Zloděj hvězdného prachu
E-kniha

Bylo nebylo – dávno tomu… Loulie al-Nazari, proslulá Půlnoční obchodnice, si se zákony příliš hlavu nedělá. Se svým osobním strážcem, který je džin, hledají a prodávají zakázané... Čítať viac

4,9 24 hodnotení
1. diel série
Zloděj hvězdného prachu
Vydavateľstvo
Laser books, 2023
496 strán
7 hodín čítania

Bylo nebylo – dávno tomu… Loulie al-Nazari, proslulá Půlnoční obchodnice, si se zákony příliš hlavu nedělá. Se svým osobním strážcem, který je džin, hledají a prodávají zakázané magické předměty. Když zachrání život ... Čítať viac

  • EPUB MOBI
  • Čeština

23,49 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Zlodej hviezdneho prachu - Chelsea Abdullah, Ikar, 2024
PDF EPUB MOBI
Slovenčina, 2024
Ihneď na stiahnutie

16,00 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Zloděj hvězdného prachu - Chelsea Abdullah, Laser books, 2023
E-kniha
23,49 €

Viac o e-knihe

Bylo nebylo – dávno tomu… Loulie al-Nazari, proslulá Půlnoční obchodnice, si se zákony příliš hlavu nedělá. Se svým osobním strážcem, který je džin, hledají a prodávají zakázané magické předměty. Když zachrání život zbabělému princi, přitáhne k sobě pozornost jeho mocného otce – sultána – a ten ji pomocí výhrůžek pošle na výpravu za pokladem. Jde o čarovnou lampu, jejíž pomocí by ožila pustá země. Ale jen za cenu smrti všech džinů na světě.

Loulie musí vybírat mezi touto výpravou nebo popravou, takže se vydá na cestu s nejstarším sultánovým synem a jednou z neblaze proslulých čtyřiceti loupežníků. Za pomoci osobního strážce, který má vlastní tajemství, musí přežít útoky ghúlů, přechytračit pomstychtivou vládkyni džinů a postavit se zákeřnému zabijákovi z vlastní minulosti. Ve světě, kde se vyprávění mění ve skutečnost a iluze v pravdu, Loulie zjistí, že nic – včetně nepřátel, magie a její vlastní minulost – není tím, čím se zdá. Nyní se bude muset rozhodnout, kým se stane.
Čítať viac
Originálny názov
The Stardust Thief
Počet strán
496
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2200529
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Kuvajt
1. diel série
Zloděj hvězdného prachu
Vydavateľstvo
Laser books
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

24 hodnotení

22
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

16.4.2024
Aaaaaa…. Toto bolo skvelé. Nové, pútavé, zaujímavé, rozprávkové, magické, čarovné, plné zvratov, zaujímavých príbehov, s nádychom tisíc a jednej noci, s množstvom džinov a postupných odhalení. Neverila som, bola som trošku skeptická, ale úplne nato môžem zabudnúť, lebo tento príbeh ma presvedčil o svojich kvalitách. Autorka zobrala arabskú mytológiu a dodala jej moderný nádych. Milujem postavy, Mazena, Loulie, Kadira aj Ajšu. Nikto z nich nebol úplne dobrý, ani úplne zlý a práve tieto morálne šedé postavy mi prišli dokonalé. Predpokladám, že v dalších častiach dostaneme aj nejakú romantiku, ale tu mi jej absencia nechýbala, práve o to viac sa autorka zamerala na príbeh, rozvoj postáv, zvraty, vyvrcholenie a ten koniec.

Niektoré veci som predvídala, hlavne čo sa týka Kadira, ale nepokazilo mi to celkový dojem. Ba po tom závere chcem viac - chcem viac príbehov na tmavom podklade, ktoré bude rozprávať Jusuf. Chcem viac príbehov o jeho mame Šafii. Chcem vedieť, aké relikvie džinovia ešte vytvorili, akú majú moc, čo dokážu a čoho sú schopní. Proste a jednoducho chcem zvyšné časti Pieskomorí, lebo Zlodej hviezdneho prachu bol to, čo som od tejto knihy chcela a ešte viac.

