V tvojej koži - Lynn Austin, Kumran, 2021

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

V tvojej koži

Predstavte si, že ste mladá vdova, ktorá po prvý raz prichádza do domu svojich svokrovcov, ktorí ju nikdy nevideli, a tam zistíte, že u nich už takmer štyri roky žije žena s... Čítať viac

4,3 27 hodnotení
Vydavateľstvo
Kumran, 2021
448 strán
6-7 hodín čítania

Predstavte si, že ste mladá vdova, ktorá po prvý raz prichádza do domu svojich svokrovcov, ktorí ju nikdy nevideli, a tam zistíte, že u nich už takmer štyri roky žije žena s vaším menom a dieťaťom vo veku vášho synčeka. Presne takto pútavo sa začína... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 45 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Predstavte si, že ste mladá vdova, ktorá po prvý raz prichádza do domu svojich svokrovcov, ktorí ju nikdy nevideli, a tam zistíte, že u nich už takmer štyri roky žije žena s vaším menom a dieťaťom vo veku vášho synčeka. Presne takto pútavo sa začína román Lynn Austinovej V tvojej koži.

„Audrey si sadla vo svojej izbe a so znechutením zistila, že Eve Dawsonovej závidí – tak ako jej závidela celý život... Ochotne by sa vzdala svojho majetku, aby si s ňou mohla vymeniť miesto.“

1950
Po skončení vojny opúšťa Audrey Clarksonová rodinné sídlo v Anglicku, aby so svojím synčekom začala nový život v Amerike. Ako ovdovená vojnová nevesta potrebuje finančnú podporu svojich amerických svokrovcov, ktorých nikdy predtým nevidela. Po príchode do Ameriky však zisťuje, že jej dlhoročná priateľka Eve Dawsonová tam už štyri roky vystupuje pod jej menom. Rozmotávaním klbka klamstiev vyplávajú na povrch Audrine aj Evine tajomstvá – a zároveň komplikovaná história ich priateľstva.

1940
Eve a Audrey už ani nemohli byť odlišnejšie. Spoznali sa na Wellingford Halle, kde Evina matka slúžila ako komorná Audrinej matky. Ich vzájomné rozdiely spôsobili, že v dospelosti sa ich cesty rozišli, aby sa v čase hrozby nacistickej invázie znovu stretli. Americký vojak umiestnený v Anglicku prináša Audrey šancu na lásku a rozpad triedneho systému predstavuje pre Eve nádej na spoločnú budúcnosť s Audriným bratom. Vojna však zamieša karty a prinúti obe ženy urobiť rozhodnutia, ktoré budú mať nečakané následky.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Originálny názov
If I Were You
Počet strán
448
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
525 g
ISBN
9788089993307
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
835225
Štýl
vojnový, duchovný, historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Kumran
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

27 hodnotení

18
3
2
3
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

23

Milujem knihy a citam vsetko, co mi pride pod ruku. Pri citani si chcem odychnut, prehrat si v hlave pribeh, ktory citam a tesit sa na to, ako knihu opat otvorim. Kniha ma musi pobavit, rozplakat, ci vystrasit…jednoduho musi u mna vyvolat pocity, uz nech su akekolvek. Jedine, co u knihy neznesime je nuda. Ak sa mi stane, ze zacinam preskakovat riadky, ci dokonca strany, tak viem, ze je cas knihu odlozit a malokedy sa k takej knihe opat vraciam. Citam velmi narazovo, ked mam cas, tak je to niekolko kniziek za tyzden a ked nie, tak sa na knizku ani mesiace nepozriem, vtedy mi staci zajst na martinus a zase objednavam aj desat kniziek naraz :)

Eva Sloviková
Overený nákup
15.2.2022
Skvelo napisany smutny pribeh
Knihu som si kupila kvoli peknej obalke a recenzii, ktora pisala, ze roman je podobny Downtown Abby (co je jeden z mojich najoblubenejsich serialov). Od knihy som nemala nijake ocakavania a priznavam, ze ma uplne uchvatila! Autorka ma nádherny styl pisania, svojim perom dokazala vytvorit nezabudnutelnu atmosferu ci uz velkolepeho sidla Wellingford Hall, alebo Londyna pocas vojny, ci povojnovej Ameriky.
Niekto by mohol povedat, ze zaciatok knihy je pomalsi, ale mne sa pacilo, ze sme mali moznost spoznat detstvo a pomery, v ktorych Eve a Audrey vyrastali, pretoze mi to potom neskor pomohlo pochopit ich nalady, ci ich konanie. Napriek tomu mi obcas boli hlavne hrdinky na striedacku nesympaticke, ale opat si myslim, ze to bol len velmi dobry tah zo strany autorky, pretoze takto by to kludne mohlo byt v realnom svete.
Najviac sa mi pacila cast v Londyne pocas vojny, ach tie zive opisy bombardovania Londyna, prezivania neskutocne strasnych noci v krytoch, ci metrach, jazdienie sanitiek po tme na nebezpecne miesta, ci kormidlovanie lode pocas Dunkirku....ked som to citala, tak som mala zimomriavky na celom tele a slzy v ociach. Velmi ma vsak tesi, ze som sa dozvedela vela o tom, ako to bolo v Anglicku pocas vojny - napriklad vobec som netusila, ze slobodne zeny od 20 do 30 mali neskor dokonca povinny "vojensku" sluzbu, ze museli robit vsetko, co by inak robili muzi, alebo ze rodiny museli prijimat cudzie deti na vidieku, aby ich uchranili pred bombardovanim v mestach. Dakujem pani spisovatelke, ze sa s nami podelila o svoj vyskum a este v takom krasnom, hoci velmi smutnom pribehu.
Tiez vsak musim napisat, ze ked som knihu kupovala, nevedela som, ze sa jedna o krestansku literaturu a neuvedomila som si to, az na konci knihy. Tam (napriek tomu, ze som sama katolicka) mi trosku vadilo, ze sa kniha zmeniala na nedelnu kazen, kde v kazdom riadku bol spomenuty Boh, Jezis ci nabozenstvo.
Taktiez mi koniec prisiel trosku uponahlany a aj ked mam velmi rada dobre konce, toto bolo az velmi americky presladene. V realnom zivote vam nikto klamstvo neodpusti zo sekundy na sekundu.
Napriek tymto malym vyhradam, knihu na 4 a pol hviezdicky a viem, ze tento pribeh bude vo mne este velmi dlho rezonovat.
Čítať viac
Michaela
Neoverený nákup
3.11.2021
V tvojej koži
Toto bola prvá kniha, ktorú som od autorky čítala. Lynn Austinová má bravúrny štýl písania, no ten dej knihy nezachránil. Kniha mala celkom pomalý začiatok, čo zapríčinilo, že sa mi do knihy začítavalo ťažšie. Celkovo som mala pocit, že sa dej neuveriteľne vliekol. Hlavné hrdinky spoznávame už ako malé. Spoznávame ich životy, rodiny a ich samotné. Mňa osobne čítanie o ich detstve nebavilo. Často som narážala na pasáže, ktoré ma nudili a preto mi čítanie knihy trvalo enormne dlho. Vytváralo to strašne veľa hluchých miest a nútilo ma to strany prechádzať len očami. Zlepšilo sa to až v druhej polovici knihy, kedy autorka začala opisovať ich životy behom vojny. V tvojej koži je kniha, ktorá mňa osobne veľmi nenadchla, čo mi je ľúto Čítať viac
23.9.2021
super, super a ešte raz super!
S radosťou tejto knihe dávam všetky hviezdičky. Nádherný príbeh priateľstva medzi dvoma dievčatami/ženami, ktoré pochádzajú z odlišných svetov. Príbeh si ma podmanil hneď od začiatku, pričom sa mi páčilo, že sa odohrával počas 2.sv. vojny a zároveň svojím prostredím čiastočne pripomínal Downton Abbey. Jednoducho super! Čítať viac
2
Bouřlivé časy - Anne Jacobs, 2019
Práve čítam
Bouřlivé časy

Láske ku knihám ma naučila moja mama. Avšak zatiaľčo ona miluje detektívky, mňa očarili romány. Špeciálne tie z obdobia 2.svetovej vojny. A práve preto, aká ťažká téma to je, ulietavam často aj k súčasným románom plným romatickej lásky a happyendov. Knihy sú pre mňa neoddeliteľnou súčasťou - čítam ich svojim deťom, čítam ich namiesto večerného sledovania televízie a všetky knihy, ktoré už nemajú miesto v mojej knižnici, venujem buď do knižnice (detské do škôlky), aby potešili ďalších.

Lucia Vadovičová
Overený zákazník
31.8.2021
V tvojej koži je jednou z kníh, kde stále s napätím čakáte na rozuzlenie a očarení sledujete ako sa vám na stránkach priamo pred očami vyvíjajú postavy, ku ktorým si neustále hľadáte cestu, lebo neviete, či ich máte milovať alebo nenávidieť.
Presne ten pocit som mala, keď som sa nevedela rozhodnúť či viac rozumiem rozhodnutiam odvážnej, ale i sebeckej a závidiacej Eve alebo som si viac obľúbila Adrey, mladú aristokratku, ktorá sa vplyvom doby musela vzdať svojich výhod a nabrala silu bojovať za svoju vlasť a rodinu.
Tak či onak, román odzrkadľuje silu ženy bojovať za svoje práva, lásku, deti ako i za svoju vlasť v jednom z najťažších období ľudstva.
Skláňam sa nad majstrovstvom autorky vykresliť príbeh týchto dvoch rozmenitých pováh v niekoľkých dokonale nadväzujúcich dejových líniách.
Myslím, že som našla svoju novú obľúbenú knihu...
Čítať viac
6.7.2021
Veľké sklamanie!
V tvojej koži je jedným z tých románov z čias druhej svetovej vojny, ktorý vás na prvý pohľad opantá svojou krásnou obálkou a výbornou anotáciou sľubujúcou originálny príbeh. Ale nech sa snaží autorka akokoľvek, celý dej sa rúti z kopca.
Príbeh mal ukázať hĺbku priateľstva, no namiesto podpory počuť iba výčitky; mal ukázať pravú lásku, no namiesto krásneho citu prichádza bolestná submisia; mal ukázať vzácne hodnoty, no namiesto vyzdvihnutia rodiny a všedných, no zato radostných, maličkostí počuť len nespokojné rozmaznané mrnčanie; mal ukázať Božiu podporu a jeho prítomnosť, no Boh sa neukázal.
Lynn Austinová chcela zachytiť zúfalstvo slobodnej matky, ktorá je pre svoje dieťa ochotná spraviť čokoľvek, dokonca aj bez zábran ukradnúť život druhému človeku, a pritom si nahovárať lži, ktoré by mali ospravedlniť tento skutok. Ale ostáva to iba pri nápade, ktorý mohol prekvapiť, nadchnúť, no príliš veľa záporných aspektov zhmotňujúcich sa každou pretočenou stránkou ma utvrdzovali o opaku.
Som sklamaná, veľmi sklamaná. Niekoľko myšlienok a príjemných situácií v dejovej línií možno považovať za milé prekvapenie, no keď sa pozerám na knihu ako celok, vidím iba fádny literárny počin, ktorý sa v záplave omnoho lepších kníh stráca v sieni zabudnutia.
Čítať viac
Katarina
Neoverený nákup
27.5.2021
Vyborna
Moja prvá kniha od autorky a môžem napísať výborná paci sa mi ako opisuje príbeh priateliek počas vojny kde peniaze nie sú všetko dôležitejšie je priateľstvo a odvaha pomôcť veľmi sa mi páčila dejovo Čítať viac
Ana
Neoverený nákup
25.5.2021
Plytke
Tato kniha ma zaujimavy namet, ale autorka nesla do hlbky, su tam pekne myslienky, ale su tak narychlo spomenute, akoby plytke. Plus klasicka romantika ba az klišé. Čítať viac
9

Som hrdá mamina, cukrárka, knihomoľka. Milujem pečenie, zbožňujem knihy :) Momentálne mám 200 kníh a stále ich mám málo. Našťastie túto záľubu so mnou zdieľa aj mamina a sestra, takže vždy máme doma čerstvú knihu :) Som silný fanúšik Harryho Pottera, ale čítam historickú romantiku a knihy s tématikou 2.svetovej vojny a Holokaustu. Takže knihy nakupujem zväčša v týchto oddeleniach.

Lucia Hricová
Overený nákup
16.5.2021
Príjemná
Kniha v Tvojej koži je príbeh o ženách, ktoré majú každá iné spoločenské postavenie. Je to príbeh, ktorý dokazuje, že peniaze ozaj nie sú všetko. Všetko sa odohráva počas druhej svetovej vojny v Anglicku. Autorka nám ponúka detailné spoznanie hlavných postáv, ktoré opisuje od útleho detstva až po dospelosť. Popisuje ich priateľský vzťah od základov a s detailmi. Príbeh je písaný v minulosti aj v prítomnosti, takže držíte krok a ste v obraze.
Niektoré pasáže boli pre mňa dosť nudné a nepodstatné, ale v konečnom dôsledku všetko na seba nadväzovalo. Úprimne musím priznať, že som od knihy očakávala viac. Dosť dlho som ju čítala, nevedela ma vtiahnuť tak ako som očakávala. Hlavné postavy mi boli nesympatické na striedačku. Chýbalo mi tam niečo čo by ma nútilo nepustiť knihu z ruky. Čítala som už aj lepšie vojnové romány. Bol to pre mňa taký priemer.
Čítať viac
Mária
Neoverený nákup
3.5.2021
Zaujímavý dej
Kniha ma upútala už svojou obálkou:)Autorka má zaujímavý a pútavý štýl pisania, dej je napínavý , poprepletaná minulosť a prítomnosť ma nútila čítať ďalej a nepustiť knihu z rúk:) Vrelo odporúčam všetkým, ktorí majú radi napätie až do konca.Po knihe od tejto autorky siahnem opäť:) Čítať viac

Recenzie, kritiky

„V tvojej koži je výborne napísaný román, ktorý si získa milovníkov príbehov z obdobia druhej svetovej vojny.“
Julie Klassenová, autorka trilógie Historky z Ivy Hillu

„Táto podmanivá a majstrovsky napísaná kniha je oslavou sily viery a priateľstva medzi ženami.“
Cathy Gohlkeová, autorka románu Zachráňte Amelie

„Všetky romány Lynn Austinovej sa mi páčili, ale V tvojej koži vo mne zarezonoval najviac.“
Tamera Alexanderová, autorka románu Prísaha

„Tento príbeh o vykúpení svedčí o Kristovej moci tvoriť všetko nové.“
Sharon Garloughová-Brownová, spisovateľka

Vydavateľstvo Kumran

Čítať viac

„Dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné.“

Malý princ - Antoine De Saint-Exupéry, Antoine De Saint-Exupéry (ilustrátor), 2019
Malý princ
Antoine De Saint-Exupéry, Antoine De Saint-Exupéry (ilustrátor)