Veveričky, čo sa škriepili - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2023

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Veveričky, čo sa škriepili

Dve nenásytné veveričky Vratko a Filip sa hádajú o poslednú šišku roka. Jedna veverička má bohaté zásoby, druhá pre vlastnú nezodpovednosť nemá nič a je hladná... Čítať viac

Séria
Odvážne zvieratká
Vydavateľstvo
Tatran, 2023
Počet strán
32

Dve nenásytné veveričky Vratko a Filip sa hádajú o poslednú šišku roka. Jedna veverička má bohaté zásoby, druhá pre vlastnú nezodpovednosť nemá nič a je hladná... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 20 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Zábavný príbeh o kamarátoch a o tom, ako sa naučili podeliť.

Dve nenásytné veveričky Vratko a Filip sa hádajú o poslednú šišku roka. Jedna veverička má bohaté zásoby, druhá pre vlastnú nezodpovednosť nemá nič a je hladná. V škriepke prekonajú mnohé dobrodružstvá, až napokon zistia, aké príjemné je podeliť sa o radosť s dobrým kamarátom.
Knižka je spolu s príbehmi Veľryba, čo chcela viac, Lev v srdci a Vĺčikova cesta domov súčasťou série, ktorá nádherným a detskému čitateľovi prístupným spôsobom rozoberá témy priateľstva, dôležitosti spolupráce a jedinečnosti každého človeka. Knižky sú veršované a doplnené bohatými ilustráciami, preto sú vhodné aj pre tie najmenšie deti.

Chamtivé veveričky Vratko a Filip spoločne
upierajú pohľad na mimoriadnu vzácnosť,
poslednú šišku sezóny.
Uf! Začínajú sa preteky.
Čítať viac
Originálny názov
The Squirrels Who Squabbled
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×300 mm
Hmotnosť
514 g
ISBN
9788022214377
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1829787
Ilustrácie
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Séria
Odvážne zvieratká
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre deti, pre najmenších
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Veveričky, čo sa škriepili - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2023
Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
29,80 €

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Adra
Neoverený nákup
5.9.2023
Nedávno pribudla do najroztomilejšej detskej série nová časť, tentokrát o veveričkách, a ja som ju rozhodne nemohla obísť.

Veveričky, čo sa škriepili rozpráva príbeh o dvoch veveričiakoch, ktorí na sklonku jesene našli poslednú šišku. Jeden z nich, Filip, je ten zodpovedný, a tak šišku chce pridať len do svojej veľkej zbierky zásob a ten druhý, Vratko, si zas užíva života a na poslednú chvíľu si uvedomil, že žiadne zásoby nemá, a tak šišku naozaj potrebuje. A tak začína “hon” na poslednú šišku.

Táto časť sa rozhodne stala mojou najobľúbenejšou. Príbeh sa totiž odohráva v mojom najobľúbenejšom období a tie ilustrácie sú …, no páni. Listovala som si ňou hodnú chvíľu a stále mám pocit, že som neobjavila všetky ich krásy. Taktiež si nesie krásne posolstvo, že by sme sa mali so svojimi priateľmi deliť a byť zodpovední a nebyť hamižní. Pri každej novej časti mám pocit, že táto je tá najkrajšia a najlepšia, no stále ma toto duo, autorka Rachel Bright a ilustrátor Jim Field, prekvapia a znovu nadchnú.