Nikde som sa nenudila, každá strana si aj v čase mojej najväčšej únavy udržala moju pozornosť, a samé sa mi tie stránky otáčali. Ak milujete mytológiu a retellingy, ja myslím, že tu nemáte dôvod váhať. Tuto nebude Šeherázada s Onurom ani kráľ Šahrijár, ale budete cíti ten nádych toho pôvodného príbehu a autorkinu inšpiráciu. A čo budete chcieť hlavne - nejakú relikviu z príbehu. Veď mi povedzte, komu z nás by sa nehodila minca, ktorá nám ukáže pravdu, alebo kompas, ktorý nám ukáže ten pravý smer. Vrelo odporúčam !
Čítať viac
14.4.2024
Už ako malá som milovala rozprávky z orientálnych krajín, takže príbeh inšpirovaný rozprávkou Tisíc a jednej noci som si musela prečítať.

Hneď na začiatok vám poviem, že to bolo vynikajúce čítanie s výborným worldbuildingom, jedinečnými postavami a dychberúcou atmosférou. Vždy som sa nevedela dočkať kedy sa do príbehu opäť ponorím.

Zo začiatku som sa mierne obávala ako si zapamätám všetky tie zvláštne mená ale každá postava má svoje tajomstvá a je niečim výnimočná, takže to išlo automaticky. Postavy sa počas celej knihy pomaly vyvíjajú a tieto zmeny boli dokonalo spracované. Našu hlavnú štvoricu som si veľmi obľúbila a moje sympatie získal aj Ahmed. Najviac si ma však jednoznačne získala Ajša. Bojovníčka, verná svojmu presvedčeniu a predsa sa mi jej osud a premena páčili najviac.

Celý ten čas čo som knihu čítala som žila týmto orientálnym svetom plným džinov, relikvií a mágiou. A keďže máme za úlohu nájsť jednu veľmi vzácnu relikviu čakala ma cesta plná dobrodružstva, odhalení, nečakaných zvratov a nejedného boja o život. Bolo to tak veľmi skvelé!!

Ja sa neskutočne teším na ďalšiu časť, kedy sa opäť budem môcť ponoriť do sveta mágie.
Čítať viac
3
Prekliate artefakty - J.W. Ocker, 2024
Práve čítam
Prekliate artefakty

Zdieľam recenzie na knihy s inými…viac na mojej stránke kniznezazitky.sk

Tamara Lenghartová
Overený zákazník
5.4.2024
Epické fantasy
Tak toto fantasy bolo úžasné. Asi jedno z tých najlepších, ktoré som čítala. Svet ľudí a džinov, tajomstvá, pomsty, klamstvá, dobrodružná cesta po relikviu. Koniec? Plný obratov, ktoré som nečakala. Skvelá kniha, už len čakať na pokračovanie… Čítať viac
Renáta Daneková
Overený zákazník
5.4.2024
toto bolo úžasné dobrodružstvo!
skvelé, dobrodružne čítanie!! džinovia tu nie sú chutní, modrí dobráci, Ali baba inšpirácia je tiež inší súdok a zápletka, putovanie púštami, tie prekrásne myšlienky - už sa teším na pokračovanie. reálne som ju nechcela dočítať Čítať viac
5.4.2024
Zlodej hviezdneho prachu je plný mágie, džinov, rozsiahlej púšte, odvahy, napätia a dobrodružstva. Ak ste milovníkmi príbehov Tisíc a jednej noci, no v novej originálnej podobe, táto kniha vás nesklame. Však sa, na ňu len pozrite, dokonalá obálka s takouto oriezkou!

Kniha si vás získa okamžite. Pre mňa je Zlodej hviezdneho prachu niečim iným, originálnym a to ma na tom bavilo. Nie je totiž úplne tým typickým fantasy, s ktorými sa stretnete. Už len prostredie Blízkeho východu, postáv v podobe džinov či štyridsiatich zlodejov, či zázračných predmetov.

Nájdete tu veľa dobrodružstva, napätia, akčnosti, ale zároveň aj časti, pri ktorých si oddýchnete, spoznáte okolitú krajinu a postavy, ktoré sa postupne vyvíjali. A síce fantasy nevyhľadávam, toto bolo pre mňa veľmi príjemné spestrenie.
Čítať viac
20
Overený zákazník
5.4.2024
KNIHA MESIACA MAREC vo vydavateľstve Ikar

Zlodej hviezdneho prachu je dobrodružné fantasy inšpirované rozprávkou Tisíc a jednej noci. Po fantasy siaham málokedy, ale táto si získala moju pozornosť hneď, ako som sa dozvedela spomínaný fakt - že je inšpirovaná mojou obľúbenou rozprávkou z detstva. A viete čo? Tá kniha je dokonalosť! Stále ostáva rozprávkou - pre dospelých!

