Príbehy hviezd - Anita Ganeri, Andy Wilx (ilustrátor), Slovart, 2020

16,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Príbehy hviezd

Mýty a legendy zo všetkých kútov sveta

Po celé tisícročia ľudia upierajú zrak na nočnú oblohu, obdivujú jagavé hviezdy a snažia sa prísť na to, ako sa tam hore dostali. Vymysleli o tom množstvo príbehov... Čítať viac

Vek
7+
Vydavateľstvo
Slovart, 2020
Počet strán
96

Po celé tisícročia ľudia upierajú zrak na nočnú oblohu, obdivujú jagavé hviezdy a snažia sa prísť na to, ako sa tam hore dostali. Vymysleli o tom množstvo príbehov... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 35 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Po celé tisícročia ľudia upierajú zrak na nočnú oblohu, obdivujú jagavé hviezdy a snažia sa prísť na to, ako sa tam hore dostali. Vymysleli o tom množstvo príbehov.

Kto bol prvým faraónom, najmocnejším bohom Slnka či bohom podsvetia? Kto zachránil pred netvorom z mora krásnu Andromedu aké miesto má na nebi žirafa, lev, hydra, býk či emu?
To je len štipka prachu z množstva legiend a mýtov od Indie cez Európu až po Tichomorie, ktoré si ľudia odnepamäti rozprávajú o hviezdach. Skrýva sa v nich toľko zázrakov, koľko sa nevojde nikam inam. Len sa v noci pozrite na oblohu.
Určite ich tam nájdete!

Komu sa kniha môže páčiť: Malým aj veľkým milovníkom hviezd, mýtov a legiend zo všetkých kútov sveta.
Čítať viac
Originálny názov
Star Stiories Constellation Tales From Around the World
Počet strán
96
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×270 mm
Hmotnosť
811 g
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
7+
Naše katalógové číslo
798305
Ilustrácie
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Slovart
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

8 hodnotení

8
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
14
Kroniky prachu - Lin Rina, 2019
Práve čítam
Kroniky prachu

Som súčasťou všetkého, čo som kedy prečítala. A to všetko je súčasťou mňa. :-)

Sandra Vitkovičová
zamestnanec
5. októbra 2020
Príbehy hviezd

Každá hviezda má svoj príbeh. Niektoré sa na nočnú oblohu dostali za odmenu, aby navždy doprevádzali ľudí na ich potulkách. Niektoré zas za trest, aby niesli ťarchu celej oblohy. Celé generácie si pripomínajú zvláštne mýty a legendy, ktoré o nich chyrujú. Od Ázie a Austrálie, cez Afriku a Európu, až po Ameriku a ešte ďalej. Niekedy v nich nájdete podobnosť. Inokedy vás zas odnesú do naozaj snovej fantázie.
Na knihe oceňujem nielen krásne grafické spracovanie, ale aj rôznorodosť príbehov, ktoré prináša. Nájdete tu známe mýty zo Starovekého Grécka a Egypta, ale aj pre nás často neznáme príbehy z kmeňa Navahov, inuitskú či čerokíjsku legendu, príbehy z Indie i Číny, ale aj zo súostrovia Tonga či od austrálskych Aborigénov.
A čo vy, aký príbeh by ste vymysleli súhvezdiu, ktoré každý večer sledujete?

Čítať viac

Recenzie čitateľov

22.2.2023
Keď hviezdy ožívajú...
Príbehy z rôznych kútov sveta doplňujú nádherné ilustrácie. Čítame ako rozprávky na dobrú noc a u detí mali príbehy veľký úspech. Ak ste milovníkmi fantázie a na nebi vidíte viac, ako len zhluky hviezd, choďte smelo do toho :) Čítať viac
Františka
Neoverený nákup
14.9.2022
Veľmi pekná kniha....veľmi pekné príbehy o hviezdach a hviezdnej oblohe ......odporúčam všetkým, ktorí milujú hviezdnu oblohu. Čítať viac
6
Candy - Baja Dolce, 2022
Práve čítam
Candy

Vášnivá knihomoľka, ktorá radšej žije príbehy s hlavnými postavami v knihách, ako v realite s ľuďmi ❤.

Tiny Pobis
Overený zákazník
13.1.2022
Nádherná kniha!
Aj, keď sa veľmi neradím do cieľovej skupiny, pre ktorú je knižka určená, vôbec mi to neprekáža, pretože si zaslúži svoje čestné miesto v mojej knižnici! Kniha je veľmi pekne graficky spracovaná a jednotlivé príbehy hviezd sú napísané s veľkou ľahkosťou.

Pokiaľ hľadáte neodbornú knihu o hviezdach, jednoznačne siahnite po Príbehoch hviezd!
Čítať viac
17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight Reads
Overený zákazník
21.11.2020
Každá hviezda má svoj príbeh...
Každá hviezda ma svoj príbeh. Niektoré hviezdy sú malé a ledva ich vidieť. Niektoré sú zasa veľké a žiaria tak jasne, že ich v noci vidíme cez okno z postele. Nie je však dôležité aké sú veľké. Každá jedna z nich je malinkým zrnkom v dôležitej skladačke súhvezdí. Ľudia od nepamäti sledovali hviezdy. Priali si, aby im splnili sny, aby im dodali odvahu, či priniesli lásku. Za odvážne činy, či hrozné skutky na varovanie chceli byť vpísaný do hviezd. K súhvezdiam vymýšľali legendy, báje a mýty. A presne o týchto príbehoch súhvezdí je táto nádherne ilustrovaná kniha.

Ilustrácie vám doslova vyrazia dych a musím povedať, že už dlho som nevidela niečo tak krásne. Zlatá farba dodáva knihe historickú magickosť, mala som pocit ako keby som listovala v nejakej svätej knihe. Legendy a mýty sú jednotlivo priradené k súhvezdiam a sú pozbierané z celého sveta. Ak sa vám nepáčia európske báje, nájdete tu aj Oceániu, Afriku, či staroveké Grécko. Ku ktorým súhvezdiam sú ale krajiny priradené budete musieť zistiť samy. Ak sa zaujímate o hviezdy, máte radi krásne ilustrované knihy a nehľadáte náročné čítanie, tak potom táto knižka nesmie chýbať vo vašej zbierke.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Človek je bohatý v pomere k počtu vecí, ktoré si môže dovoliť opustiť.“

Walden - Henry David Thoreau, 2016
Walden
Henry David Thoreau