Časonauti - Anton Stiffel, Hydra, 2022

20,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Časonauti - Anton Stiffel, Hydra, 2022
Časonauti - Anton Stiffel, Hydra, 2022

Časonauti

Časonauti, tajomní a neohrození cestovatelia v čase. Existujú mimo bežného času a priestoru, čím tak trochu popierajú jeho základné pravidlá a z pohľadu vesmíru sú možno... Čítať viac

Vydavateľstvo
Hydra, 2022
224 strán
3 hodiny čítania

Časonauti, tajomní a neohrození cestovatelia v čase. Existujú mimo bežného času a priestoru, čím tak trochu popierajú jeho základné pravidlá a z pohľadu vesmíru sú možno nepochopiteľnou anomáliou. Ich poslanie je však dôležité... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

20,00 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 26 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Časonauti - Anton Stiffel, Hydra, 2022
20,00 €

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac o knihe

Časonauti, tajomní a neohrození cestovatelia v čase. Existujú mimo bežného času a priestoru, čím tak trochu popierajú jeho základné pravidlá a z pohľadu vesmíru sú možno nepochopiteľnou anomáliou. Ich poslanie je však dôležité. Strážia nemennosť základného časového prúdu a konzistentnosť časovej línie. Krehká kauzalita časových väzieb sa môže narušiť veľmi ľahko, a to by mohlo mať na ďalekú budúcnosť nedozerné následky.
V našej minulosti sa nachádza pár pozoruhodných, neraz nevyjasnených záhad a historických udalostí, ktorým sa časonauti rozhodli pozrieť na zúbok. Pri riskantných cestách časom skúmajú, či neboli nejako ovplyvnené a či nebola narušená autenticita pôvodného časového prúdu. To nemusí byť jednoduché, pretože sa neraz dostanú do osudovej dilemy: očistiť časový tok od umelých zásahov aj za cenu rizika, že sa drasticky zmení budúcnosť, alebo do toho záhadného ladenia nezasahovať, pretože je celkom možne, že bez neho by ľudstvo dávno neexistovalo.
Lenže aj časonauti sú len ľudia a môžu sa mýliť...
Čítať viac
Počet strán
224
Väzba
pevná väzba
Rozmer
156×217 mm
Hmotnosť
436 g
ISBN
9788089968831
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1715337
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Hydra
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Časonauti - Anton Stiffel, Hydra, 2022
Zabudnutý vesmír - Anton Stiffel, Hydra, 2019
37,50 €

Hodnotenia

4,7 / 5

9 hodnotení

6
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

23.2.2024
recenzia
Netusim akou ulohou su povereni casonauti... skor mam pocit, ze svojimi zasahmi do casu su prave oni sami dovodom katastrof... napr. Uniesli lietadlo, cestujuci zmizli len vdaka nim.. lebo predtym naniesli pocas cestovania covid do roku 2014 a aby covid neprisiel o 5 rokov skor, chceli uniest lietadlo a vinu hodit na nevinneho pasaziera a urobit z neho teroristu...aj to pokazili a tak 30 pasazierov uzavreli do kryokomor a ostatnych odstranili... mateorit s velkou silou dopadol na uzemie ruska len preto, ze ich kozmicka lod sa zasekla na mateorite a lod dopadla s meteoritom a ten vybuchol. Uvazujem, ze ci urobili nieco uzitocne, nieco konkretne co by malo osoh...a odovodnenie... ich zasah pocas neznej revolucie iba zmenil minulost a buducnost...caka ma posledna kapitola a nic uzitocne nam zatial neukazali... Čítať viac
21.8.2023
Vynikajúca kniha
Kniha mi otvorila dvere do scifi sveta.
V príbehu sa dostávame do rôznych krajín sveta. Ako je napríklad Amerika, Rusko ale taktiež aj Československo. Rôzne známe časové udalosti boli nesmiernym obohatením. Už od prvého skoku časonautov ma to len utvrdilo v tom, že autor si dal nesmierne záležať na detailoch a je vidieť, že v problematike týkajúcej sa scifi je naozaj ako doma. 

Romantická linka, ktorá bola vyobrazená v knihe nebola žiadna nútená vec. Postavy si neskončili okamžite do náručia a mali dokonalý život bez jediného problému. Ba naopak. Veľmi sa mi páčil celý priebeh, akým si museli počas svojho života prechádzať. Rovnako sa mi páčilo aj vyobrazenie ostatných časonautov. Vôbec by mi nevadilo dozvedieť sa o ostatných časonautov viac. Vidieť ich skoky časom, spoznávať ich osudy a rozhodnutia. To mi nesmierne chýbalo. Ale na to by mi nestačilo ani ďalších tisíc strán. 
Čítať viac
Dagmar Mehešová
Neoverený nákup
23.3.2023
Anton Stiffel - Časonauti
Anton Stiffel - Časonauti
Viete čo sa stane, keď časonaut zorganizuje pražskú demonštráciu 17.11.1989? Alebo ako zachrániť časonauta z Hirošimy tesne pred výbuchom atomovky? Aj to sú otázky, ktoré rieši Anton Stiffel vo svojej knihe Časonauti. Musím sa priznať, že skoky časom, ktoré podstupujú časoví agenti ma trošku desia. Neviem si celkom predstaviť, čo takáto vec urobí s človekom a dejinami, či sa sám malými odlišnosťami v prúde času pomaly mení, alebo ako málo a ako veľa sa môže zmeniť celá história ľudských dejín. Ale aj na tieto otázky dáva autor dobré odpovede v štýle vedy a dobrej hard scifi. Samotní dvaja hlavní hrdinovia prejdú z jednej časovej línie do druhej, musia "zaskočiť" za konkrétne historické postavy alebo dokonca aj vraždiť v mene čistoty časového toku. V desiatich príbehoch sa odvíja popri časonautských misiách aj milostný príbeh oboch hrdinov, ktorý krásne ukazuje vzťah európskeho muža a Japonky aj s mnohými rasovými povahovými odlišnosťami. Až je zázrak, že dokážu v spletitej realite spolunažívať a prežívať city plné vášne a oddanosti, ktoré sa pretavujú aj do mnohých vzájomných záchranných akcií. Mne by sa možno ešte páčilo, ak by sa niektorá z misií aj nepodarila a dej by priniesol alternatívnu minulosť či smerovanie do budúcnosti. Autor v knihe nerieši etické ani morálne otázky súvisiace s cestovaním v čase a zasahovaním do dejinných udalostí, preto časonauti aj vraždia v mene čistoty hlavného časového toku. To je však prijímané ako nutnosť, ale nie všetci agenti zdieľajú filozofiu minimálneho zasahovania. I keď je to pravidlom, ozývajú sa aj hlasy vítajúce zásahy z budúcnosti, ktoré časový tok akoby dolaďujú, no ich pôvodca nie je známy. Sama neviem, či by som sa rozhodla meniť dejiny k lepšiemu, alebo nechať veci plynúť tak ako sa stali, aby ľudstvo mohlo žiť ďalej. V príbehoch sa dostanete do viacerých krajín sveta, ako do Ameriky, tak aj do Ruska, čo obohacuje celkový obraz časonautskej práce, technické detaily potešia svojou precíznosťou a mňa osobne uchvátila nanokombinéza, ktorá vytvorí akýkoľvek odev z histórie a má zabudované medicínske zariadenie. Myslím, že sa v knihe nájde každý, kto sa kedy zaoberal zmysluplnosťou časových súsledností a dúfam, že sa niekedy v nasledujúcom pokračovaní dočítam aj o paralelných časových prúdoch.

Dagmar Mehešová
Čítať viac
2
Terror - Dan Simmons, 2007
Práve čítam
Terror

- Hororvý autor - Šéfredaktor hororového e-zinu Charon - Čítam, pozerám a potom vás s tým otravujem IG: @radoslav_kozak linktr.ee/radoslav_kozak

