Transcendence - Ann E. Jewel, Red, 2023

17,56 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Transcendence - Ann E. Jewel, Red, 2023
Čítaná
Transcendence - Ann E. Jewel, Red, 2023

Transcendence
Čítaná

Je mou láskou navždy, ale v jiném životě

Po nečekané tragédii se z profesora Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Najme si mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem, posedlostí divnými jmény a s klukem, s... Čítať viac

1. diel série
Transcendence
Vydavateľstvo
Red, 2023
320 strán
4-5 hodín čítania

Po nečekané tragédii se z profesora Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Najme si mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem, posedlostí divnými jmény a s klukem, s nímž se... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština

17,56 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Transcendence - Ann E. Jewel, Red, 2023
17,56 €

Viac o knihe

„V jiném životě byla moje navždy.“

Po nečekané tragédii se z profesora Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Najme si mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem, posedlostí divnými jmény a s klukem, s nímž se seznámila v supermarketu.

Postupem času chůva zjistí, že o něm už leccos ví, avšak všechno se stalo ještě před jejím narozením. Ví o skryté jizvě na jeho hlavě, o jeho oblíbené pizze i o tom, že na střední podváděl při testu ze španělštiny.

Zná fráze, které jsou mu povědomé, a prozradí mu vzpomínky, které ho vrátí o dvacet let do minulosti, kdy tragicky ztratil nejlepší kamarádku.

„Bojím se, co se stane, až ti dojde, že nejsem ona.“

Transcendece je smyslná cesta, která odhaluje nové možnosti, zpochybňuje zažité názory a zkoumá odvěkou otázku: existuje život po smrti?
Čítať viac
Originálny názov
Transcend
Počet strán
320
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
366 g
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1902363
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Transcendence
Vydavateľstvo
Red
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

29.4.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Mne neznáma autorka, ale pozitívne ohlasy, takže som neodolala.

Tento príbeh bol jedno obrovské prekvapenie pre mňa. Nevedela som ho pustiť z ruky, kým som ho nedočítala. A na záver teda riadny šok, hoci som to tušila, no teraz sa fakt neviem dočkať ďalšieho dielu.

Swayze bola od detstva trochu iná, vedela veci, ktoré by dievča v jej veku vedieť nemalo. Preto ju rodičia prekladali zo školy na školu a vodili po rôznych odborníkoch. V tomto sa mi ich prístup nepáčil, pretože si tým Swayze pripadala iná a trochu menejcenná, lebo nenaplnila ich očakávania.

Vedela ale aj rôzne veci o ľuďoch, ktoré sa stali ešte pred tým, ako sa vôbec narodila a nevedela si to vysvetliť ani ona, ani nikto iný.

Presne takto stretne Natea, u psychológa, začne sa s ním rozprávať, ale nejde jej do hlavy, že si ju nepamätá. Až neskôr o tom premýšľa a zistí, že ani ona netuší, prečo toho o ňom toľko vie a ako ho vlastne spoznala.

Lenže potom sa náhodou dostane na pohovor na opatrovanie malého dievčatka. A to práve u Nathaniela. Malú Morgan si hneď zamiluje a ukáže jej otcovi, že ho potrebuje práve teraz úplne najviac. Pretože trúchlili obaja, len on si nevedel dať rady.

Táto kniha pre mňa nebola celkom o tom trojuholníku, ako som niekde čítala. Bolo to teda niečo také, ale nie tak typicky.

Keď sa na scéne objavil Griffin, Swayzin priateľ, tak som mala z neho také zmiešané pocity. Bol až príliš dokonalý a nejako mi prišiel až nereálne úžasný, ale neskôr, keď už tam boli aj nejaké malé nedorozumenia, tak sa začal ukazovať v inom svetle a vtedy sa mi začal páčiť viac. Lebo jeho správanie bolo konečne také uveriteľné a pochopiteľné. Hoci tam stále mal nejaké také miesta, kde sa mi jeho správanie nepáčilo. Ale ich vzťah so Swayze mi prišiel veľmi pekný. Hlavne to, že pri ňom sa cítila v bezpečí. Hoci sama nerozumela tomu, prečo to vôbec takto potrebuje.

Zároveň tam ale bolo to, že chcela byť aj pri Nateovi, chcela vedieť, prečo má v hlave spomienky na jeho minulosť, chcela o ňom vedieť viac a viac ho spoznať.

