Kam zavolá odvaha - Janette Oke, Kumran, 2024

17,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kam zavolá odvaha

Kam zavolá odvaha je voľným pokračovaním série Príbehy z kanadského západu. Jej odvaha a srdce budú skúšané spôsobmi, ktoré nikdy nečakala... Čítať viac

1. diel série
Návraty do kanadského západu
Vydavateľstvo
Kumran, 2024
328 strán
5-6 hodín čítania

Kam zavolá odvaha je voľným pokračovaním série Príbehy z kanadského západu. Jej odvaha a srdce budú skúšané spôsobmi, ktoré nikdy nečakala... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

17,06 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Kam zavolá odvaha je voľným pokračovaním série Príbehy z kanadského západu. Jej odvaha a srdce budú skúšané spôsobmi, ktoré nikdy nečakala...

Beth Thatcherová strávila celý život v bezpečnom a pohodlnom svete rodiny, priateľov a spoločenských podujatí, ktorý jej zaručilo otcovo bohatstvo. Na prekvapenie všetkých však prijme miesto učiteľky v drsnom podhorí západnej Kanady. Inšpirovaná svojou tetou Elizabeth, ktorá pred rokmi odišla učiť na západ, a za povzbudzovania svojho otca sa Beth rozhodne dôverovať Bohu a zvládnuť všetky prekážky, ktoré sa jej postavia do cesty.

Podmienky v Uhoľnom údolí sú však ešte horšie, než sa obávala. Nedávne banské nešťastie zanechalo mestečko, kde všetko ovláda ťažobná spoločnosť, ponorené v zármutku. Predchádzajúci učiteľ poskytol tamojším deťom veľmi chabé základy a mnohí z miestnych obyvateľov ani nehovoria po anglicky. Nie je tam dokonca ani škola. Beth navyše rieši aj citový problém, jej srdce je rozpoltené medzi dvoma mladými mužmi. Obaja slúžia v horskej polícii: jedného pozná prakticky odmalička, druhého stretla až v Uhoľnom údolí – je to láskavý, mierny muž, ktorý jej vždy ochotne podal pomocnú ruku.

Napriek prekážkam je Beth odhodlaná zmeniť zapadnuté horské mestečko k lepšiemu. Keď ju však príde z východu navštíviť sestra, pripomenie jej luxus, ktorého sa svojím rozhodnutím odísť na západ Beth vzdala. Vráti sa po skončení školského roka k privilegovanému životu v kruhu svojej rodiny?
Čítať viac
Počet strán
328
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
390 g
ISBN
9788089993925
Rok vydania
2024
Edícia
Kanadský západ (Janette Oke)
Naše katalógové číslo
2372095
Štýl
duchovný, historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Návraty do kanadského západu
Vydavateľstvo
Kumran
Pre koho
pre kresťanov, pre dospelých, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Nikola
Neoverený nákup
pred piatimi dňami
Kam zavolá odvaha
Pribeh je veľmi nádherný a obalka pekná. Ľahko sa čítal tento pribeh . Len pár veci mi vadilo a hlavne mi vadilo myšlienka hlavnej hrdinky že čo si pomyslí mama. Akoby hlavná postava nemala vlastnú hlavu a nevedela sa občas rozhodnúť bez tej myšlienky sama Čítať viac
Ivana Gabrišová
Overený zákazník
2.4.2024
Odporúčam
Janette Okeová nie je našim slovenským kresťanským čitateľkám neznáma a určite mnohé z nich sa potešili, keď vydavateľstvo Kumran.sk ohlásilo jej novinku s názvom Kam zavolá odvaha. Toto útle dielko je prvou skladačkou zo série Návrat na kanadský západ a zároveň je voľným pokračovaním série Príbehy z kanadského západu.
Ak ste ju nečítali, nevadí, do príbehu sa určite rýchlo dostanete. Ak ste ju čítali, určite si pamätáte na malú Beth, ktorá bola Elizabeth srdcu blízkou, a vlastne, ktorá po nej dostala i meno. Len Beth Tratcherová už nie je to malé dieťa, ale dospelá mladá žena, ktorá podobne ako jej teta chce vo svojom živote hľadať a aj plniť Božiu vôľu.
Doma žila ako v bavlnke, chránená až príliš starostlivou matkou, milovaná milujúcim otcom i sestrami. Žila v prepychu, kde jej nič z materiálneho bohatstva nechýbalo, ale to nepokazilo jej charakter. A tak hnaná túžbou, ktorá ani nevie odkiaľ pramení, sa vydáva do drsného podhoria západnej Kanady do Uhoľného údolia, aby tam pracovala ako učiteľka. Opúšťa to, čo pozná, opúšťa tých, ktorých miluje, aby odišla do nepoznaného, neznámého miesta.
Jemný opis miest, kde sa dej odohráva, vnútorný opis toho, čo sa odohráva v Beth, jej vnútorné zápasy, radosti i obavy. Živé a pútavé dialógy postáv. Nepredpokladané udalosti i záhada v Uhoľnom údolí. A pomedzi toto všetko sú ukryté hlboké myšlienky, ktoré určite pohladia dušu a mnohým prehovoria priamo do srdca. To všetko Vás čaká v knihe Kam zavolá odvaha. . A po prečítaní tejto knihy sa nebudete vedieť dočkať ďalšej časti. Dúfajme, že tá bude čoskoro.
Čítať viac

Vydavateľstvo Kumran

Čítať viac

„To, čím sme boli na začiatku, je iba nejasná farebná škvrna, na ktorú sa dívame z brehu toho, čím sme sa stali.“

Náhodné úvahy - Elena Ferrante, Andrea Ucini (ilustrátor), 2019
Náhodné úvahy
Elena Ferrante, Andrea Ucini (ilustrátor)