Malý Buddha, BONThé, 2015

4,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Malý Buddha, BONThé, 2015
Malý Buddha, BONThé, 2015

Malý Buddha

45g (20 x 2,25g)

    Chuť tropického ovocia s tónmi korenia... Čítať viac

    Výrobca
    BONThé, 2015

    Chuť tropického ovocia s tónmi korenia... Čítať viac

    • Káva/čaj
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Sia: Reasonable woman

    Viac o produkte

    Chuť tropického ovocia s tónmi korenia.

    Zloženie: Pravý zelený čaj Sencha, ananás, papája, sladovka, santalové drevo, červené korenie, aróma, rumanček rímsky.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    45g
    Celková hmotnosť
    58 g
    Rozmer
    148×216 mm
    Balenie
    vákuové balenie
    Katalógové číslo výrobcu
    710086
    Naše katalógové číslo
    204173
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,8 / 5

    10 hodnotení

    8
    2
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Bohuslava Paulíková
    Neoverený nákup
    10.2.2022
    Malý Buddha
    Malý Buddha je lahodný zelený ochutený čaj s jemne nasladlou chuťou, príjemnou vôňou, ktorý Vám zabezpečí príjemné chvíle oddychu a relaxu Čítať viac
    Matúš Felčír
    Overený nákup
    26.10.2021
    Čaj ktorý ma pritiahol k zeleným čajom. Skvelá, bohatá vôňa, jemná chuť. Plne odporúčam tento čaj pre každého 5/5 Čítať viac
    Hana
    Neoverený nákup
    27.8.2021
    Malý Budha
    Nebola som celkom priaznivcom zeleného čaju, ale Malý Budha ma očaril
    Objednávam už teraz pravidelne, výborná aróma a skvelá chuť
    Čítať viac
    17

    Čitateľ prevažne Post-apokalyptických románov :) ale som otvorený akémukoľvek žánru. Vyštudoval som SPU v Nitre a momentálne pracujem :)

    Štefan Filaga
    Overený zákazník
    30.9.2020
    Názor ochutnávača
    Ďalší čaj z "dielne" od Bonthe ktorý som si zadovážil a ochutnal. Chuťovo je skvelý, lahodný a aróma sa rozlieva po celej izbe. Väčšinou si ho dochutím medom a potom to je fakt to pravé, čajové :) Čítať viac

    „Ti, kdo milují víc, než jim lze dát, jsou nakonec vždy na obtíž.“

    Ani později, ani jinde - Delphine de Vigan, 2019
    Ani později, ani jinde
    Delphine de Vigan