Bazár démonov - Pavel Chodúr, Columbus, 2023

14,70 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Bazár démonov

Sarantos Petrakis je zamestnanec farmaceutickej firmy žijúci v malom meste v stredne Európe. Jeho život vyzerá idylicky až do momentu, kedy sa mu začnú v byte zjavovať... Čítať viac

Vydavateľstvo
Columbus, 2023
216 strán
3 hodiny čítania

Sarantos Petrakis je zamestnanec farmaceutickej firmy žijúci v malom meste v stredne Európe. Jeho život vyzerá idylicky až do momentu, kedy sa mu začnú v byte zjavovať mytologické bytosti... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
15,00 €

14,70 €

-2 %
Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Bazár démonov - Pavel Chodúr, Columbus, 2023
14,70 €

Viac o knihe

Sarantos Petrakis je zamestnanec farmaceutickej firmy žijúci v malom meste v stredne Európe. Jeho život vyzerá idylicky až do momentu, kedy sa mu začnú v byte zjavovať mytologické bytosti. Táto skutočnosť, spolu so zúriacim vírusom v uliciach, mu začína výrazne narúšať psychické zdravie. Napriek počiatočnému skepticizmu pochopí, že prapodivné bytosti sú reálne a on musí využiť všetok svoj um, aby ich opakované návštevy prežil. Jeho jedinou nádejou je vyslanec Najvyššieho, ktorý má v našom svete uchovávať rovnováhu. To mu ale značne komplikuje Kráľ v žltom. Ten ako prevádzkovateľ Bazáru démonov za sebou umne zametá stopy a privádza na svet stále viac nechceného chaosu. Stihne vyslanec zachrániť aspoň niekoho?
Čítať viac
Počet strán
216
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×200 mm
Hmotnosť
280 g
ISBN
9788071362258
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2239995
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Columbus
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

6 hodnotení

4
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

10

Mám 33 rokov a som mamička dvoch detí.Cez deň nemám veľa voľného času, ale večer keď deti zaspinkajú príde môj čas a čítám niekedy aj do rána.

Beatrica Juráková
Overený zákazník
27.2.2024
Bazár démonov
PAVEL CHODÚR - BAZÁR DÉMONOV


"V tme sa niečo pohlo. Tentoraz výraznejšie ako veľakrát predtým. A do miestnosti vošli tri tiene."

Toto bol ten moment, keď som s vreskotom zahodila knihu a zababušila sa do periny. Áno, som šumienka...mne stáčí toľko a už mesiace nespím. Napriek tomu zbožňujem strašidelné a nechutné príbehy!

Potom, ako som predýchala ten moment viac takýchto strašideľných chvíľ som nezažila, čo mi bolo aj trošku lúto, ale nechutnosti nechýbali. Čítala som rôzne recenzie, kde písali, že začiatok je trošku "light". Mne to tak nepripadalo. Kedže ide o prvú časť série, tak si myslím, že nám autor pekne a pochopiteľne vysvetlil, kto je kto a akú rolu má v príbehu. Veľmi si cením aj to, že napísal zvlášť kapitolu, aby nám ukázal minulosť "našich" troch démonov a opísal aj ich silu a schopnosti. Ako napríklad vysanie duše z človeka, alebo stiahnutie z kože aby im mohli zobrať identitu.

"Jedinou vašou možnosťou, je hrať podľa mojich pravidiel."

Sarantos žil svoj kľudný, pohodlný život, krásne sa mu vyvýjal vzťah s Lindou. Chcel sa stať slávnym fotografom. Jednu noc sa mu objavil v tme jeden tieň. Nechcel veriť vlastným očiam, keď prišiel nato, že je to nadprirodzená bytosť a hlavne, že je veľmi zlá. Vtedy ešte nevedel, že ho sleduje viac takýchto tieňov/démonov.

"Potrebuje viac duší. Omnoho viac. Potrevobala strach."

Jediné, čo od neho chcú, aby fotil a jeho odmena zato by bola, že sa stane slávnym fotografom. Dokázali by ste odfotiť ľudí, keď po fotení zmiznú zo zeme? Ako keby nikdy neexistovali a žili by ďaľej iba na fotkách?

"Živý sa jej výdychmi a strachom...Dá jej dole tričko aj nohavičky a potom ju začne sťahovať z kože."

Jedna myšlienka ma veľmi chytila, bolo to v zmysle toho, že Diabla už v pekle nestretneš, lebo je medzi nami na zemi. A keď sa tak zamyslíme, je to pravda! Koľko zla je na svete? Ubližujeme si navzájom, sme k sebe zlí.

Našim hlavným hrdinom je Arturo Kobayashi, ktorý prenasleduje stopy démonov a chce očistiť svet od nich. Veľa som sa o ňom nedozvedela, preto sa teším na pokračovanie. Pripadá mi zaujímavý a som zvedavá na jeho príbeh.

"Pozrela sa za seba a uvidela dlhú červenú ruku, ako trčí spod dverí a načahuje sa po kľúčiku v zámke."

Ako sa to celé skončí? Čo bude so Sarantosom, keď nechce spolupracovať? A keby aj áno dá sa veriť démonovi?!

Príbeh bol napísaný dynamicky, neboli zbytočné omáčky (čo mi úplne vyhovuje). Veľmi som zvedavá na pokračovanie, dúfam, že netreba dlho čakať. Autor má dobrú fantáziu, vie sa pekne hrať aj so slovami a cením si aj jeho humor.
Čítať viac
22.1.2024
Bazár démonov je úvodný diel série o záhadnom mužovi menom Artur Kobayashi,ktorý pre mňa ostal záhadou aj po dočítaní knihy. Predpokladám, že práve to bol zámer autora a viac mi ho priblíži v ďalšej časti. V tomto príbehu dostali viac priestoru obyčajní ľudia a démonické bytosti.

Ale poďme pekne po poriadku...

Začiatok knihy tvorí hneď niekoľko zaujímavých prológov o úplne neznámych ľuďoch. Najskôr vám ich pôsobenie nedáva žiadny zmysel ale postupne budú tvoriť dôležitú súčasť príbehu.

Spoznávame Sarantosa Petrakisa, Gréka,ktorého "zavialo" až do Bratislavy a mladú Lindu,s ktorou sa medzi nimi postupne rozvíja vzťah. Kde tu sa mihnú počas toho postavy 3 tajomných tieňov.

Trošku pomalší rozbeh...už som chcela frflať, no a potom to zrazu príde a zašlape to, ako keď si dáš za jeden z poriadnej vysokopercentnej domácej pálenky.A potom sa tam ľudia moji začali diať riadne "bujačiny". Tak by som Vám hneď chcela opísať niekoľko nechutných scén,ktoré ma nadchli ale zaspoilerovala by som celú recenziu. Toto mne perfektne sadlo a užila som si celý zvyšok knihy. Keby som mala po ruke pokračovanie, hneď by som sa do neho pustila. Ja len dúfam,že sa na ňom usilovne pracuje a čoskoro sa ho dočkám. Určite odporúčam ak máte radi fantasy,horor,tajomno a drsnejšie scény.
Čítať viac
Silvia
Neoverený nákup
16.12.2023
Veľká dávka temna a strachu
Desivé, naozaj desivé. O to viac, že je príbeh zasadený na Slovensku - v Bratislave…. Popis miest je až reálne mrazivý. Uveriteľné fantasy - démoni a zlo je všade naokolo, živia sa našim strachom. Po prečítaní zostáva mrazivý pocit, nemôžem sa dočkať pokračovania. Dúfam v dobrý koniec! Čítať viac
Viktória
Neoverený nákup
5.12.2023
Parádna fantasy knižka z prostredia Slovenska
Za mňa naozaj veľmi dobre a pútavo napísané, zhltla som to za 2 dni. Prvky fantasy v skutočnom svete sú parádne zakomponované. Dej je komplexný, má niekoľko dejových línií a v niektorých momentoch je jemne strašidelný a hlavne nečakaný. Veľmi sa teším ako sa bude príbeh vyvíjať v pokračovaní knihy :) Čítať viac

„,,Ľudia, ktorí si myslia, že šťastie sa prikloní na ich stranu aj napriek všetkej logike a overenej matematickej pravdepodobnosti, pretože keď si tajne myslíte, že ste stredom vesmíru, máte pocit, že máte neskutočné šťastie.““

Hra so svetmi - Neal Shusterman, 2022
Hra so svetmi
Neal Shusterman