Akože naozaj som niečo takéto nikdy nečítala a veľmi ma to zaujalo. Bolo to napísané tak výborne a tak uveriteľne. Proste žiadne že úplne nadprirodzené veci, ktoré by sa nedali vysvetliť. Síce sa ani toto nedá tak celkom vysvetliť, ale veríte tomu.

Ten záver ma teda vážne prekvapil.

Zostalo tu na mňa priveľa otázok, preto sa neviem dočkať, kedy bude ďalší diel.
Za mňa jedna z najlepších kníh, ktoré som prečítala v tomto roku.
Čítať viac
7.3.2023
…nadprirodzené, originálne, romantické…

Táto autorka mi bola absolútne neznáma a podľa obálky by som tipovala, že pôjde o klasický romantický príbeh. Kamarátka ma však začiatkom roka upozornila, že na nete objavila knihu s anotáciou, ktorá znie naozaj dobre. Áno, hovorím o Transcendence…

Ústrednou témou knihy je odveká otázka, či existuje život po živote. Autorka sa s touto témou popasovala naozaj skvele. Nepoňala to štýlom “od buka do buka”, ale hlavnej hrdinke Swayze od detstva pripisovala určitú dávku výnimočnosti. Ako je možné, že si Swayze spomína na udalosti z čias, keď ešte nebola na svete? Prečo má spomienky na ľudí o dosť starších od nej, ktorí si ju pritom vôbec nepamätajú? Úplne seriózne vám hovorím, zimomriavky ma pri týchto častiach knihy omínali pričasto.

V príbehu vystupujú 4 hlavné postavy a to Swayze, ktorú som už spomenula, jej priateľ Griffin, vdovec Nathaniel a jeho mesačná dcérka. Áno, bábätko toho veľa v príbehu nepovie, ale vďaka nemu sa udejú skvelé, aj vtipné, situácie a čo je hlavné, cesty Sway a Nathaniela sa skrížia. Swayze Natovi rozpráva postupne viac a viac zo svojich spomienok o ňom a on je čím ďalej tým viac presvedčený, že Swayze je jeho priateľka z detstva.

Okrem zamotaného vzťahu s vdovcom a nevysvetliteľných citov, má Swayze šťastný a pohodový život s priateľom Griffinom. Sú mladí, zamilovaní, tvoria harmonický, dokonalý pár. Práca pestúnky sa však podpíše na tejto idylke.

Jewel má príjemný štýl písania, príbeh plynie hladko, retrospektívy i kapitoly máme z pohľadu Natea aj Sway, čo je u čitateľov dosť obľúbené. Aj keď je mladý pár vášnivý, netreba sa báť prehnane odvážnych erotických scén. Autorka síce zabŕdne aj do sexu, veď patrí k životu, ale všetky scénky sú vkusné a nespadajú pod ľahké porno.

Čo sa týka postáv, niektoré dievčatá, ktoré spolu so mnou mali možnosť čítať knihu pred vydaním, mali problém s povahami. Napríklad, že Swayze je príliš nezrelá a Griffin až prehnane dokonalý. Ja som postavy, aj tie vedľajšie, vnímala presne tak, aby bolo jednoduchšie pochopiť správanie každého z nich. Nathaniel je síce vdovec, ale ku Swayze je priateľsky otvorený ako k starej známej(ktorú v nej vidí), Griffin JE prehnane dokonalý, od vzhľadu až po správanie. Ale aj to má v príbehu svoje opodstatnenie. Swayze ho miluje. Nerozumie svojim pocitom voči Nateovi, nechápe, čo ju k nemu púta, veď má priateľa, s ktorým je šťastná a v mysli si predstavuje budúcnosť po jeho boku- do chvíle, kým sa tam nezačne obšmietať Nate. Swayze je zmätená, rozpoltená a tým, že má len 21 rokov, má tak trochu strach z budúcnosti, zo všetkých spomienok a toho, čo sa jej v živote deje…

Transcendence je prvou časťou zo série a musím povedať, že pokiaľ čitateľ venuje plnú pozornosť príbehu, záver ho neprekvapí, ba čo viac, bude si presne tento zvrat priať. Presne do takej miery, aby netrpezlivo čakal na pokračovanie, pretože bude prahnúť po ďalšom vývine udalostí…
Čítať viac

„A najdôležitejšia vec, ktorú by ste si mali zapamätať: pravidlá neexistujú.“

Sila podvedomia - Kimberly Friedmutter, 2020
Sila podvedomia
Kimberly Friedmutter