Zimné rozprávky - Dawn Casey, Zanna Goldhawk (ilustrátor), Stonožka, 2021

13,17 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Zimné rozprávky

Najkrajšie zimné rozprávky z celého sveta

Táto krásne ilustrovaná kniha prináša výber zimných príbehov z celého sveta – od Severnej Ameriky až po Sibír, od Číny po Škótsko. Spisovateľka Dawn Casey a ilustrátorka Zanna... Čítať viac

4,6 42 hodnotení
Vek
6+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2021
Počet strán
96

Táto krásne ilustrovaná kniha prináša výber zimných príbehov z celého sveta – od Severnej Ameriky až po Sibír, od Číny po Škótsko. Spisovateľka Dawn Casey a ilustrátorka Zanna Goldhawk vytvorili čarovnú knižku, ktorú ocenia aj ďalšie generácie... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

13,17 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 33 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Najlepšie čítanie pre deti do 12 rokov

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Zimné rozprávky - Dawn Casey, Zanna Goldhawk (ilustrátor), Stonožka, 2021
13,17 €

Viac o knihe

Najkrajšie zimné rozprávky z celého sveta

Táto krásne ilustrovaná kniha prináša výber zimných príbehov z celého sveta – od Severnej Ameriky až po Sibír, od Číny po Škótsko. Spisovateľka Dawn Casey a ilustrátorka Zanna Goldhawk vytvorili čarovnú knižku, ktorú ocenia aj ďalšie generácie.

Zima bola vždy obdobím, keď si ľudia v teple pri ohni krátili dlhé a tmavé večery rozprávaním príbehov. Po rušnom lete a jeseni sa im naskytol čas zastaviť sa, oddýchnuť si, snívať a fantazírovať... Usaďte sa s touto knižkou do tepla a objavte zamrznuté kraje so Snehulienkou či s medvedím kráľom. Sprevádzajte hrdinov a hrdinky na dobrodružných cestách, ktoré preveria silu priateľstva. Hrdinovia, či už sú to zvieratká, alebo ľudia, nás presvedčia, aké dôležité je držať spolu, pomáhať si a vedieť sa tešiť zo života.

Oslávte krásy zimy s týmto výberom nádherne ilustrovaných zimných rozprávok.
Čítať viac
Originálny názov
Winter Tales
Počet strán
96
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×270 mm
Hmotnosť
803 g
ISBN
9788055177564
Rok vydania
2021
Vekové odporúčanie
6+
Naše katalógové číslo
920941
Ilustrácie
Vydanie
1
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Zimné rozprávky - Dawn Casey, Zanna Goldhawk (ilustrátor), Stonožka, 2021
Snehová vločka - Benji Davies, Stonožka, 2021
23,07 €
Ušetríte 1,73 €

Hodnotenia

4,6 / 5

42 hodnotení

29
9
4
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
7

Fotograf a knihomoľ s vášňou pre knihy. Spoločný večer s knihou a kávou v posteli, to je moje! :)

Daniel Stehlík
zamestnanec
14. januára 2022
Na príjemný zimný čas

Keď som knihu prvýkrát uvidel, tak som sa hneď do nej zamiloval, aj tak to môžem povedať. Povesti a rozprávky zo sveta sa mi v poslednej dobe stali veľmi blízkymi. A keď som uvidel, že táto kniha prináša to najkrajšie zo zimných príbehov a ešte z celého sveta, tak bolo vymaľované, že knihu musím mať a prečítať si ju. Pevná väzba tejto knižky je čarovná a veľmi pekne, rozprávkovo, spracovaná. Príjemne sa rovnako aj drží v rukách. Príbehy nie sú príliš dlhé, ale ani príliš krátke. Povedzme, že sú v dobrej dĺžke a prispôsobené na to, aby sa mohli čítať deťom pred spaním alebo v spoločnom kruhu rodiny pri večernom krbe. Tieto príbehy však dopĺňajú nádherné ilustrácie od Zanny Goldhawk, ktorá celej knižke dodala ešte väčší čitateľský zážitok. Pozrieme sa tu naozaj do všetkých kútov sveta a prečítame si príbehy od Bieleho medvedieho kráľa, Luskáčika cez Vianočnú hviezdu až po Snehovú kráľovnú či Dvanásť mesiačikov. Kniha je jednoducho krásna, číta sa ľahko a rýchlo a napokon ju odporúčam všetkým, malým i veľkým.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Katarína Horváthová
Neoverený nákup
25.12.2023
Pekná kniha pre deti. Rôzne rozprávkové príbehy s peknými ilustráciami. Vhodný darček ore deti od 6 do 10 rokov. Čítať viac
Monika
Neoverený nákup
21.12.2023
Knižka je krásna, veľmi pekne príbehy a ešte krajšie ilustrácie. Dcéra ju mala naozaj rada, no určite osloví aj dospelých Čítať viac
Michala Žitná
Overený zákazník
19.12.2023
Najkrajšia detská knižka
Kvalitné prevedenie, krásne ilustrácie a skvelý výber príbehov z celého sveta. Najkrajšia knižka pre deti. Čítať viac
21.11.2023
Ešte minulý rok som narazila na - podľa mňa - najkrajšiu zimnú rozprávkovú knihu. Teda minimálne svojim grafickým spracovaním a ilustráciami. Ide o detskú knižku, ktorá v sebe ukrýva zbierku zimných a vianočných rozprávok z celého sveta a nachádzajú sa v nej okrem iného aj také klasiky ako Luskáčik či Snehová kráľovná. Najmä sú tam však príbehy, ktoré pre mňa osobne boli donedávna úplne neznáme a veľmi rada som sa s nimi zoznámila.

Jednotlivé rozprávky mali textu približne na 2-4 strany relatívne veľkým písmom. Vo viacerých prípadoch to bolo postačujúce, no pri mnohých som mala pocit, že boli zbytočne (a na veľkú škodu) zrejme zámerne skrátené a okresané. Jednoducho neverím tomu, že by tieto príbehy boli prirodzene až takto strohé. I keď rozumiem, že detičky nepotrebujú hory textu na to, aby mali z príbehu osoh, myslím si, že dlhšie a bohatšie texty by len pomohli podnietiť predstavivosť a priniesli by viac radosti.

Toto skrátenie jednotlivých príbehov sa mi nepáčilo až natoľko, že som knihe ubrala z hodnotenia 2 hviezdičky, i keď nápad je skvelý a ilustrácie priam úžasné!
Čítať viac
1.9.2023
Naladenie na zimné večery
Zimné rozprávky obsahujú naozaj krásne tematicky ladené rozprávky z celého sveta. Na začiatku každej rozprávky je stručný úvod, ktorý nás informuje o zvyklostiach alebo detailoch súvisiacich s danou krajinou či rozprávkou. Na konci knihy nájdeme aj zdroje, ktoré boli použité pri jednotlivých rozprávkach. Túto knižku odporúčam dospelým aj deťom. Pre rodičov môže knižka slúžiť ako naladenie menších detí na prichádzajúce sviatky. Veď ako sa píše aj v knihe zima bola vždy obdobím, keď si l'udia v teple domova krátili dlhé a tmavé večery rozprávaním príbehov. V minulosti bola zima obdobím v ktorom sa po rušnom lete a jeseni l'udom naskytol čas zastaviť sa oddýchnuť si a snívať. Ak vnímate zimu podobne aj vy, bude táto knižka pre vás správnou kúpou napríklad na budúce Vianoce. Aj keď veľa príbehov sa odkazuje aj na obdobie troch kráľov, takže po nej kľudne siahnite aj v týchto dňoch. Posledné čo v súvislosti s touto knihou spomeniem je jej nádherné prevedenie obálka so zlatým písmom a ilustráciami s jednotlivých príbehov je len príprava na vizuálnu krásu ukrytú vo vnútri. Klasicky pôsobiace ilustrácie sú naozaj dychberúce a skvelo dopĺňajú jednotlivé príbehy.
Knihu Zimné rozprávky hodnotím na 10/10 lebo inak sa nedá
#naruzovejpolicke
Čítať viac
22.3.2023
Mojou najobľúbenejšou vianočnou rozprávkou vždy bola a aj bude rozprávka o Luskáčikovi - a nájdete ju aj v tejto prenádhernej publikácii zimne ladených rozprávok pre deti. Okrem nej som tu však objavila aj rozprávky, ktoré som doteraz nepoznala, čo veľmi oceňujem. Každá z rozprávok pochádza z iného kúta sveta a ich osobité čaro podčiarkujú bohaté ilustrácie.

Knihu odporúčam malým aj veľkým. Je to poklad, ktorý bude mať navždy čestné miesto v mojej knižnici a pravidelne sa k nemu budem počas sviatkov vracať!
Čítať viac
16.2.2023
Kniha, čo osloví na prvý pohľad
A presne to sa stalo mne v kníhkupectve. Krásna obálka a prísľub tradičných príbehov z celého sveta.
Kúpu rozhodne neľutujem. Nie všetky príbehy sú zaujímavé, ale je to súčasť poznávania sveta a iných kultúr, takže všetky majú hodnotu.
Dcérka je zatiaľ maličká, takže uvidíme, ako ju bude baviť časom, ale ja oceňujem, že sa pri jej čítaní nenudia ani rodičia. Príbehy nie sú dlhé, čo pár strán je krásna ilustrácia na celú stránku, takže rozhodne vhodná aj pre menšie deti. My sme spokojní.
Čítať viac

Kúpte spolu
Zimné rozprávky - Dawn Casey, Zanna Goldhawk (ilustrátor), Stonožka, 2021
Snehová vločka - Benji Davies, Stonožka, 2021
23,07 €
Ušetríte 1,73 €

„Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

V říši vlka - David Gemmell, 2006
V říši vlka
David Gemmell