Zaklínačov kódex
E-kniha

Legendárny zaklínač Geralt z Rivie stretáva počas putovania po Kontinente množstvo nevšedných postáv a krvilačných tvorov – spoznajte ich v tomto Kódexe aj vy. V jednotlivých... Čítať viac

Vydavateľstvo
Lindeni, 2023
152 strán
2 hodiny čítania

Legendárny zaklínač Geralt z Rivie stretáva počas putovania po Kontinente množstvo nevšedných postáv a krvilačných tvorov – spoznajte ich v tomto Kódexe aj vy. V jednotlivých nádherne ilustrovaných opisoch sú zhrnuté všetky... Čítať viac

  • PDF
  • Slovenčina

20,70 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Zaklínač - encyklopedie - Alain T. Puysségur, Kniha Zlín, 2023
PDF
Čeština, 2023
Ihneď na stiahnutie

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Ilustrovaný a prebádaný svet Zaklínača od Andrzeja Sapkowského Legendárny zaklínač Geralt z Rivie stretáva počas putovania po Kontinente množstvo nevšedných postáv a krvilačných tvorov – spoznajte ich v tomto Kódexe aj vy. V jednotlivých nádherne ilustrovaných opisoch sú zhrnuté všetky informácie o postavách od Geralta, cez Ciri, Yennefer, až po Blyskáča a Zoltána Chivaya. Zaklínačov kódex predstavuje bohatý a zložitý svet presiaknutý mágiou, mytológiou, vierou a diplomaciou a detailne vykresľuje aj tajomné stvorenia, s ktorými sa Geralt počas svojich dobrodružstiev stretáva, či už je to bazilišk, kikimora, kostej, striga alebo upír, viverna či zeugl.
Zakínačov kódex je výnimočný sprievodca pôvodným svetom Zaklínača pre čitateľov románov, hráčov počítačových hier aj divákov televízneho seriálu z produkcie Netflixu.
Čítať viac
Originálny názov
L'Univers du Sorceleur (Witcher): Codex Le Sorceleur
Počet strán
152
Rok vydania
2023
Edícia
Zaklínač
Naše katalógové číslo
2200783
Ilustrácie
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Francúzsko
Vydavateľstvo
Lindeni
Pre koho
pre deti a mládež, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

6 hodnotení

5
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

14.4.2024
Recenzia
Zaklínačov kódex je príručka k svetu Zaklínača. A ak ste jeho fanúšikom, určite vás poteší.

Je rozdelená na tri časti, kratučká a navyše s ilustráciami na každej strane. Najskôr je prvá časť, kde sú popísané krajiny, mestá na Kontinente. Bolo to prehľadné, výstižne opísané, kto tam vládne, ako sa tam platí.

Druhá časť obsahuje postavy, ktoré sa mihli v knihách, ich krátky popis a niečo z deja knihy. Či už sú to panovníci, čarodejnice, zaklínači, elfovia, trpaslíci. Nájdete tam všetko.

A tretia časť popisuje stvorenia, ktoré poznáme z knižnej série. Páčilo sa mi, že na spodku strany bolo vždy veľkostné porovnanie Zaklínača a daného stvorenia.

Celá kniha sa mi veľmi dobre čítala, keďže bola krátka a s podstatnými informáciami. Môžem odporučiť každému fanúšikovi Zaklínača od Sapkowskeho. Mne čítanie prinieslo pozitívne pocity, keďže som sa na chvíľu vrátila do obľúbeného fantasy univerza.
Čítať viac
10.4.2024
Instagram: peterpanik_reviews
Rozmýšľam či ešte vôbec existuje nejaká kniha či komiks s témou Zaklínača (v slovenčine a češtine), ktorú by som nemal a nechcel. Tento Sapkowského literárny vrchol si u mňa totiž drží aj neotrasiteľné prvenstvo medzi všetkými fantasy sériami, ktoré som kedy prečítal. Bez debaty.

Darček v podobe knihy (alebo v podstate aj encyklopédie ak chcete) 'Zaklínačov kódex' ma teda veľmi potešil! Pevná väzba o rozmere 210x297mm obsahuje 152 strán textu a nádherných ilustrácií v jednom. A nielen to, samotný dizajn knihy je tiež skutočne nadherný!

Na tomto súbore poznatkov, postáv či monštier si dali Alain T. Puysségur a ilustrátor Émile Denis očividne celkom dosť záležať. Osobne ma tu veľmi potešili aj "drobnosti". Pôvodné vydania kníh totiž mapu neobsahujú, takže úvod venovaný práve geografii tohto sveta (samozrejme aj s popisom jednotlivých častí) mi padol viac ako vhod. No a vzhľadom na to, že je to už aj nejaká doba čo som naposledy prečítal všetky spomínané knihy, osvieženie pamäti skrz nasledujúce strany kódexu venované hlavným postavám, ale aj tým vedľajším - kladným i záporným - tiež splnilo svoj účel. Samozrejme, autor nezabudol ani na monštrá, ktorých vzhľad bol pre ilustrácie zjavne silno inšpirovaný hernou trilógiou od poľského herného štúdia CD Projekt Red.

Povedal by som, že je jedno či Zaklínača a jeho svet poznáte, alebo nie... toto sympatické súhrnné spracovanie postáv či beštií určite odporúčam obidvom kategóriám!

Viac podobných recenzií nájdete na mojom Instagrame: peterpanik_reviews

Rád vás tam privítam! :)
Čítať viac

Vydavateľstvo Lindeni

Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary