Chlapci z Biloxi
E-kniha

Dve rodiny, dve strany zákona. Posledných sto rokov bolo Biloxi známe ako príjemné letovisko a mesto plné podnikov na spracovanie morských plodov. Malo však aj odvrátenú tvár.... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
440 strán
6 hodín čítania

Dve rodiny, dve strany zákona. Posledných sto rokov bolo Biloxi známe ako príjemné letovisko a mesto plné podnikov na spracovanie morských plodov. Malo však aj odvrátenú tvár. Korupciu a neresti všetkého druhu od hazardných ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

12,50 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Posledných sto rokov bolo Biloxi známe ako príjemné letovisko a mesto plné podnikov na spracovanie morských plodov. Malo však aj odvrátenú tvár. Korupciu a neresti všetkého druhu od hazardných hier cez prostitúciu, nelegálnu výrobu alkoholu, drogy až po vraždy na objednávku. Neresti mala pod kontrolou hŕstka gangstrov, povrávalo sa, že patrili k neslávne známej Južanskej mafii.

Keith Rudy a Hugh Malco vyrastali v Biloxi v šesťdesiatych rokoch, obaja pochádzali z prisťahovaleckých rodín z východnej Európy. V detstve boli nerozluční kamaráti a všetci ich poznali ako hviezdy bejzbalového tímu. Ich cesty sa rozišli na prahu dospelosti. Z Keithovho otca sa stal obávaný prokurátor, odhodlaný „vyčistiť pobrežie“, z Hughovho otca šéf biloxiského podsvetia. Keith vyštudoval právo a pokračoval v otcových šľapajach. Hugh dal prednosť nočnému životu a pracoval v rodinných podnikoch. Obidve rodiny sa napokon stretli v rozhodujúcom boji – kde inde, ako v súdnej sieni.

V rodinnej ságe bohatej na historické fakty a nezabudnuteľné postavy ide doslova o život.
Čítať viac
Originálny názov
The Boys from Biloxi
Počet strán
440
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2409913
Štýl
mysteriózny, dobrodružný, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

7 hodnotení

5
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

15.4.2024
5* / 5*
Famozny Grisham je naspat. Tomuto vravim vyborna kniha od autora, ktory malokedy sklame, ba prave naopak. Moj najoblubenejsi zahranicny autor si pre nas prichystal skvelu naloz napatia, sudnic tahanic, nasilia, spravodlivosti a vsetkeho co do sudnej siene v podani Johna Grishama patri. Kazdopadne ten koniec.... Ten bol tak prijemne krasny, ze by som bol rad, keby kniha bola sfilmovana. Čítať viac
15.3.2024
Odvrátená tvár známeho letoviska Biloxi
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Korupcia! Hazard! Prostitúcia!

Biloxi. Letovisko plné barov a kasín, ktoré lákalo ľudí zo širokého okolia vyhodiť si z kopýtka. V čase prohibície, nelegálnej prostitúcie a hazardných hier, je Biloxi známe ako miesto, kde sú všetky tieto neresti tolerované nielen šerifom, ale aj politickými predstaviteľmi.

Až kým sa neobjavil Jesse Rudy. Mladý právnik a neskôr prokurátor, ktorý sa rozhodol, že pobrežie vyčistí. Proti nemu stojí Lance Malco, šéf Južanskej mafie. A tak sa začína doslova rodinný boj, ktorý trval hádam 30-40 rokov.

Na začiatku tejto rodinnej ságy, lebo túto škatuľku môžeme tejto knihe prisúdiť skôr, ako právnickému thrilleru, sledujeme mladosť a vzostup otcov, na ich kariérnych dráhach a motiváciách, no rýchlo zistíme, že nosnými postavami príbehu budú synovia.

Keith Rudy a Hugh Malco. V detstve kamaráti a spoluhráči z baseballového tímu, no v puberte sa ich cesty rozišli, hlavne vďaka rozdielnej výchove a rozdielnym hodnotám, ktoré rodiny vyznávali.

Obaja sa rozhodnú, že pôjdu v šľapajach svojich otcov. Pre Keitha to znamená štúdium na právnickej škole, manažovanie otcovej politickej kampane a hodiny a hodiny driny v kancelárii. Pre Hugha to je flákanie sa po baroch, hazard, dievčatá a ďalšie zákutia organizovaného zločinu.

Na ploche desiatok rokov sledujeme boj proti skorumpovanému šerifovi, politické machinácie, podvody a právnické kľučky.

Za pre mňa asi najvzrušujúcejšia časť, ktorá ma nútila otáčať strany bola časť, kde po hurikáne Camille, ktorý zničil väčšinu mesta, bojujú Rudyovci v procesoch proti poisťovniam, ktoré odmietajú platiť klientom za následky.
Poprípade vyšetrovanie lúpežných prepadnutí klenotníctiev, ktorých sa dopustil mladý Malco. To bol pre mňa ten právnický Grisham, to kvôli čomu ho rád čítam.

Celé je to inak napísané takým tým deväťdesiatkovým štýlom, miestami akoby novinársky, žiadna vata, niekedy málo priamej reči. Síce to odsýpa, ale niekdy akoby človek čítal o niečom, ale nedostal sa sám do toho príbehu. Dnes sa takto už veľmi nepíše, naposledy čo som čítal, tak hádam Frederick Forsyth v nevydarenom Kill list.

Celkovo je to nadpriemerné počteníčko, aj keď nie úplne top. Je to proste sága na veľkej časovej ploche. Je tam život ľudí. Je tam boj dobra so zlom. Vyšetrovanie polície aj FBI. Scény zo súdnej siene. Právnické kľučky za oponou. Dohody, skrývanie svedkov. Je tam tvrdá politická kampaň a jej zákulisie. Útek z väzenia aj odvolania z cely smrti.
Ale zimomriavky, napätie a vzrušenie z príbehu, aké človek pri tých ozaj dobrých cíti, tak to mi tam chýbalo.
Čítať viac
Marián Štefančin
Overený nákup
6.3.2024
Starý Dobrý John
Ako verný fanúšik som zhltol novú knihu od Grishama za 2 dni behom výletu v Londýne … Úžasne napísaný príbeh odohrávajúci sa v polke minulého storočia na juhu USA … Probeh Vás nepustí budete chcieť vedieť ako dopadne osud obidvoch rodín na rozličných stranách zákona … Vrelo odporúčam :) Čítať viac
22
Overený zákazník
24.12.2023
Viac Grisham z posledných rokov, ako zo svojich zlatých právnických čias.
Čo to znamená?
Chlapci z Biloxi je spoločenský román, prepracovaný, pútavý, v ktorom nechýba mafia a gangsterské praktiky; je to aj právnický triler, najmä v druhej časti aj detektívka; nechýba tam miestna politika a intrigy, podvody a zákulisné hry.
John Grisham sa preslávil čistokrvnými právnickými trilermi, no v posledných rokoch píše čoraz viac takýchto mixov, kde sa mieša viac žánrov, je to komplexnejší príbeh, viacvrstvový - v tomto prípade sledujeme dve rodiny na opačných koncoch spravodlivosti a morálky, a to v priebehu mnohých rokov.
Preto nečakajte napínavý, strhujúci právnický triler, ale skôr kvalitný grishamovský príbeh, ktorý skvele ukazuje komplexnosť nášho života.
Zakomponoval doň napríklad aj meganičivý gurikán Camille, ktorý mestá doslova zložil na kolená. Následné procesy a také známe vykrúcanie sa poisťovní, ktoré nechcú platiť klientom, hoci tí musia žiť pod stanmi, v polozrúcaných domoch alebo u rodiny. Ich nečestné praktiky a podvody.

Chlapci z Biloxi nebude román pre tých, ktorí čakajú priamočiaru akciu a právnické kľučky, ktoré poznáme z grishamoviek ako Firma, Prípad pelikán, Čarodejník, Klient, Sudca, či Kedy zabiť. Stále je to však výborne vyskladaný príbeh s typickými grishamovskými zvratmi, prekvapeniami, výborne vystihnutými reáliami a atmosférou. Zručne napísaný príbeh o zle, nerestiach, hazarde, podvodoch a vraždách na objednávku, prostitúcii, drogách na jednej strane...a o férovosti, poctivosti a snahe o spravodlivý svet aj napriek všetkým prekážkam či riziku vlastnej smrti na strane druhej.
Morálne zložitý, mnohovrstevný a poučný ľudský príbeh.
Čítať viac
Dominika
Neoverený nákup
25.3.2023
Klasicky grisham- vyborne
Vyborna kniha o dvoch muzoch, zacinajucich na rovnakej startovacej ciare, ktorych cesty sa vsak diametralne rozisli a postavili ich do opozitneho postavenia. Putavo napisany grishamovsky roman, ktory nie je jeho najlepsim, ale je kazdopadne jeho standardom. Prijemne citanie, na konci ktoreho sa dokonca citatel stretne s dilemou a zamyslenim nad moznostou odpustenia toho najhorsieho zlocinu. Pomstit sa, ked mate tu možnosť, alebo nechate pachatela zit? Tazke otazky. Vyborna kniha. Čítať viac

John Grisham

Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“