Vila na ostrove - Sarah Morgan, Fortuna Libri, 2024

19,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Vila na ostrove

Pod stredomorským slnkom sa odohráva zamotaná rodinná dráma a horúci romantický príbeh, ktorý je dokonalým letným únikom z reality... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2024
352 strán
5 hodín čítania

Pod stredomorským slnkom sa odohráva zamotaná rodinná dráma a horúci romantický príbeh, ktorý je dokonalým letným únikom z reality... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,90 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Pod stredomorským slnkom sa odohráva zamotaná rodinná dráma a horúci romantický príbeh, ktorý je dokonalým letným únikom z reality...

Slávna autorka romantických príbehov Catherine Swiftová sa už desaťročia umiestňuje na popredných priečkach zoznamov bestsellerov, hoci jej vlastný ľúbostný život nie je taký dokonalý. Najviac ju mrzí napätý vzťah so staršou dcérou, ale to sa má čoskoro zmeniť. Catherine sa spolieha na to, že jej štvrtá svadba na krásnom gréckom ostrove rodinu konečne spojí.

Adeline nevie, čo je horšie – či to, že sa jej matka po štvrtý raz vydáva, alebo to, že ju núti byť svedkom tejto katastrofy v jej luxusnej vile na Korfu. Opätovne prežíva bolesť z rozchodu rodičov a z matkinej nevery, ktorej následkom jej jej nevlastná sestra Cassie. Vracia sa na miesto, na ktorom kedysi prežila krásne aj bezútešné chvíle. Stretáva svojho najlepšieho kamaráta z detstva, ktorý v nej prebudí dlho potláčané stránky jej osobnosti.
Čítať viac
Originálny názov
The Island Villa
Počet strán
352
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
519 g
ISBN
9788057304258
Rok vydania
2024
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
2352201
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
new adult, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

12 hodnotení

6
4
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

20
Overený zákazník
30.3.2024
Najnovšie preložená kniha od obľúbenej autorky vianočných romantických sa odohráva na gréckom ostrove Korfu. Môžete tak očakávať letnú dovolenkovú atmosféru.

Čo by to však bolo za nudnú dovolenku, ak by sa neriešili rodinné vzťahy?
Sarah Morgan vo svojej knihe Vila na ostrove priniesla rodinnú drámu. Riešenie nefunkčných rodinných vzťahov tentokrát dala do popredia a romantika ostáva v pozadí ako vedľajšia linka. Viete ale čo? Tá správna hra so psychológiou z knihy urobila niečo hlbšie, no zároveň stále lahodiace zmyslom.

Príbeh sa zameriava na tri ženské postavy - Catherine, ktorá je spisovateľka a vydáva sa po štvrtýkrát a jej dcéry Adeline a Cassie. Adeline je psychologička a Cassie má svoj sen, no len nedávno dokončila školu a prechodne pracuje v kaviarni.
Osobne som sa istým spôsobom našla v každej postáv. Ich charaktery, vnútorné prežívanie a vývoj, ktorý podstúpia sú zachytené veľmi dôveryhodne.

Kniha je o tom, čo pre spisovateľov a spisovateľky znamená písanie. O tom, čo si nesieme z detstva až do dospelosti. Je o veľkých zmenách v živote, ktorým sa nevyhne žiadny človek.

Autorka ponúka niekoľko zvratov. Avšak neočakáva, že všetky budú nepredvídateľné nakoľko už prvým malým náznakom dáva najavo, čo môžete očakávať. Preto ak vás to neprekvapí, nebuďte sklamaní. Zamerajte sa na atmosféru, psychológiu, lásku či hru so slovami. Verím, že si to zamilujete.

Inak, ja milujem aj tú obálku!
Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Overený zákazník
26.3.2024
Je to 3 kniha, ktorú som od autorky čítala. Čítala som jednu vianočnú, jednu letnú a obe sa mi páčila. Táto 3 je tiež letná, ale nenadchla ma až tak, ako predchádzajúce, čo však neznamená, že bola zlá. Niečo mi v nej chýbalo, niečo, čo by ma nútilo nezložiť knihu z rúk. Knihy čítam celkom rýchlo (aspoň si myslím) a túto som mala rozčítanú skoro 2 týždne.

Kniha ma naozaj krásnu obálku, ktorá v nás hneď vyvolá chuť po dovolenke niekde pri mori. Kniha mala naozaj skvelý začiatok, ale postupom času som sa troška začala nudiť. Ku koncu to znova nabralo dych a práve koniec bol asi najlepšia časť príbehu. Teda aspoň podľa mňa. Kniha nie je nejako extra dlhá, ale našla som časti, ktoré by som kľudne vynechala a príbehu by to neuškodilo. Akoby autorka len chcela vyplniť prázdne miesta.

Kniha rozpráva príbeh o 3 ženách. Matke a dcérach Adeline a Cassie. Adeline nemala s matkou veľmi dobré vzťahy, keďže ju nechala žiť s otcom. Troška lepšie na tom bola Cassie, ktorá s mamou vcelku dobre vychádzala. Ale vzťah medzi sestrami nebol najružovejší ale bol taký chladný. Všetky 3 sa stretnú na ostrove Corfu a pomaly si otvárajú dušu jedna pred druhou.

Príbeh je o vzťahoch, rodine, priateľstve a hľadania šťastia a lásky. Dej bol pre mňa dosť predvídateľný a dosť mi prekážali dlhé monológy osôb. Čo oceňujem bolo striedanie pohľadov ako matky tak aj od oboch dcér.

Aj keď to bola slabšia kniha od autorky, určite sa nebudem báť siahnuť po jej ďalšom príbehu.
Čítať viac
18
Overený zákazník
24.3.2024
Mala som tú česť čítať niektoré autorkine diela, ale tie predošlé ma z nejakého dôvodu chytili trošku viac…

Začalo to pútavo, ešte pútavejšie to skončilo (dokonca pre mňa celkom aj prekvapivé zvraty nastali)… ale nejako ten stred (cca 100strán) tak ten za veľa nestál…

Kniha má okolo 350 strán a ak by čitateľ tretinu aj preskočil, tak by sa nič extra nestalo. Ako v nejakej telenovele, ktorá ma nekonečne veľa častí, zopár z nich vynecháme a sme stále tam, kde sme prestali pozerať. (To len tak okrajovo)

No koniec to celé zachránil. Miestami mi vošli aj slzy do očí. Pochopila som to všetko. Chladnú povahu Adeline, a tiež som precítila bolesť zo sklamania jej nevlastnej sestry a pochopila som aj správanie ich matky, ktorá chcela svoje dcérs len ochrániť. Naozaj tu ku koncu som mala pocit, že je to kniha od obľúbenej Sarah. Emócie pracovali na plné obrátky, škoda, naozaj veľká škoda, toho “nudného” stredu…

Ak by ste sa chceli ocitnúť na krásnom gréckom ostrove, na štvrtej svadbe jednej romantickej spisovateľky, na ktorú sa dostavia jej dve dcéry a veru každá z nich skrýva nejaké to tajomstvo, ktoré by ste radi rozlúskli, tak táto kniha bude pre vás ako stvorená.

Je to skôr romantická oddychovka, ideálna na teplé letné dni, ale isté udalosti vás počas horúčav aj prekvapivo schladia…

Mám rada knihy na tento štýl, ak ma nezačnú nudiť, samozrejme, ale vždy ma ženie vpred zvedavosť a veľmi rada filozofujem nad konaním postáv, nad ich správaním, prečo sú takí a takí, čo sa s nimi stalo?! Prečo?!

Na druhej strane, čo nemám teda rada, je to, keď si uvedomím, že za všetkou “traumou” a za všetkým chladným správaním postáv stoja nevyriešené otázky z minulosti, ktorým by sa dalo ľahko predísť… nebyť toho, že rodina nekomunikovala dostatočne navzájom…

No vtedy, by zas nebol na svete tento príbeh a táto kniha.
Čítať viac
22.3.2024
Sarah Morgan je pre mňa a moju knižnicu známou autorkou, a tak som sa do knihy od tejto autorky pustila s nadšením, keďže je pre mňa zárukou príjemnej odychovky. Oproti jej, mnou poslednej čítanej knihy - Zasnežené Vianoce, sa presunieme do tepla, na grécky ostrov Korfu. Samozrejme, že po vzhliadnutí obálky som 100% vyhlásila, že to bude príbeh zo Santorini. Kaskádové domčeky ma dokonale zmiatli.

Príbeh nebol až tak príjemnou letnou odychovkou, ale doslova rodinnou drámou týkajúcu sa matky Catherine a jej dvoch dcér, ktoré sú nevlastnými sestrami. Príbeh je rozprávaný práve z týchto troch pohľadov - Catherine, Cassie a Adeline. To veľmi kvitujem, keďže som si na základe týchto kapitol zameraných stále na jednu postavu mohla urobiť dokonalý obraz charakteru jednotlivých postáv. Adeline a Cassie boli od seba diametrálne odlišné. Adeline bola zatrpknutá žena, ktorá žila život presne podľa pravidiel a naopak Cassie mi bola veľmi sympatická, živelná a veselá užívajúca si, čo jej život ponúka. Celý príbeh sa zamotá na štvrtej svadbe ich matky odohrávajúcej sa na ostrove Korfu. Krásne prostredie vo mne hneď vyvolalo dovolenkovú atmosféru a musím oceniť aj príjemný šok, ktorý vo mne vyvolala autorka, ktorá dej brilantne zamiešala a ozaj som to nečakala. Rozbila tým jednotvárnu líniu príbehu a kniha začala naberať na obrátkach. Pomalé tempo naraz nabralo spád. Odhaľovanie rodinných tajomstiev je jednoducho moja šálka kávy. Aj keď som nie veľmi chápala postavenie Catherine k Adeline, ktorá bola detstvom tak poznačená a skutočne jej mohla na duši uľaviť skôr. Postavy boli ľahko uveriteľné, prirodzené a mne sa kniha a celý námet veľmi páčil. O štýle písania a šikovnosti autorky navodiť tú pravú atmosféru niet pochýb.
Čítať viac
30
Overený zákazník
14.3.2024
Táto autorka nám má skrze príbehy stále čo povedať. Napísala ich už niekoľko, jej romantické príbehy sú príjemným pohladenim po duši každého čitateľa / romantika.

Tento raz sa vďaka jej slovám presúvame na Korfu, do luxusnej vily, kde sa odohráva svadba. Bližšie nejdem špecifikovať, aby som vám nepokazila zážitok z čítania. Môžem však povedať, že tento príbeh si určite mnoho z vás zamiluje.

Krásne prostredie, kde sa príbeh odohráva. Celkom sympatické postavy, zaujímavá zápletka a emotívny dej. Kniha má asi 350 strán, od cca polovice som sa do nej ponorila naplno. Jednoducho som chcela (musela) poznať záver, ktorý bol určite prekvapujúci a dosť nečakaný. Opak začiatku, kde som pretáčala stranami aj očami, bolo to miestami nudné a hlavne zdĺhavé. Teda pre mňa! Vám jednotlivé opisy samozrejme vadiť nemusia :)

Myslím, že knihu môžem v konečnom dôsledku zhodnotiť ako silnejší priemer. Ak by som to mala zhodnotiť číslami tak za mňa určite 4 hviezdy z 5..
Čítať viac
12.3.2024
“Práve keď si človek myslí, že život už nemôže byť horší, sa ešte zhorší.”

Rodina je náročná spleť medziľudských vzťahov, lásky, tajomstiev a ochrany. Rodinu si nevyberáme, do nej sa narodíme a všetko čo nás ovplyvní ako deti si prenášame aj do dospelosti. Dokonca aj jeden malý detail, malá nepríjemná spomienka, môže zmeniť náš život. Tak ako život Adeline a Cassie.

Poznáte ten pocit, keď Vás kniha pohltí, neviete ju pustiť z rúk a nechcete, aby sa skončila ? Chcete stále viac a viac. Viac Adeline a Stefanosa, viac Cassie a Olivera. Viac lásky a viac vášne. To chceme. To chcem. A presne toto všetko kniha mala až posledných 100 strán z 350.

Príbeh bol naozaj pútavý, smutný a krásny zároveň. Bol to príbeh rodiny, príbeh matky a jej dcér. Bol to príbeh o silnej žene, ktorá ako levica bránila a chránila svoje deti, aj keď ju to niečo stálo. No tento príbeh bol aj zo začiatku nudný a zdĺhavý. Kto čítal ma možno bude chápať. Jednoducho mi tam chýbala väčšia gradácia. No záver to zachránil. Záver mal grády, malo to šťavu a malo to všetko čo dobrý román má mať.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“