Na jednej lodi
E-kniha

(Tak trochu) nepodarená stanovačka, voda, hviezdy… a chalan, ktorý vôbec nie je jej typ. Študentka Izabela dorazí na víkendové kempovanie s kamarátkami ako posledná.... Čítať viac

Vydavateľstvo
Elist
288 strán
4 hodiny čítania

(Tak trochu) nepodarená stanovačka, voda, hviezdy… a chalan, ktorý vôbec nie je jej typ. Študentka Izabela dorazí na víkendové kempovanie s kamarátkami ako posledná. Neplánovane ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

8,95 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

(Tak trochu) nepodarená stanovačka, voda, hviezdy… a chalan, ktorý vôbec nie je jej typ.
Študentka Izabela dorazí na víkendové kempovanie s kamarátkami ako posledná. Neplánovane tak samu seba pripraví o miesto na spanie v spoločnom stane.
Čo jej ostáva?
Zavesiť sa na krk absolútne neznámemu chalanovi, ktorého by si za iných okolností zrejme vôbec nevšimla. Letné noci, vzájomná blízkosť a Ľubošova obdivuhodná povaha však urobia s Izabelou divy.
Stanovačka, ktorá sa jej zo začiatku javila ako tá najhoršia na svete, sa odrazu stane takou jedinečnou, že na ňu už nikdy v živote nezabudne. Uvedomí si, že z kamarátok dopadla najlepšie.
Lenže nevie úplne všetko…
Čítať viac
Počet strán
288
Naše katalógové číslo
2306683
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Elist
Pre koho
young adult, pre dievčatá
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

6 hodnotení

1
2
0
2
1

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

5
Overený zákazník
2.4.2024
Enja opäť nesklamala !
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Po rokoch som objavila knihu od Enji Rúčkovej, neváhala som a hneď som si ju musela odniesť so sebou. Bola som hrozne zvedavá, či bude rovnako skvelá ako jej predošlé diela. A naozaj je!
Môj prvý román bol práve od tejto autorky a tak som si už v puberte vytvorila akýsi vzťah k jej knihám, ktoré stále milujem.
Román Na jednej lodi, sa číta ľahučko a je to perfektná oddychovka, hoci sa autorka venuje vážnejším témam #nasilie #väzenie #samota #alkohol #znasilnenie #nelaskarodicov

Ľuboš a Iza sú pre seba stvorení, hoci každý z nich rieši kopec problémov. Nakoniec si uvedomia, že spokojný život dosiahnu LEN SPOLU...

Odporúčam!
Čítať viac
Ema007
Neoverený nákup
12.3.2024
Sklamanie
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Začiatok bol fajn, ale potom (už počas druhého dňa v rekreačnom stredisku) to začalo ísť dolu vodou. Ľuboš mi bol vyslovene nesympatický to, ako sa Izabely furt dotýkal a ako jej neustále pchal ksicht rovno pred tvár. A napriek tomu, že ho nezaujímali dievčatá, ktoré sa pretŕčajú a správajú sa ako štetky, sa zachoval ako totálny idiot, keď ho Izzy pobozkala. Nedá mu vášnivý bozk a on sa jej doslova vysmeje, že je neskúsená a kladie jej pridrbané otázky? To mi jeho osobu ešte viac znechutilo, hoci autorka v nás chcela vzbudiť dojem, aký je zdržanlivý a trpezlivý a skrátka úžasný, a pokúšala sa ho vykresliť ako stelesnenú dobrotu (asi mám inú predstavu o super chalanoch).

A keď sa po odlúčení opäť stretli... To čo malo byť akože v tom kníhkupectve? Čo za divadlo to tam Ľuboš akože hral? Neskôr sa to Izabele pokúsil vysvetliť, ale to bola taká kravina, že som len neveriacky dvíhala obočie a znechutene gúľala očami.

A potom už autorka asi nevedela, ako rozvinúť zápletku, tak všetky ich interakcie prebiehali ako cez kopirák on ju ignoruje, ju potom niekto obťažuje, tak hneď uteká za ním, nech ju zachráni, on sa hrá na veľkého macha a potom ju zas oblbuje sladkými rečami. A to isté stále dookola.

Keby Izabelu otravoval len jeden chalan, tak je to v poriadku, ale aby sa to dialo takmer na každom jej kroku? Podľa autorky po svete očividne behajú len chalani, ktorí nechápu, čo znamená slovko NIE.
A Ľuboš sa zas neustále rozháňal päsťami a vkuse by niekoho prizabíjal podľa mňa to nie je celkom normálne a chalan má fakt vážny psychický problém. Ja osobne by som sa od takého násilníckeho typu držala čo najďalej.

A ešte by som sa rada vyjadrila k Heni a Mare to čo boli za kamošky? Nabalia si chalanov, privedú ich do stanu, aby si s nimi užili, a vôbec ich nezaujíma, čo bude s ich kamoškou? Kde strávi noc? Kde bude spať? Sorry, ale ja by som sa na také kamarátky okamžite vysrala.
Čítať viac
Daniela
Neoverený nákup
23.1.2024
Počas môjho dospievania bola Enja moja najobľúbenejšia spisovateľka. Často po niektorých knihách siahnem aj po XY rokoch a sú skvelé. Vedela som že tento teen obsah už možno nebude pre mňa ale spoliehala som na určitú kvalitu na ktorú som od Enji zvyknutá. Žiaľ, v tomto prípade som mala pocit, že knihu písal úplne niekto iný. Po 180 stranách som to vzdala a nedokázala knihu dočítať. Nemá hlavu ani pätu. Celý príbeh je extrémne predvídateľný, plytký a len ťažko uveriteľný. Za mňa najväčšie čitateľské sklamanie za posledné roky. Čítať viac
8.1.2024
Na knihách tejto autorky som vyrastala, preto keď som sa dozvedel, že jej po dlhšom čase vyjde nová kniha, veľmi som sa potešila. V čase môjho dospievania patrila Enja spoločne so Zuzkou Šulajovou ku kráľovnám slovenských YA romantických príbehov. Čítať po istom časovom odstupe autorkinu novú knihu vo mne vyvolalo slušnú dávku nostalgie. Priznám sa, že k Na jednej lodi mám síce určité výhrady a k úplnej spokojnosti som tu niečo postrádala, no napriek tomu sa mi príbeh páčil a jeho čítanie som si užila.

Stredoškoláčka Izabela bola fajn baba a ukázala nám hneď niekoľko svojich stránok, tú drsnú i tú citlivú. Určité rodinné udalosti ju podľa mňa primäli predčasne dospieť a v niektorých veciach bola vyspelejšie a zodpovednejšie než jej rovesníci. V určitých momentoch však najprv konala, až potom premýšľala, a hoci to nerobila so zlým úmyslom, dostalo ju to neraz do problémov. Vyžarovala zo seba niečo magické, čo nebolo len zásluhou jej správania, ale aj jej vzhľadu.

Ľuboš na mňa na prvý pohľad pôsobil ako človek, ktorý sa vie tešiť z maličkostí a k spokojnosti toho nepotrebuje veľa. Bolo mi však jasné, že niečo skrýva a postupne sa čoraz viac ukazovalo, ako ho jeho minulosť poznačila. Zo všetkých narážok som si postupom času v hlave vytvárala teóriu o tom, čo sa mu asi stalo, čo sa nakoniec viac-menej potvrdilo. Niekedy sa vie s nami život pekne zahrať. Našťastie, mal aspoň skvelého kamaráta, ktorý bol preňho v ťažkých časoch veľkou oporou, mohol sa oňho oprieť a vždy spoľahnúť.

Kniha je rozdelená na dve časti. Prvá sa odohráva počas stanovačky a v podstate jej nemám čo vytknúť. Užívala som si spoznávanie a zbližovanie našej dvojice a to, že im v ceste stálo mnoho prekážok a nemohli byť spolu, robilo ich vzťah ešte príťažlivejším. V druhej časti moje nadšenie trochu opadlo. Niektoré veci sa tu v podstate opakovali (máme/nemáme šancu na spoločnú budúcnosť), radšej by som prijala nejaké iné zápletky, Izabela zostala skôr ustráchaná a Ľuboš zasa taký vážnejší, temnejší, viac sa mi páčili takí, akých sme ich poznali na začiatku. Jednoducho mi tu chýbalo niečo, čo by ma posadilo na zadok.

Autorka do príbehu zaradila aj viacero vážnych tém ako sexuálne obťažovanie, násilie, narušené rodinné vzťahy, problémy súčasnej mládeže a podobne. Samozrejme, že badať zmeny aj v jej štýle písania (keď to porovnám s jej staršími knihami), aspoň na mňa pôsobil tak "dospelšie" (neviem nájsť vhodnejší výraz). Dúfam, že na jej ďalšiu knihu si počkáme kratší čas ako sme čakali na túto novinku.
Čítať viac

Enja Rúčková

Čítať viac

Vydavateľstvo Elist

Čítať viac

„Keď mám na to náladu, dokážem ju rozosmiať, vtedy sa smeje najmä na sebe, čo je akýsi druh lásky, pretože som tým ocenil niečo v nej.“

Intimita - Hanif Kureishi, 2017
Intimita
Hanif Kureishi