Neúprosné nie zhonu - John Mark Comer, Kumran, 2023

13,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Neúprosné nie zhonu

Ako si v chaose moderného sveta udržať emočné zdravie a duchovný život

Aký človek sa to zo mňa stáva? Táto otázka znepokojovala pastora a spisovateľa Johna Marka Comera. Navonok síce pôsobil ako úspešný človek, no v jeho vnútri nebolo všetko v... Čítať viac

Vydavateľstvo
Kumran, 2023
Počet strán
272

Aký človek sa to zo mňa stáva? Táto otázka znepokojovala pastora a spisovateľa Johna Marka Comera. Navonok síce pôsobil ako úspešný človek, no v jeho vnútri nebolo všetko v poriadku. A tak sa s prosbou o radu obrátil na... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

13,90 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Aký človek sa to zo mňa stáva? Táto otázka znepokojovala pastora a spisovateľa Johna Marka Comera. Navonok síce pôsobil ako úspešný človek, no v jeho vnútri nebolo všetko v poriadku. A tak sa s prosbou o radu obrátil na dôveryhodného mentora, od ktorého si vypočul tieto slová: „Povedz neúprosné nie zhonu. Najväčším nepriateľom duchovného života je uponáhľanosť.“ Takú odpoveď síce nečakal, ale dodnes sa presviedča o tom, že práve to potreboval. Namiesto toho, aby sme sa pokúsili presne pomenovať príčinu toxicity moderného sveta, mnohokrát iba riešime symptómy. Čoraz častejšie zaznievajú hlasy, ktoré za koreň veľkej časti zla považujú práve zhon a zaneprázdnenosť. Na stránkach tejto knihy nájdete pôsobivý návod, ako si v chaose moderného sveta udržať emočné zdravie a duchovný život.

Presvedčivé dôkazy proti uponáhľanosti a v prospech jednoduchšieho, pomalšieho života.

Predhovor: John Ortberg
Čítať viac
Originálny názov
The Ruthless Elimination of Hurry
Počet strán
272
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
327 g
ISBN
9788089993802
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1917107
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Kumran
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

8

Veľmi rada čítam knihy všetkých možných žánrov a veľmi ma baví aj na ne písať recenzie a potom pomôcť vybrať tu správnu. Aj ja sama knihy a všetko ostatné kupujem na základe recenzii takže som rada, keď nejakú dobrú recenziu nájdem :)

Veronika Maťovčíková
Overený zákazník
8.1.2024
Otvorila mi oči!
Táto kniha ma donútila zastaviť sa prehodnotiť čomu venujem svoj čas. A tiež si priznať, že sa až príliš naháňam. Pre mňa osobne jedno úžasné čítanie. Dúfam, že prehovorím aj maminu, ktorá stále kdesi "lieta" a musí niečo "neodkladné" urobiť, aby si ju prečítala. Veľká vďaka autorovi! Čítať viac
28.12.2023
Kniha, ktorá má potenciál priniesť zmenu, ak sa pre ňu rozhodnete.
V konečnom dôsledku môžem povedať, že odkedy som začala túto knihu čítať, omnoho viac si všímam dopady zhonu v mojom živote, spomínam myšlienky svojim priateľom a mám v pláne začať praktizovať tieto návyky (čo tak si to dať ako novoročné predsavzatie?). Jednoznačne je to kniha, ktorá má miesto v súčasnej spoločnosti zameranej na výkon, no nie nutne naše emočné zdravie. A tak ju odporúčam všetkým, ktorí na otázku: "Ako sa máš?" často odpovedajú: "Fajn, akurát mám toho strašne veľa." Čítať viac
5
Štyri lásky - C.S. Lewis, 2014
Práve čítam
Štyri lásky

Učiteľka, sestra a dcéra. Milujúca život, prírodu, múdrosť, hodnoty, knihy, dobré jedlo, kávu, hudbu, poriadok, cestovanie, Pána Boha, svoju rodinu, priateľov. Robí ju šťastnou, keď môže robiť veci inak, tešiť iných, spoznávať nové, nachádzať pravdu, prekonávať seba či tráviť čas v prítomnosti detí. Uvedomuje si svoje limity avšak rada prijíma výzvy.

Petronela Chromeková
Overený zákazník
18.11.2023
Životná voľba
Myslela som si, že táto kniha ma NEprekvapí. Už z názvu mi bolo jasné, že bude kritizovať uponáhľanosť a teda nič nové sa tam nedozviem. Tým pádom, táto kniha nemala byť vôbec zaujímavá.

A predsa ma lákala. Ako taký posledný koláč na stole, upieraš naň nenápadne očko a presviedčaš sa, že ho nechceš i keď by si si dal.

Táto kniha je ako dobrý priateľ. Keď sa na svojej ceste ocitneš v močiari prehltenosti digitálnych rozptýlení a zabáraš sa do toho bahna hlbšie, ukáže ti spôsob ako z toho balastu von. Rozhodnutie nechá na tvojej slobode. Ponúkne ti však mnoho presvedčivých argumentov, prečo je dobré z toho bahna čím skôr vyjsť a neurobiť si z neho bahenný kúpeľ. (Nie, to naozaj nie je dobrý nápad.) Podá ti pomocnú ruku v podobe mnohých odporúčaní a bezpečne ťa vyvedie von.

Číta sa ľahko, nevnucuje ti svoj názor - iba otvára oči, aby si videl v pravde a sám sa rozhodol, čo si vyberieš. Život uponáhľaný, preplnený rozptýleniami alebo Ježišovo príjemné jarmo? Život bez zmyslu alebo život usporiadaný podľa svojich hodnôt? Vybrať si musíš. Vedome či nevedome žiješ jedno alebo druhé. Súčasne spolu obe možnosti nemôžu byť.

"A MY SME SI UŽ NATOĽKO ZVYKLI NA DUCHOVNE PODPRIEMERNÉ DNI - DNI PREŽITÉ V PODRÁŽDENOSTI, STRACHU, ZAMERANÍ NA SEBA A V CHVATE -, ŽE SVOJE ŽIVOTY MÁRNIME ZHONOM."

Táto kniha je výhybka. A som za ňu nesmierne vďačná. Motivovala ma zamyslieť sa nad spôsobom svojho žitia a zmeniť svoje návyky. Aby som spokojnejšie žila. Lebo spokojnejšie znamená viac pomalo, v prítomnosti, s Bohom.... A skutočne má dosah na spôsob života. Z myšlienok sa stávajú skutky.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Zúfalo potrebná kniha.“
- Scott Harrison

„Liek pre dušu.“
- Jeremy a Audrey Roloffovci

„Užitočná, oslobodzujúca kniha.“
- Annie F. Downsová

„Roky som bol kresťanom a zároveň workoholikom. Boh použil túto knihu na radikálnu zmenu môjho života a už teraz vidím jej ovocie vo všetkých oblastiach môjho života.“
– Kale

„Toto je pre mňa najnápomocnejšia kniha za posledné roky. Čítam ju už druhý krát.“
– Matthew

Vydavateľstvo Kumran

Čítať viac

„Pokiaľ ide o mňa, všimol som si jednu vec. Že keď je človek obklopený šialencami, sám šialenstvu prepadne – ba čo viac, nachádza v ňom isté čaro.“

Quo Vadis - Henryk Sienkiewicz, 2022
Quo Vadis
Henryk Sienkiewicz