Rty s příchutí vína - Aleš Novotný, Cosmopolis, 2023

12,07 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Rty s příchutí vína - Aleš Novotný, Cosmopolis, 2023
Rty s příchutí vína - Aleš Novotný, Cosmopolis, 2023

Rty s příchutí vína

Elena zažívá krušné časy. Nedávno se rozešla se svým žárlivým přítelem. V jednom kuse se dohaduje s tátou, protože nedokáže skousnout jeho sexistické manýry, které začíná... Čítať viac

Vydavateľstvo
Cosmopolis, 2023
192 strán
3-4 hodiny čítania

Elena zažívá krušné časy. Nedávno se rozešla se svým žárlivým přítelem. V jednom kuse se dohaduje s tátou, protože nedokáže skousnout jeho sexistické manýry, které začíná přebírat i její mladší bratr Lukáš. Navíc začaly letní prázdniny a máma jí... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština

12,07 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Elena zažívá krušné časy. Nedávno se rozešla se svým žárlivým přítelem. V jednom kuse se dohaduje s tátou, protože nedokáže skousnout jeho sexistické manýry, které začíná přebírat i její mladší bratr Lukáš. Navíc začaly letní prázdniny a máma jí domluvila tu nejhorší možnou brigádu. Elu tak teď místo pohodičky v klimatizované kanceláři čeká úmorná dřina na rozpálené vinici.

Všechno má ale svoji světlou stránku – ta se v tomto případě zhmotnila v osobě Nikolase, Elenina sexy parťáka z vinohradu. Mezi mlčenlivým dlouhánem a svéráznou dívkou brzy přeskočí jiskra. Jenže i pan Dokonalý má svá tajemství a pokud se má jejich vztah změnit v něco víc než jen letní milenecké vzplanutí plné vášně, budou muset překonat nejednu překážku.
Čítať viac
Počet strán
192
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
230 g
ISBN
9788027151783
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1991329
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Cosmopolis
Pre koho
young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,1 / 5

9 hodnotení

1
8
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11

Som vášnivý čitateľ čo číta aj 4 knižky naráz. Žijem knhami. Milujem knihy. Už od 10 yeas som začala chodiť do knžnice a požičiavala si aj 11 knih.

Lover Love
Overený zákazník
2.10.2023
Top
Recenzia:
Na videnie, útla a zlatá knižočka. Ale aj obsah stál za to.
Kniha ktorá ide z dobou. Autor to dobre vymyslel.

Sledujeme mladú hrdinku cez leto. S brigádou kde to bude crazy. Trochu.
Oblasť mi trochu pripomína kde bývam. Víno, jarmok, vinobranie. Dielo ktoré sa akurát hodí do tohto obdobia. Kde sa 'oslavuje ' Víno. Je. Pije. V podstate. Burčiak. Atrakcie.

Kniha je zameraná na LQBTQ komunitu. Romantiku. Ale aj to že aký ľudia dokážu byť hnusný. Odsudzovať za to že máš inú orientáciu. No a čo?! A z môjho okolia poznám takých čo odsudzujú. Hneď ich zastavím.

Romantickú linku zvládol autor výborne. Na môj vkus by to bolo rýchle takto sa zblížiť. Ale každý je iný.

Odporúčam pre čitateľov, ya, majú radi LQBTQ. Kto potrebuje vypnúť.
Hľadá nenáročnú romantiku. Kde hlavná hrdinka môže byť vaša kamoška. Knižná kamoška.

Kniha u mňa rezonuje 50 na 50 v podstate. Bolo tam niečo čo mi tam nesadlo. Detaily ako ide hlavná hrdinka na záchod... A niekedy zvláštne opisy že sa jej páči podpazušie. Je za mňa divné.
Ale niekomu sa to môže páčiť.

Hodnotenie 3/5

Za knihu ďakujem @grada_sk

#recenzia #knizockazlasky #lqbtq #love #lover #loves #lovebook #víno #jarmok #vinobranie #motivation #love #photooftheday #art #rakúsko #austria #milujemeknihy #art #artist #polishgirl #girly #knihyknihyknihy #kniznizavislaci #moots #pics #romance #roman #spolupráca #bookgram #blog #blogger #blogueira
Čítať viac
19
Overený zákazník
26.9.2023
Zaujímavé
Tenunká jednohubka na posedenie v sebe skrýva čosi viac.
Pohľad na svet dnešnej doby, pohľad na lásku v akejkoľvek podobe.

Najprv som si šomrala popod nos a prevracala očami, ale keďže sú ľudia stále viac nechápaví, stále viac nevraživí a kritickí najviac voči druhým a málo k sebe samým, tak si žiadalo aby vznikla napríklad aj táto knižka, ktorá podporuje inakosť a prosí o prijatie ľudí takých, akí v skutočnosti sú.

Myslela som si, že to bude len taká letná romanca. Prirútila sa ako letná búrka, bola krátka no intenzívna, poučná, milá a sexi.

Neviem prečo sa autor rozhodol písať z pohľadu ženy, lebo za mňa by to bolo lepšie naopak, pretože ten testosterón tam je dosť citeľný.

