPEKT. Michal, rešpektujem Ťa za to, čo všetko si dokázal, a hlavne za to, aký človek sa z teba stal. Napriek tomu, čím všetkým si si v živote prešiel.

"Na chvíľu som zaváhal, či ešte vôbec žijem."

V živote berieme veľa vecí ako samozrejmosť. Či už naše vzťahy, veci, ktoré nás robia šťastným alebo naše zdravie ako napríklad dýchanie. Ale čo sa stane keď to z jedného dňa na druhý stratíme?

"Život je zarážajúco krehký a ja som jeho lietajúce črepiny zachytil intenzívne."

Veľa ľudí zlomí, keď kvôli chorobe stratí moc nad svojim telom, je bezbranný a je odsúdený na pomoc druhých. Michal taký nie je!!! Nie som si istá či viem nájsť tie vhodné slová (čo je u mňa veľká vec), aby som opísala všetky emócie a myšlienky, ktoré ma sprevádzali počas čítania.

"Nebojte sa na svojej ceste životom strácať, lebo iba vtedy si môžete byť istí, že ste skutočne žili."

Každý z nás má svoje problémy a vlastné boje. Každý z nás sa snaží prežiť...Ale nájsť v sebe silu, ktorá nás udrží nad vodou sa nie každému podarí.

"Bradu som preto opäť zapojil do svojich pohybov, akoby to bola moja tretia ruka."

Michalovu tvorbu už sledujem dlhšie, mám na mojom zozname viac jeho kníh. Ale som rada, že som začala práve jeho autobiografiou. Štýl akým to bolo napísané sa mi veľmi páčil. Keď čakáte ufňukaný príbeh plný sebaľútosti, tak ste na zlom mieste. Tá pozitívna energia ma prevádzala počas celého čítania, aj keď samotný príbeh nebol ľahkým čítaním.

Páčili sa mi jeho prirovnávania životných situácii k filmom. Najkrajšie časti pre mňa boli, keď písal o svojej rodine. Mať milujúcu rodinu, ktorá ťa podporuje je vzácny dar. Každá rodina, ktorá prežíva niečo podobné ma môj veľký obdiv!

"Nie som muž, ktorého sa nedotýka strach, ale nechcem, aby ovládal môj život a nedovolil mi dýchať."

Kniha nie je dlhá, ale čítala som ju dlhšie ako zvyknem zvyčajne. Veľakrát som sa musela zastaviť a zamyslieť sa aj nad svojim životom, ale hlavne o tom, aby som spracovala to, čo som práve prečítala.

"Domov. Znelo mi to tak cudzo a vzdialene, pretože ten chlapec, ktorý existoval predtým, už viac nebol."

Michal, ja Ti držím palce, aby si nás ešte obdaril ešte so svojimi príbehmi. Máš veľmi krásnu slovnú zásobu a štýl písania! Naozaj klobúk dole ako sa vieš hrať so slovami a so svojimi myšlienkami.

"Niekedy sa vo vašom živote objaví vášeň, ktorá sa zrodila z malého zrnka. Dostane vás do kolien a zapíše sa vám hrubým písmom do srdca."

Odporúčam túto knihu každému, celý príbeh je na zamyslenie. Koľkokrát sa rozčuľujeme a plačeme nad maličkosťami. Nevieme si vážiť, čo máme pred očami.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
18.3.2024
vďaka za recenziu :) Čítať viac
23

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
12.3.2024
5*
Výnimočný a inšpiratívny, presne takto by som opísala Michala Škombára, ktorý si ma svojou autobiografickou novinkou nie len získal, ale predovšetkým mi nastavil zrkadlo a jemne mi naznačil, ako sa niekedy zbytočne vyhováram a plytvám časom na výhovorky.

"Ak sa splnil sen mne, mužovi, čo píše bradou a vydal tak šesť kníh, aké veľké veci môžete dokázať vy? Vy, čo máte celý svet ako na dlani."

To je jeden z mnohých citátov, ktorý som si vyznačila, pretože v knihe ich nájdete rozhodne viac. Je až fascinujúce, ako ma táto knižka dokázala pripútať so sedadla a úplne ma pohltila. Počúvala som ju ako audioknihu a následne som sa k pasážam, ktoré sa mi páčili vracala v knihe. Či už sa rozhodnete knihu počúvať a unášať sa pritom aj piesňami Dominiky Gurbaľovej, alebo knihu budete čítať a vychutnávať si tak občasné jednoduché ilustrácie, zážitok z knihy budete mať rovnaký.

Humor, motivácia, otvorená myseľ a srdce, nezlomnosť, túžba nevzdať sa - to všetko sa nachádza v tak útlej knižke, ktorú by si mal však prečítať každý, pretože v nej nájdeme veľa povzbudenia, že nie "ľútosť" je to, čo nás dokáže udržať pri živote, ale naopak "sila" nepodľahnúť zlým myšlienkam.

Veľmi povzbudivé pre mňa boli aj myšlienky ohľadom viery, jej chápania a prežívania a Michal, jeden odkaz pre teba - môj Boh je presne taký istý ako tvoj, vnímame ho rovnako a podľa mňa nad tvojím (aj mojim) rozhodnutím dať sa potetovať len mávol rukou. Pretože vie, že o počet tetovaní v prežívaní viery vôbec nejde. A vieš to aj ty. Ďakujem za tvoje posolstvá a myšlienky.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
13.3.2024
vďaka za krásnu recenziu :) vážim si to Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
4.3.2024
Výborné a inšpiratívne čítanie
Ak ste ešte od Miška Škombára nič nečítali, určite ho minimálne aspoň registrujete. Hendikepovaných spisovateľov nie je veľa, ale Miško aj napriek svojmu zdravotnému stavu srší životným elánom a ľútosť je uňho na poslednom mieste. Vlastne, tá uňho nemá miesto, pretože on nechce, aby sme ho ľutovali. Vo svojej autobiografii opisuje svoj život a všetky nástrahy, ktorými si prešiel, aj ako unikol smrti. Jeho niektoré zážitky vám vyčaria úsmev na tvári a filozofické úvahy vás donútia sa zamyslieť. Klobúk dole pred jeho rodinou, v ktorej má podporu a oporu a jeho mamka nepozná slovíčko ,,nie". A vedeli ste, že Miško má tetovanie? A prečo dostal prezývku jaterničkár? Viac už neprezradím :)
Myslím si, že tohto veľkého bojovníka môžem nazvať aj obdivuhodným, inšpiratívnym, nezlomným a skromným človekom s veľkým srdom. Píše o vážnych veciach s nadhľadom a humorom. Ak si myslíte, že čítanie tejto knihy je depresívne, tak sa veľmi mýlite. Počas čítania možno budete mať zopár ráz slzy v očiach, ale vzápätí sa budete smiať. Nebudete mať pocit, že čítate knihu od chorého mladého muža, pretože on sa dokázal aj napriek všetkému začleniť do bežného života a užíva si ho najviac, ako sa mu len dá. Veľká vďaka v tomto patrí jeho rodine. Knihu Môj život by sme popri autobiografii mohli zaradiť aj do kategórie motivačnej literatúry, a ak by som si mala vybrať len jednu knihu z nej, vybrala by som si túto a žiadnu inú. Maximálne ju odporúčam!
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
5.3.2024
vďaka za povzbudivú recenziu :) vážim si to Čítať viac
2.3.2024
Michal Škombár je pre mňa veľmi inšpiratívny človek a myslím, že aj pre mnohých ďalších ľudí, aj keď sa on tak možno necíti.

Tak ako všetky jeho knihy aj táto je napísaná bradou čo pôsobí naozaj neuveriteľne a veľmi som sa tešila dozvedieť sa o Michalovi viac. Keďže prispieva čitateľom mnohými jedinečnými príbehmi bolo zaujímavé čítať ako vníma svoj reálny život.

Napriek neľahkému osudu je plný života. Odhaľuje nám radosti aj strasti zo svojho života. Ochorenia ktorými si musel prejsť, ako sa dokázal so všetkým vyrovnať. Odhaľuje zákutia svojej mysle vďaka čomu núti čitateľa sa zamýšlať nad svojim životom a snaží sa vysvetlovať a motivovať. Nechýbajú ani vtipné momenty, ktoré vás úprimne rozosmejú.

Michal a jeho rodina sú nádherným príkladom toho, ako keď ma človek pri sebe tých správnych ľudí, vie byť život napriek strastiam krásny. Títo ľudia majú môj obdiv za to ako to zvládajú aj keď verím, že to vôbec nie je ľahké.

Kniha je krátka ale je dobré čítať ju pomalšie a naozaj sa zamýšlať nad tým čo nám chce autor povedať a ako niektoré veci začať v živote aplikovať. Kniha je obohatená aj o ilustrácie z reálnych fotiek.

