Opäť spolu
E-kniha

Tri odcudzené sestry, tri osamelé osudy. Dokážu si z čriepkov spomienok poskladať vzťah, ktorý im celý život chýbal? Po smrti matky sa v rodičovskom dome stretávajú jej dcéry,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2024
352 strán
5 hodín čítania

Tri odcudzené sestry, tri osamelé osudy. Dokážu si z čriepkov spomienok poskladať vzťah, ktorý im celý život chýbal? Po smrti matky sa v rodičovskom dome stretávajú jej dcéry, aby zorganizovali pohreb... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Tri odcudzené sestry, tri osamelé osudy. Dokážu si z čriepkov spomienok poskladať vzťah, ktorý im celý život chýbal?
Po smrti matky sa v rodičovskom dome stretávajú jej dcéry, aby zorganizovali pohreb. Jolene, Marsha a Annis, medzi ktorými sú veľké rozdiely nielen vo veku, ale aj vo fyzických a v povahových vlastnostiach, nemali šťastné detstvo, čo najskôr odišli od rodičov a ich osudy sa vyvíjali rozdielne. Vyslobodené z tieňa panovačnej matky, Eleanor Vamplewovej, si počas dní čakania na pohreb uvedomujú, že majú viac spoločného, ako by predpokladali.
Čítať viac
Originálny názov
Together Again
Počet strán
352
Rok vydania
2024
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
2418443
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

8 hodnotení

5
3
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

19.3.2024
Kniha Opäť spolu má rozhodne dostala. Výborne napísaný román o vzťahoch či už rodinných alebo partnerských, ktorý vo mne rezonuje aj nejaký čas po dočítaní. Je to jedna z tých kníh, pri ktorých by som privítala o čosi viac strán. Nechcelo sa mi lúčiť so sympatickými postavami. Príbeh ma neraz rozosmial, ale aj dojal. S napätím som odhaľovala rodinné tajomstvá , pričom z toho najväčšieho mi bolo naozaj ťažko pri srdci. Ak máte radi silné príbehy, táto kniha by sa mohla páčiť aj vám. Čítať viac
17.3.2024
Kniha "Opäť spolu" od autorky Milly Johnson zavedie čitateľa do rodičovského domu troch sestier za nie príliš pozitívnej udalosti, a to smrti matky. Sestry nemajú medzi sebou blízky vzťah, ktorý je poznačený veľkým vekovým rozdielom alebo je aj ovplyvnený ťažkým detstvom a chladným prístupom matky.

Aj keď by sa mohlo zdať, že príbeh je ťaživý a depresívny, mne sa veľmi páčil. Autorka dokonale vykreslila postavy, na ktorých postavila príbeh plný ťažkých tém, ako sú rodinné vzťahy, smútok, vyrovnanie sa s ťažkým detstvom a jeho ovplyvnenie osobnosti do budúcna, zanedbávanie detí či rodinné tajomstvá. Do postáv sa bolo jednoduché vžiť a precítiť tak ich vnútorné prežívanie. Autorka vytvorila dokonale odlišné postavy, ktorá bola každá iná, ale určite v nich nájdete aj podobnosť a bolo zaujímavé sledovať ich rôzne pohľady.
Dej sa tiahne pomaličky a miestami je aj predvídateľný, ale zaručene v ňom nájdete emotívny príbeh plný silných emócií. Rodinné puto je veľmi krehké a častokrát je problém vyrovnať sa s minulosťou, ktorá ťaží a ubližuje. Aby človek mohol plnohodnotne rásť ďalej, je nutné uzdraviť svoju dušu, zmieriť sa s minulosťou a nájsť svoje miesto v živote. Nájdu ho aj tieto sestry? Výborný pohľad na tému rodinných (a nie len rodinných) vzťahov, pútavý a ľahko čitateľný, ktorý ulahodí a obohatí každú čitateľskú dušu obľubujúcu silné príbehy s úžasnou psychológiou postáv.
Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Overený zákazník
12.3.2024
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
4,5*/5*

Od autorky som už jednu knihu čítala (Želám si Vianoce každý deň) a keďže som od knihy odišla s dobrou skúsenosťou, neváhala som siahnuť aj po tejto knihe Opäť spolu. A nebol to vôbec zlý ťah. Autorka ma naozaj príjemný štýl písania, ktorý je čtivý a nútil ma rýchlo otáčať stránky a ponoriť sa ešte viac do príbehu.