Knihu vnímam ako tvorivú orginálnosť. Nachádzajú sa tu džinovia, čarovné predmety, mágia, obchodovanie s ňou,…

Veľmi sa mi páčilo, že kniha obsahuje niekoľko príbehov, ktoré sa stali pred dávnymi vekmi. Každý jeden má niečo do seba. Sú aj graficky oddelené a myslím, že práve prepojenie týchto príbehov so súčasným dejom knihy ju robí takou úchvatnou.

Podtitul obálky sľubuje napínavé putovanie. Môžem len potvrdiť, že napätia v príbehu graduje. S nebezpečenstvami, pomstvami, tajomstvami a ich prekvapivými zvratmi sa určite nudiť nebudete.
Autorka sa vie pohrať so spomínanými prvkami, atmosférou, postavami (a sympatiami či antipatiami voči nim) a myšlienkami tak, aby aj bez skutočného použitia mágie dokázala čitateľov naplno očariť.

Ak ste milovníkom fantasy, určite vám Zlodej hviezdneho prachu nemôže ujsť a ak aj nie ste, som presvedčená, že vás nadchne rovnako ako mňa. A to ani nemusím vyzdvihovať jej zovňajšok, však?
Čítať viac
5.4.2024
Nádherné
Toto bolo NÁDHERNÉ!

A prečo sa mi príbeh tak veľmi páčil a myslím si, že by bodoval aj u väčšiny z vás?

Vitajte vo svete ďalekého Orientu. Púšť v sebe skrýva mnohé tajomstvá. Poskytuje domov kočovným beduínom ako aj mocnému sultánovmu kráľovstvu. Skrýva v sebe mocnú mágiu džinov a skrýše tajomných relikvií, ktoré môžu zmeniť celý svet.

V príbehu máme tri hlavné postavy. Dve odvážne mladé ženy a jedného jemného princa s nežným, láskavým srdcom.
Spoznajte Loulie al-Nazari “Polnočnú obchodníčku” nezákonnú priekupníčku so vzácnymi magickými predmetmi a jej verného spoločníka, tajomného džina Kadira.

Zoznámte sa s obľúbeným, no príliš chráneným synom krutého Sultána, tretím synom, princom Mazenom, ktorému sa hnusí násilie a jeho túžba je len uniknúť so stráženého paláca.

Majte sa na pozore pred chladnou Ajšou, lúpežníčkou vernou krutému princovi Omarovi “Zlodejovy hviezdneho prachu”, mužovi, ktorý ukradol život stovkám džinov.

Títo traja ľudia (plus džin) sa spolu ocitnú na nesmierne nebezpečnej výprave za mocnou relikviou, čo je predmet obsahujúci mágiu džinov.

Čakajú nás tajomstvá, zrada, veľké odhalenia a neutíchajúca akcia.

Zo začiatku dej napredoval trochu pomaly, no od nejakej 100. strany sa to začalo formovať, tým správnym smerom. Džinov sa vo všeobecnosti ľudia báli, boli mocní, pomstychtiví, a tak sa stali lovenou zverou. No, ako už z dobrodružných kníh vieme, nič nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá.

Čo si ma hneď od začiatku získalo bola atmosféra knihy. Pani Chelsea má dar uchvátiť svojim písaním, tak ako v jej príbehu obdivovaní rozprávači. Naozaj som mala momentami pocit, že stojím priamo v deji.
Čítať viac
5.4.2024
Dokonalý úvod do trilógie
Mali sme tu už čarodejníkov, upírov a vlkolakov, hrôzostrašných drakov, ale džinov, okrem kamoša z Aladina, veru nie (aspoň ja také knihy nepoznám) a autorke sa tak podariko vytvoriť originálne dielo, nový fantasy svet, inšpirovaný blízkovýchodnou klasikou, knihou Tisíc a jedna noc, do ktorej hromád nekončiaceho piesku sa prepadnete aj vy.

Kniha Zlodej hviezdneho prachu je prvým dielom autorkinej trilógie a zároveň jej debutom, s ktorým žne vo svete úspechy a ja úplne rozumiem prečo.
Zamilovala som sa do jej postáv a do toho, ako ich počas príbehu rozvíja a utvára ucelený pohľad na ich povahy. Hrá sa s nimi, tvaruje ich s nesmiernou láskou, dáva im osobitú hĺbku a komplexnosť, ktoré robia ich cesty presvedčivými.
Loulie, hlavná postava, je výrazná ženská hrdinka, odvážna, silná a predsa krehká bytosť, ktorú som si obľúbila, no o to viac zbožňujem jej ochrancu, džina Kadira, ktorý síce asi pôsobí desivo, ale jeho nekonečná oddanosť a srdečnosť voči Loulie, z neho robia najsympatickejšiu postavu.
Postáv sa tu ale premelie mnoho, sú zlé aj dobré a ich vzťahy sa neústale menia a vyvíjajú, vďaka čomu vás udržia v pozore.

Dej je pomalý a rozťahaný, často aj s hluchejšími miestami, ktoré ale autorka využila na zapojenie kráľovskej či džinovskej politiky, intríg a osobných problémov hrdinov, ktoré sa na pozadí neustále odohrávajú. Tieto úseky ale autorka vyvážila vzrušujúcimi akčnými scénami, dodávajúcimi príbehu potrebnú dynamiku. Úchvatné sú opisy prostredia, ktoré si s ľahkosťou predstavíte. Absentuje však romantická linka, na ktorú som po celý čas čakala, no tá sa predpokladám rozvinie až v ďalších častiach série.

Tak ako vie princ Mazen zaujať rozprávaním príbehov, vie aj autorka upútať pozornosť pozoruhodným dielom so sveta fantasy. Už jeho samotné čítanie je dobrodružstvom obohatené o emócie, mágiu a nebezpečenstvo, s prísľubom nových zážitkov s obľúbenými postavami. Neviem sa dočkať.
Čítať viac
Tereza Horňáková
Overený zákazník
5.3.2024
*kniha je dokonalosť Čítať viac
22
Overený zákazník
5.2.2024
Nádherná obálka s úžasnou oriezkou bola prísľubom niečoho nezvyčajného...a také som aj dostal. Nevedel som, čo môžem očakávať od príbehu, ktorý je inšpirovaný Tisíc a jednou nocou. A dostal som príbeh o prastarej mágii, džinoch, čarovnej lampe, o polnočnej obchodníčke Loulie, ktorá má osobného strážcu, džina Kadira. Spoločne hľadajú a predávajú zakázané magické predmety...napríklad hneď v úvode liek, po ktorom mužovi narastie oko, o ktoré prišiel...

Keď v jednej chvíli zachránia život princovi Mazenovi, pritiahnu pozornosť jeho mocného otca sultána a ten ich prinúti vydať sa na cestu za pokladom: čarovnou lampou, vďaka ktorej by ožila pustá krajina. No iba za cenu smrti všetkých džinov na svete...

-----„Ak je Polnočná obchodníčka taká zručná vo vyhľadávaní a zbieraní mágie, potom možno dokáže nájsť to, čo iní nedokážu – drahocennú relikviu z mesta Daháb.“
Mazen zbledol. Vedel, o akej relikvii jeho otec hovorí. Sultán už vyslal desiatky mužov, aby ju našli. Všetci zlyhali. Nikto, kto sa odvážil do Pieskomorí, sa nevrátil. Poslal by obchodníčku na smrť. Chcel namietať, ale spochybňovanie sultána by podkopalo jeho autoritu, takže Mazen len mlčky bojoval so svojím nepokojom...------

Výborne zvládnutý retelling orientálnych príbehov, je to dobrodružné, magické, má to svoju nezvyčajnú atmosféru, na ktorú len tak rýchlo nezabudnete. Dobre vykreslené postavy, ktoré sa vyvíjajú a my akoby s nimi. Nečakané zvraty a prekvapenia, nabralo to spád, dynamiku, napätie...
Pre fanúšikov fantasy a orientu naozaj lahôdka.
Čítať viac

„Rozdiel medzi románom so šťastným koncom a románom bez neho tkvie iba v tom, kedy autor prestane rozprávať príbeh. “