Prajem Michalovi aj rodine veľa síl, inšpirácie a úspechov.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
2.3.2024
vďaka :) vážim si to Čítať viac
8
Líščí zámok - Lina Franková, 2023
Práve čítam
Líščí zámok

Ahojte, volám sa Erika a venujem sa knižným recenziám a literárnej kritike. K tejto činnosti som sa dostala cez jednu autorku ktorej som robila hodnotenie knihy. Spolupracovala som s mnohými spisovateľmi ako externá čitateľka, pomáhala som pri vyhľadávaní súvislostí z viacerých kníh. Taktiež mám skúsenosti pri porovnaní originálu, či logických chýb. Čítam už malička a bez kníh a kávy si neviem predstaviť deň. Mimo to rada cestujem, spoznávam nové krajiny a maľujem.

Erika Telekyová Chichová
Overený zákazník
1.3.2024
Michal Škombár: „ Ak sa splnil sen mne, aké veľké veci môžete dokázať vy? Vy, čo
Spinálnasvalová atrofia(Spinal muscular atrophy SMA) je genetické (vrodené) nervovosvalové ochorenie, ktoré spôsobuje, že svaly postupne slabnú a dochádza k celkovému úbytku svalovej hmoty. Ľudia so SMA strácajú špecifický typ nervových buniek v mieche (nazývané motorické neuróny), ktoré riadia pohyb svalov. Michala Škombára však neodradila ani zákerná choroba a svoj život si užíva naplno.

Autobiografia je osobnou spoveďou zväčša niekoho známeho. V poslednom čase sa akoby roztrhlo vrece s týmto druhom literatúry, trh je presýtený a každý bojuje o pozornosť čitateľa, v snahe chytiť ho za srdce. Veď kto by si nechcel prečítať vzrušujúce historky slávnych spevákov, hercov či iných osobností?
Kniha Môj život je ale iného charakteru. Ponúka dojímavý a zároveň bolestivý príbeh muža, ktorý prekonal svoje limity. Text je napísaný veľmi dobre, s perfektnou a širokou slovnou zásobou, ktorú musím už na začiatku pochváliť. Vidno že Michal je sčítaný a vyjadrovanie má na vysokej úrovni. A čo musím ešte vyzdvihnúť - bez čechizmu, ktoré je čoraz viac akceptované. Autor využíva veľa prirovnaní, ktoré dodali textu nádych odľahčenia. Upozorním však na príliš veľa prirovnaní v krátkom časovom úseku (najmä nemocničná časť) pôsobí to rušivo. Viem že autor sa snažil písať s nadhľadom, ktoré rokmi nadobudol, ale občas menej je viac. Taktiež ucelenosť textu. Odporúčam odstrániť väčšinu medzier medzi odsekmi, a namiesto ďalšieho odseku využívať viacej piktogramy- pôsobí to estetickejšie. To je však práca grafika a samotný autor nemá na to vplyv.
Kniha je rozdelená na časti, kapitoly, každá sa venuje inej téme a uberá sa iným smerom. Vďaka tomu je príbeh ucelený a systematický. Nestane sa tak, že by ste čítali detstvo a skočili k dospelosti. Autor opisuje zážitky s rodinou , nemocnice, rekonvalescencie bez príkras a drsne. Z celej knihy srší sila nezlomného človeka, vďačnosti pokora a láska. Aj prostredníctvom tohto príbehu spoznáte dušu láskavého človeka, ktorý prekypuje človečinou a ľudskosťou oveľa viac, než hocikto iný. Aj keď Môj život má pozitívne znenie, v pozadí nejde prehliadnuť občasný smútok, trpkosť, bolesť a hlavne tichý výkrik „prečo práve ja?" Zdravý človek si len ťažko dokáže predstaviť strasti choroby, ktorá pomaly trávi vaše telo. Michal nás prevedie jej najtemnejšími zákutiami. Avšak môžeme byť akokoľvek duchovne silný, bez podpory rodiny a priateľov by sme zatrpkli. Michal si to uvedomuje a aj vďaka rodine je dnes tým človekom, ktorého obdivujem a rešpektujem.
Môj život však nie je len o opise choroby. Na pretras sa dostala aj ľudská zloba, pokrytectvo a faloš. Nedostatok spoločenského taktu a zla sa zmaže úspechom. Michal má na konte sedem kníh za čo si zaslúži uznanie. Avšak ľudia sa pozerajú len na výsledok. Nezaujíma ich tvrdá práca a každodenná drina. Nepýtajú sa na samotný proces ani ich nezaujíma vnútro prežívania. Častokrát sú autori vystavení týmto povrchným záujmom a nevyhol sa tomu ani Michal. Čo je dôležité zdôrazniť - bez vytrvalosti by nedosiahol úspech ani v knižnom svete, ani v súkromnom. Preto za každým úspechom hľadajme najprv tvrdú prácu, zaujímajme sa o autora ako o človeka a majme na pamäti ľudskosť a empatiu. Michal je skvelý učiteľ. Je to učiteľ ako byť lepším človekom a ako prekonať samy seba. Lebo bez pokory niet ľudskosti.
Tento príbeh dojme a dostane sa pod kožu. Zasiahne každú vašu bunku a po jej prečítaní na malú chvíľu pocítite skutočnú podstatu lásky, takzvaný"dotyk boha." Aj keď je len marec, už teraz ju radím medzi najlepšie top pribehy za tento rok. Rozdávala by som ju na každom kroku, aby sa už ľuďom konečne otvorili oči.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
2.3.2024
vďaka za recenziu :) Čítať viac
6

Som mlada baba ktora miluje čitat ???? Je to ako by som sa ocitla v inom svete

Adelka Izáková
Overený zákazník
27.2.2024
Najväčšia sila spočíva v nás a v našom myslení. Môžeme sa nechať pohltiť temnými myšlienkami a vo svojom vnútri postupne zatrpknúť. Alebo môžme aj zlé životné situácie premeniť vo svoj prospech a využiť z nich maximum. Je to len nás, akým smerom sa náš život bude uberať. Dôležité je nikdy sa na svojej životnej ceste nevzdať, nech je akokoľvek hrboľatá a ťažká. Snívať a hlavne posúvať svoje limity. Lebo nič nie je nemožné. O tomto rozpráva vo svojom osobnom živote výnimočný a talentovaný autor Michal Škombár. Mladý muž, ktorý píše svoje knihy dvoma prstami a bradou.

Svojou biografiou nám dovolí nahliadnuť do svojho nie príliš ľahkého života. Michal je inak obdarený, trpí spinalnou svalovou atrofiou . Táto zákerná choroba mu postupne ochabovala svalstvo, až ho pripútala na lôžko a jeho verným spoločníkom sa stal dýchací prístroj. Ak si niekto myslí, že ho to položilo, je na omyle. Michal sa nevzdal a zo svojich obmedzení vyťažil čo najviac. Môže byť vzorom pre mnohých z nás. Kde je vôľa, tam je cesta.

Michal opisuje svoju chorobu s nadhľadom a vôbec to nebolo ľahké čítanie, no zároveň vo mne rástol obdiv k tomuto človeku. Občas mi síce stískalo srdce úzkosťou. Necítiť tieto autentické pocity počas ťažkých životných skúškach, ktorými si musel prejsť, by mohol človek bez kúska citu a srdca. Rozhodne to nebol môj prípad.
Súcit a ľútosť pretavil do niečoho viac, naučil sa tešiť z maličkostí, čo my ľudia už asi nedokážeme. Vytvoril si svet a predstavivosť, ktorými posúva svoje limity. Nebojí sa snívať a plniť si sny.

Začal písať knihy a je v tom naozaj dobrý, má dar slova a dokáže mnohým príbehom vdýchnuť život.
Na jeho príhodách z detstva som sa neraz zasmiala.
Má okolo seba milujúcich ľudí, ktorí pomáhajú žiť normálny život v rámci možností.

Michal mi ukázal, že aj život s hendikepom sa dá žiť naplno. Otvoril mi v mnohých oblastiach oči, za čo som mu nesmierne vďačná. Pretože sama mám určitý druh hendikepu a často som smutná, nahnevaná a zatrpknutá. Ty si mi ukázal návod, ako sa to dá. Viem, že ma čaká ešte dlhá cesta, no ak vytrvám, výsledok sa dostavý.
Už sa na svoj život a svet budem pozerať inak a verím, že aj vy, keď dáte šancu Michalovmu životnému príbehu. A verte mi, má vám čo ponúknuť. Viem, že chcem posúvať vlastne limity
Michal, skláňam pred tebou pomyselný klobúk dole. A som nesmierne rada, že som dala šancu tvojej knihe aj keď biografie moc nevyhľadávam.
Zo srdca ti prajem všetko dobré, veľa inšpirácie a ďakujem za poskytnutie knihy na spoluprácu.
Čítať viac
Michal Škombár
Overený zákazník
28.2.2024
vďaka za povzbudivú recenziu :) Čítať viac

Michal Škombár

Čítať viac

„Nech sú naše duše z čohokoľvek, tvoja a moja sú jedno.“

After 2: Sľub - Anna Todd, 2015
After 2: Sľub
Anna Todd