Dievča z kuchyne
E-kniha

Biela slúžtička naruší spoločenský poriadok plantáže, čím odštartuje tragédiu odhaľujúcu to najhoršie aj najlepšie v ľuďoch, ktorých má nazývať rodinou... Čítať viac

Vydavateľstvo
Aktuell
376 strán
5-6 hodín čítania

Biela slúžtička naruší spoločenský poriadok plantáže, čím odštartuje tragédiu odhaľujúcu to najhoršie aj najlepšie v ľuďoch, ktorých má nazývať rodinou... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča z kuchyne - Kathleen Grissom, Aktuell
E-kniha
11,90 €

Viac o e-knihe

Biela slúžtička naruší spoločenský poriadok plantáže, čím odštartuje tragédiu odhaľujúcu to najhoršie aj najlepšie v ľuďoch, ktorých má nazývať rodinou.

Keď sedemročná Lavinia počas plavby z Írska osirie, skončí na prahu tabakovej plantáže, kde má žiť a pracovať v kuchyni s otrokmi. V starostlivosti Belle, nemanželskej dcéry majiteľa plantáže, sa Lavinia silno naviaže na svoju adoptívnu rodinu, hoci ju od nej oddeľuje jej biela koža. Učí sa variť, upratovať a servírovať jedlo v prostredí neviditeľnej sily a lásky svojej novej rodiny.

Časom Laviniu prijmú do sveta veľkého domu, kde sa stará o majiteľovu manželku závislú od ópia, a spriatelí sa s jej nebezpečným, no ochranárskym synom. Ocitá sa tak na dvoch stoličkách, ktoré nemôžu byť odlišnejšie. Donútia ju však vybrať si, a tak bojuje s lojálnosťou k obom svetom, pričom na povrch začnú vychádzať kruté pravdy a mnohé životy sa ocitnú v nebezpečenstve.

Silný a dojímavý príbeh o dospievaní a krehkosti rodiny plný triednych a rasových rozdielov, dôstojnosti a hlboko ukrytých tajomstiev.
Čítať viac
Originálny názov
The Kitchen House
Počet strán
376
Naše katalógové číslo
2253933
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Aktuell
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

16
Láska spod klobúka - Jen Turano, 2016
Práve čítam
Láska spod klobúka

Rada čítam akýkoľvek žáner. Moje recenzie nájdete na @recenzienika Alebo FB Nika Vachová.

Nikola Krajčovič Krajčovič
Overený zákazník
7.1.2024
#TheKitchenHause #dievcazkuchyne #katleengrissom @aktuellvydavatelstvo

Príbeh nabitý smutnou energiou. Strhujúce rozdiely medzi bielymi a čiernymi. Román o tom, akoby stačilo málo a život otrokov mohol byť iný. Stačilo by dobré srdce a otvorená myseľ.

Prichystajte si vreckovky, lebo príbeh Lavinie a Bell vás chladným nenechá. Je to príbeh, nad ktorým budete ešte dlho premýšľať. To vám garantujem.



Ďakujem @aktuellvydavatelstvo

#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu #tipnaknihu #book #booklover #laskakuknihám #laskakukniham #mamacita #mamacita #books #bookstagram #spolupracasnikou
Čítať viac
8.11.2023
Dievča z kuchyne
Kathleen Grissomová

DIEVČA Z KUCHYNE


Veľmi smutný príbeh dievčatka Lavinie.Dievčatko prišlo o obidvoch rodičov pri plavbe na lodi,stratilo pamäť vplyvom šokovej udalosti,dlho si nevedela spomenúť ani na svoje meno.A tak sa ocitla v dome kapitána na plantáži.
Na starosť ju dostane Belle,nemanželská dcéra pána domu,černošška.Lavinia je šikovné dievčatko,černochov - sluhov z plantáže považuje časom za svoju rodinu. No dostane príležitosť aj na život v Bielom dome,kde pomáha panej domu.V dome býva aj syn a dcéra pána domu Marshall a Sally.
Marshall celý život nenávidí Belle,lebo ju považuje za milenku svojho otca ani netuší,že je to jeho sestra,hoci - nevlastná ale je.Príbeh je plný ľudskej zloby,nevraživosti,ľudského utrpenia,krivdy,ale aj lásky.Po smrti pána domu odchádza Lavinia k rodine sestry panej domu,ktorú odvedú na liečenie.
Po rokoch sa stretne Marshall s Laviniou,slovo dá slovo a sú manželský pár,no vôbec to nie je šťastné manželstvo,Lavinia miluje iného,a Marshall holduje alkoholu a ničí všetko a všetkých okolo Lavinie.Príbeh sa končí veľmi smutne.Ak čakáte nejaký román o láske,nečakajte.....Kniha je krutá,osud ľudí veľakrát neľudský, zaobchádzanie s černochmy bolo kruté a nehorázne,bola to veľmi zlá doba.
Kniha je krutá,číta sa ťažko keď si ten život predstavíte.Mňa v knihe rušilo vyjadrovanie černochov -otrokov,napr.ja byť,ja nerobiť,ty mu povedať,áno viem nevedeli anglicky dovlečený boli v putách a nasilu...ale prišlo mi to v príbehu rušivé,a preto knihe dávam z piatich.
Nie je to žiadna oddychovka ku káve,donúti vás premýšľať,ale za prečítanie stojí,no ľahké čítanie to nebude.
Čítať viac
30.10.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Debut kanadskej autorky s názvom Dievča z kuchyne, je zasadený do roku 1791,v oblasti Tall Oaks, kde do domu Jamesa a Marthy Pykovcov prichádza sedemročné dievčatko s menom Lavinia, ktoré je sirotou. Ktorú dajú na starosti mladej slúžke Belle. Spoločnosť im robia aj ostatní pomocníci Mama Mae, Papa George, Ben,.... ktorí pracujú a zároveň aj bývajú neďaleko tabakovej plantáže, ktorú vlastnia manželia. Ako dozorca na statku a plantáže poverí kapitán Rankina, ktorý ostatným dokáže veľmi znepríjemniť život. Myslí si, že má navrch, len preto, lebo má bielu farbu pleti a sluhovia farebnú.

Poviem, že toto bola teda riadna jazda.
Ani na chvíľu ste nemali pocit pri čítaní, že by príbeh niekde uviazol, stále sa niečo dialo.

Milujem historické príbehy a tento bol obzvlášť perfektne spracovaný.

Rozhodne odporúčam prečítať a ak vyjde nieaka ďalšia autorkyna kniha, môžem napísať, že už teraz sa na ňu veľmi teším.

Za mňa rozhodne 5 hviezdiciek.
(a ak by som mohla, určite by som dala aj viac hviezdiciek, táto kniha si to určite zaslúži)
Čítať viac

„Nemusíš to všetko pochopiť. Len buď so mnou.“

Chatrč - William Paul Young, 2009
Chatrč
William Paul Young