Obloha na jeseň - Denise Hunter, i527.net, 2023

16,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Obloha na jeseň

Čeliť minulosti je jednoduchšie, ak jej nemusíš čeliť sám. Keď sa v hostinci, ktorý vedie Grace so svojimi súrodencami, objaví tajomný cudzinec, okamžite sa jej zapáči. Má... Čítať viac

3. diel série
Hostinec Bluebell
Vydavateľstvo
i527.net, 2023
288 strán
4 hodiny čítania

Čeliť minulosti je jednoduchšie, ak jej nemusíš čeliť sám. Keď sa v hostinci, ktorý vedie Grace so svojimi súrodencami, objaví tajomný cudzinec, okamžite sa jej zapáči. Má však starostí až nad hlavu: pomáha viesť bluebellský hostinec, rozbieha... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

16,90 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Z kolekcie: Top 10 kníh roka 2023 podľa fulloff.books

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Čeliť minulosti je jednoduchšie, ak jej nemusíš čeliť sám.

Keď sa v hostinci, ktorý vedie Grace so svojimi súrodencami, objaví tajomný cudzinec, okamžite sa jej zapáči. Má však starostí až nad hlavu: pomáha viesť bluebellský hostinec, rozbieha vlastnú požičovňu športových potrieb Blue Ridge Outfitters a navyše sa musí vyrovnať s traumou z detstva, hoci si myslela, že už je dávno za ňou.

Špeciálneho agenta Wyatta Jenningsa postrelia pri výkone služby a zranenie v ňom prebudí nepríjemné spomienky. Keď mu šéf nariadi povinné voľno, odíde do Bluebellu v Severnej Karolíne, aby sa porátal s udalosťou z detstva, ktorá navždy zmenila jeho život.

Grace potrebuje získať viac skúseností pre svoju predajňu a požičovňu športových potrieb, preto sa ponúkne Wyattovi, že ho bude sprevádzať na túrach po okolitých horách. Wyatt sa jej postupne začne otvárať a uvedomí si, že ho priťahuje Gracin životný postoj a zmysel pre humor.

Niet pochýb, že tí dvaja si vybudovali zvláštne puto. Wyattovo tajomstvo však môže buď úplne zničiť Gracin život, alebo im obom priniesť uzdravenie.
Čítať viac
Počet strán
288
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
135×205 mm
Hmotnosť
302 g
ISBN
9788082491114
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2193137
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
3. diel série
Hostinec Bluebell
Vydavateľstvo
i527.net
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

16 hodnotení

15
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

20
Overený zákazník
19.11.2023
Ideálne jesenné čítanie
Séria Hostinec Bluebell zakončuje príbeh o troch súrodencov, ktorí prišli o rodičov a rozhodli sa prevádzkovať penzión, knihou Obloha na jeseň. Posledná časť je zameraná na najmladšiu zo súrodencov - Grace. Autorka ostala verná svojej forme - v hostinci sa ubytuje niekto, kto v rodine neskôr aj zostane. Vôbec to však nevadí, v tomto type románov sa predpokladá určitá dávka predvídateľnosti, čo nemusí a v tomto prípade ani neznamená, že sú príbehy nekvalitné a neoriginálne. Práve naopak. Každý zo súrodencov je iní a zanecháva tak v čitateľoch rôznorodé dojmy, emócie a odkazy.

Grace si od detstva v sebe nesie traumu, tzv. vinu preživšieho. Zhodou okolností si niečím podobným prechádza aj jej vyvolený. Na ich postavách vidieť, čo môžu spôsobovať nespracované emócie. Aká je prepojenosť mysle a tela... Bolo však krásne sledovať, ako sa navzájom uzdravujú a hľadajú vnútornú slobodu. Láska, ktorá lieči...