Rozhodne odporúčam vlastniť sériu nie len v detskej knihovničke, sú totiž pohladením po duši ilustráciami a každá si obsahovo nesie svoje posolstvo.
Čítať viac
1.9.2023
Veveričky, čo sa škriepili, sa zaoberá témami ako plánovanie a zásoby na horšie časy, či delenie sa o veci s priateľmi. Je to príbeh o tom, že zdieľaná radosť sa rovná dvojnásobná radosti. Dvaja veveričiaci Vratko a Filip a ich boj o šišku ma pobavili. (Taktiež sa mi veľmi páčila Filipova ofinka.) Táto kniha obsahuje originálne dizajny a usporiadanie ilustrácií na dvojstranách, ktoré prekrásne plynú spolu s textom a dopĺňajú ho. Dej sa odohráva v jesennom lese hrajúcom všetkými farbami, a tak je kniha dokonalou pastvou pre oči najmä v jesennom období. Spomedzi všetkých troch kníh, ktoré som zatiaľ zo série čítala (Veveričky, Koala, Lev) sú Veveričky po vizuálnej moje najobľúbenejšie. Čítať viac
3.7.2023
Rozmýšľam, či som niekedy vôbec videla krajšie ilustrácie ako v sérii Odvážne zvieratká. Nevinné tváričky hlavných hrdinov, obrovské očká, hravé úsmevy a, v neposlednom rade, prenádherné scenérie na mňa pôsobili ako hrejivé objatie, na ktoré som sa tak dlho tešila.

Mne je veľkou cťou, že sa môžem postupne knižku po knižke stávať súčasťou týchto krásnôstiek prostredníctvom prenádherných ilustrácií od talentovaného Jima Fielda a veršovaných textíkov z pera Rachel Bright, ktoré vždy akoby hovorili priamo z duše.

Autori sa tentoraz venovali skutočnému priateľstvu a chamtivosti, ktorá by ho mohla rozdeliť. Poukázali na fakt, ako veľmi dôležité je vždy sa podeliť a myslieť aj na svoje okolie, nie len na samého seba. Milé slová vám dokážu vyčarovať úsmev na tvári aj v tých najdaždivejších dňoch a nezáleží na tom, koľko máte rokov, pretože aj príbehy pre tých najmenších dokážu dať veľa dospelým a skúseným.
Čítať viac
16

Megamilovníčka Stephena Kinga ktorá sa pri knihách rada bojí, smeje alebo plače, pokojne aj všetko v jednej. O knihách sa rada vykecávam aj na IG profile @tyrky.sova

Lenka Miklášová
Overený zákazník
19.6.2023
Veveričky z tejto knižky našli poslednú šišku sezóny, obe si na ňu brúsia svoj úctyhodný chrup, no ktorá má na ňu nárok? Čitateľ je tu postavený pred morálnu dilemu, či má chutný nález patriť Vratkovi, ktorý uprednostil radostný život pred zodpovednosťou, alebo Filipovi, ktorý síce má plnú špajzu, ale konkrétne táto šiška by bola skvelou odmenou za jeho poctivú snahu pri zbieraní zásob. Každý z nich má vlastné, presvedčivé argumenty, čo očividne neveľmi zaujíma šišku, ktorá sa bezhlavo kotúľa lesom, až kým...bam! Plot twist!
Ak poznáte knižky z tejto vydarenej série, tak vás nemusím ubezpečovať o ich výnimočnom grafickom spracovaní, ani o kvalitne preloženom veršovanom texte. Veveričky opäť veľmi nenútene a hravo učia svoje publikum, že škriepka ešte nikdy nič nevyriešila a veľmi ľahko sa môže stať, že ten, kto sa neuspokojí s menším podielom, sa v konečnom dôsledku zdrbe z vodopádu a zostane mu hovno a oči pre plač. Samozrejme je to podané o dosť citlivejším a kultivovanejším spôsobom než akého budem kedy schopná ja. Priateľstvo je predsa väčší poklad než tá najväčšia šiška.
Veveričky, čo sa škriepili, by rozhodne nemali chýbať v knižnici nielen čitateľom, čo majú občas problém sa o niečo podeliť, ale každému drobcovi, ktorý si vie užiť prekrásne ilustrovaný, vtipný, chutný a jemne poučný príbeh.
Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac
Kúpte spolu
Veveričky, čo sa škriepili - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2023
Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
29,80 €

„Musí existovať vedecký odôvodnená súvislosť medzi pôvabom človeka a jeho nezmyselným správaním. “

Krásny omyl - Vi Keeland, 2019
Krásny omyl
Vi Keeland