Dielo môže pôsobiť trochu zrýchlene, ale také už letné lásky sú. A tie sa môžu pretaviť v niečo viac.

A kedže teplé dni ešte pretrvávajú, táto romanca z prostredia viníc je aktuálne stále skvelou voľbou.
Čítať viac
23

Všetky moje recenzie nájdete na instagrame @luckylady.stories :)

Luckylady .stories
Overený zákazník
18.9.2023
Nečakala som, že táto kniha ma tak vtiahne do deja. Je to taká príjemná jednohubka, ktorá sa veľmi dobre číta a vy sa ani nenazdáte a už je príbehu koniec. Romantická linka bola veľmi milá, ale ničím výnimočná.


Prostredie príbehu je veľmi priaznivé, väčšinou sa nachádzame na brigáde vo vinohrade a tieto scény ma bavia. Autor však do knihy vložil aj niekoľko myšlienok, ideí a chce niečo povedať k určitým témam - a to sú: lgbt, sexistické narážky a pod. Tu je veľmi tenká hranica, pretože som z knihy cítila, že niektoré myšlienky boli niekedy už prezentované príliš. Bolo cítiť, že autor má k týmto témam veľa čo povedať a chce ovplyvniť spoločnosť.

Čo sa týka mňa, až tak mi to nevadilo, ale niekomu to vadiť môže. A naopak, niektorí sa môžu príjemne stotožniť a nájsť sa v týchto otázkach sexuality.

Autor sa však zvládol výborne vcítiť do ženského tela a premýšľania, keďže tu máme napísanú hlavnú hrdinku z pohľadu mužského autora. Hlavná hrdinka bola napísaná veľmi vierohodne a autor tú to stránku zvládol na výbornú.

Veľmi ma prekvapili vedľajšie postavy, boli mi sympatické, ale najviac ma prekvapil bývalý priateľ hlavnej hrdinky. Nečakala som, že sa bude takto vyspelo, vyrovnane a až kamarátsky správať. Bol to veľmi príjemný pohľad na to, ako môže ukončený vzťah pokračovať v neutrálnom priateľstve bez akýchkoľvek ďalších emócií a vyhranených situácií.

S hlavnou hrdinkou som vždy súhlasila v rozhovoroch s otcom. Dávala som jej za pravdu vždy, keď sa mu snažila prehovoriť do duše, čo sa týka správania sa k nej a k jej bratovi. Absolútne mala pravdu po všetkých stránkach, otcovia by nemali podnecovať vo svojich synoch takéto sklony. Nie vždy je pozornosť muža vyžiadaná, napriek oblečeniu ženy. Súhlasila som ale aj s otcom hlavnej hrdinky, že aj oblečenie by malo zodpovedať k tomu, ako sa chce žena prezentovať. Samozrejme, to ale nedáva žiadnemu mužovi právo na akékoľvek násilie, či sexuálne ataky.

Čo sa týka kamarátky hlavnej hrdinky, tak tej som sa čudovala, že je ešte vo vzťahu so svojím priateľom. Tí dvaja sa k sebe teda absolútne nehodili a protiklady sa môžu síce priťahovať, ale nie vždy spolu dlho vydržia. Tento vzťah som považovala za vzťah odsúdený ku koncu.
Čítať viac
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Overený zákazník
3.9.2023
Romantický příběh, v němž se musí hlavní hrdinka Elena vypořádat s nejedním problémem. Nedávno se rozešla s přítelem, doma se nepohodne ani s tátou, ani s bratrem, prázdniny musí trávit na brigádě na vinici. Tam však potká Nikolase, sexy dlouhána. Jiskra přeskočí, ale aby jejich vztah mohl fungovat, musí odhalit jeho tajemství.

Tak toto byla příjemná romantika. Kniha pro mladé a o mladých. O jejich životech a problémech, ale i radostech. Řeší se tu spousta aktuálních témat, a i když už jsem věkem trošku někde jinde, moc mě to bavilo a užívala jsem si čtení, třeba i z pohledu rodiče.

Přišlo mi zajímavé, že si autor vybral za hlavní postavu mladou dívku, bála jsem se, jak se do ní dokáže vžít a popsat příběh ženskýma očima, ale bála jsem se zbytečně. Bylo to skvělé. Kolikrát jsem se v příběhu našla, že bych se třeba chovala, nebo cítila stejně, jako Elena.

Ač ze začátku pomalejší, knížku jsem nemohla odložit a přečetla ji za jeden večer. Nakonec mě příběh pohltil. Romantická linka byla moc příjemná. V knížce mi bylo moc dobře a prožívala jsem s hlavními hrdiny jejich životy.

Rozhodně pro mě příjemné překvapení, jakým směrem se autor ubírá a musím jen chválit. Těším se na další knihu autora, ať už to bude jakýkoliv žánr.
Čítať viac

Vydavateľstvo Cosmopolis

Čítať viac

„Nie je podstatné, akí sme odolní voči cudzej sile. Dôležité je, akí sme silní voči vlastnej slabosti.“

Tam Tam Tri - Boris Filan, 1999
Tam Tam Tri
Boris Filan