Miestami som pochybovala o smere, akým autorka príbeh ukončí. Určite je to ale pekná bodka na záver. Hostinec Bluebell, vyznačujúci sa príjemným prostredím a dobrými ľuďmi, mi bude naozaj chýbať.
Čítať viac
12.11.2023
Jesenná idylka
Veľmi som sa potešila 3.dielu od Denise Hunter a pokračovaniu príbehov z hostinca Bluebellu. Bola som už vopred zvedavá aký príbeh bude mať Grace, najmladšia zo súrodencov a oslovila ma jej nebojácnosť, nezávislosť, odvaha. Autorka si myslím,že perfektne zladila obe postavy ako sú Grace a Wyatt. A čo je ešte super na tejto knižke? Vyšla práve včas na jesenné čítanie v jesennom období :) Čítať viac
4.11.2023
V Bluebellskom hostinci ja nádherne za každého ročného obdobia. Je jedno či sa ubytujete v lete, v zime alebo na jeseň. Teplo rodinného hostinca, chutné jedlo a láskavá starostlivosť majiteľov, Vám navodí pocit domova.

Molly, Levi a Grace to v živote nemali ľahké. Obetovali všetko, aby splnili rodičovský sen, aby zachovali ich odkaz. Časom sa každý z nich začal pomaly uberať svojou cestou, každý našiel lásku, našiel svoju polovičku. Len Grace sa cítila ako piate koleso na voze, iba až do momentu, keď sa do hostinca prišiel ubytovať jeden tajomný muž. Wyatt.

Tretia časť série Hostinec Bluebell vôbec nesklamala. Bolo to krásne, romantické a dojemné. Dokonca aj Grace našla svoje šťastie, pohla sa ďalej a dospela. Ja môžem Oblohu na jeseň iba vychváliť.

P. S. Knihy môžete čítať aj samostatne, všetky potrebné informácie Vám autorka napíše počas deja. Ale aj tak je najlepšie prečítať celú sériu. Nebudete ľutovať.
Čítať viac
2.11.2023
Bluebell po tretí krát
atmosféra malého mesta a obyvateľov rozkošného hostinca, v ktorom sú verní tradíciám a poctivým domácim čučoriedkovým muffinom, je ako návrat domov. pre príbeh ale nie je nevyhnutné čítať predošlé dve knihy, pokojne môže predstavovať samostatný román - aj keď príbehy Molly a Leviho sú zábavné a veľmi ich odporúčam. navyše, ich životy v tomto diele pokračujú ďalej a je príjemné sledovať ich pokroky a rozhodnutia.

knižka pohladí dušu nadšencov prírody - najmä tej jesennej, keď sa lesy sfarbujú do žlta a jazerná hladina odráža všetky odtiene oranžovej oblohy. Grace sa rada túla okolitými lesmi, vzala ma na niekoľko výletov s batohom na chrbte. o scény v prírode tu teda nie je núdza, no dostávame sa aj do hĺbky vo forme dôverných rozhovorov, súrodeneckej lásky a silného puta, ktoré protagonistov viaže k domovu a pamiatke po rodičoch.

autorka nasadila predošlými dielmi série pomerne vysokú laťku a tým aj zvýšila moje očakávania, ale po prečítaní som teda vonkoncom neostala sklamaná. myslím, že tento diel sa mi asi páčil zo všetkých najviac, mám pocit, že som Grace konečne naozaj spoznala. :)
úprimne sa teším na ďalšie romány z autorkinej tvorby. myslím, že jej knihy vypĺňajú veľkú dieru na trhu, čo sa týka romantických príbehov zo súčasnosti s nálepkou "clean".
Čítať viac
19.10.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Tak ako aj predošlé diely, tak aj tento záverečný diel série Hostinec Bluebell bol super. Opäť sme sa stretli so súrodencami Benettovými a ich životnými partnermi. Veselá prítomnosť sa striedala so smutnou minulosťou Waytta a Grace. Som však veľmi rada, že aj napriek tomu si k sebe našli cestu a nakoniec aj ich milovaný hostinec zostal v rodinných rukách. Čítať viac
27.9.2023
Bluebell 3
Krásne zakončenie príbehu o súrodencoch Benettových, ktorí sa po smrti rodičov museli rozhodnúť či predajú dom, alebo sa presťahujú, dokončia, čo rodičia začali a otvoria hostinec. Bola pred nimi náročná práca a každý z nich musel veľa obetovať.
V poslednom dieli sa na „výslnie“ dostáva najmladšia zo súrodencov - Grace Benettová. Je ambiciózna a podnikavá, nechce sa vzdať svojho sna o otvorení požičovne športového náradia. Práca na recepcii ju nenapĺňa, skôr by ju bavilo sprevádzať turistov po okolí. Preto keď sa v hostinci objaví nový hosť Wyatt Jennings, ktorý hľadá v horách jedno konkrétne miesto, ale sám nevie, ako by ho presne špecifikoval, Grace sa ochotne ponúkne, že mu s hľadaním pomôže.
Na spoločných potulkách lesom a horami Wyatt prichádza na to, že Gracinu priamosť a úprimnosť nesmierne oceňuje - vo svete plnom ľudí, ktorí klamali a zavádzali, to bolo preňho vítané osvieženie. Napriek tomu, že sa zblížili, dôverovali si a rozumeli si, s niektorými vecami sa každý z nich musel vyrovnať sám. Hoci o tom ani jeden z nich netuší, obaja roky prežívali to isté – ale vyrovnávali sa s tým rôznym spôsobom. Wyatt sa rozhodol pomáhať ľudom a Grace sa snažila ospravedlniť svoje miesto na tomto svete. Kniha Obloha na jeseň je príbeh o uzdravení, kde sa obaja hlavní hrdinovia presvedčia, že pocit viny nás robí bezmocnými, ale činy, najmä pomoc iným ľuďom, nám dávajú pocit užitočnosti a zmyslu.
Čítať viac
24.9.2023
5* a skvelé zavŕšenie súrodeneckej série
„…a celé údolie pod jesennou ob­lohou bude zaplavené celou škálou farieb, ktoré sa budú odrá­žať na hladine jazera.“

V tomto krásnom závere série je Obloha na jeseň príbehom o opustení minulosti, nájdení uzdravenia a nádeje na budúcnosť naplnenú láskou. Grace ako najmladší súrodenec je pripravená vymaniť sa zo svojej ulity. Zápasí s vinou preživšieho, čo ju núti bojovať o svoje miesto vo svete. Wyatt sa vracia do Bluebellu, aby zápasil so svojimi vlastnými vnútornými démonmi, pričom skríženie ich ciest vedie ku skvelému príbehu.

Táto kniha sa dá ľahko čítať ako samostatná kniha, ale určite sa budete chcieť vrátiť a prečítať si prvé dve knihy zo série, aby ste sa dozvedeli viac o tejto zaujímavej rodine. Páčilo sa mi, ako Gracini starší súrodenci Molly a Levi naďalej hrajú rolu aj v tomto pokračovaní.

V každom prípade knihu odporúčam, nakoľko je úplne ideálna na pohodový večer či ako spoločník na dovolenku.
Čítať viac
22.9.2023
Mimoriadne vydarené!
Jednoznačne úžasná séria tento Hostinec Bluebell.
Veľmi som si vychutnávala všetky 3 knihy, túto tretiu možno aj najviac. Páčili sa mi postavy, asi najviac zo všetkých párov, rozvoj ich vzťahu aj celý príbeh. Zaujímavé bolo riešenie tráum z minulosti, čo knihe dodalo hlbší zmysel a pozdvihlo ju v mojich očiach ešte vyššie. Ale aj bez toho to bol veľmi príjemný oddychový román, ktorý si veľmi rada prečítam znovu.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Pripravte sa na to, že budete nedočkavo obracať stránky knihy, ktorá vás prenesie do nádherných Blue Ridge Mountains.“ — NANCY NAIGLEOVÁ, Christmas Angels

„Absolútna dokonalosť. Hunterová prináša príbeh plný zvratov a napätia, ktorý sa vám okamžite zapáči.“ — KATHRYN V., Goodreads

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho