Dej šanci mně
E-kniha

Po zaznění zvukového signálu zanechte prosím vzkaz... Penelopo, vím, že jsou tři ráno, ale potřebuju to ze sebe dostat. Už ti nemůžu dát žádnou další radu, jak sbalit toho... Čítať viac

4,4 20 hodnotení
Vydavateľstvo
Baronet, 2022
392 strán
5-6 hodín čítania

Po zaznění zvukového signálu zanechte prosím vzkaz... Penelopo, vím, že jsou tři ráno, ale potřebuju to ze sebe dostat. Už ti nemůžu dát žádnou další radu, jak sbalit toho druhého týpka, neřeknu ti žádnou další „sexy... Čítať viac

  • EPUB MOBI
  • Čeština

16,62 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Karin Lednická:Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Viac o e-knihe

Po zaznění zvukového signálu zanechte prosím vzkaz...
Penelopo, vím, že jsou tři ráno, ale potřebuju to ze sebe dostat.
Už ti nemůžu dát žádnou další radu, jak sbalit toho druhého týpka, neřeknu ti žádnou další „sexy věc“, kterou bys měla udělat, ani ti nenavrhnu novou sérii lechtivých slovíček, která bys mu měla posílat uprostřed noci.
Jako tvůj nejlepší kámoš jsem narazil na svůj limit a můžu ti upřímně říct, že si tě nezaslouží.
To všechno ti neříkám proto, že bych kurva žárlil, nebo snad proto, že bych měl tu drzost tvrdit, že vydělává víc peněz než já. (Pořád marně hledám jeho jméno v TOP 500 ve Forbesu a moc dobře vím, že to Ferrari si jenom pronajímá, ale to je na dlouhé vyprávění.)
Prostě není tím, za koho ho považuješ, a přitom máš někoho lepšího přímo před nosem...
Máš všechny důvody pro to, abys mi nedala šanci, protože mě znáš líp než kdokoli jiný a souhlasíš se všemi těmi bulvárními plátky, které mě nazývají Nafoukaným králem New Yorku a Nezkrotným playboyem Manhattanu. Jsem si ale naprosto jistý tím, že by ti bylo líp s někým jiným, a chci, abys to věděla.
Není toho moc, co od tebe žádám... Jen chci, aby ses s ním rozešla, kvůli mně.
Čítať viac
Originálny názov
Break Up With Him, For Me
Počet strán
392
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
2350379
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Baronet
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

20 hodnotení

8
3
3
1
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

4.8.2023
Od autorky jsem zatím četla jen jednu knihu a moc se mi nelíbila. Tahle je lepší, ale nějak mi moc nesedí styl, kterým píše.
Nic proti střídání minulosti se současností, ale je toho až moc. Chaos v časové ose, kapitoly podle čísla rozchodů. Do toho "po týdnu", "dnes", "po rozchodu číslo patnáct", atd. Mě to vlastně všechno spíš ruší...:(
Ale jinak proti ději nemůžu říct nic špatného. Penelopa a Hayden mě zaujali. Hlavně Hayden, přestože je všemi vnímán jako playboy s charakterem nic moc, mě překvapil svou oddaností Penelope.
A Penelope je trochu nevyzrálá a své chybějící rodiče a ne moc pozorného bratra se snaží nahradit tím, že shání přítele. A to dost urputně a pořád jí to nevychází. Ještě že má Haydena a je to smyšlený příběh, nevím, jestli by ve skutečnosti byl někdo tak trpělivý jako on :-)
Tak ať nekazím průměr, dávám 3/5*
A nebudu si brát osobně palce dolů :-) Je to jen můj názor....
Čítať viac
23

Všetky moje recenzie nájdete na instagrame @luckylady.stories :)

Luckylady .stories
Overený zákazník
13.11.2022
Nejaké knihy som už od autorky prečítala a zaradila sa medzi moje obľúbené, po ktorej knihách siahnem. Nesklamala ani tentokrát a vytvorila jeden úžasný príbeh. Je extrémne silná vo vytváraní príbehov.

V tejto knihe sa strieda minulosť s prítomnosťou a autorka to premyslela do detailov. Príbeh na seba počas striedania nadväzuje a my postupne prichádzame na koreň celého príbehu a autorka nám pomaličky odhaľuje rôzne situácie, ktoré sa medzi Penelope a Haydenom odohrali.
Penelope má šťastie v nešťastí a získala úžasného najlepšieho kamaráta. Tiež by som takého chcela. Vo svojom živote som dávno takého mala, ale žiaľbohu už je to minulosť. Som rada, že Penelopin príbeh skončil inak. :)

Autorka tentokrát Penelope naložila riadne. Zažila si toho vo svojom živote veľmi veľa a jej húževnatosť ma ohromovala. Skvelý charakter a extrémne silná psychická vyrovnanosť. To, čím si všetkým prešla ju urobilo veľmi silnou a hlavne aj preto, že mala celý čas pri sebe Haydena, ktorý sa o ňu vždy staral. Napriek tomu, že bol ku nej častokrát drsný a prísny a svojou úprimnosťou dokázal až uraziť, vždy stál pri Penelope.

Penelope stretla toľko chlapov a zažila toľko nešťastných vzťahov a rozchodov, že sa jej čudujem, že sa na to nevykašľala. Možno preto si zažívala dookola to isté, pretože príliš tlačila na pílu. Chcela mať proste pri sebe niekoho, kto ju bude mať rád a bude ju milovať.

Hayden bol skvelá postava. Mať takéhoto priateľa a nebodaj muža, tak by to bolo úžasné. Jeho výroky a celkové dialógy s Penelope mali neskutočnú šťavu a boli napísané úplne úžasne. Kniha má celkom dosť veľký rozsah, ale autorka ho využila na maximum. Ku konci ma dosť dojímala a mala som, čo robiť, aby som udržala slzy.

Mne sa kniha veľmi páčila, a preto vám ju odporúčam.
Čítať viac
11

Všetky recenzie dostupné na mojom instagramovom profile @ivinkaaa.booksland alebo blogu: https://ivinkaaa-booksland1.webnode.sk/

IVINKAAA BOOKSLAND
Overený zákazník
15.10.2022
Výborné
U mňa je Whitney už stávkou na istotu a až na nejaké malé výhrady ma ešte nesklamala. Vždy sa neskutočne teším na jej príbehy a to čo, vymyslela tentokrát.
Daj šancu mne pojednáva príbeh o Penelope a Haydenovi. Anotácia mi znovu veľa nenapovedala, tak som nevedela, čo očakávať. Od prvých strán na to vhupneme. Opäť máme originálne pomenovania kapitol, ktoré zároveň pomenúvajú časovu chronológiu a my sa nestrácame medzi minulosťou a prítomnosťou a striedavými pohľadmi hrdinov. 

V tomto príbehu sme sa dočkali friends to lovers a bolo to geniálne. Najskôr to síce začalo hate to love, ale karta sa napokon otočila. Zároveň šlo opäť o pomalú romancu. Sranda, že som na rovnaké typy kníh natrafila hneď po sebe (mám na mysli Cenu za bozk). 

Penelope je talentovaná a šikovná krasokorčuliarka, ktorá však za každú cenu túži po vzťahu a bohužiaľ ani jeden jej nevýchadza. Prečo asi? Celý čas som si hovorila, kedy prestane tlačiť na pílu. Láska príde, keď to najmenej čakáš, nie keď si ju naplánuješ ty. A tak neskutočne mi liezla na moju nervovú zónu. Myslela som, že sa nespamätá a budem ju trpieť takúto do konca.
 
S postavami postupne počas knihy prežívame ich starnutie, osobný rast, posuny, vzostupy či pády. Oboch ich sprevádza jedna dráma za druhou, no sú v tom spolu a podporujú sa navzájom.

Hayden je zlatíčko. Sprvu je k Penelope veľmi krutý a myslela som si, že celú knihu bude "asshole", ale autorka ma opäť vyviedla z omylu. S Penelopou boli zohratou dvojicou a ich dialógy nemali chybu. 

Travis, brat hrdinky bol tiež kus... Ku koncu sa to však vyváži a pre svoju sestru po celé roky robil pekné gesto. Prostredie krasokorčuľovania, zoznamovacej appky Cinder aj Tinder, vývoj postáv, všetko bolo skvelé.

Záverečné hodnotenie 
Knihu vám jednoznačne odporúčam a keď milujete Whitney, tak budete i toto. Hlavná hrdinka je síce pekne otravná a zaslepená, ale mužský hrdina to vynahrádza. Vtipné dialógy, vzrušenie, napätie, dráma, zvraty a sladký koniec je to, s čím u autorky počítame. Na osamelé večery prípadne dni, ideál. 5/5.
Čítať viac
23.9.2022
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Whitney G. to jednoducho vie. Jej štýl písania, tie neustále doťahovačky, vtipné poznámky - ja jej to vždy zhltnem aj s navijákom. V tejto knihe mi však až tak nesadlo kamarátstvo hlavných postáv. Pre mňa bolo v niektorých momentoch až príliš "nadštandardné" a tým strácalo na uveriteľnosti. Jednoducho niektoré veci si ani kamoš s kamoškou nehovoria, či? Čítať viac

Vydavateľstvo Baronet

Čítať viac

„...nenávisť voči sebe je presne to isté ako hrubý egoizmus a napokon vyvoláva tú istú strašnú osamotenosť a zúfalstvo.“

Stepný vlk - Hermann Hesse, 2016
Stepný vlk
Hermann Hesse