Príbeh je o 3 sestrách, ktoré oddeľuje 7 ročný rozdiel. Každá je iná, má iný charakter, iné zmýšľanie a bolo skvelé ich sledovať ako sa postupne menia. Puto, ktoré na začiatku nebolo príliš silné, dokonca by som povedal, že tam žiadne nebolo sa postupom príbehu zosilňovalo a zosilňovalo. Každá sa z rodinného domu pobrala hneď ako to bolo možné, takže puto si vytvoriť nestihli. Znova ich spojila až matkina smrť a opäť sa streli v rodičovskom dome.

Spolu spomínajú na zážitky z detstva a vymieňajú si spomienky na matku a pomaly k sebe znova hľadajú cestu. A aj keď si myslia, že nič spoločné nemajú, opak je pravdou. Spomínajú, odkrývajú tajomstvá a rozprávajú svoj životný príbeh a my ich len v tichosti sledujeme.

Každá zo sestier mala v určitom období života nejakého muža, ktorý zatriasol ich životom a vytvoril na ich srdci vrásku. Ale aj na tieto „zranenia“ sestry nakoniec našli náplasť a tou bola sesterská láska. A aj keď sa na začiatku knihy skoro nepoznali, na konci knihy to boli spriaznené duše.
Čítať viac
30
Overený zákazník
9.3.2024
Tri odcudzené sestry - Jolene, Marsha a Annis, sa po smrti matky stretávajú v rodičovskom dome. Každá z nich je odlišná a nachádzajú sa v úplne inej životnej situácii. Sú medzi nimi veľké rozdiely nielen vo veku, ale aj vo fyzických a v povahových vlastnostiach.

Autorka má podľa môjho názoru príjemný oddychový štýl písania, no nemôžem tvrdiť, že by ma touto knihou extra nadchla. Taký silnejší priemer, ktorý mi však príjemne spestril čítanie.

Miestami som príbeh naplno hltala a zaujímalo ma, kam bude všetko smerovať. To či si k sebe tri sestry napokon našli cestu si musíte prečítať, ale ak obľubujete knihy s oddychovým tempom, tak toto je pre vás. Nenáročné čítanie, avšak nechýbajú náročnejšie témy - vzťahy, pochopenie, láska, hľadanie cesty. Okrem iného je dej trochu viac predvídateľný, ale mne to zo zážitku z čítania neubralo.

Vám knihu napriek všetkému odporúčam. Možno si k nej nájdete cestu a svojim príbehom si vás získa naplno.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
8.3.2024
Príjemné čítanie
Po smrti matky Eleanor sa pred pohrebom stretávajú v rodičovskom dome jej tri dcéry: Jolene, Marsha a Annis. Tri sestry sú tak odlišné, ako len môžu byť a každá z nich si na srdci a duši nesie nejakú traumu. Kvôli väčším vekovým rozdielom si príliš nerozumeli, ale konečne si k sebe začínajú nachádzať cestu. Tajomstvo ukrýva aj ich susedka Sally a kapitoly s rozprávaním samotnej nebohej Eleanor zavedú čitateľa do minulosti. Čo sa odohralo pred viacerými rokmi a malo to ďalekosiahle následky?
Autorka čitateľom prináša príbeh v prvom rade o vzťahoch - rodinných, partnerských a priateľských. V knihe sa okrem nich nájdu aj témy pravej či zakázanej lásky, toxického vzťahu i klamstiev. Počas čítania som mala pocit, akoby som sestry poznala a videla im do hláv, ich charaktery boli vykreslené dobre. Ide o príbeh zo života, aký sa môže odohrávať aj vôkol nás a niekto možno niečo podobné zažil, aj keď dúfam, že príliš veľa z deja nie, pretože by vám potom rozhodne ostali jazvy na duši ako hlavným postavám. Avšak niekedy stačí malé nakopnutie, opora a človek sa pohne správnym smerom vpred. Taký je aj príbeh troch sestier v knihe, ktorý síce bol trošku zdĺhavý, predvídateľný, bez markantných zvratov a koniec bol očakávaný, ale aj napriek tomu je napísaný veľmi dobre a jeho čítanie som si vychutnala. Vyskúšajte aj vy túto knihu, možno vás prekvapí tak ako mňa.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Nie je podstatné, akí sme odolní voči cudzej sile. Dôležité je, akí sme silní voči vlastnej slabosti.“

Tam Tam Tri - Boris Filan, 1999
Tam Tam Tri
Boris Filan