Ako Dávid prišiel o hlas - Judith Vanistendael, BRAK, 2022

15,75 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Ako Dávid prišiel o hlas - Judith Vanistendael, BRAK, 2022
Čítaná
Ako Dávid prišiel o hlas - Judith Vanistendael, BRAK, 2022

Ako Dávid prišiel o hlas
Čítaná

Grafický román Ako Dávid prišiel o hlas zachytáva rodinné vzťahy na začiatku veľkého tresku: Miriam porodí svoje prvé dieťa a krátko nato sa dozvie o otcovej zákernej chorobe.... Čítať viac

Vydavateľstvo
BRAK, 2022
280 strán
4 hodiny čítania

Grafický román Ako Dávid prišiel o hlas zachytáva rodinné vzťahy na začiatku veľkého tresku: Miriam porodí svoje prvé dieťa a krátko nato sa dozvie o otcovej zákernej chorobe. Dávidova mladšia dcéra Tamara sa snaží zistiť, čo vlastne znamená zomrieť... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

15,75 €

-12 %
Pôvodná cena: 18,00 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Ako Dávid prišiel o hlas - Judith Vanistendael, BRAK, 2022
15,75 €

Viac o knihe

Grafický román Ako Dávid prišiel o hlas zachytáva rodinné vzťahy na začiatku veľkého tresku: Miriam porodí svoje prvé dieťa a krátko nato sa dozvie o otcovej zákernej chorobe. Dávidova mladšia dcéra Tamara sa snaží zistiť, čo vlastne znamená zomrieť a ako by sa dala zachovať nejaká forma existencie aj po smrti. Paula sa nedokáže vyrovnať so skutočnosťou, že ju tu manžel necháva samu. A sám Dávid sa chce ešte raz vydať na more. Každý sa s týmito situáciami vyrovnáva po svojom rovnako ako v živote.
Judith Vanistendael bola nominovaná na tri Eisnerove ceny, ako aj na Grand Prix v Angouleme.
Čítať viac
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
195×260 mm
Hmotnosť
890 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1503975
Štýl
filozofický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
BRAK
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Táto kniha je o chorobe. O blížiacej sa smrti. Hľadí očami trpiaceho, ale aj očami jeho milujúcich. Píše sa v nej o posledných západoch slnka i pohľadoch na nezastaviteľné more. Pýta sa, čím vlastne smrť je a aj to, či jestvuje forma večnosti pre ľudského tvora. Nemá veľa slov, pretože sa radšej prihovára v tichu. Obrazoch. Necháva čitateľa tvoriť, dopovedať, odpovedať na jej položené otázky, ktoré sa zdajú bežné, ale pritom sú na odpovede príliš ťažké. Keď bežnosti si človek uvedomí, až keď ho dostanú nepripraveného. A v rozpakoch sa ťažko koná. Niektoré knihy v sebe majú tie najbežnejšie skutočnosti, čo priveľmi prekvapujú. No pravda je, že mám veľmi rada knihy, ktoré ma privádzajú do rozpakov.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

25.12.2022
Niekedy si človek musí prečítať aj o tom zlom, čo sa v živote stane. Potrebuje vedieť, že aj takéto veci sa dejú, obklopujú nás a sú našou súčasťou. Ako Dávid prišiel o hlas je grafickým románom o chorobe, o strate, o tom, čo sa deje s blízkymi, ako musia znášať to, že ich milovaná osoba postupne prestáva byť tým človekom, ktorého poznajú. Zároveň nám ukazuje aj ten nevinný detský pohľad, ktorý je častokrát zmätený, ale aj tak sa v ňom skrýva úprimnosť a veľká láska. Na grafickom románe je čarovné to, že dokáže na nás prehovoriť aj bez slov. A v tomto prípade ma tieto (ne)slová veľmi zasiahli.

Napriek vážnej téme sa tu našli úsmevné časti a aj časti, ktoré vás neskutočne dojmú. Dávid nie je možno príjemným čítaním, ale o to viac ho považujem za potrebné. Pozerá sa na realitu taká aká je z pohľadu každodenného obyčajného života. A za toto veľmi ďakujem.
Čítať viac
35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
22.10.2022
Jedinečná kniha, ktorú rozhodne neprehliadni
Toto je kniha so silným príbehom a unikátnym spracovaním. Nie je to kniha len o chorobe, ale aj o tom, ako smrteľná diagnóza ovplyvňuje všetkých blízkych. Je to naozaj veľmi dobre spracovaný príbeh o bytí, o rodine, o chorobe a smrti.

Autorka knihu napísala aj ilustrovala. Odporúčam ju každému, kto túži po silnej emócií z príbehu, kto sa chce ilustrovaný príbeh, kto chce nazrieť za dvere osamelosti. Kniha môže byť inšpiráciou aj na hlbšie rozhovory s blízkymi či deťmi.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
29.4.2022
Skvelé
Mnoho ľudí má v rodine alebo medzi priateľmi niekoho, kto má nejakú formu rakoviny. Vysporiadať sa s vedomím, že sa už možno nikdy neuzdraví a ostáva mu len chvíľa života nie je jednoduché. Samotného pacienta to zasiahne v každej rovine. Nie všetci sa s tým dokážu vysporiadať a autorka na krásnom a smutnom príbehu zároveň vykresľuje Dávidov život po dozvedení sa o svojej chorobe, ktorou je rakovina hrtana. Dávid stráca hlas nielen vďaka nej, ale sa aj uzatvára do seba. Na jednej strane nechce svojim blízkym ukázať svoju slabosť, na druhej strane sa trápi. Jeho choroba ale zasiahne rôznou mierou a formou jeho manželku i dcéry, ktoré sa s pravdepodobným blízkym odchodom milovaného človeka zo sveta vysporadúvajú každá po svojom.
Autorka približuje tak pravdivý príbeh zo života niektorých ľudí, pričom si myslím, že tému vystihla úplne presne. Či už samotnými ilustráciami alebo neplytvajúcim textom. Vystihla aj pocity a myšlienky postáv a podarilo sa jej v tomto grafickom románe krásne prepojiť ilustrácie s textovou časťou. Obe roviny sú tak výstižné, že ja si ani neviem predstaviť lepšie vyobrazenie problematiky. Jednoducho výborné, i keď smutné. Jednoznačne odporúčam. Za 40 minút máte knihu prečítanú, ale zanechá vo vás stopu.
Čítať viac

„Nech sú naše duše z čohokoľvek, tvoja a moja sú jedno.“

After 2: Sľub - Anna Todd, 2015
After 2: Sľub
Anna Todd