Dirty Laundry (český jazyk) - Richard Pink, Roxanne Emery, AURORA, 2024

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Dirty Laundry (český jazyk) - Richard Pink, Roxanne Emery, AURORA, 2024
Dirty Laundry (český jazyk) - Richard Pink, Roxanne Emery, AURORA, 2024

Dirty Laundry (český jazyk)

Vydavateľstvo
AURORA, 2024
Počet strán
  • Brožovaná väzba
  • Čeština

Pripravujeme

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Špinavé prádlo - Richard Pink, Roxanne Emery, AURORA, 2023
Brožovaná väzba
Slovenčina, 2023
Na sklade > 5 ks

12,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

14 hodnotení

8
6
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

9
Malé jablko - Katarína Hybenová, 2021
Práve čítam
Malé jablko

Som bezhlavo zamilovaná do YA, NA, romantických a erotických kníh. Okrem toho ma baví cestovať, piť zelený čaj a prechádzky.

Michaela @books.collection
Overený zákazník
17.4.2024
Špinavé prádlo
Tak toto ma dosť prekvapilo. Veľmi pútavé čítanie obohatené o skutočné, miestami dosť smutné zážitky, ktoré si človek s ADHD zažije a ani nevie, že ADHD má. Krásne popísané príklady, rady, pomoc. Túto knihu by si mal každý prečítať a aspoň troška pochopiť, aké ťažké to takýto ľudia majú a ako im môžeme pomôcť. Super! Čítať viac
11.2.2024
Vtipný sprievodca ADHD
Podozrenie na ADHD respektíve niektoré jeho symtómy ako je hyperfixácia, časová slepota či vyhýbanie sa úlohám na sebe pozorujem už nejakú dobu.

Ale viete ako to je stále sa presviedčate, že ste si skrátka len niečo vykonštruovali a idete ďalej. No po prečítaní tejto knihy som si uvedomila niekoľko vecí.

Za prvé v slovách Rox a Richa som sa našla, akoby pomenovali to, čo som ja sama nedokázala.

Za druhé ADHD netreba vnímať len ako nejakého negatívneho strašiaka. ADHD prináša so sebou aj nespočetné množstvo výhod od kreativity až po rýchle učenie.

Za tretie to, že niektoré aspekty vášho života postihuje ADHD ešte neznamená, že ste nejaký chybný kus s tou správnou podporou a tréningom nič nie je také zlé ako sa zdá na začiatku.

Každý človek je iný a má rôzne symptómy no je lepšie aby ich posúdil odborník nie google, kniha či internet aj keď môzu byť v prvotnej fáze veľmi nápomocné. Nezabúdajte prosím, že len lekár dokáže plnohodnotne posúdiť, či sa vaše symptómy prejavujú samostatne vďaka niečomu inému alebo ide naozaj o ADHD.

Každopádne v mnohých smeroch mi kniha otvorila oči a považujem ju za cenný prínos pri provtnej samodiagnostike. Taktiež je skvelým sprievodcom, pokiaľ už v rodine či vo svojom okolí máte ľudí, ktorý majú ADHD oficiálne diagnostikované. Pomôže vám pochopiť ako funguje mozog neurodivergentných ľudí a prinesie do vaších vzťahov viac empatie.
Čítať viac
Aurora
Neoverený nákup
13.2.2024
Ahoj Patrik, prešlo to niekoľko stupňovou redakciou a to doslova. Ale pri voľbe medzi bielizňou a prádlom - sme sa rozhodli pre prádlo, lebo to lepšie znie ako bielizeň, bez ohľadu na bohemizmus. A aj graficky je to kratšie na prebal. Dalo by sa k tomu viac pre a proti - ale názov sme volili vedome. Čítať viac
10

Mám 33 rokov a som mamička dvoch detí.Cez deň nemám veľa voľného času, ale večer keď deti zaspinkajú príde môj čas a čítám niekedy aj do rána.

Beatrica Juráková
Overený zákazník
8.1.2024
Špinavé prádlo
RICHARD PINK A ROXANNE EMERY - ŠPINAVÉ PRÁDLO

"Dospelosť bola stúpajúci príliv a ja som nevedela plávať."

Výrazom ADHD som sa strela ešte na vysokej škole. Učili sme sa o tejto diagnóze ohľadom detí, preto som bola veľmi zvedavá, ako to vyzerá v reálnom živote u dospelých.

"Božemôj, to nie som len ja."

Príbeh nám rozpráva jeden manželský pár. Bez servítky nám vyrozprávajú, čo všetko zažili pred určením diagnózy a potom. Ako sa im úplne zmenil život, aké boli prvé príznaky a čo všetko vymysleli, aby sa im žilo ľahšie. Každá kapitola rieši iný symptón, vlastné zážitky a riešenia/rady na uľahčenie života s ADHD.

"Súcit a neodsudzovanie prinesú viac pozitívnych zmien ako hanba a odsudzovanie."

V príbehu ma zarazila jedna veta, ktorú napísal Richard v zmysle takého, že keby manželke neurčili diagnózu, možno už nie sú spolu. Myslel si, že tie veci (ako napríklad nedochvílnosť, strata vecí) robí Rox naschvál. Že si neváži ich vzťah ani jeho.

Koľkokrát sa nám to stane v živote? Súdime podľa toho čo vidíme, zažijeme, ale neopýtame sa toho druhého prečo to robil, alebo či je všetko v poriadku?! Nekomunikujeme spolu, lebo už nemáme toľko času na toho druhého. Vlastne nemáme čas ani žiť! A niekedy by stačilo, aby sme si všímali toho druhého...

Nikdy nemôžeme vedieť, kto s čím bojuje, čo dusí v sebe a s akými démonmi musí čeliť každý deň. O tomto je táto kniha! O každodennom boji, aby ľudia pochopili, čo všetko táto choroba prináša. Ale hlavne o boji, ktorý musia ľudia, ktorým diagnostikovali ADHD vyhrať sami so sebou! Aby sa naučili s tým žiť, prijali sami seba!

"Zrazu sme boli obaja v jednom tíme a pracovali sme na rovnakom cieli: ako by sme sa v tom mohli navzájom podporiť?"

Aj keď sa z príbehu dozvieme ťažkosti, príznaky, ktoré prináša táto choroba, celý čas som cítila lásku. Je to príbeh o neskutočnej láske, obetavosti, trpezlivosti a hlavne pochopenia a v neposlednom rade o neopísateľnej podpore! Nechcem byť citlivka, ale láska naozaj pomôže. Keď sa máš na niekoho obrátiť a úprimne povedať čo prežívaš, to je na nezaplatenie a je to najväčšia pomoc, akú kedy si mohol dostať!

Všetko sa to začalo s jedným zverejnením videa na internete. Vtedy Rox prišla nato, že veru nie je sama. Ako plynul čas, tak ako aj videí, aj sledovateľov pribúdalo. Takto vznikla aj kniha, ktorá nám pomôže pochopiť túto chorobu, ale hlavne pomôže ľuďom, ktorí už s touto chorobou žijú.
Čítať viac
Nikoleta Tužinská
Overený nákup
6.1.2024
Myslím si, že knihu by som odporučila najmä ľuďom, ktorí už majú základné informácie o ADHD, ale stále hľadajú spôsob, ako s ním vyrovnať vo vzťahoch. Zameriava sa síce len na niekoľko oblastí života, ale obsahuje zaujímavé rady. Nie je to žiadna biblia ľudí s ADHD, ku ktorej sa potrebujete vracať každý deň, ale určite stojí za prečítanie. Pozitívne hodnotím aj krátkosť kapitol :) Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
5.1.2024
Veľmi dobrá kniha
Možno vám po prečítaní názvu knihy nejdú dokopy súvislosti medzi špinavým prádlom a ADHD, ale po pár stranách vám to zmysel dá a budete lepšie rozumieť hlavne dospelým s touto chorobou. Aké je milovať niekoho, kto ADHD má diagnostikované? A aké je to s niekým žiť ešte predtým, než sa vôbec choroba potvrdí? Autorský manželský pár čitateľom prináša skvelý pohľad do svojho života a verte mi, budete častokrát otvárať oči a mnohé sa dozviete. Ja by som chcela o nich vedieť ešte omnoho viac, tak ma čítanie pohltilo.
Zaujímavé je čítanie opisov samotnej Roxanne s ADHD i jej manžela Richarda. Prostredníctvom 10 symptómov ADHD vám priblížia ,,nástrahy" bežného života - pre Roxanne sú už obyčajné činnosti náročné (sprchovanie sa, čistenie zubov, pranie, upratovanie,...). Pre spolužitie dvoch tak odlišných ľudí je veľmi potrebné pochopenie a základom je obrovská podpora a partnerská pomoc. A bez lásky to nejde vôbec. Veď taký šatník má Roxanne na zemi - jedným slovom bordel. Ale to nie je všetko. Ak chcete vedieť o ADHD v dospelosti a čo všetko taký život obnáša, táto kniha je na to ako stvorená. Veľmi milo ma prekvapila a je ozaj veľmi dobrá.
Čítať viac
@magical_nights_with_book
Neoverený nákup
17.12.2023
Ako sa popasovať (aj vo vzťahu) s ADHD
Čoraz častejšie sa dnes hlavne pri neposedných deťoch hovorí o ADHD. Táto téma sa však týka aj dospelých. Rox Emeryovej ho diagnostikovali v jej 36. rokoch. Knižka nie je písaná odborne, ale vychádza z osobných skúseností Rox, a jej manžela Richa, a preto je autentická a oveľa viac prístupnejšia širšiemu publiku. V desiatich bodoch sa venujú symptómom ADHD, medzi ktoré patrí strácanie dôležitých vecí, „časová slepota“, hypersústredenie, nedostatočná osobná hygiena, problémy s upratovaním obydlia či finančné problémy a iné. Pri každom symptóme dávajú konkrétne príklady zo svojho života, a zároveň dávajú na jednej strane osobe s ADHD návrhy, ako sa s týmito problémami popasovať, a na druhej strane jej blízkym tipy, ako človeka s ADHD v týchto situáciách podporiť.
Táto knižka môže byť dobrá pomôcka pre ľudí, ktorým diagnostikovali ADHD, alebo aj pre ich blízkych, aby vedeli, ako je možné k týmto symptómom pristupovať, aby svojich blízkych podporili.
Čítať viac
4.12.2023
Autentické, vtipné, praktické
Nenechajte sa odradiť nadpisom "bestsellerová senzácia" - kniha je naozaj praktický, autentický sprievodca pre ľudí s ADHD aj ich partnerov, alebo iných blízkych - ponúka oba pohľady, nie len samotného človeka s ADHD, ale aj partnera, čo vnímam ako veľkú pridanú hodnotu. Okrem praktických rád ponúka čitateľovi s ADHD, alebo jeho blízkemu pocit pochopenia práve cez autenticky zdieľané príbehy zo života s ADHD. Je to príjemný a užitočný doplnok ku komplexnej liečbe ADHD. Čítať viac

Vydavateľstvo AURORA

Čítať viac

„A najdôležitejšia vec, ktorú by ste si mali zapamätať: pravidlá neexistujú.“

Sila podvedomia - Kimberly Friedmutter, 2020
Sila podvedomia
Kimberly Friedmutter