Preskočiť na hlavný obsah
Cukrová barónka - Martina Sahler, Heiko Wolz, Metafora, 2024

18,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Cukrová barónka

Príbeh o pašeráčke z Bavorského lesa inšpirovaný skutočnými udalosťami

Rodina Schinderovcov je hlavným pašeráckym klanom sacharínu v Bavorskom lese. Martha zdedila temperament a odpor k autoritám po svojom otcovi. Je odhodlaná kráčať v jeho... Čítať viac

Vydavateľstvo
Metafora, 2024
368 strán
5 hodín čítania

Rodina Schinderovcov je hlavným pašeráckym klanom sacharínu v Bavorskom lese. Martha zdedila temperament a odpor k autoritám po svojom otcovi. Je odhodlaná kráčať v jeho stopách. Spolu s dvoma mladšími sestrami pašujú vyhľadávaný sacharín, ktorý... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

18,99 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Najlepšie F1 knihy podľa Števa Eiseleho - Martinus, 2024

Viac o knihe

Bavorsko 1908. Rodina Schinderovcov je hlavným pašeráckym klanom sacharínu v Bavorskom lese. Vynaliezavé skrýše, spoľahlivé kontakty a premyslená taktika im prinášajú slávu v nelegálnom svete Nemeckej ríše.
Martha Schinderová zdedila temperament a odpor k autoritám po svojom otcovi a je odhodlaná kráčať v jeho stopách. Spolu s dvoma mladšími sestrami pašujú veľké množstvo vyhľadávaného sacharínu, ktorý konkuruje drahému cukru, cez hranice Rakúska a Čiech.
No potom sa Martha bezhlavo zamiluje do priemyselníkovho syna Alexandra, ktorý je nielen dedičom cukrového impéria, ale aj synom úhlavného nepriateľa jej otca. Martha a jej rodina sa zrazu ocitnú v ohrození. Nebezpečná skúška preverí všetko, čomu kedy verili.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2482903
Originálny názov
Die Zuckerbaronin
Počet strán
368
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
542 g
ISBN
9788080907983
Rok vydania
2024
Štýl
historický, romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko, Spojené štáty
Vydavateľstvo
Metafora
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

4 hodnotenia

0
4
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

44

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
29.7.2024
Milé prekvapenie a zaujímavé čítanie
Autori sa inšpirovali skutočnými udalosťami a spísali jeden veľmi pekný príbeh z prelomu 19. a 20. storočia. Cukrovarnícky priemysel prekvital a majitelia impéria bohatli, lenže po vynájdení umelého sladidla sacharínu sa k nemu chcelo dostať čo najviac nemajetných ľudí. Rodina Schinderovcov bola pašeráckym klanom v Bavorskom lese a ich tri dcéry Martha, Gwendolyn a Helena s pašovaním sacharínu pomáhali. Nakoľko je však láska nevyspytateľná, Martha ňou vzplanie k dedičovi cukrového impéria Alexandrovi a uchovať tajomstvo nebude jednoduché. Môže sa skončiť šťastne vzťah vysokopostaveného muža so ženou od ,,konkurencie"?
Táto kniha splnila moje očakávania, je písaná veľmi pekne a nechýbajú zvraty a prekvapenia. Práve tie boli veľmi zaujímavé a dozvedela som sa aj informácie z pašovania sacharínu a jeho histórie. Kniha je oddychová, ale krásne plynie, nemá hluché miesta a čo sa mi páčilo, romantická linka nebola presladená, práveže prekvapujúca. A ako sa hovorí, že nešťastie nechodí po horách ale po ľuďoch, tak aj v tomto prípade si hlavné postavy prežijú svoje bolesti, straty a sklamania a s mnohým sa budú musieť vysporiadať. Ja vám túto príjemnú knihu vrelo odporúčam a vraj bude mať aj pokračovanie, tak som zvedavá, čo si autori pre čitateľov opäť pripravia. BTW: autori aj vysvetľujú, ktoré postavy sú reálne a ktoré fiktívne.
Čítať viac
17.7.2024
Román, odohrávajúci sa v rokoch 1878 - 1910, vychádza zo skutočných udalostí, vynaliezavých pašerákov sacharínu, ktorý bol v Nemecku vplyvom ohrozenia silného cukrovarníckeho monopolu v roku 1902 zakázaný, a ich kráľa v Bavorskom lese Kajetana Schinkingera.
Kniha sleduje nielen rodinu Schinderovcov a rodinu bohatého cukrovarníckeho priemyselníka Leopolda Wallendorfa, ale opisuje aj objav a ďalší rozvoj sacharínu, lacnejšej náhrady cukru nemeckým chemikom Constantinom Fahlbergom, ktorý v tom čase pôsobil ako hosťujúci vedec v Baltimore.
Autorkám sa podarilo zrozumiteľným a autentickým spôsobom prepliesť fiktívne a historické udalosti, ľudí a vtedajšie životné podmienky, štýl písania je plynulý a podmanivý, dej, hoci miestami predvídateľný, je dobre štruktúrovaný, plný napätia, udalostí a zvratov, postavy, odvážne pašerácke výpravy a krajina v Bavorskom lese a údolí Dunaja v okolí Deggendorfu sú živo a vierohodne vykreslené.

Romantický, vtipný, ale aj napínavý a poučný príbeh so zaujímavými detailmi o vplyve výroby cukru na vtedajšie nemecké hospodárstvo, ktorý čitateľa prenesie do začiatku 20. storočia, má všetko, čo od dobrého románu chcete strhujúci dej, realistické postavy a množstvo emócií zabalené do zaujímavého historického kontextu.
Čítať viac

Vydavateľstvo Metafora

Čítať viac

„Až vtedy som pochopil, že hoci realita je neraz desivá a bolestivá, je to jediné miesto, kde môžeš nájsť skutočné šťastie. Pretože realita je skutočná.“