Radoslav Kozák
Overený zákazník
12.3.2023
Skvelý slovenský sci-fi seriál
Časonauti sú agenti, ktorých úlohou je čistiť časový tok od neželaných zásahov a strážiť tak jeho nemennosť. Žijú izolované životy na základni mimo času. Sú verbovaní tesne pred smrťou z rôznych období, zvyčajne známych katastrof, kde sa jedno nenájdené telo takpovediac stratí v dave. Prognóza ich životnosti je mizernejšia, než tá naša na znižovanie inflácie. Skoky v čase, ktoré v rámci svojej práce podstupujú, sú nebezpečné, rovnako tak ich následné misie.
V knihe nájdeme desať poviedok a primárne sledujeme osudy dvoch hlavných postáv – rozprávača a jeho časonautskej kolegyne (a zároveň milenky) Ayoumi. Tie nás zavedú priamo do diania zaujímavých historických udalostí a známych záhad: Nežná revolúcia, atentát na Kennedyho, Ďatlovova výprava... Autor vhodne skĺbil prvky hard sci-fi s charakterovými zápletkami, odohrávajúcimi sa na pozadí dôležitých misií, a využil svoje nepochybne rozsiahle znalosti techniky, ktoré stoja na pozadí romantickej linky medzi hlavnými postavami, ako uňho býva zvykom.
Napriek tomu, že sú jednotlivé poviedky viac-menej samostatnými príbehmi, zozbieranými z rôznych projektov či súťaží (o tom sa autor sám rozpisuje v doslove), môžeme nájsť občasné prepojenia. Poviedky sú zoradené tak, ako by mali chronologicky za sebou nasledovať, a v podstate je ich možné brať ako ucelený príbeh vyrozprávaný v epizódach.
Práve tento „seriálový“ charakter bol pre mňa hnacím motorom, ktorý ma nútil knihu doslova zhltnúť. Preniesol ma do mladších rokov, keď som sa každý deň počas školy tešil na to, že prídem domov a v telke bude Stargate (Slobodu jaffom!). Želal by som si iné finále ako zvolil Tóno Stiffel, nakoľko vidím v textoch minimálne dve čechovovské pušky, ktoré zatiaľ nevystrelili, ale zároveň je z poslednej poviedky jasné, že Časonauti ešte nepovedali celý svoj príbeh. A ja sa určite budem tešiť na „druhú sériu“ poviedok.
Viac knižných recenzií nájdete na mojom instagrame: @radoslav_kozak
Čítať viac
12
Overený zákazník
24.1.2023
Skvele slovenske sci-fi
Velmi zaujimava zbierka o casovych agentoch so zaujimavymi zapletkami a vyletmi do dolezitych momentov historie nasej modernej civilizacie. Samotny koncept velmi pripomina Straz Casu od Poula Andersona (odporucam) avsak napaditostou posobi originalne.
Kazda poviedka sa snazi citatela dostat na metu hlbokeho premyslania, co niekedy vedie ku objaveniu logickych konfliktov, avsak zapletka aj rozuzlenie tento maly nedostatok zmatu zo stola.
Aj ked mi niekedy chybal aj akysi trip do buducnosti, no snad sa dockame ...a okrem ineho aj mena hlavneho hrdinu :)
Čítať viac
Erika Kučáková
Overený zákazník
1.1.2023
Stretnutia v čase
Časonauti, cestovatelia v čase, majú za úlohu chrániť časovú líniu pred akýmikoľvek zmenami, ktoré by narušili sled dejín. V prípade potreby neváhajú zasiahnuť, pričom musia dbať, aby sami zmeny nespôsobili. V knihe sa stretávame so všeobecne známymi udalosťami, pri ktorých títo cestovatelia nechýbali. Nápad prepojiť cestovanie v čase so známymi udalosťami sa mi veľmi páčil a verím, že časonauti ešte nepovedali posledné slovo.
P. S. Odporúčam čítať jednotlivé príbehy postupne, nie celú knihu naraz. Niektoré poviedky už boli publikované pred vydaním knihy a je teda logické, že sa informácie o časonautoch a ich fungovaní opakujú. V každom prípade vrelo odporúčam všetkým milovníkom sci-fi.
Čítať viac
28.12.2022
Len smelo do časových línií, pobavíte sa!
Tono patrí k ojedinelým autorom, ktorí dokáže umne a citlivo skĺbiť hard sci-fi fakty s prvkami romantiky, vzťahov, lásky a emócií.
Niektoré z tu prítomných poviedok som už čítal v iných zborníkoch, ale prečítal som si ich znova. Či sa zmení môj pohľad na ne. Naďalej sú kvalitné.
Jediné, čo môžem vytýkať je istá redundancia už známych faktov či príbehov v poviedkach, ktoré sa udiali už v predošlých poviedkach. Ono je to užitočné, ak sú poviedky z časonautského univerza publikované osve, ale takto, keď ich tu máme všetky pokope, mi to prišlo skôr ako balast. V niektorých poviedkach autor rozpracuje viacero dejových liniek, ale k niektorým sa už nevráti a nechá ich len tak visieť v lufte. Takisto som akosi nepochopil zmysel misie v prípade JFK. Sem-tam mi chýbal akýsi záver, aby sa príbeh ako tak uzavrel (viď Ďatlovova výprava, ktorú považujem za výbornú napínavú story, ale ten záver a nevysvetlenie, aká entita to vlastne bola, u mňa vyšumel. I keď, možno je to len cliffhanger a autor zamýšľa pokračovanie. Kvitujem aj prizvanie Nadi Vojtekovej, ktorá sa podieľala na dvoch poviedkach. Oceňujem aj autorov doslov.
Čítať viac
Dominika
Neoverený nákup
23.11.2022
Neviem sa dočkať pokračovania. Knihu som zhltla, a to teda nie som čitateľ sci-fi, táto kniha stojí za prekročenie svojich čitateľských limitov :-) Čítať viac

Anton Stiffel

Čítať viac
Kúpte spolu
Časonauti - Anton Stiffel, Hydra, 2022
Zabudnutý vesmír - Anton Stiffel, Hydra, 2019
37,50 €

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo